Πώς να κάνετε το σπιτικό τυρί cottage από γάλα ή κεφίρ. 6 Απλοί τρόποι

11 βασικοί κανόνες για νόστιμα σπιτικά τυρί cottage

1. Τυρί τυριών μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: με θέρμανση και χωρίς. Είναι θέμα γεύσης και ευκολίας. Ωστόσο, το τυρί cottage χωρίς θέρμανση παίρνει λίγο πιο τρυφερό.

2. Εάν κάνετε τυρί cottage από το γάλα, να ρουστίκ. Ειδικά αν η συνταγή θα πρέπει να ξινή. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γάλα αποθήκευσης οποιουδήποτε περιεχομένου λίπους. Όσο πιο παχύ είναι, τόσο πιο παχύ θα είναι το τυρί cottage.

3. Kefir, επίσης, μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε λίπος. Το καθυστερημένο κεφίρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αν το θερμαίσετε.

4. Η ποσότητα και η γεύση του τυροκομείου εξαρτάται από την ποιότητα του αρχικού προϊόντος. Έτσι, όταν αγοράζετε γάλα ή κεφίρ, δεν πρέπει να σκουπίζετε.

5. Μπορείτε να μαγειρέψετε τυρί cottage σε κατσαρόλα ή σε λουτρό νερού. Αυτό είναι και πάλι θέμα ευκολίας. Περιγραφή της διαδικασίας μαγειρέματος σε ένα λουτρό νερού θα βρείτε στη συνταγή τυρί cottage από κεφίρ.

6. Βελτιώστε καλύτερα τα γαλακτοκομικά προϊόντα σε μια κατσαρόλα από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα με παχύ πυθμένα. Εμαλτωμένα πιάτα δεν ταιριάζουν: όλα μπορούν να καούν σε αυτό.

7. Το τυρί μαχαίρι απλώνεται σε ένα σουρωτήρι, καλυμμένο με διάφορα στρώματα γάζας. Για το σουρωτήρι βάλτε ένα δοχείο ή κάποια άλλη ικανότητα για να αποστραγγίσετε τον ορό.

8. Εάν αφήσετε το τυρί cottage σε ένα σουρωτήρι για μερικές ώρες ή ακόμα λιγότερο, θα αποδειχθεί υγρό.

9. Για να κάνετε το πηγμένο γάλα ξηρό και εύθρυπτο, πρέπει να συνδέσετε τα άκρα της γάζας και να κρεμάσετε τη δεσμίδα πάνω από το νεροχύτη ή την κατσαρόλα για λίγες ώρες ή ακόμα και όλη τη νύχτα. Ο χρόνος εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας: όσο μακρύτερα θα είναι τα αποχετεύσεις στον ορό, θα είναι το τυρί cottage.

Πώς να κάνετε το τυρί cottage

10. Και ότι το cottage τυρί διατηρείται η μορφή, είναι δυνατόν να τεθεί υπό καταπίεση.

11. Το τυρόπηγμα του σπιτιού αποθηκεύεται στο ψυγείο για όχι περισσότερο από τέσσερις ημέρες.

1. Σπιτικό τυρί από γάλα

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος τυρί cottage.

Τα συστατικά

  • 2 λίτρα γάλακτος.

Από αυτό το ποσό θα είναι περίπου 400 γραμμάρια τυρί cottage.

Προετοιμασία

Αφήστε το γάλα σε ζεστό μέρος για 1-3 ημέρες. Μην το αναμιγνύετε. Ο χρόνος εξαρτάται από τη θερμοκρασία στο δωμάτιο: το θερμότερο, τόσο πιο γρήγορα το γάλα θα ξινή. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε στο γάλα 2 κουταλιές της σούπας ή μια φέτα μαύρου ψωμιού.

Το γάλα δεν πρέπει να είναι ξινό στο ψυγείο. Εκεί θα έχει μια δυσάρεστη οσμή και μπορεί να αρχίσει να είναι πικρή. Αν παρατηρήσετε ότι το γάλα στο ψυγείο αρχίζει να είναι ξινό, καλύτερα να το βγάλετε έξω έτσι ώστε να γλιστράει κάτω από κατάλληλες συνθήκες.

Το ξινόγαλο θα μοιάζει με μαλακό παχύ ζελέ και γύρω του θα αρχίσει να εμφανίζεται ορός γάλακτος. Τοποθετήστε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το βάζετε σε χαμηλή φωτιά.

Σπιτικό τυρί από γάλα

Cook, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μην υπερθερμαίνετε το γάλα, θα πρέπει να είναι λίγο ζεστό. Μετά από 10-15 λεπτά από την αρχή του μαγειρέματος στο ταψί αρχίζουν να σχηματίζουν θρόμβους τυρί cottage. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε την να σταθεί για άλλη φορά. Στη συνέχεια, μετατοπίστε το τυρί cottage σε ένα σουρωτήρι και αφήστε να στραγγίσει.

2. Σπιτικό τυρί από γάλα χωρίς θέρμανση

Το τυρί cottage έτοιμο θα είναι πιο απαλό από ό, τι στην πρώτη περίπτωση.

Τα συστατικά

  • 2 λίτρα γάλακτος.

Από αυτό το ποσό θα είναι περίπου 400 γραμμάρια τυρί cottage.

Προετοιμασία

Αφήστε το γάλα ξινό, όπως στην πρώτη μέθοδο. Μη θερμαίνετε μια παχιά μάζα, αλλά αμέσως το ρίχνετε πίσω στη γάζα.

3. Σπιτικό τυρί cottage από γάλα και λεμόνι

Χάρη στο χυμό λεμονιού, το γάλα θα ξινή πολύ γρηγορότερα.

Τα συστατικά

  • 2 λίτρα γάλακτος.
  • 1 λεμόνι.

Από αυτό το ποσό θα είναι περίπου 350 γραμμάρια τυρί cottage.

Προετοιμασία

Ρίξτε το γάλα σε μια κατσαρόλα. Αν χρησιμοποιείτε ρουστίκ γάλα, τότε πρέπει να έρθει σε βράση και να χαμηλώσει από τη φωτιά. Αν το γάλα είναι ήδη παστεριωμένο, τότε το θερμαίνετε, αλλά μην το βράζετε.

Πιάστε το χυμό από το λεμόνι – θα πρέπει να πάρετε περίπου 60 ml. Στη συνέχεια, σε μια λεπτή στάλα, ρίξτε το χυμό λεμονιού στο γάλα και ανακατέψτε. Σχεδόν αμέσως, ο ορός γάλακτος θα αρχίσει να διαχωρίζεται και θα εμφανιστούν τυρβώδεις θρόμβοι. Μόλις συμβεί αυτό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.

Σπιτικό τυρί από γάλα και λεμόνι

Αφήστε το για λίγα λεπτά για να κρυώσει ελαφρά. Μεταφέρετε το τυρί cottage σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τον ορό να στραγγίσει.

Σπιτικό τυρί από γάλα και λεμόνι

4. Σπιτικό τυρί από γάλα και γιαούρτι

Το Kefir συμβάλλει επίσης στην ταχεία περικοπή του γάλακτος. Από ένα τέτοιο μείγμα λαμβάνεται ένα πολύ μαλακό και ευαίσθητο προϊόν.

Τα συστατικά

  • 1 λίτρο γάλακτος.
  • 1 λίτρο κεφίρ.

Από αυτό το ποσό θα είναι περίπου 300 γραμμάρια τυρί cottage.

Προετοιμασία

Θερμαίνετε το γάλα σχεδόν μέχρι να βράσει. Όταν εμφανίζονται οι πρώτες φυσαλίδες, αφαιρέστε το τηγάνι από τη θερμότητα και ρίξτε το κεφίρ. Ανακατεύετε και αφήνετε μέχρι να κρυώσει τελείως.

Μετά από αυτό, ο ορός και οι θρόμβοι τυρί cottage θα εμφανιστούν στο τηγάνι. Πρέπει να τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο όπως σε όλες τις άλλες μεθόδους, σε ένα σουρωτήρι καλυμμένο με γάζα.

5. Σπιτικό τυρί cottage από γιαούρτι

Από θερμαινόμενο κεφίρ θα πάρετε ένα μάλλον πυκνό και εύθρυπτο τυρί cottage.

Τα συστατικά

  • 1 λίτρο κεφίρ.

Από αυτό το ποσό θα είναι περίπου 200 γραμμάρια τυρί cottage.

Προετοιμασία

Θα χρειαστείτε δύο τηγάνια διαφόρων διαμέτρων. Ένας από αυτούς πρέπει να είναι ελεύθερος να χωρέσει σε άλλο. Γεμίστε το μεγάλο δοχείο μισό γεμάτο. Φέρτε το νερό σε βρασμό σε υψηλή θερμοκρασία.

Σε μια άλλη κατσαρόλλα, ρίχνουμε σε κεφίρ. Μετά το βρασμό, βάλτε μια μικρή κατσαρόλλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και θερμαίνετε το γιαούρτι σε χαμηλή φωτιά.

Σπιτικό τυρί cottage από γιαούρτι

Το κεφίρ πρέπει να σπάσει σε τυρί cottage και ορού γάλακτος. Όταν συμβεί αυτό, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το για 10 λεπτά. Μεταφέρετε το τυρί cottage σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τον ορό να στραγγίσει.

6. Σπιτικό τυρί cottage από κατεψυγμένο γιαούρτι

Και από το κατεψυγμένο κεφίρ θα πάρετε ένα απαλό πήγμα αέρα που μοιάζει με κρέμα τυριού. Μπορεί να αναμιχθεί με χόρτα, podsolit και να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σάντουιτς.

Τα συστατικά

  • 1 λίτρο κεφίρ.

Από αυτό το ποσό θα είναι περίπου 200 γραμμάρια τυρί cottage.

Προετοιμασία

Το καλύτερο είναι να παίρνετε το κεφίρ σε ένα πακέτο: το μπουκάλι μπορεί να σπάσει κατά τη διάρκεια της κατάψυξης και το απολιποποιημένο κεφίρ θα είναι δύσκολο να εξαχθεί από αυτό. Εάν έχετε μόνο εμφιαλωμένο γιαούρτι στο χέρι, απλά ρίξτε το σε μια τσάντα σελοφάν και συνδέστε το σφιχτά.

Βάλτε την τσάντα στην κατάψυξη για τη νύχτα. Το κεφίρ πρέπει να γίνει σαν ένα κομμάτι πάγου. Εάν σε 10-12 ώρες η κεφίρ δεν γίνει στερεά ως πέτρα, σημαίνει ότι είναι κακή. Από ένα τέτοιο προϊόν θα πάρετε ένα υγρό τυρί cottage, που θυμίζει ξινή κρέμα.

Κόψτε απαλά τη συσκευασία, τοποθετήστε τα περιεχόμενα σε ένα σουρωτήρι και τυλίξτε τη γάζα.

Πώς να κάνετε το σπιτικό τυρί cottage από γιαούρτι

Αφήστε το γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αποψυχθεί τελείως.

Πώς να κάνετε το τυρί cottage από γιαούρτι

Loading...