15 από τα πιο νόστιμα εστιατόρια στην Ευρώπη από το “Red Guide Michelin 2015”

Στην επιχείρηση εστιατορίων υψηλών προδιαγραφών δεν μπορεί να υπάρξουν συμβιβασμοί. Η τοποθεσία, η εξυπηρέτηση και το εσωτερικό θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις πιο τολμηρές προσδοκίες των επισκεπτών. Με όλα αυτά, φυσικά, η κουζίνα είναι πάνω απ ‘όλα. Είναι εκείνη που πρέπει τελικά να πάρει το άτομο να φύγει από το τραπέζι με μια γλυκιά αίσθηση γαστρονομικής απόλαυσης. Επομένως, όταν πρόκειται για τα πιο συναρπαστικά εστιατόρια στην Ευρώπη, αναφέρουμε κυρίως τους δημιουργούς σεφ, στα χέρια των οποίων γεννιούνται τα πραγματικά αριστουργήματα της κουζίνας.

Με την ευκαιρία, το δείπνο σε ένα εστιατόριο τριών αστέρων δεν σας υποχρεώνει να έχετε μια ευγενή καταγωγή ή να είστε κάτοχος πλατινένιας κάρτας ελβετικής τράπεζας. Φυσικά, εδώ και εκεί θα πρέπει να ακολουθήσετε τον κώδικα ενδυμασίας και μέρος με μερικές εκατοντάδες ευρώ. Αλλά αυτές οι δυσκολίες μια φορά το χρόνο είναι αρκετά εφικτές για τη μεσαία τάξη των κατοίκων της Ανατολικής Ευρώπης.

Pavillon Ledoyen – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο Pavillon Ledoyen - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Yannick Aléno.

Μέσος έλεγχος: € 135-295.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 8, λεωφόρος Dutuit.

Για δεκαετίες, οι κριτικοί δεν έχουν απονεμηθεί ένα εστιατόριο με τον υψηλότερο έπαινο, μέχρι που ο Yannick Alenot – ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ του κόσμου – ήρθε στον Pavillon Ledoyen. Μόλις ένα χρόνο, ο διάσημος σεφ τράβηξε την κουζίνα στο υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που βοήθησε τον Pavillon Ledoyen να ενταχθεί στη λίστα επιλεγμένων γαλλικών ιδρυμάτων. Εκλεκτοί εκτιμητές ήταν ευχαριστημένοι με το εκπληκτικό σουφλέ καπνιστού χελιού.

Arpège – Παρίσι, Γαλλία

Arpège - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Alain Passard.

Μέσος έλεγχος: € 140-240.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 84 Rue de Varenne.

Το ίδιο το Master Passar είναι ένα εστιατόριο-man. Στο μακρινό 1986 Alen αγόρασε το λειτουργικό ίδρυμα, άλλαξε το σημάδι και άρχισε να πειραματίζεται. Πρέπει να πω ότι τα δείγματα αποδείχθηκαν περισσότερο από επιτυχή: για ένα χρόνο το εστιατόριο κέρδισε ένα αστέρι, το δεύτερο ακολούθησε σύντομα και σε 10 χρόνια μετά το άνοιγμα – το τρίτο. Το 2001, ο Passard αρνήθηκε να κάνει κόκκινο κρέας, το οποίο έκανε πολύ θόρυβο στον γαστρονομικό κόσμο. Αλλά ο χορτοφαγικός φορέας δέχτηκε θερμά το κοινό, ειδικά αφού ο Alain αποφάσισε να καλλιεργήσει λαχανικά για τα πιάτα του στο δικό του φιλικό προς το περιβάλλον κομμάτι γης.

Astrance – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο Astrance - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Pascal Barbot.

Μέσος έλεγχος: € 70-210.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 4 Rue Beethoven.

Κάποιος από την παιδική ηλικία ονειρεύεται να γίνει προγραμματιστής, καλά, κάποιος – ένας καλός μάγειρας. Από επτά χρόνια ο Pascal Barbot είδε τον εαυτό του να είναι επικεφαλής του εστιατορίου. Και σε αυτό βοήθησε σε μεγάλο βαθμό ήδη τον Alain Passar με την Arpege. Πέντε χρόνια από το υψηλότερο σχολείο, και πεινασμένοι να κερδίσουν Pascal ανοίγει το δικό του ίδρυμα, το οποίο κερδίζει γρήγορα τη δημοτικότητα. Μεγάλη προσοχή οφείλεται σε κάποιες αποκλίσεις από τις κλασικές γαλλικές συνταγές και, το σημαντικότερο, ένα μεγάλο δάσκαλο της φαντασίας: οι επισκέπτες Astrance αγόρασε ένα κοινό όραμα πιάτα και μάγειρες ομάδα κάθε φορά που ετοιμάζει μια νέα έκπληξη.

Epicure – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο Epicure - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Έρικ Φρέχον (Eric Frechon).

Μέσος έλεγχος: € 135-350.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 112 Rue du Faubourg Saint-Honoré.

  10 συνταγές μη αλκοολούχων κοκτέιλ στο εορταστικό τραπέζι

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο, μοντέρνο εστιατόριο, μοντέρνο σεφ, μοντέρνα κουζίνα. Από τότε που η ηλικία του ανηλίκου Eric Freshon άρχισε να παίρνει μαθήματα από αναγνωρισμένο μάγους γαλλική γαστρονομία, απορροφάται από τους λαχτάρα για την παράδοση, τη δημιουργικότητα και την αισθητική πιάτα απόλαυση. Τρεις δεκαετίες σκληρής δουλειάς έχουν κάνει τον Eric την παγκοσμίου φήμης ιδιοφυΐα μαγειρικής. Είναι γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί προτιμά αυτόν τον δάσκαλο.

Guy Savoy – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο Guy Savoy - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Guy Savoy.

Μέσος έλεγχος: € 168-360.

Πώς θα φτάσετε εκεί: Monnaie de Παρίσι, 11 Quai de Conti.

Πιο πρόσφατα, το εστιατόριο Guy Savoy άλλαξε την καταχώρισή του και μεταφέρθηκε σε ένα από τα πιο αξιοθαύμαστα μέρη του Παρισιού – τη διάσημη μέντα με θέα στο Σηκουάνα και στο Λούβρο. Εκτός από τα νέα τοπία που ξεδιπλώνονται έξω από το παράθυρο, το ίδρυμα αυξήθηκε σημαντικά σε πλάνα, και απέκτησε επίσης ένα πολυτελές εσωτερικό στο οποίο τα αντικείμενα σύγχρονης τέχνης χρησιμοποιούνται γενναιόδωρα. Κάποιος παρέμεινε αμετάβλητος – τα εξαιρετικά πιάτα της ιδιοφυΐας του Γάιου Σαβοΐα.

L’Ambroisie – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο L'Ambroisie - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Bernard και Mathieu Pacaud (Bernard Pacaud).

Μέσος έλεγχος: € 160-360.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 9 Place des Vosges.

Στην κουζίνα δεν μπορούν να υπάρχουν δύο ιδιοκτήτες; Συνήθως είναι, αλλά όχι στην περίπτωση του L’Ambroisie. Το κοινό έργο του πατέρα και του γιου του Bernard και του Mathieu Paco έχει μετατραπεί σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη συγχώνευση της νεολαίας και της εμπειρίας. Ο άνευ όρων σεβασμός στις παραδόσεις και την κομψότητα συνδυάζει την κλασική και τη σύγχρονη γαλλική κουζίνα. Το εστιατόριο βρίσκεται στην Place des Vosges, την παλαιότερη πλατεία του Παρισιού, παλαιότερα γνωστή ως Royal Square. Για την βασιλική του ατμόσφαιρα το L’Ambroisie ονομάζεται συχνά το πιο όμορφο εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Le Meurice – Παρίσι, Γαλλία

Le Meurice - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Ο Alain Ducasse (Alain Ducasse).

Μέσος έλεγχος: € 85-380.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 228 Rue de Rivoli.

Ο Alain Ducasse απέχει ελάχιστα από τους άλλους γνωστούς σεφ. Το ταλέντο του γαλλικού σεφ συμπληρώνεται από μια ισχυρή επιχειρηματική φλέβα: κατέχει περίπου 30 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, αλυσίδες ξενοδοχείων, εκδοτικό οίκο και κέντρο εκπαίδευσης για σεφ και εργαζόμενους στο ξενοδοχείο. Η επιχείρηση δεν αφήνει χρόνο για συνεχή μαγειρική, αλλά η Dyukass εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά το μενού των εστιατορίων της, συμπεριλαμβανομένων των πιάτων του Le Meurice. Ένα εστιατόριο, παρεμπιπτόντως, οπτικά άψογη. Ο κήπος Tuileries – ο πιο σημαντικός και παλαιότερος κήπος στο Παρίσι – το διακοσμεί από το εξωτερικό. Στο εσωτερικό του, το κτίριο είναι διακοσμημένο με μάρμαρο, χαλκό, παλιούς πολυελαίους, καθρέφτες και τοιχογραφίες. Πολυτέλεια στην τελική μορφή του.

Le Pré Catelan – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο Le Pré Catelan - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Φρέντερικ Αντον.

Μέσος έλεγχος: € 130-280.

Πώς θα φτάσετε εκεί: Route de Suresnes, Bois de Boulogne.

Το δάσος Boulogne συχνά ταυτίζεται με τους “πνεύμονες” του Παρισιού. Εδώ, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της γαλλικής πρωτεύουσας μπορεί να ξεφύγει πλήρως από την πόλη: 846 στρεμμάτων από βελανιδιές, ακακίες και πεύκα σπάσει πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, τρέξιμο μονοπάτια και μια ντουζίνα εστιατόρια. Φυσικά, ο Le Pré Catelan βρίσκεται σε ειδικό λογαριασμό. Η εορταστική διακόσμηση του συγκροτήματος κυριαρχείται από πράσινα, μαύρα, λευκά και ασημένια χρώματα. Αυτό τονίζει την προσοχή των επισκεπτών στην καθαριότητα και την ευκολία. Οι οπτικές εντυπώσεις ενισχύονται από τα κομψά πιάτα του Frederic Anton.

  RECIPES: 4 νόστιμα και υγιεινά πιάτα με αγκινάρα της Ιερουσαλήμ

Pierre Gagnaire – Παρίσι, Γαλλία

Εστιατόριο Pierre Gagnaire - Παρίσι, Γαλλία

Σεφ: Pierre Gagnier (Pierre Gagnaire).

Μέσος έλεγχος: € 155-350.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 6 Rue Balzac.

Ο Pierre Gagnière ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 14 ετών. Στη βιογραφία του διάσημου επικεφαλής υπάρχουν φωτεινές μαγειρικές σελίδες και γκρίζες οικονομικές στιγμές. Την αυγή της καριέρας του, ο Pierre υποστήριξε με επιτυχία το οικογενειακό εστιατόριο και τον κέρδισε ένα αστέρι Michelin. Μετά από αυτό οδήγησε δύο ιδρύματα στο Saint-Etienne και του απονεμήθηκε το τρίτο αστέρι. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα οδηγούν στην πτώχευση του αφεντικού, η επιχείρηση είναι κλειστή και αποφασίζει να επιστρέψει στο Παρίσι. Μόλις δύο χρόνια, και το νέο εστιατόριο του πλοιάρχου λαμβάνει την υψηλότερη βαθμολογία Michelin. Πώς κατάφερε ο Pierre να επαναλάβει την επιτυχία; Ο Ganier είναι υποστηρικτής της “μοριακής κουζίνας”, σύμφωνα με τις αρχές της οποίας η παρασκευή τροφίμων λαμβάνει υπόψη τους φυσικοχημικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τον μετασχηματισμό των συστατικών. Η γενναία κουζίνα του σεφ και τον έκανε γαστρονομικό διασημότητα.

Paul Bocuse – Λυών, Γαλλία

Εστιατόριο Paul Bocuse - Λυών, Γαλλία

Σεφ: Paul Bocuse (Paul Bocuse).

Μέσος έλεγχος: € 100-250.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 40 rue de la Plage, Collonges-au-Mont-d’Or.

Η οικογένεια του Paul Bocuse οδήγησε τη μαγειρική του επιχείρηση από τον απομακρυσμένο 17ο αιώνα. Ωστόσο, το οικογενειακό εμπορικό σήμα πωλήθηκε από τον παππού Bocuse στις αρχές του εικοστού αιώνα. Μετά από 45 χρόνια, ο αναγνωρισμένος σεφ αγόρασε το σήμα και το έβαλε πάνω από το εστιατόριο που υπέγραψε στη Λυών. Σούπα με τρούφες σε πορσελάνη, γεμάτη με ζύμη, είναι το παγκοσμίως διάσημο πιάτο του Παύλου, το οποίο υπηρετούσε προσωπικά στη δεξίωση του Προέδρου της Γαλλίας. Ο 89χρονος Maitre είναι ο ιδρυτής του “Golden Bocuse” – ένας από τους πιο έγκυρους γαστρονομικούς αγώνες στον κόσμο.

La Pergola – Ρώμη, Ιταλία

Εστιατόριο La Pergola - Ρώμη, Ιταλία

Σεφ: Heinz Beck.

Μέσος έλεγχος: € 195-220.

Πώς θα φτάσετε εκεί: Via Alberto Cadlolo, 101.

Είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι η κουζίνα του πιο ομώνυμου ρωμαϊκού εστιατορίου διαχειρίζεται ένας Γερμανός. Αλλά αυτό είναι μόνο από την πλευρά. Στην πραγματικότητα, ο Heinz Beck έχει απορροφήσει από πολύ καιρό το πνεύμα της Ιταλίας και έγινε ένας βαθιά σεβαστός αρχηγός. Είναι συχνά σεβαστός ως Schumacher της ιταλικής κουζίνας. Ο πλοίαρχος αντλεί έμπνευση από τον μοναδικό ιταλικό πολιτισμό και την όμορφη αρχιτεκτονική της Αιώνιας Πόλης. Ως αποτέλεσμα, από το στυλό του Heinz κάθε χρόνο βγαίνουν δεκάδες μεσογειακά πιάτα, ενωμένα από τη γενική ιδέα ενός νόστιμου, αλλά αναγκαστικά υγιεινού γεύματος. Παρόλο που υπάρχουν μικρές απαλλαγές σε αυτόν τον αυστηρό κανόνα, όπως για παράδειγμα σπαγγέτι από τη θάλασσα, κολοκυθάκια και πεπερόνια. Με την ευκαιρία, ολόκληρο το μενού La Pergola μεταφράστηκε στα ρωσικά.

Enoteca Pinchiorri – Φλωρεντία, Ιταλία

Εστιατόριο Enoteca Pinchiorri - Φλωρεντία, Ιταλία

Σεφ: Άννα Φέολντι (Άνι Φέολντ), Ίταλο Μπάσι (Ιταλό Μπάσι), Ρικάρντο Μονκό (Riccardo Monco).

Μέσος έλεγχος: € 175-250.

Πώς θα φτάσετε εκεί: Via Ghibellina, 87.

Το καλύτερο εστιατόριο της Φλωρεντίας ανήκει σεφ Άννα Feoldi και ο σύζυγός της Giorgio Pinkorri (Giorgio Pinchiorri), πίσω από το οποίο εκτείνεται μια φήμη άριστη γνώστης των κρασιών. Ως εκ τούτου καθίσταται προφανές γιατί το εστιατόριο είναι διάσημο όχι μόνο για την κουζίνα του, αλλά και για μία από τις καλύτερες κάρτες κρασιού στον κόσμο. Στα κελάρια της Enoteca Pinchiorri αποθηκεύονται πάνω από εκατό χιλιάδες μπουκάλια κρασιού, κονιάκ, ουίσκι και ρούμι από όλες τις γωνιές του πλανήτη. Πολλοί από αυτούς έχουν χαρακτήρα κατάστασης και δικαιολογημένα είναι η υπερηφάνεια του ιδρύματος. Για παράδειγμα, εδώ είναι το κρασί του 1861 σε τιμή 35 χιλ. Ευρώ ανά φιάλη.

  Πώς να φτιάξετε νόστιμο τσάι φρούτων: συνταγές και λεπτές αποχρώσεις

DiverXO – Μαδρίτη, Ισπανία

Εστιατόριο DiverXO - Μαδρίτη, Ισπανία

Σεφ: Ντέιβιντ Μούνιοζ (Ντέιβιντ Μουνόζ).

Μέσος έλεγχος: € 145-210.

Πώς θα φτάσετε εκεί: Calle de Padre Damián, 23.

Μπορεί ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό εστιατόριο να διακοσμηθεί με ιπτάμενα χοιρίδια; Ναι, αν ο David Munoz τον βλέπει έτσι, είναι απολύτως εξαιρετικό αφεντικό με ένα μοχάκ στο κεφάλι του. Το σπάσιμο των προτύπων δεν είναι μόνο στο σχεδιασμό, ο σεφ δεν έχει το θάρρος να καταλάβει την κουζίνα. Συνιστάται θερμά να δούμε κάτι τολμηρή παρουσίαση του DiverXO από την κύρια σελίδα του εστιατορίου. Τότε θα καταλάβετε γιατί για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες το ισπανικό εστιατόριο απονεμήθηκε τρία αστέρια από τη Michelin. Παρεμπιπτόντως, εκείνη τη στιγμή ο Muñoz ήταν μόνο 33 ετών. Σήμερα, το DiverXO δεν είναι μόνο ένα σήμα εστιατορίου, αλλά και ένα συνώνυμο για πρωτότυπες, απότομες και μη συμβατικές γεύσεις.

Alain Ducasse στο The Dorchester – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Εστιατόριο Alain Ducasse στο The Dorchester - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Σεφ: Η Jocelyn Herland (Jocelyn Herland)

Μέσος έλεγχος: £ 75-180.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 53 Park Lane.

Το κύριο σημείο του εστιατορίου είναι μια ειδική περιοχή, η οποία χωρίζει το τραπέζι για έξι άτομα από άλλους επισκέπτες. Μια κουρτίνα εξυπηρετείται από εκατοντάδες κρέμονται νήματα, στα οποία τοποθετούνται 4.500 μικρές λάμπες. Και καθισμένος μέσα βλέπετε τέλεια τι συμβαίνει σε εσωτερικούς χώρους, αλλά σχεδόν δεν διακρίνεται από το εξωτερικό για αδιάκριτα μάτια. Αμέσως μετά το άνοιγμα του το 2009, ο Alain Ducasse στο The Dorchester απονεμήθηκε δύο αστέρια και το επόμενο – το υψηλότερο σκορ. Μια τέτοια ταχεία απογείωση με πολλούς τρόπους δημιουργήθηκε από τον Jocelyn Erlend, ο οποίος σκηνοθέτησε την κουζίνα του εστιατορίου από την πρώτη επίσκεψη του επισκέπτη.

Gordon Ramsay – Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Εστιατόριο Gordon Ramsay - Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Σεφ: Clare Smyth.

Μέσος έλεγχος: £ 95-175.

Πώς θα φτάσετε εκεί: 68 Βασιλικό Νοσοκομείο Road.

Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιος ανάμεσα σε εσάς που δεν παρακολούθησε ούτε καν μία από τις τηλεοπτικές εκπομπές με το συναισθηματικό Gordon Ramsey. Και κέρδισε τη δημοτικότητα των μέσων ενημέρωσης του με κανένα τρόπο από το μηδέν. Ο Ramsey είναι ο πρώτος Σκωτσέζος που ανέβηκε ποτέ στα τρία αστέρια της Michelin. Αλλά η Claire Smith απαντά στο μενού του εστιατορίου Gordon. Η 36χρονη γυναίκα της Ιρλανδίας είναι σπάνια εκπρόσωπος του “ανδρικού” επαγγέλματος, το οποίο μπορεί να αποδίδεται με ασφάλεια στους κορυφαίους σεφ του κόσμου. Και από πολλές απόψεις με την ικανότητα Claire είναι υποχρεωμένη να Gordon.

Μήπως χάσατε την όρεξή σας; ???? Έχετε πάει ποτέ σε αυτά τα εστιατόρια;

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top