Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP ενός υπολογιστή, tablet ή smartphone

Οι διευθύνσεις IP είναι ψηφιακά αναγνωριστικά με τα οποία οι συσκευές μπορούν να βρεθούν ο ένας στον άλλο στο Internet ή σε τοπικά δίκτυα και να ανταλλάξουν δεδομένα. Επομένως, κάθε συνδεδεμένος υπολογιστής ή κινητή συσκευή λαμβάνει το IP του.

Ακόμα κι αν δεν είστε τεχνικός εμπειρογνώμονας, δεν θα ενοχληθείτε να μάθετε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τις διευθύνσεις IP των μικροεφαρμογών σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, εάν θέλετε να συνδέσετε έναν εκτυπωτή δικτύου ή να αποφασίσετε να παρέχετε απομακρυσμένη πρόσβαση σε έναν προσωπικό υπολογιστή μέσω του Internet.

Οποιαδήποτε συσκευή δικτύου μπορεί να έχει τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική διεύθυνση IP. Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται για την αλληλεπίδραση της τεχνολογίας στα τοπικά δίκτυα, ο δεύτερος τύπος για ολόκληρο το Διαδίκτυο.

Πώς να μάθετε την εξωτερική (δημόσια) διεύθυνση IP

Μπορείτε να παρακολουθήσετε γρήγορα την εξωτερική σας διεύθυνση IP από έναν υπολογιστή ή μια κινητή συσκευή σε έναν από τους ειδικούς ιστότοπους όπως 2IP, WhatIsMyIP και IP-Ping. Πηγαίνετε σε κάποιο από αυτά, θα δείτε αμέσως την εξωτερική IP (γνωστός και ως Δημόσια IP) στην πιο περίοπτη θέση.

Πώς να μάθετε την εξωτερική διεύθυνση IP στο IP-Ping

Οι συσκευές που μεταφέρονται μέσω ενός μόνο δρομολογητή μοιράζονται μια κοινή εξωτερική διεύθυνση IP.

Πώς να μάθετε την εσωτερική (τοπική) διεύθυνση IP

Με εσωτερικές διευθύνσεις IP, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα: σε κάθε πλατφόρμα εξετάζονται διαφορετικά.

Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στα Windows

Αναζήτηση μέσω του βοηθητικού προγράμματος αναζήτησης συστήματος “Γραμμή εντολών”. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιό του και τρέξτε ως διαχειριστής. Στο παράθυρο που ανοίγει, πληκτρολογήστε την εντολή ipconfig και πατήστε Enter. Τα δεδομένα εμφανίζονται στην οθόνη, μεταξύ των οποίων πρέπει να υπάρχει μια συμβολοσειρά IPv4. Δίπλα του θα δείτε τον κώδικα της μορφής 192.168.1.40 – αυτή είναι η εσωτερική διεύθυνση IP του υπολογιστή.

  Πώς να εγγράψετε βίντεο από την οθόνη: 5 καλύτερα δωρεάν προγράμματα

Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στα Windows

Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στο macOS

Για να δείτε τη διεύθυνση IP στο macOS, μεταβείτε στην ενότητα “Ρυθμίσεις συστήματος” → “Δίκτυο” και επιλέξτε την τρέχουσα σύνδεση στην πλαϊνή γραμμή. Η εσωτερική διεύθυνση IP του Mac εμφανίζεται κάτω από την κατάσταση της σύνδεσης.

Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στο macOS

Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στο Android

Η εσωτερική διεύθυνση IP της συσκευής Android είναι συνήθως διαθέσιμη στην ενότητα Ρυθμίσεις Wi-Fi. Η διεπαφή σε διαφορετικές συσκευές μπορεί να είναι πολύ διαφορετική, αλλά πιθανότατα θα βρείτε το απαραίτητο μενού μόνοι σας χωρίς μεγάλη δυσκολία. Εάν όχι, μπορείτε να εγκαταστήσετε το δωρεάν πρόγραμμα IP Tools. Θα εμφανίσει τις εσωτερικές και εξωτερικές διευθύνσεις IP αμέσως μετά την εκκίνηση.

Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στο iOS

Στο iPhone ή το iPad, η εσωτερική διεύθυνση IP μπορεί να βρεθεί εύκολα στην ενότητα με ρυθμίσεις Wi-Fi. Απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο γύρο δίπλα στην ενεργή ασύρματη σύνδεση και στο επόμενο μενού θα εμφανιστεί IP.

Πώς να βρείτε την τοπική διεύθυνση IP στο iOS Πώς να μάθετε τη διεύθυνση IP στο iOS

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου άλλου

Μπορείτε να μάθετε την εξωτερική διεύθυνση IP άλλου χρήστη του Δικτύου (για παράδειγμα, για να προσδιορίσετε την κατά προσέγγιση τοποθεσία του) χρησιμοποιώντας την υπηρεσία IP Logger. Αλλά γι ‘αυτό είναι απαραίτητο ένα άτομο να κάνει κλικ στο σύνδεσμο που δημιουργήσατε εσείς.

Πώς να βρείτε τη διεύθυνση IP κάποιου άλλου

Αρχικά, δημιουργήστε μια διεύθυνση URL που θα σας επιτρέψει να αναγνωρίσετε την IP κάποιου άλλου. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην τοποθεσία IP Logger και στο μπλοκ “Link / Image” επικολλήστε τη διεύθυνση URL σε οποιαδήποτε σελίδα ή εικόνα. Μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένας σύνδεσμος σε ένα ειδησεογραφικό άρθρο ή ένα άρθρο. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή “Λήψη του κωδικού του καταγραφέα”. Στο επόμενο παράθυρο, αντιγράψτε τη διεύθυνση από το πεδίο “Ο σύνδεσμός σας για τη συλλογή διευθύνσεων IP” και θυμηθείτε την ταυτότητά σας στο σύστημα.

  Τι είναι η γυμναστική qigong και αν πραγματικά ενισχύει την υγεία

Στη συνέχεια, στείλτε ένα μήνυμα με τη σύνδεση που μόλις αντιγράψατε στο χρήστη του οποίου την IP θέλετε να γνωρίζετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κανάλι: ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, κοινωνικά δίκτυα, άμεσα αγγελιοφόρους και ούτω καθεξής. Το κείμενο του μηνύματος πρέπει να πείσει τον παραλήπτη να κάνει κλικ στον σύνδεσμο. Για να κάνετε το URL να φαίνεται λιγότερο ύποπτο, μπορείτε να το μεταμφιέσετε χρησιμοποιώντας Bitly ή άλλη υπηρεσία για να συντομεύσετε τους συνδέσμους.

Όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στον σύνδεσμο, ο IP Logger θα ανοίξει απλώς τη σελίδα στόχου γι ‘αυτόν και για εσάς θα αποθηκεύσετε το IP κάποιου άλλου. Οι τελευταίοι μπορούν να προβληθούν στον ιστότοπο της υπηρεσίας: απλά εισάγετε το αναγνωριστικό σας στην κύρια σελίδα IP Logger στο μπλοκ “View Logger”.

Μην ξεχνάτε ότι ο χρήστης μπορεί να συνδεθεί στο διαδίκτυο μέσω διακομιστή μεσολάβησης ή VPN. Σε αυτή την περίπτωση, δεν θα δουλέψει την πραγματική διεύθυνση IP του.

IP Logger →


Αν ενδιαφέρεστε για τον τρόπο ανεύρεσης της διεύθυνσης IP του δρομολογητή, μπορείτε να εξοικειωθείτε με άλλο υλικό του Lifehacker.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top