5 εφαρμογές που θα βρουν στίχους για σένα

1. Musixmatch

Η εφαρμογή Musixmatch εμφανίζει τα λόγια των παικτών που παίζουν στη συσκευή στο παράθυρό τους ή στο μικρό γραφικό στοιχείο. Το κείμενο συγχρονίζεται αυτόματα με τη μουσική. Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να βρει και να δείξει λέξεις από τραγούδια που αναγνωρίζονται από το μικρόφωνο: απλά πατήστε το ειδικό κουμπί της εφαρμογής και φέρτε το gadget στην πηγή ήχου.

Το Musixmatch δεν είναι μόνο μια μηχανή αναζήτησης κειμένου, αλλά και μια συσκευή αναπαραγωγής ήχου, ώστε να μπορείτε να ακούτε τα τραγούδια απευθείας στην εφαρμογή. Επιπλέον, το πρόγραμμα μπορεί να εμφανίσει διπλά κείμενα: γραμμές με τις αρχικές λέξεις και αμέσως μεταφρασμένες.

Αφού εγγραφείτε για 269 ρούβλια το μήνα, μπορείτε να αποθηκεύσετε επιλεγμένα κείμενα για ανάγνωση χωρίς το Διαδίκτυο, να απενεργοποιήσετε τη διαφήμιση και να αυξήσετε την ταχύτητα αναζήτησης λέξεων.

2. Genius

Για να βρείτε στίχους στο Genius, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μη αυτόματη εσωτερική αναζήτηση ανά τίτλο και λέξεις ή την αυτόματη αναγνώριση κομματιών χρησιμοποιώντας μικρόφωνο.

Το Genius διαφέρει από άλλα παρόμοια προγράμματα της κοινωνικής συνιστώσας. Αυτή είναι μια πλατφόρμα, οι χρήστες της οποίας ερμηνεύουν την έννοια ορισμένων γραμμών. Μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι πολλοί οπαδοί που ακολουθούν τη ζωή και το έργο των αγαπημένων τους δημιουργών και συλλέγουν στοιχεία που βοηθούν στην κατανόηση της σημασίας των τραγουδιών.

Γενικά, αφού βρείτε το κείμενο του τραγουδιού που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να δείτε τι λένε οι ειδικοί γι ‘αυτό. Οι ερμηνείες που κερδίζουν τις μέγιστες ψήφους της κοινότητας είναι πάντοτε στο προσκήνιο.

Genius ειδικά σαν οπαδοί της αγγλόφωνης ραπ, καθώς τα κείμενα αυτού του είδους στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας είναι πολύ μεγαλύτερα από άλλα. Αλλά οι στίχοι των ρωσόφωνων συγγραφέων δεν είναι ακόμα αρκετοί.

3. QuickLyric

Η εφαρμογή QuickLyric που βασίζεται σε Android εμφανίζει στίχους που αναπαράγονται σε άλλα προγράμματα της ίδιας συσκευής. Αναγνωρίστε τον ήχο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή μικροφώνου δεν μπορεί. Οι λέξεις μπορούν να προβληθούν σε ένα ειδικό widget ή στο παράθυρο QuickLyric.

Στην ελεύθερη έκδοση υπάρχει διαφήμιση. Για να απενεργοποιήσετε ενοχλητικές διαφημίσεις, να ξεκλειδώσετε τη νυχτερινή λειτουργία, πρόσθετα θέματα και υποστήριξη για ρολόγια με το Wear OS, μπορείτε να εκδώσετε μια συνδρομητική πληρωμή για 109 ρούβλια το μήνα ή 259 ρούβλια το χρόνο.

4. Shazam

Shazam – το πιο δημοφιλές μεταξύ των εφαρμογών για την αναγνώριση των άγνωστων τραγουδιών μέσω ενός μικροφώνου. Αλλά αν ξαφνικά δεν ξέρετε, μαζί με τον τίτλο εμφανίζει επίσης άλλες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των λέξεων των κομματιών. Δυστυχώς, ο κατάλογος του προγράμματος σχεδόν δεν περιέχει τραγούδια ρωσικής γλώσσας. Αλλά αν σας αρέσει η ξένη μουσική, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια το Shazam.

Το πρόγραμμα είναι επίσης χρήσιμο επειδή παρουσιάζει προσωπικές συστάσεις μουσικής και συνθέσεις παρόμοιες με αυτές που επιλέχθηκαν. Το κείμενο του τρέχοντος τραγουδιού εμφανίζεται συγχρονισμένα με τη μουσική.

Το Shazam μπορεί να χρησιμοποιηθεί δωρεάν, αλλά με διαφήμιση. Θα πρέπει να πληρώσετε για την έκδοση χωρίς διαφημίσεις.

5. SoundHound

Ένα άλλο πρόγραμμα που ορίζει τα τραγούδια με ήχο και εμφανίζει τα ονόματα και τις λέξεις τους. Αυτή η εφαρμογή, όπως το Shazam, συγχρονίζει το κείμενο με το ρυθμό της μουσικής, ώστε να ακούτε και να διαβάσετε παράλληλα.

Υπάρχουν επίσης μερικά κείμενα στη ρωσική γλώσσα στη βάση δεδομένων SoundHound. Αν όμως η εφαρμογή δεν βρει λέξεις, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί πρόσθετης αναζήτησης – το πρόγραμμα θα αναζητήσει το κείμενο του τραγουδιού στο Google. Θα εισάγει τον τίτλο του κομματιού στη φόρμα αναζήτησης και θα χρειαστεί να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο στον ιστότοπο με τις λέξεις που βρέθηκαν.

Επιπλέον, το SoundHound εμφανίζει μουσικούς χάρτες για να ενημερώνει τον χρήστη για δημοφιλή τραγούδια και κλιπ.

Εάν θέλετε να απαλλαγείτε από τη διαφήμιση, μπορείτε να αγοράσετε μια πληρωμένη έκδοση.

Loading...