MacBook Pro Retina 13 “ή 15” – ποια είναι σωστή για εσάς;

Έτσι, θα αγοράσετε ένα Mac. Και όχι μόνο ένα Mac, αλλά ένα από τα εκπληκτικά νέα MacBook Pro με οθόνη Retina. Φαίνεται ότι η επιλογή γίνεται και το θέμα παραμένει για το μικρό; Απλά αποφασίστε για το μέγεθος – 13 “ή 15”. Αλλά δεν είναι όλα τόσο απλά, διότι οι διαστάσεις δεν είναι η μόνη διαφορά μεταξύ αυτών των φορητών υπολογιστών. Αυτός ο οδηγός από το imore θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Με την ευκαιρία, τι είναι η Ρετίνα;

Πρώτον, γιατί μερικές οθόνες ονομάζονται υπερήφανα “αμφιβληστροειδή”; Δεν πρόκειται για συγκεκριμένη ανάλυση ή αριθμό χρωμάτων, αλλά για κάτι πολύ υποκειμενικό. Η Apple ήρθε με τον όρο “οθόνη αμφιβληστροειδούς” για να περιγράψει οποιαδήποτε απεικόνιση, εικονοκύτταρα στα οποία είναι αδύνατο να δει με γυμνό μάτι, εάν βρίσκεστε σε κανονική απόσταση εργασίας από την οθόνη.

Το MacBook Pro εμφανίζει σχεδόν την ίδια “πυκνότητα” εικονοστοιχείων – τον αριθμό των εικονοστοιχείων ανά ίντσα (PPI – εικονοστοιχεία ανά ίντσα). Στο 13 ιντσών μοντέλο 227 PPI, και στο μοντέλο 15 ιντσών – περίπου 220 PPI. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι μικρότερο από το iPhone (326 PPI), αλλά σχεδόν διπλάσιο από το μοντέλο MacBook Pro με συμβατική οθόνη.

Και τα δύο MacBook Pro Retina έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάλυση από ό, τι συνηθίζαμε. 13-ιντσών μοντέλο έχει μια εγγενή ανάλυση του 2560 x 1600, παρόλο που η μέγιστη ανάλυση που διατίθενται στην οθόνη ρυθμίσεων είναι μόνο 1680 x 1050. Η ίδια κατάσταση είναι με το 15-ιντσών μεγαλύτερο αδελφό – ενδογενή της ανάλυση 2880 χ 1800 και μέγιστες ρυθμίσεις – 1920 x 1200, μια μητρική επέκταση του MacBook Pro 17 ιντσών.

Σύγκριση απόδοσης

13 ιντσών MacBook Pro Retina με ελάχιστο κόστος 52.990 ρούβλια. εξοπλισμένο με επεξεργαστή διπλού πυρήνα i5 2,4 GHz, 4 GB μνήμης RAM, 128 GB μνήμης flash PCI Express και ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel Iris.

Οι διαστάσεις του MacBook Pro Retina 13 ιντσών σε κλειστή μορφή είναι 31,4 cm μήκος και 21,9 cm πλάτος. Το πάχος είναι μόνο 1,8 cm και το βάρος είναι 1,57 kg. Είναι σχεδόν 60 γραμμάρια ελαφρύτερο από το MacBook Pro Retina του περασμένου έτους και είναι μικρότερο από το τυπικό MacBook Pro 13. “

Για 61.990 ρούβλια. θα λάβετε διπλάσια μνήμη RAM και μνήμης flash και 73.990 ρούβλια. – επεξεργαστή i5 στα 2,6 GHz, λειτουργική μνήμη 8 GB και μονάδα δίσκου 512 GB. Εάν θέλετε, μπορείτε να πάρετε ακόμα περισσότερα – μέχρι 16 GB μνήμης και 1 TB μνήμης flash.

  Πώς να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις στο uTorrent

Το MacBook Pro 15 ιντσών ξεκινά από 79.990 ρούβλια. Για αυτό το σημαντικό ποσό θα πάρετε έναν επεξεργαστή με συχνότητα μόνο 2.0 GHz, αλλά, από την άλλη πλευρά, είναι ένας επεξεργαστής quad-core i7. Το πρότυπο πακέτο περιλαμβάνει 8 GB μνήμης RAM, μονάδα flash με χωρητικότητα 256 GB και επεξεργαστή γραφικών Intel Iris Pro.

Το σύστημα με 2,3 GHz, 16 GB μνήμης RAM και μονάδα δίσκου 512 GB θα κοστίσει 105.990 ρούβλια. Ωστόσο, το μοντέλο topop είναι το μόνο MacBook Pro Retina που διαθέτει ένα διακριτό επεξεργαστή γραφικών Nvidia GeForce GT 750M με μνήμη 2 GB. Το σύστημα μεταβαίνει αυτόματα σε πιο ισχυρή κάρτα γραφικών Nvidia, όταν είναι απαραίτητο. Το MacBook Pro Retina 15 ιντσών έχει το ίδιο πάχος με το μικρότερο αδερφό του και ζυγίζει μόνο μισό κιλό περισσότερο. Πλάτος και μήκος: 24,71 cm x 35,89 cm.

Τυποποιημένο λογισμικό της Apple έρχεται με οποιαδήποτε MacBook Pro – μπορείτε να πάρετε πακέτα εφαρμογών iLife (iMovie, iPhoto και Garage Band) και iWork (Keynote, Pages, Numbers), καθώς και το Safari, Mail και πολλά άλλα βοηθητικά προγράμματα και εφαρμογές. iWork και iLife λάβει μια σοβαρή αναβάθμιση, τον Οκτώβριο του 2013 – την αλληλεπίδραση μεταξύ των εφαρμογών για Mac και έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό για iOS. Επίσης, έγιναν αλλαγές στο περιβάλλον και να έχουν κάποια χαρακτηριστικά έχουν αφαιρεθεί, η οποία προκάλεσε την οργή μεταξύ πολλών χρηστών.

Το πακέτο iLife είναι από καιρό μεταξύ των “προεγκατεστημένων” για κάθε νέο Mac, αλλά το iWork έγινε ένα μόνο τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η τυποποιημένη έκδοση του GarageBand δεν είναι πλήρης. Για να αποκτήσετε όλα τα εργαλεία και τα μαθήματα, πρέπει να κάνετε μια “ενσωματωμένη αγορά” για 169 ρούβλια.

Δύο πυρήνες εναντίον τεσσάρων: Retina MacBook Pro και οι τελευταίοι επεξεργαστές Haswell

Το 2013, το Retina MacBook Pro έλαβε νέους μικροεπεξεργαστές Intel Haswell, οι ίδιοι που χρησιμοποιήθηκαν στο MacBook Air. Η Haswell καταναλώνει αποτελεσματικότερα ενέργεια από τους προκατόχους τους, γεγονός που βελτιώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας – έως και 9 ώρες στο μοντέλο των 13 ιντσών και έως 8 σε 15 ιντσών.

  10 απλές συμβουλές για να βοηθήσετε να καθαρίσετε το γκαράζ ή το συνεργείο σας

Ενώ τα μοντέλα έναρξη της συχνότητας για το 2013 είναι υψηλότερη από εκείνη των νέων προϊόντων για Haswell, πλεονεκτήματα όπως η βελτιωμένη μονάδα δίσκου SSD και γραφικά κάνουν το 13-ιντσών MacBook Pro Retina είναι στην πραγματικότητα πιο γρήγορα από τους προκατόχους τους. Για μοντέλα 15 ιντσών, η έξοδος δεν είναι τόσο απλή. Λειτουργίες που δεν επηρεάζουν τον επεξεργαστή γραφικών – πιο γρήγορα, αλλά αυτοί που δημιουργούν μια σοβαρή επιβάρυνση για αυτούς θα είναι ταχύτερη μόνο για το πιο ακριβό, εξοπλισμένο με κάρτα γραφικών της Nvidia, το μοντέλο.

Οι περισσότεροι χρήστες θα είναι ικανοποιημένοι με τον επεξεργαστή διπλού πυρήνα, αλλά όσοι εργάζονται με γραφικά, βίντεο ή 3D, θα χρειαστούν επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων. Ωστόσο, η μέγιστη ισχύς δαπανάται μόνο για όσους πραγματικά μπορούν να το αντέξουν οικονομικά. Εάν είστε περιορισμένοι στα οικονομικά, τότε, ειλικρινά, δύο επιπλέον πυρήνες δεν είναι η καλύτερη επένδυση ενός τέτοιου ποσού.

Μνήμη

Η ελάχιστη μνήμη RAM είναι 4 GB. Μέχρι σήμερα, αυτό είναι αρκετό μόνο για τις πιο απλές καθημερινές εργασίες και αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα MacBook Pro, τότε προφανώς δεν πρόκειται να σταματήσετε την πλοήγηση στο διαδίκτυο. Μια λογική επένδυση χρημάτων θα είναι 8 GB, δεδομένου ότι στα μοντέλα Retina δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Ωστόσο, αν είστε έτοιμοι να περάσετε, δώστε προσοχή στα 16 GB – αυτό θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια άνετη εργασία, δεδομένου του ρυθμού ανάπτυξης της τεχνολογίας.

Μονάδα SSD flash

Με την αγορά του Retina MacBook Pro, θα αφήσουμε το σκληρό δίσκο στο παρελθόν και θα μεταφερθούμε σε μονάδα SSD SSD. Λειτουργεί πιο γρήγορα, είναι πιο αξιόπιστο, έχει μικρότερα μεγέθη και, κατά συνέπεια, ζυγίζει λιγότερο. Επίσης, το σύστημα αποθήκευσης ενημερώθηκε. Το SATA αντικαθίσταται με μονάδα δίσκου flash που βασίζεται στο PCI Express. Το MacBook Retina εκτελεί λειτουργίες με αρχεία πολύ πιο γρήγορα από τους προκατόχους τους.

Ωστόσο, όπως η μνήμη RAM, οι μονάδες SSD δεν μπορούν να αντικατασταθούν, οπότε πηγαίνετε στην επιλογή με κάθε σοβαρότητα. Ο όγκος του δίσκου είναι ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό, όταν επιλέγετε ποιος δεν πρέπει να αποταμιεύει χρήματα.

“Είσοδοι και έξοδοι”

retina_macbook_pro_expansion

Όλα τα MacBook Pro Retina είναι εξοπλισμένα με ακριβώς τις ίδιες εισόδους – δύο USB θύρες 3, δύο θύρες Thunderbold, ακουστικά, μικρόφωνο, υποδοχή HDMI και μια υποδοχή για κάρτες SCXC.

  Πώς να πετύχετε στο Tinder: ένας οδηγός για τους άνδρες

Για πρώτη φορά στους φορητούς υπολογιστές της Apple χρησιμοποιείται ο Thunderbolt 2. Ο μόνος Mac, ο οποίος είναι επίσης εξοπλισμένος με το Thunderbolt 2, είναι ο νεότερος Mac Pro που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2013. Το Thunderbold 2 είναι διπλάσιο από το προηγούμενο (20 gigabits ανά δευτερόλεπτο).

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το MacBook Pro Retina 13 “;

retina_macbook_pro_13

Το μοντέλο βάσης Retina MacBook Pro 13 “είναι πιο ακριβό από το MacBook Air ίδιου μεγέθους και έχει τα ίδια χαρακτηριστικά της μνήμης RAM και του δίσκου. Επίσης, ζυγίζει περισσότερο. Αλλά ταυτόχρονα είναι εξοπλισμένο με τον καλύτερο επεξεργαστή, Thunderbolt 2 και, φυσικά, μια εξαιρετική οθόνη.

Για τον μέσο χρήστη, ο MacBook Pro Retina 13 ιντσών είναι ο ιδανικός λόγος τιμής / απόδοσης. Θα είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για το παλιό σας φορητό υπολογιστή, δεδομένου ότι έχει μια απίστευτη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε σε 8 GB μνήμης και μονάδα δίσκου σε 256 GB – κατά πάσα πιθανότητα, η “βασική διαμόρφωση” θα είναι αρκετή για καθημερινές εργασίες για αρκετά ακόμα χρόνια.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το MacBook Pro Retina 15 “;

retina_macbook_pro_15

Το MacBook Pro Retina 15 ιντσών καταλαμβάνει κορυφαία σειρά φορητών υπολογιστών της Apple. Είναι στην πραγματικότητα το καλύτερο σε όλα, χωρίς να υπολογίζει τη βιωσιμότητα της μπαταρίας, αλλά αυτό είναι ένα μικροσκοπικό σε σύγκριση με τις δυνατότητές του. Ευκαιρίες για τις οποίες θα πρέπει να πληρώσετε ένα σημαντικό ποσό.

Η απόφαση της Apple να προσθέσει διακριτά γραφικά μόνο στο πιο ακριβό μοντέλο του MacBook Pro Retina φαίνεται παράλογο. Το Iris Pro, βέβαια, ξεπερνά αυτό που είδαμε πριν, αλλά είναι κατάλληλο μόνο για απλή δουλειά με γραφικά. Σε διαγράμματα σύγκρισης παλαιότερο μοντέλο με το Nvidia και νεότερους με Iris δει μια απίστευτη διαφορά. Έτσι, αν έχετε να κάνετε με το βίντεο ή υψηλής ευκρίνειας γραφικά και ψάχνουν για ένα σύστημα που αντιμετωπίζουν απόλυτα με τα καθήκοντα αυτά – το 15-ιντσών MacBook Pro με μέγιστη απόδοση είναι εξαιρετική αξία για τα χρήματα.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top