Πώς να κάνετε σωστά το shugaring στο σπίτι

Τι είναι τόσο καλό για το Shugaring

Το shugaring είναι η αποτρίχωση με μια παχιά ζάχαρη ζάχαρης. Η διαδικασία διαφέρει από άλλες μεθόδους αποτρίχωσης:

 1. Αποτελεσματικότητα. Η ζύμη της ζάχαρης αρπάζει ακόμη και μια μικρή βλάστηση και η τεχνική της απομάκρυνσης του μείγματος (με την ανάπτυξη, όχι κατά, όπως για παράδειγμα με την αποτρίχωση του κεριού) εμποδίζει την ανάπτυξη ινών.
 2. Προσβασιμότητα και ευκολία χρήσης. Μπορείτε να κάνετε μια λάσπη πάστα με τα χέρια σας και να εκτελέσετε μια διαδικασία αποτρίχωση στο δικό σας μπάνιο.
 3. Ασφάλεια. Το shugaring δεν βλάπτει το δέρμα.
 4. Φυσικότητα. Τα κλασικά ζυμαρικά παρασκευάζονται αποκλειστικά από φυσικά συστατικά: ζάχαρη, νερό και λεμόνι. Ο κίνδυνος αλλεργίας ελαχιστοποιείται.
 5. Διάρκεια του ληφθέντος αποτελέσματος. Μετά την απομάκρυνση του δέρματος, το δέρμα παραμένει ομαλό για 2-3 εβδομάδες.

Πώς να μαγειρέψετε ένα ζυμαρικό

Κλασική ζάχαρη ζάχαρης

Κουνώντας στο σπίτι: Κλασικά ζυμαρικά για σκασίματα
crafthubs.com

Τα συστατικά

 • 2 φλιτζάνια ζάχαρης.
 • ¼ φλιτζάνι καθαρό νερό?
 • ¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Εάν το λεμόνι δεν είναι κοντά, αντικαταστήστε το με ξίδι μηλίτη μήλου (6%). Απλά να θυμάστε ότι κατά το μαγείρεμα στην κουζίνα θα υπάρξει μια δυσάρεστη οσμή.

Προετοιμασία

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα με ένα πυκνό πυθμένα και βάλτε το σε μια μικρή φωτιά. Ανακατεύοντας συνεχώς, σιγοβράζετε για 7 λεπτά μέχρι να γίνει κίτρινο. Στη συνέχεια, μαγειρέψτε την πάστα για άλλα 2-5 λεπτά, χωρίς να σταματήσετε να ανακατεύετε. Ο χρόνος εξαρτάται από τον τύπο της πλάκας και τη δύναμη της φωτιάς.

Για να διαπιστώσετε αν η πάστα είναι έτοιμη, δοκιμάστε. Αφαιρέστε λίγο μίγμα ζάχαρης και το βάζετε σε ένα ποτήρι με κρύο νερό. Μόλις μερικά δευτερόλεπτα, πιάστε μια σταγόνα. Εάν έχει σκληρύνει και μπορείτε να ρίξετε μια μπάλα έξω από αυτό, η πάστα είναι έτοιμη. Εάν η σταγόνα είναι ολισθηρή, ανελαστική, μαγειρέψτε λίγο το μείγμα και επαναλάβετε τη δοκιμή.

Να είστε πολύ προσεκτικοί για να μην χάσετε τη στιγμή της ετοιμότητας. Πιο κοντά στο τέλος του μαγειρέματος (αμέσως μετά την κίτρινη μάζα) δοκιμάστε την πάστα κάθε 10-15 δευτερόλεπτα.

Χύστε την παρασκευασμένη πάστα σε πλαστικό ή γυάλινο δοχείο με φαρδύ λαιμό. Κλείστε το καπάκι σφιχτά και μετά από 5 λεπτά, ψύξτε για ένα τέταρτο της ώρας. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, η πάστα θα κρυώσει στην επιθυμητή θερμοκρασία: 30-40 ° C. Ο πυθμένας και οι τοίχοι της δεξαμενής θα ζεσταθούν.

Εάν ανησυχείτε για την ασφάλεια του ψυγείου και δεν θέλετε να τοποθετήσετε πολύ ζεστή μάζα σε αυτό, περιμένετε μέχρι να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, μην καλύπτετε την πάστα με καπάκι.

Μέλι πάστα για shugaring

Μέλι πάστα για shugaring
sisterfy.com

Το αρχικό ζυμαρικά με βάση το μέλι παρασκευάζεται σε φούρνο μικροκυμάτων.

Τα συστατικά

 • 1 ποτήρι ζάχαρης.
 • ¼ φλιτζάνι μέλι?
 • ¼ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

Προετοιμασία

Ανακατέψτε όλα τα συστατικά στο δοχείο όπου θα αποθηκεύσετε την πάστα. Αν πρόκειται για πλαστικό δοχείο, βεβαιωθείτε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων.

Τοποθετήστε τη μάζα στο φούρνο και μαγειρέψτε για 10-15 δευτερόλεπτα στη μέγιστη ισχύ. Στη συνέχεια, τραβήξτε έξω τη γαλακτοκομική πάστα, ανακατέψτε και αφήστε την να εγκατασταθεί. Επιστρέψτε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10-15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία περίπου πέντε φορές. Οι επαναλήψεις ενδέχεται να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής.

Μετά την τέταρτη φορά, ελέγξτε την ετοιμότητα της πάστας: ρίξτε το μείγμα σε κρύο νερό και προσπαθήστε να κυλήσετε την μπάλα.

Πώς να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία

Το δέρμα πρέπει να είναι προετοιμασμένο για να σκοντάψει. Αυτό ισχύει για τα πόδια, τα χέρια, τις μασχάλες και τις ζώνες μπικίνι. Εκτιμήστε το μήκος των τριχών. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι από 4 έως 8 mm. Ωστόσο, η απαίτηση αυτή είναι μάλλον αυθαίρετη. Μπορείτε να κάνετε την αποτρίχωση με ασφάλεια και σε μήκος 2 mm.

Την παραμονή της σκασίματος, χρησιμοποιήστε ένα τρίψιμο του σώματος (είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα χωρίς πετρέλαιο). Το τρίψιμο θα απομακρύνει το καμπυλωτό στρώμα του δέρματος και θα απελευθερώσει τις τρίχες που έχουν εισαχθεί, αν υπάρχουν.

Αμέσως πριν την αποτρίχωση λαμβάνετε ένα ζεστό ντους στο ατμό του δέρματος. Έτσι, τα ζυμαρικά θα είναι πιο εύκολο να διεισδύσουν στους βολβούς των μαλλιών.

Απολιπάνετε το δέρμα με ένα διάλυμα που περιέχει αλκοόλ και βεβαιωθείτε ότι το στεγνώστε το στεγνό, έτσι ώστε η μάζα του σακχάρου να αρπάζεται καλά με τα μαλλιά.

Για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τάλκη, αν και ορισμένες κυρίες πιστεύουν ότι η σκόνη αποτρέπει την πρόσφυση της πάστας στο δέρμα. Δοκιμάστε τον για τον εαυτό σας και αποφασίστε πώς προτιμάτε.

Πώς να κάνετε shugaring

Σκουπίστε μερικά ζυμαρικά. Τσιγαρίστε ελαφρά με τα δάχτυλά σας και εφαρμόστε στο δέρμα κατά της ανάπτυξης των τριχών. Στη συνέχεια, τραβήξτε απότομα την πάστα πάνω από την ανάπτυξη των μαλλιών, κρατώντας το δέρμα με το ελεύθερο χέρι σας.

Μην τραβήξετε την επικόλληση! Τα δάχτυλά σας πρέπει να κινούνται παράλληλα με το δέρμα.

Χειριστείτε μικρές περιοχές ώστε η αποτρίχωση να είναι καλή. Μην εφαρμόζετε την πάστα στον ίδιο χώρο περισσότερο από τρεις φορές. Διαφορετικά, διατρέχετε τον κίνδυνο ερεθισμού.

Υπάρχει μια δεύτερη τεχνική του shugaring – επίδεσμος. Για αυτό θα χρειαστείτε υφασμάτινες ή χάρτινες λωρίδες. Εφαρμόστε επικόλληση στην περιοχή που υποβλήθηκε σε θεραπεία για την ανάπτυξη τριχών. Από πάνω βάζετε μια λωρίδα, λεία και απότομα σχίζεται προς την κατεύθυνση του ύψους σώματος των μαλλιών.

Αυτή η μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για την αποτρίχωση των ποδιών και των χεριών. Αλλά στις περιοχές της μασχάλη και μπικίνι (ιδιαίτερα βαθιά) με λωρίδες το έργο δεν είναι πολύ βολικό. Είναι καλύτερα να ενεργείτε εκεί κατά το σημείο.

Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας μετά από μια σκασίματα

Μετά τη διαδικασία, ξεπλύνετε τα υπολείμματα του μείγματος με ζεστό νερό. Αντιμετωπίστε το δέρμα με αντισηπτικό (χλωρεξιδίνη ή μιραμιστίνη) ή με θερμικό νερό. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, μην χρησιμοποιείτε λοσιόν και τρίβει, προστατεύετε το αποτριχωμένο δέρμα από το φως του ήλιου, μην επισκέπτεστε τις δημόσιες λίμνες.

Μερικές φορές μετά την ιλύ, αναπτύσσεται φλεγμονή. Μπορείτε να τα αφαιρέσετε για 2-3 ημέρες με θεραπευτική αλοιφή, για παράδειγμα, με δεξπανθενόλη. Αρκεί να λιπαίνετε τις πληγείσες περιοχές πολλές φορές την ημέρα.

Πώς να αποθηκεύσετε την επικόλληση

Τα σπιτικά ζυμαρικά δεν πρέπει να φυλάσσονται περισσότερο από μερικές ημέρες, διαφορετικά μπορούν να ζυμωθούν. Κλείστε στενά το βάζο με το μίγμα του καπακιού και απομακρύνεστε από πηγές θερμότητας και φωτός. Πριν από τη χρήση, θερμαίνετε την απαιτούμενη ποσότητα της πάστας σε υδατόλουτρο.

Όταν δεν μπορείτε να κάνετε shugaring

Πριν από τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αντενδείξεις σε αυτό. Ο κατάλογος περιλαμβάνει:

 1. Μηχανική βλάβη στο δέρμα: γρατζουνιές, εκδορές.
 2. Δερματικές παθήσεις: δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση, φρουρούνωση.
 3. Νεοπλάσματα στο δέρμα: καλοήθη και κακοήθη.
 4. Οξεία ιογενή νοσήματα. Ενάντια στο περιβάλλον της μειωμένης ανοσίας, η αποτρίχωση μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή.
 5. Σακχαρώδης διαβήτης. Η μικροσκοπική ποσότητα ζάχαρης διεισδύει μέσα από τους πόρους στα αιμοφόρα αγγεία.
 6. Προβλήματα με το καρδιαγγειακό σύστημα. Οι οδυνηρές αισθήσεις μπορούν να προκαλέσουν επιδείνωση της ευημερίας.

Συνιστάται να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν από την ολίσθηση.