Οδηγός ρύθμισης της γραμμής εργασιών των Windows

Η γραμμή εργασιών των Windows άλλαξε από έκδοση σε έκδοση, αλλά ο σκοπός της παρέμεινε αμετάβλητος: εκκίνηση προγραμμάτων και εναλλαγή μεταξύ τους. Αυτός ο πίνακας χρησιμοποιείται συνεχώς, οπότε θα ήταν ωραίο να το προσαρμόσετε για τις δικές σας ανάγκες.

Επιλέξτε μια θέση για τη γραμμή εργασιών

γραμμή εργασιών: τοποθεσία

Από τις πρώτες εκδόσεις των Windows θεωρήθηκε ότι η γραμμή εργασιών στο σύστημα βρίσκεται από κάτω. Προφανώς, τότε δεν μπορούσε να προβλέψει την εμφάνιση των οθονών ευρείας οθόνης. Τώρα στις τεράστιες οθόνες, μια μεγάλη γραμμή εργασιών αναλαμβάνει μια επιπλέον θέση. Επομένως, είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε κάθετα.

Εάν η γραμμή εργασιών σας ξεκλειδωθεί, μπορείτε να την σύρετε στην επιθυμητή γωνία της οθόνης. Εναλλακτικά, καθορίστε τη θέση της γραμμής εργασιών κάνοντας δεξί κλικ πάνω της και επιλέγοντας “Επιλογές”.

Τοποθετούμε εικονίδια στο κέντρο

γραμμή εργασιών: εικονίδια στο κέντρο

Τοποθετώντας τα εικονίδια στο κέντρο, θα δώσετε στη γραμμή εργασιών μια ομοιότητα με το Dock. Αυτό είναι χρήσιμο αν συνηθίζετε να εργάζεστε με Mac. Εκτός αυτού, είναι απλά όμορφο.

Για να μετακινήσετε τα εικονίδια στο κέντρο:

  • Απελευθερώστε τη γραμμή εργασιών. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ πάνω του και καταργήστε την επιλογή “Lock Taskbar”. Στη συνέχεια, κάντε ξανά κλικ στη γραμμή εργασιών και επιλέξτε “Σύνδεσμοι” στο στοιχείο μενού “Πάνελ”. Σύρετε τα εικονίδια στο κέντρο.
  • Κάντε κλικ στο μενού “Σύνδεσμοι” με το δεξί κουμπί του ποντικιού και καταργήστε την επιλογή των πλαισίων δίπλα στην επιλογή “Εμφάνιση υπογραφών” και “Εμφάνιση τίτλου”.

Για να επιστρέψετε τα εικονίδια στη γνωστή θέση, απλώς καταργήστε το “Links” από τη γραμμή εργασιών.

Απενεργοποιήστε τη γραμμή εργασιών σε πρόσθετες οθόνες

Εάν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη γραμμή εργασιών καθόλου, εκτός από την κύρια. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις των οθονών και απενεργοποιήστε την επιλογή “Εμφάνιση γραμμής εργασιών σε όλες τις οθόνες”.

Προσαρμόστε τα συγκεκριμένα εικονίδια δίσκου

γραμμή εργασιών: ρύθμιση εικονιδίων

Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τα εικονίδια που εμφανίζονται στο δίσκο χωρίς πρόσθετο λογισμικό. Απλά σύρετε τους στο εικονίδιο με το βέλος, πίσω από το οποίο υπάρχουν κρυφά επιπλέον εικονίδια για να τα αποκρύψετε. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε στις “Επιλογές” και να επιλέξετε ποια εικονίδια θα εμφανιστούν.

  ASUS PC Probe II – παρακολούθηση συστήματος από τον κατασκευαστή

Απόκρυψη της γραμμής εργασιών

γραμμή εργασιών: απενεργοποίηση

Εάν τα Windows 10 είναι εγκατεστημένα σε φορητό υπολογιστή με μικρή οθόνη, θα πρέπει να διαμορφώσετε τη γραμμή εργασιών αυτόματης απόκρυψης έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει περιττό χώρο.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις και ενεργοποιήστε την επιλογή “Αυτόματη απόκρυψη της γραμμής εργασιών”. Τώρα θα κρύψει μέχρι να φέρει τον κέρσορα στην άκρη της οθόνης.

Προσαρμογή λιστών

γραμμή εργασιών: λίστες

Οι λίστες στα Windows 10 είναι μενού που εμφανίζονται όταν κάνετε δεξί κλικ στο εικονίδιο στη γραμμή εργασιών. Εμφανίζονται τα πρόσφατα ανοιγμένα έγγραφα, οι θέσεις και ορισμένες συχνά χρησιμοποιούμενες ενέργειες.

Μπορείτε να προσθέσετε αρχεία σε λίστες με απλή μεταφορά και απόθεση, μεταφέροντας το φάκελο στο εικονίδιο “Explorer” ή το έγγραφο στο εικονίδιο του Microsoft Word. Ή μπορείτε να διορθώσετε τα ήδη υπάρχοντα εικονίδια στη λίστα κάνοντας κλικ στο εικονίδιο καρφίτσας δίπλα τους.

Μπορείτε να αυξήσετε τον αριθμό των στοιχείων που εμφανίζονται σε λίστες αντικειμένων μέσω του επεξεργαστή μητρώου των Windows. Εισαγάγετε στην αναζήτηση regedit, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου και περιηγηθείτε στο

HKEY_CURRENT_USER \ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Για προχωρημένους

Εδώ μπορείτε να βρείτε την παράμετρο DWORD JumpListItems_Maximum. Εάν δεν υπάρχει τέτοια παράμετρος, δημιουργήστε την.

Στη συνέχεια, αλλάξτε την παράμετρο εισάγοντας τον επιθυμητό αριθμό και ρυθμίζοντας την ένδειξη “Decimal”. Επανεκκινήστε το σύστημα. Τώρα, η λίστα θα εμφανίσει όσα αρχεία θέλετε.

Προσθήκη φακέλων στη γραμμή εργασιών

γραμμή εργασιών: προσθήκη φακέλων

Για να συνδέσετε τα εικονίδια στη γραμμή εργασιών με drag and drop είναι εύκολη. Και τι γίνεται με τους φακέλους; Συνήθως διορθώνονται στην αναπτυσσόμενη λίστα του “Explorer”. Αλλά μπορείτε να προσθέσετε μεμονωμένα εικονίδια για συγκεκριμένους φακέλους.

Δημιουργήστε μια συντόμευση στον επιθυμητό φάκελο και πληκτρολογήστε εξερευνητής και ένα διάστημα πριν από τη διεύθυνση του φακέλου. Μπορείτε να αλλάξετε το εικονίδιο, αν θέλετε. Στη συνέχεια, σύρετε απλώς τη συντόμευση στη γραμμή εργασιών.

  8 Windows 10 програми, които трябва да бъдат премахнати в момента

Έτσι, μπορείτε να διατηρείτε τους φακέλους που χρησιμοποιούνται συχνά στη γραμμή εργασιών και να μην τις αναζητάτε από αναπτυσσόμενες λίστες.

Διαχείριση εφαρμογών από τη γραμμή εργασιών

γραμμή εργασιών: εφαρμογές

Πολλές εφαρμογές, όπως οι συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, υποστηρίζουν τη διαχείριση από τη γραμμή εργασιών. Απλά διορθώστε το εικονίδιο της εφαρμογής στον πίνακα, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού επάνω του και, στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τα αρχεία στη λίστα αναπαραγωγής ή να διακόψετε την αναπαραγωγή όταν ελαχιστοποιηθεί το παράθυρο της συσκευής αναπαραγωγής.

Αφαιρούμε περιττά

γραμμή εργασιών: κρύβοντας τα περιττά εικονίδια

Χρειάζεστε όλα αυτά τα κουμπιά; “Εμφάνιση όλων των παραθύρων” είναι εφικτή απλά πατώντας το παράθυρο Win + Tab. Και η αναζήτηση μπορεί να ξεκινήσει ανοίγοντας το “Έναρξη” και πληκτρολογώντας το ερώτημα αναζήτησης πληκτρολογίου.

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και στο μενού περιβάλλοντος, καταργήστε την επιλογή “Εμφάνιση όλων των παραθύρων” και “Εμφάνιση αναζήτησης”.

Αλλάξτε το μέγεθος του πλαισίου και των εικονιδίων

γραμμή εργασιών: μέγεθος πίνακα

Ανοίγοντας τη γραμμή εργασιών, μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός της μεταφέροντάς το απλά. Τότε μπορείτε να το διορθώσετε ξανά. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να τοποθετήσετε πραγματικά πολλά εικονίδια.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε την επιλογή “Χρήση μικρών εικονιδίων” στις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών. Τότε θα χρειαστεί ακόμα λιγότερος χώρος.

Επιστρέφουμε την γνωστή μορφή

γραμμή εργασιών: τυπική προβολή

Εάν αισθάνεστε ότι όλες αυτές οι καινοτομίες από τη Microsoft δεν είναι για σας, μπορείτε να επιστρέψετε τη γραμμή εργασιών σε μια κλασική προβολή με τη βοήθεια του Classic Shell. Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που μπορεί να προσαρμόσει την εμφάνιση της γραμμής σας Explorer, της γραμμής εργασιών και του μενού “Έναρξη”.

Κατεβάστε το Classic Shell →

  Jak stáhnout Windows 10 v nouzovém režimu

Έχετε κάποιες συστάσεις για τη ρύθμιση της γραμμής εργασιών; Μοιραστείτε τα σχόλια!

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤