Език на тялото: Внимавайте краката!

Език на тялото. Когато говорим за невербалния език на тялото, обръщаме голямо внимание на изражението на лицето, очите и ръцете, но краката ни по някаква причина са незаслужено обидени. И напразно!

Колкото по-далеч от мозъка е частта от тялото, толкова по-трудно е да го контролираш. Ако човек може да настрои и изобрази правилната емоция на лицето си и повече или по-малко да контролира ръцете си, тогава всеки забравя за краката си и те ни дават с главата си.

– Ако не сте сигурни дали човекът, който седи на масата, казва истината, погледнете под масата.
Алън Пейс “Новият език на тялото”

Така че, нека да ходим през основните крака. Незабавно искам да насоча вниманието ви към факта, че жените и мъжете ще имат различни движения.

Коварните крака

В хода на редица експерименти авторите на книгата извличат забавна зависимост. Хората, независимо от възрастта и пола, които разказват лъжи, несъзнателно движат краката си (люлеене, усукване, дърпане и т.н.).

Четири основни пози

1. Внимание
Език на тялото

Тази поза означава, че слушате внимателно, а най-вероятно събеседникът е по-нисък от вас в ранг. Обикновено студентите стоят пред учители и подчинени пред началниците си.

2. Разстояни крака
Език на тялото

Тази поза е предимно мъжка. В това положение човек стои твърдо на земята и се чувства уверен.

3. Един крак напред

В тази позиция е много лесно да се определят намеренията на човек. Обикновено в каква посока се насочва пръстът, в тази посока човекът възнамерява да се движи. Като сме в компанията, ще насочим чорапа към най-приятния за нас събеседник. И ако човек се чувства неудобно, пръстите на изложения крак вероятно ще бъдат насочени към най-близкия изход.

  875 безплатни онлайн курса от най-добрите университети

4. Пресича краката

Кръстосаните крака и ръце почти винаги свидетелстват за това, че човекът се е затворил от всички и е влязъл в защитна поза. Трудно е да стигнете до такъв човек и е малко вероятно той лесно да приеме вашите аргументи.

Ако лицата и гласовете на разговарящите хора са спокойни и доброжелателни, но краката и ръцете са пресечени, всъщност те не се доверяват един на друг толкова, колкото искат да показват външно.

Също така подобна поза обикновено се приема в общество от непознати хора. Можете да проведете интересен експеримент – да отидете на група непознати и да станете номер в защитна поза. Почти веднага след това хората ще започнат да пресичат ръцете си един по един. Тази поза е много заразна и изразява известно безпокойство и чувство за опасност.

Замръзнало ли е или заемала отбранителна позиция?

Тълкуването на смислен език винаги е необходимо в контекста. Понякога хората оправдават кръстосаните си ръце и крака поради факта, че са замръзнали или искат да отидат в тоалетната. В някои случаи това наистина е така, а в някои те просто се крият зад удобно обяснение.

Всъщност, ако човек наистина е студен, той не само ще пресече ръцете си, но и ще скрие пръстите си под мишниците си, а не само да обвие лактите около тях. Ние също прекосяваме краката, но в същото време се опитваме да ги изправим и да ги притиснем здраво един към друг. Защитната поза е по-спокойна и спокойна.

Ако някой казва, че е лесно за него, най-вероятно той почти винаги се чувства, сякаш има някои врагове наоколо.

  50+ световни ресурси за безплатно онлайн обучение

Американската четворка

Тази позиция е характерна за мъжете. Човек, който седи в такава поза, се възприема не само като по-силен и енергичен, но и като по-млад. Човек, който седи в такава поза, най-вероятно ще се смята за по-добър от вас и е малко вероятно веднага да се съгласи с вашата гледна точка.

Ако този човек възприеме тази позиция и фиксира повдигнатия крак с ръцете си, това означава, че тя е твърдо решена да се изправи сама и по всякакъв начин ще устои на натиска отвън.

Изследванията показват, че повечето хора вземат окончателното решение в онези моменти, когато и двата крака са здраво на земята. Така че не бързайте събеседника си да вземе решение, ако една от ходилата му не докосва пода.

Преминаване на глезените

Пресечените глезени показват, че вашият събеседник потиска негативните емоции и несъгласие и се опитва да се справи с тях. Този жест може да се приравни с ухапваща устна.
Обикновено хората седят на рецепция със зъболекари, адвокати и данъчни инспектори.

Синдром на къса пола

Обикновено седнете момичета, които носят мини поли. Независимо от дължината им, тя дава на жените неприличен и не много приятен външен вид, тъй като те трябва да седят през цялото време, плътно притискайки краката си. Хората подсъзнателно тълкуват този жест като отрицателен и третират събеседника с повишено внимание.

Тъкане на краката

Това е женски жест. Обикновено толкова скромни и несигурни момичета завъртат краката си. Малко вероятно е да има силен натиск. За да разговаряте с такъв човек, трябва да сте отворени и приятелски настроени.

  60 цитати на английски език за развитието на ерудицията и попълването на речника

паралелизъм

Поглеждайки към тази картина, веднага си спомням “Basic Instinct” и седях на стола Шарън Стоун. Такова кацане се счита за много женско и 86% от мъжете го смятат за най-привлекателна. Така че се научи да седи модели.

Десен крак напред, десен крак назад

На човек се дават крака, за да извършат две основни действия – да се изравнят с плячката и да избягат от опасност. Ако човек се интересува от вас, по време на разговора той ще сложи десния си крак напред (лявата ръка вероятно ще постави левия крак), за да скъси разстоянието между вас. Ако не е настроен към разговор, той най-вероятно ще върне дясното си краче, сякаш се подготвя за отстъпление.

И последното! Съвет на бизнес дами – не прекосявайте краката си на бизнес срещи, ако носите пола, която отваря ханша. Типът женски бедрата може да възбуди почти всеки мъж. В резултат на това той ще помни бедрата ви, но не и темата на разговора.

И мъжете трябва да бъдат по-задържани и да не се разпадат на столовете, краката са разделени в различни посоки. По-подходящо ще бъде задържана поза с наведени колене.

Въз основа на книгата на Барбара и Алън Пейс, “Нов език на движението”. Разширена скала »

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤