6 tapaa tehdä kuvakaappaus Windows 10: ssä

1. Windows + PrtSc-avaimet

Aloitetaan yksinkertaisimmillaan. Jos haluat kaapata koko näytön heti, paina Windows-näppäinyhdistelmää (lippua) ja PrtSc: tä. Järjestelmä ottaa kuvakaappauksen ja tallentaa sen välittömästi kiintolevylle PNG-muodossa. Lopullinen tiedosto löytyy osoitteesta: “Tämä tietokone” → “Kuvat” → “Screenshots”.

2. Windows + H -näppäimet

Jos haluat tallentaa kuvakaappauksen pilvessä tai lähettää sen toiselle henkilölle, käytä Windows + H-näppäimiä. Järjestelmä ottaa kuvakaappauksen ja näyttää erityisen paneelin, jossa on luettelo sovelluksista. Sen avulla voit lähettää kuvan sähköpostitse tai viedä OneNote-, Dropbox- ja muihin verkkopalveluihin.

Kuinka tehdä kuvakaappaus Windows 10: ssä

3. PrtSc + Paint

Tällä menetelmällä voit ottaa kuvakaappauksen ja tarvittaessa muokata sitä välittömästi.

  1. Paina PrtSc-näppäintä. Windows ottaa kuvakaappauksen, mutta ei tallenna sitä kiintolevylle, vaan kopioi se vain leikepöydälle.
  2. Aloita maali. Liitä kuva editoriksi Ctrl + V: n avulla ja muokkaa sitä tarvittaessa.
  3. Napsauta “Tiedosto” → “Tallenna nimellä” ja tallenna kuvakaappaus haluttuun muotoon. Kuva näkyy määrittämäsi kansion kohdalla.

Paintin sijaan voit käyttää eri kuvankäsittelyohjelmaa.

4. “Sakset”

Windowsissa on sisäänrakennettu kuvakaappauksen hallintaohjelma – Snipping Tool tai “Sakset”. Sen avulla voit ottaa kuvia koko näytöstä, sen yksittäisistä kappaleista ja valituista ikkunoista. “Sakset” löytyvät nimen kautta järjestelmän haun kautta.

Napsauttamalla “Uusi” -painiketta sovellusvalikossa käynnistetään tavallinen kuvakaappauksen luomistila. Siinä voit korostaa kohdistimen näytön mielivaltaisella alueella, jota haluat nähdä kuvassa. Voit ottaa koko näytön tai aktiivisen ikkunan kuvakaappauksen napsauttamalla nuolta ja valitsemalla sopivan tilan.

Kun kuva on valmis, ohjelma avaa sen uudessa ikkunassa. Täällä kuvassa voit laittaa muistiinpanoja ja lähettää sen sähköpostilla tai tallentaa sen vain kiintolevylle.

5. Microsoft Snip

Microsoft Snip

Microsoftilla on toinen kuvakaappausohjelma, Snip. Sen avulla voit myös ottaa kuvia koko näytöstä, yksittäisistä kappaleista ja ikkunoista. Mutta lisäksi Snipin avulla voit tallentaa videon merkitsemisprosessin. Ohjelma tallentaa myös äänen ja lisää äänikommentteja videoille.

Joten et voi tehdä vain staattista kuvakaappausta, vaan muuttaa sen dynaamiseksi multimediaesitykseksi. Snip on saatavana maksutta ohjelman virallisilla verkkosivuilla.

6. Gyazo

Jos et ole tyytyväinen Microsoftin sovelluksiin, kokeile kolmannen osapuolen ohjelmia. Esimerkiksi pilmenhallinnan kuvakaappaukset ovat Gyazo. Se ottaa kuvien valituista alueista näytöllä ja tallentaa ne palvelimelle. Siksi voit aina käyttää niitä mistä tahansa laitteesta tai jakaa nopeasti haluamasi kuvan linkin. Riittää luoda henkilökohtainen tili ja ladata ilmainen asiakas Gyazon verkkosivuilla.

Kun asiakas on asentanut, pääkäyttäjän pikavalinta näkyy tehtäväpalkissa. Kuvakaappauksen tekemiseksi sinun on napsautettava pikakuvaketta hiiren vasemmalla painikkeella ja korostamalla haluttu näytön osa kohdistimen avulla.

Gyazo

Tämän jälkeen ohjelma käynnistää selaimen ja avaa sivun kaapattuun kuvaan omassa online-galleriassasi. Tässä voit kopioida linkin siihen tai poistaa tiedoston palvelimelta.

Kuinka tehdä kuvakaappaus

Gyazoon tallennetut kuvakaappaukset ovat saatavilla pilvessä neljä viikkoa. Kuitenkin 4,99 dollaria kuukaudessa palvelu tarjoaa rajattoman pääsyn ja useita lisätoimintoja. Niistä – kykyä kopioida tekstiä suoraan kuvista, työkaluja muistiinpanoja, nuolia ja muita muotoja, salasanasuojausta ja mainonnan puutetta.

Loading...