Hvorfor er det så vigtigt at styrke fodens muskler

Vi siger ofte, at stabiliteten i din krop er meget vigtig i løb, derfor er det i tillæg til øvelserne til løb at styrke musklerne i cortex og lår, som er ansvarlige for stabiliteten. Der lægges stor vægt på arbejdet på knæ og ankler, men få mennesker er opmærksomme på foden selv.

For nylig er der sket en ret interessant artikel i British Journal of Sports Medicine, hvor en gruppe forskere rejser spørgsmålet om vigtigheden af ​​at stabilisere foden og arbejde på de små muskler, der danner “kerne af benene”. Vi besluttede at det var værd at dele!

Vores fod består af store og små muskler, som er arrangeret i lag. Der er store muskler, som går gennem hele fodens fod. De er ansvarlige for de fleste af fodbevægelserne, og det er på deres styrke, at vi fokuserer. Men udover dem er der 11 mere små, som ligger lidt dybere i foden. De hjælper med at stabilisere kroppen, når foden rammer jorden og afstammer mens du kører. De deformerer også til at absorbere og spare energi midt i positionen og støtte fodens bue.

alt
podolog.dp.ua

Hvad sker der, hvis du har en svag “kerne af foden”? I bunden af ​​foden er der fire lag muskler, der understøtter fodens bue. Hvis disse muskler er svage, så går belastningen til plantar fascia. Derfor, hvis du vil slippe af med plantar fasciitis eller forhindre dets udseende, skal du styrke de indre muskler i foden. I kroppen er alt forbundet, og svage såler kan føre til unormale bevægelser, som i sidste ende resulterer i problemer med knæene.

For at styrke foden er der flere standard øvelser. For eksempel, at et lille håndklæde strammes af fødder: Du trækker håndklædet over gulvet udelukkende ved hjælp af fodens muskler. Eller “marmor pickups” – hæve fødderne af marmor bolde fra gulvet. Men disse øvelser involverer hovedsageligt fodens store muskler, næsten uden at påvirke de små.

Forfatterne af undersøgelsen foreslår andre øvelser. Sæt foden på gulvet i en neutral position, og tryk derefter på den ved hjælp af de indre muskler i fodens bue. På den måde skal du sørge for, at fingrene forbliver flade på gulvet. Du kan starte dem ved at sidde i en stol, så komplicere dem og gøre det stående op, så på et ben.

Vi udførte en sådan øvelse under stretchøvelser: Sæt på gulvet med dine ben lige, du forsøger at bøje foden, så der dannes en bue, men fingrene skal udstikke på samme tid.

En anden mulighed – minimalistiske løbesko eller løbende barfodet. De første positive ændringer vil være mærkbare efter fire måneder: foden bliver lidt kortere, fodens bue stiger. Det er disse ændringer, der viser, at musklerne er virkelig stærkere. En anden fordel er en stigning i følsommens følsomhed. Dette spiller også en vigtig rolle i udviklingen af ​​bæredygtighed.

Video # 1

Video nr. 2

Video № 3

(Via)

Loading...