Käytännön opas Automatorin käyttämiseen

automator-kuvakeAutomator on uskomattoman helppokäyttöinen ohjelma Mac OS X: stä, jonka avulla voit automatisoida rutiininomainen ja päivittäinen toiminta. Valitettavasti useimmat uudet Mac-käyttäjät eivät edes tiedä tämän työkalun olemassaoloa. Joten tänään yritän korjata sen ja havainnollistavien esimerkkien avulla kuvataan mini-ohjelmien perusperiaatteet, joita kutsutaan “prosessiksi” (työnkulku).

Ryhmien nimeäminen uudelleen

Lähdemme todennäköisesti melko yksinkertaisesta tehtävästä ryhmien uudelleenmuotoiluun tiettyjen maskin mukaan, joka sisältää tiedoston nimen, sen numeron ja nykyisen päivämäärän. Jos tällaisia ​​tiedostoja on useita, voit nimetä ne manuaalisesti, mutta useilla tiedostoilla suosittelen Automator-palveluita.

Jotta apuohjelma toimisi, riittää löytää sen kuvake Sovellukset-hakemiston yläosasta tai käytä suosikkikanavasi käynnistämään sovellukset / järjestelmä Spotlight. Ja muutaman sekunnin kuluttua näemme sovellusikkunan sekä luettelon käytettävissä olevista malleista:

 • “Prosessi” on yksinkertaisin toimintojen sarja, joka voidaan käynnistää suoraan Automatorista.
 • “Ohjelma” on itsenäinen prosessi, ja se voidaan tallentaa tavalliseksi Mac OS X -ohjelmaksi laajennuksella * .app.
 • “Palvelu” on kontekstiin perustuva prosessi, jota voidaan käyttää koko järjestelmässä tai yksittäisissä sovelluksissa.
 • “Kansion toiminto” käynnistetään vain sille määritetylle kansiolle ja alustetaan sille lisättyjen objektien kanssa.
 • “Tulostuslaajennukset” -toiminto parantaa tulosteiden vuoropuhelun mahdollisuuksia.
 • “ICal-muistutukset” ovat prosesseja, jotka käynnistetään iCal-järjestelmään lisättyjen tapahtumien avulla.
 • Ja lopuksi “Image Capture Plugin” voidaan käyttää vastaavassa sovelluksessa kameran lähettämien valokuvien käsittelyyn.

automator-01

Valitse tapauksessamme “Folder Action” – ja ennen kuin näet ikkunan, joka on jaettu kahteen alueeseen. Vasemmassa puoliskossa on kirjasto (luettelo käytettävissä olevista toiminnoista ja muuttujista) ja oikealla on työnkulkuikkuna, jossa voit vetää kohteita Kirjastosta.

Kun vaihtoehto sijaitsee prosessin ikkunan yläosassa (aivan työkalupalkin alapuolella), sinun on valittava kansio. Hänelle ja meidän toimet suoritetaan:

Automaattimainos-02

Kaikki, mitä tarvitsemme ongelman ratkaisemiseksi, sijaitsee luokassa “Tiedostot ja kansiot”. Ensinnäkin sinun täytyy löytää ja vetää työnkulun ikkunaan toiminto nimeltä “Nimeä Finder Objects” uudelleen. Koska Automator muuttaa nimeään, meitä kehotetaan automaattisesti lisäämään vielä yksi toiminto, jonka avulla voit tallentaa alkuperäiset tiedostot toiseen kansioon (päätin olla tallentamatta kopioita, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sinun tarvitsee tehdä sama asia).

Valitse toimintosi ensimmäisessä pudotusluettelossa “Tee johdonmukaiset” ja muokkaa uuden nimen muotoa harkintasi mukaan. Tämä on helppoa, koska toiminnan alareunassa on esimerkki.

Jos haluat lisätä nykyisen päivämäärän tiedostonimeen, sinun on vedettävä uudelleen “Muuta objektit uudelleen” -toiminto työnkulun ikkunaan. Vain tällä kertaa valitse “Lisää päivämäärä tai aika” (tarkemmin, se valitaan automaattisesti) ja aseta parametrit haluttuun kohtaan “Tee johdonmukaiset”

automator-03

Voit testata prosessia helposti: tallenna ja vedä tiedostojen ryhmä alun perin määritettyyn kansioon. Jonkin ajan kuluttua – riippuu tiedostojen koosta ja määrästä – niiden nimet muuttuvat automaattisesti. Näetkö kuinka yksinkertainen se on?

Ryhmän kuvan kokoa

Me vaikeutamme tehtävää. Oletetaan, että meillä on suuri määrä kuvia (valokuvia), joita on vähennettävä. Tämän ongelman ratkaisemiseksi meidän on valittava “Ohjelma” -malli.

automator-04

Ennen kuitenkin kiirehtimistä ongelman ratkaisemiseksi “otsaan” ehdotan laatia tarvittavien toimien sarja. Jos haluat esimerkiksi aloittaa, pyydä käyttäjää valitsemaan valokuvat, joiden koko haluamme muuttaa. Lisäksi on toivottavaa työskennellä alkuperäisten tiedostojen kanssa, mutta niiden kopioina, jotta meillä on aina mahdollisuus kokeilla uusia prosesseja. Ja kopioimme pienemmät kuvat erilliseen hakemistoon.

Nyt voit edetä mini-ohjelman muodostumiseen. Ensin sinun täytyy etsiä ja vetää “Pyynnönhakuobjekteja” -toiminto “Tiedostot ja kansiot” -luokassa (tai hakupalkin kautta) työnkulun ikkunaan. Siellä voit määrittää ikkunan otsikon, aloituskansion ja tietotyypin nimen. Älä unohda asettaa valintaruudun useille valinnoille.

Jos haluat käsitellä tiedostojen kopioita, suosittelen etsimään kirjaston “Copy Finder Objects” -toiminnon määrittämällä kohdehakemiston. Seuraava toiminto on luokkaan “Valokuva” ja sitä kutsutaan “Zoom Image”. Asetuksissa voit määrittää tuloksena olevan kuvan koko pikseleinä tai prosentteina.

Muuten jokaisen toiminnon alareunassa on kolme välilehteä: Tulokset, Parametrit ja Kuvaus. Joten jos haluat Automatoria joka kerta tarjoaa sinulle määritellä halutun kuvan koon, kun teet tämän, valintaruutu “Näytä käynnissä oleva toimenpide” in Vlatko asetukset (jos halutaan, tämä vaihtoehto voi pidentää edellisessä vaiheessa määritellä tietyn nimen tiedostot uudelleennimeämiseen).

Jos huomaat, kustakin toiminnasta tulee kolmiomainen nuoli, joka on hänen työnsä tulos. Näitä tuloksia käytetään seuraavana toimenpiteenä syöttöparametreina.

Ja vielä yksi temppu: valitsemalla “Näytä toiminta käynnissä” -valintaruutu, vaihtoehto “Näytä vain valitut objektit” tulee aktiiviseksi. Tällöin et voi näyttää koko ikkunaa toiminnolla, vaan vain joitain elementtejä. Esimerkiksi kenttä vaaditun koon määrittämiseksi.

Ja prosessin lopussa meidän on siirrettävä alennettu kuva uudelle hakemistolle. Tätä varten tarvitaan “Uusi kansio” -toiminto “Tiedostot ja kansiot” -luokasta.

automator-05

Tallennettu ohjelma toimii aivan kuten minkä tahansa muun sovelluksen järjestelmässä.

Avaa tietyt www-sivut, kun selain käynnistyy

Lähes päivittäin ajetaan Safari ja aloitan työskentelemällä samoilla verkkosivuilla. Joten miksi ei luoda sovellusta, joka tekee tämän automaattisesti?

Tarvitsemme “Application” -mallin ja kaksi “Internet” -luokan toimintoa:

 • “Hae valitut URL-osoitteet”, joiden asetuksissa mainitsemme suosikkisivusi;
 • ja toimi “Näytä verkkosivut” avaamaan ne oletusselaimessa.

automator-06

Pura teksti PDF-muodossa

Tämä on melko yksinkertainen mutta kätevä skripti Automatorille, mikä mahdollistaa joskus säästämisen. Sen avulla voit poimia tekstin PDF-dokumentista (tietenkin tällaisessa asiakirjassa sen pitäisi olla tekstiä, ei skannattuja kuvia) ja tallentaa sen erilliseen tiedostoon, jossa on muotoilu tai ilman sitä.

Ongelman ratkaisemiseksi tarvitsemme vain yhden toiminnon, jonka nimi on “PDF-tiedoston pura”, joka sijaitsee luokassa “PDF-tiedostot”. Vedä se työnkulun ikkunaan ja muokkaa asetuksia haluamallasi tavalla:

automator-07

Huomaa, että emme määritä prosessin toiminta “pyynnön kohteena Finder», niin sen jälkeen käydessä voi olla vetää ja pudottaa PDF-tiedoston käsittely suoraan meidän sovelluksen Dockissa. Tämä tiedosto toimii prosessin tuloparametrina.

Tallenna leikepöydän sisältö tekstitiedostoon

Perehdymme edelleen eri Automator-malleihin, ja tässä vaiheessa ehdotan luoda palvelua, joka tallentaa leikepöydän sisällön tekstissä määriteltyyn tekstitiedostoon. Tarvittava malli on nimeltään “Service”. Hän ei opeta mitään alustavia tietoja, vaan “toimii tilanteen mukaan”. Siksi sillä ei ole tulodataa, joka vaaditaan työnkulkuikkunan yläpuolella olevasta avattavasta luettelosta.

Seuraavaksi kopioi “Hae leikepöydän sisältö” -luokkaan “Apuohjelmat” (sillä ei ole asetuksia) ja “Uusi tekstitiedosto” -toiminto “Teksti” -luokasta.

automator-08

Palvelumme on annettava ihmisen nimi, jotta voimme löytää sen ilman mitään ongelmia minkä tahansa sovelluksen Palvelut-valikossa.

automator-09

… ja määritä tarvittaessa haluamasi pikavalinta Järjestelmäasetukset-sovellukseen.

Automaattimainos-10

Ja jos vaihdat toimintaa “Uuden tekstitiedosto” on “Teksti äänitiedosto”, niin tuloksena prosessista, saat ääniraita leikepöydän sisällön, tallennettu sisäänrakennettu Mac OS X tekstin puheeksi.

automator-11

Yleensä tämä toiminto kehitettiin erityisesti vammaisille, mutta haluttaessa sitä voidaan käyttää viihdetarkoituksiin.

Helppo automaattinen varmuuskopiointi

Jatkamme yhä monimutkaisempaa tehtävää, ja nyt ehdotan luoda yksinkertainen varmuuskopiojärjestelmä, joka toimii, kun tapahtuma esiintyy iCalissa. Tätä varten käytämme sen kykyä käynnistää tietyn sovelluksen tai tiedoston muistutuksena tapahtumasta.

Automaattimainos-12

Automatorissa valitaan uusi mallityyppi – “iCal Reminder” ja vedä kolme toimintoa “Files and Folders” -luokasta työnkulun ikkunaan:

 • “Get specified Finder objects” (valitse haluamasi kansio varmuuskopioinnilla Lisää-painikkeella).
 • “Hae kansioiden sisältö” vaihtoehto “Toista jokaisesta löytyneestä alikansio”.
 • Ja “Kopioi Finder -objekteja” (sen on määritettävä kohdehakemisto ja voit korvata olemassa olevat tiedostot).

Automaattimainos-13

Heti kun tallennat prosessin, iCal alkaa ja prosessin nimi lisätään automaattisesti lähimpään aikaan. Voit muokata tätä tapahtumaa oman harkintasi mukaan sekä luoda täysin uuden itsenäisen tapahtuman, joka osoittaa, että ohjelma on suoritettava muistutusosassa:

Automaattimainos-14

Lopeta kaikki sovellukset

Joskus sinun on suoritettava kaikki käynnissä olevat sovellukset, jotka häiritsevät työtä tai käyttävät lähes kaikkia tietokoneesi ilmaisia ​​resursseja. Tässä tapauksessa voit käyttää erityistä hyödyllisyys kuin Blitz yksi valtuustot keskittyy Mac OS X tai aloittaa “tyhjästä” sulkemalla kaikki sovellukset yhdellä iskulla.

Tällainen työnkulku edellyttää vain yhtä toimenpidettä, joka on suunniteltu ohjelman muodossa. Tätä toimenpidettä kutsutaan myös – “Lopeta kaikki ohjelmat” (se on luokkaan “Apuohjelmat”). Voit myös lisätä sovelluksia poikkeuksiin. “Vaikeissa hetkissä” riittää suorittamaan mini-sovelluksemme, odota hetki ja nautimme taas Macin nopeudesta.

Automaattimainos-15

Se on kaikki tänään! Toivon, että tämä artikkeli auttaa sinua ymmärtämään vain hienoa ja hyödyllistä työkalua Automatorista, mutta myös yksinkertaistaa huomattavasti rutiinitoimintoja. Älä pelkää kokeilla, koska jos haluat, voit ottaa pohjaksi tahansa edellä esimerkkien ja muokata niitä mielesi.