Kako uključiti animirane pozadinske slike u sustavu Windows 7

Kao što se mnogi ljudi vjerojatno sjećaju u nekim verzijama sustava Windows Vista, takva je spektakularna značajka pod nazivom Dreamscene. Omogućuje postavljanje videoisječaka kao .wmv ili .mpeg kao desktop pozadinu.

U sustavu Windows 7, umjesto njega, prikazan je slideshow pozadine. Međutim, Dreamscene nije nigdje nestao, već je jednostavno deaktiviran i skriven u dubinama sustava. Da bi mogli koristiti animirane pozadine za Windows 7 možete koristiti mali uslužni program Windows 7 DreamScene aktivatora.

Nakon preuzimanja i raspakiranja arhive, morate pokrenuti datoteku s administratorskim pravima (desni klik – Trčanje kao administrator). Tada morate pritisnuti gumb Omogućite DreamScene.

animirane pozadine za Windows 7

Sada se u kontekstnom izborniku video datoteka pojavljuje nova stavka Postavite kao pozadinu radne površine, s kojim se može instalirati u obliku pozadine radne površine.

2010-10-06 22h23_27

Sada ostaje samo posjetiti web stranicu http://www.dreamscene.org i odabrati odgovarajući videozapis za vašu radnu površinu, a postoji definitivno nešto za izbor – nekoliko stotina odabranih scena razvrstavaju se prema kategorijama. Međutim, mreža je dovoljna i druga mjesta za preuzimanje pogodnih videozapisa – google it.

Sve ove veličine imaju samo mali nedostatak – potpisi ikona i mapa na radnoj površini postaju prozirni i stoga nečitljivi. Ali lako je popraviti. Idite na svojstva radne površine (Personalizacija – Pozadina radne površine – Čvrste boje) i odaberite bijelu boju. Svi – natpisi su ponovno postali istaknuti.

2010-10-06 22h39_12

Predviđajući groznice nekih asketika, želim zaključiti napomenuvši da, naravno, Dreamscene ne donosi nikakve koristi, već samo troši resurse sustava. No, s druge strane, ako se procesorska izvedba stalno povećava svake godine, zašto ne bi to imalo veze? ???? Štoviše, kada je neki prozor otvoren cijelom zaslonu, reprodukcija isječka je obustavljena i resursi sustava se ne gube.

  Как да разберете причината за спонтанно събуждане Windows 7 от сън

Windows 7 DreamScene aktivatora

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤