Как да получите аспирин на полето

Тази статия ще ви каже как да “получите” аспирин на полето, а именно – от кората на върба. В резултат на това получавате отлично лекарство за главоболие и махмурлук.

Аспиринът, който се продава в аптеките, е ацетилсалицилова киселина. От кората на върбата можете да получите билков чай, съдържащ салицилова киселина, която е суровината за производството на ацетилсалицилова киселина.

В таблетките съдържанието на активното вещество е естествено високо, което ускорява ефекта на лекарството. При чая от върби концентрацията на салицилова киселина е ниска и абсолютно безопасна. За разлика от търговския, аспиринът, извлечен от кората на върба, е много лека упойка.

Стъпка 1: Намерете точната върба

Ако имате някакви съмнения и не сте сигурни 100% за разнообразието на това или онова растение, никога не го използвайте. Тя може да бъде животозастрашаваща, да доведе до заболяване или дори до преждевременна смърт.

Има 4 основни типа върба: плач, черно, златисто и бяло или сребриста върба.

Как да получите аспирин на полето    Как да получите аспирин на полето    Как да получите аспирин на полето

Как да получите аспирин на полето

Последното съдържа най-голямо количество салицилова киселина. Освен това е най-лесно да се намери. Обикновено се издига до водата.

Просто се уверете, че това е истинска върба. За да направите това, първо, обърнете внимание на листата, те трябва да изглеждат така:

Как да получите аспирин на полето

Краищата не са увити нагоре, с остър връх, дълъг 5-15 см, широк 1-3 см, покрит с пресовани сребрист косъм.

На второ място, кората. Тя трябва да е тъмно сива, на старите стволове – грубо-надлъжно-фрактурирани.

Как да получите аспирин на полето

Трето, вземете шепа листа, леко ги разтривайте и миришете на миризмата. Спомнете си този особен сладък аромат. Възможно е да се определи върба дори през зимата.

Стъпка 2: “Извадете” парче вътрешна върбова кора

След като идентичността на върбата е установена точно, може да се пристъпи към самия процес на “получаване” на аспирин. За тези цели е необходима вътрешната кора на дървото. Достатъчен остър нож трябва внимателно да изреже квадрат в кората. Уверете се, че ножът е достатъчно дълбок. Помнете, че не външната кора, а вътрешната, е от интерес. Докато държите ножа в една точка, внимателно режете кората навън.

Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето

Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето

Действайте в този дух около периметъра на площада. Не дърпайте твърде много. Ако направите това, кората ще падне на парчета и всички трудове няма да отидат до нищо. В идеалния случай трябва да изкопаете този квадрат.

Имайте предвид, че кората е частично бяла, частично розова. Розовите ивици са точно това. това е необходимо. Внимателно почистете квадратната част от външната кора.

Не се притеснявайте, че сте лишили дървото от кората. Този малък белег расте достатъчно бързо и не поврежда цялостното състояние на дървото по никакъв начин. Има обаче две правила за лечение на върби:

  1. Никога не вземайте кората от едно и също дърво два пъти годишно.
  2. Никога не отрежете кора по целия периметър на багажника. Плоско парче с дланта ти е достатъчно.

В противен случай действията ви могат сериозно да повредят състоянието на дървото и дори да го убият.

Последната стъпка: подготовката на върба чай

Поставете парчетата на кората на кафеварката. Включете го в един възел. Поставете го на друг филтър за кафе и го увийте отново. Закрепете възела с конец. Трябва да получите голяма чанта чанта. Между другото, не е необходимо да използвате два филтъра за кафе, едното ще е достатъчно.

След това поставете сашето във върха в саксия с вряла вода. Периодично разбъркване, гледайте цвета на водата. Тя бавно ще придобие червеникаво-кафяв цвят.

След около 20 минути чаят трябва да е готов. След като се вари, не го запазвайте дълго, достатъчно е за няколко минути. Не забравяйте да филтрирате чая от ненужни примеси и твърди частици. Можете да направите това, например, като използвате филтър за чай, кърпа или марля. След това можете да добавите малко захар към получената напитка (ако желаете) и да пиете. По ирония на съдбата, върба чай има доста приятен вкус.

Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето

Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето   Как да получите аспирин на полето

Безспорното предимство на този инструмент е неговата 100% естественост. Както се казва, без добавки, багрила и консерванти. Уауа пият е отличен инструмент в борбата срещу дребни болки. Но използването му твърде често не се препоръчва, тъй като имунитетът може да се развие.

Опитайте се да не пиете повече от една чаша в даден момент. Ако страдате от тежка болка, това лечение вероятно няма да бъде ефективно, но все пак може да облекчи състоянието. И последният съвет: ако нямате възможност да направите чай (или просто мързел :), то поне просто дъвчете върбата на кора. Всичко е много по-добро от нищо.

Loading...