10 načina da vas šef voli

Svi sanjamo o vlastitom poslu, ali ne svatko je toliko sretan. A ako niste jedan od tih sretnih, onda sigurno imate šefa koji vas ne odgovara u nečemu. Ovo je zakon žanra. Ako ste malo sretni, a vaš šef nije potomak pakao, onda postoji mnogo načina da osvoji njegovu naklonost. A ovdje su i neki od njih.

Budi dobra osoba

Uvjereni smo da ste već prekrasna osoba i svi zaposlenici vole vas. Ali ipak, postoji nekoliko načina da budete još ljepši prema drugima, a osobito svom šefu. Riješite se riječi – paraziti, zatvoreni govor tijela i druge pogreške. Materijal na Lifehackeru može pomoći u tome. Nemoj se pretvoriti u sklizak. Nitko ih ne voli. Samo dajte više pozitivnih signala nego negativnih.

Napravite nezamjenjiv

Čuli ste to mnogo puta, ali to je apsolutno istina: ako ste osoba bez koje vrijedi posao, onda ste mnogo bliže promocijama, bonusima i ostalim kul stvarima od ostalih. Razmislite i recite mi, jeste li nezaobilazni radnik? Ako ne, onda je vrijeme za pomicanje u tom smjeru. Radite na najvažnijim projektima, saznajte što vas razlikuje od ostalih. Dodatni trening još nije ozlijedio nikoga.

Prioriteti šefa su vaši prioriteti

Učinite za sebe sve što je važno vašem šefu. Razgovarajte s njim o radu, saznajte svoje mišljenje i pustite ga da osjeti da se vaši radni interesi podudaraju. Ne bi trebali biti isti, ali budite sigurni da znate prioritete vlasti i znate ih primijeniti.

Držite ga ažurno

Je li vrijedno spomenuti da se vaš šef neće svidjeti, ako se barem ne povremeno javite i obavijestite o svim događajima. Možda je čak i potrebno da mu redovito izvješćuje o obavljenom poslu. To je neophodno ne samo zabavljati se njegovim egom, već i pokazati koliko ste produktivni.

  Microsoft Word funkcije koje želite primijeniti u svom radu

Riješite problem sve dok vaš šef ne odluči

Nitko nije savršen, a vaš šef, najvjerojatnije, to razumije. Ali ako možete riješiti problem sve dok vaš šef ne odluči, izgledat će mnogo, mnogo bolje u njegovim očima. Najbolji način da to postignete je da zadržite radni časopis u kojem možete pisati o svemu na kojem radite. A onda se vrednuje od vlasti. Malo sreće, i vidjet ćete problem i moći ćete to riješiti prije nego što će narušiti ljude iznad.

Budite spremni ispričati se za svoje pogreške

Svi su u zabludi i niste izuzetak. Ako se to dogodi, budite spremni ispričati se. Ispravno se ispričavam.

Pogriješio sam. Ja sam kriv. Ja ću se ispraviti. Pogriješio sam

Svi ovi primjeri su netočnih isprika. U tim slučajevima, postajete središte. Tamo gdje je točnija opcija prebaciti fokus na sugovornika, točnije onoga koji je pretrpio zbog vaše pogreške. Zapitajte se na pitanje: “Kome razgovaram i što ta osoba želi čuti od mene?”. Dajući mu odgovor, razumjet ćete kako izgraditi vlastitu ispriku.

Zaradite poštovanje

Mnogi, iz nekog razloga, vjeruju da je kruška za probijanje najbolji način da se udovolji šefu. Nadam se da razumijete da to nije tako. U nekim slučajevima to može raditi (ako je vaš šef imao teško djetinjstvo), ali najbolji način da steknete ljubav vlasti jest zaraditi istinsko poštovanje. To znači naporno raditi, izbjegavajući uredske tračeve i razgovarati o bilo čemu, te poduzimajući odgovarajuće kritike. Biti ugodna osoba (prva točka) također je točna, ali to su dva temeljno drugačija pristupa. Ako se poštujte i ne prekršite, vaši nadređeni će učiniti isto.

Učite u umijeću gledanja zauzet

Ponekad, da biste bili naprijed, morate napraviti neke trikove. I, u našem slučaju, to znači postati majstor u umjetnosti gledanja zauzet, čak i kada to nije. Ne govorimo o bacanju posla ili laži. Ali morate dati svom šefu da shvati da si zaposlen osoba i neprestano radi na nečemu.

  Kako postati softver tester: od intervjua do pronalaženja prve pogreške

Dajte korisne povratne informacije

Opet, ako vaš šef nije junica pakla, onda će samo biti sretan s iskrenim povratnim informacijama. Ali kad se to pita, ne pokušavajte izliti sve svoje pritužbe. Saznajte što vaš šef treba. Nemoj se prilagoditi njemu i ne govorite što želi čuti. Ako treba saznati kako novi projekt radi, nemojte nam reći da njegov tim troši previše vremena na večeru. Niste klevetanje, zar ne?

Obavi posao 100%. Čak i ako mrziš svog šefa

Ponekad nije bitno kako radite svoj posao. Loš šef neće dobiti bolje od toga. Ako imate tu situaciju, doista ste žao. U ovom slučaju, najbolji savjet će biti povećati oklop i ne previše pozornosti posvetiti histerici, neopravdanim kritikama i napadima vlasti.

I što je najvažnije! Ne dopustite im da uđu u vaš osobni život. Nemojte raditi kući i nemojte se spotaknuti na okolne ljude. Bolje razmišljam o tome kako možete poboljšati svoju situaciju. Ili možda, pa, ona?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top