50 καλύτερα παιχνίδια NES όλων των εποχών

Για να μην προκαλέσουν διαμάχες για το ποια από τα καλύτερα παιχνίδια – τα ταξινομήσαμε με αλφαβητική σειρά. ?) Για εκείνους που ήδη μοιάζουν με ένα δάκρυ τρυφερότητας και αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, έχουμε τις κατάλληλες οδηγίες – iOS, OS X.

Ένα αγόρι και η σφαίρα του: προβλήματα στο Blobolonia

a-boy-and-his-blob-screen-1-650x429

Ένα κλασικό πλατφόρμα για έναν άντρα και το συνοδευτικό χιόνι-καπάκι του, που μαζί προσπαθούν να σώσουν τον πλανήτη Blobolonia από έναν κακό δικτάτορα. Συνδυάζει το gameplay της πλατφόρμας και των παζλ. Μια σταγόνα έχει διαφορετικές ιδιότητες που βοηθούν στο πέρασμα. Για την ενεργοποίησή τους, χρησιμοποιούνται διαφορετικά σωματίδια, τα οποία είναι διάσπαρτα σε κάθε επίπεδο. Με τη βοήθειά τους μπορείτε να κάνετε μια σκάλα πτώσης, αλεξίπτωτο και πολλά άλλα.

Περιπέτεια νησί II

περιπέτεια-νησί-2-640x426-c

Το πρώτο μέρος αυτής της πλατφόρμας δεν ήταν πολύ πρωτότυπο. Ο δεύτερος έγινε πιο διαφορετικός από την άποψη του gameplay, αλλά κατ ‘αρχήν τα πάντα παρέμειναν στη θέση του – παίζοντας σαν ένα παχύρρευστα λιπαρά, αγωνίζεστε σε κακούς για να σώσετε τη φίλη σας. Κατά τη διάρκεια του θέματος, ταξιδεύετε σε δεινόσαυρους με διαφορετικές ικανότητες και τρώτε σε τεράστιες ποσότητες φρούτων.

Batman: Το Βιντεοπαιχνίδι

batman-8-640x426-c

Μια άξια ενσωμάτωση της ιστορίας του Μπάτμαν, που δημοσιεύτηκε στην ταινία του 1989. Το Gotham είναι συγκλονισμένο με όλα τα σκατά και ο σκοτεινός ιππότης πρέπει να βγει έξω στους δρόμους της πόλης και να τα καθαρίσει. Ο Batman αντιμετωπίζει τέλεια τους εχθρούς με το χέρι, αλλά έχει και ένα ειδικό όπλο με περιορισμένη προσφορά – ένα πιστόλι, δίσκους και μπούμερανγκ. Και ο Bat Man μπορεί να ανέβει, να προσκολληθεί στους τοίχους σαν ήρωας Ninja Gaiden, Ryu. Το παιχνίδι είναι πολύ σύνθετο, όχι κατώτερο από το προαναφερθέν Ninja Gaiden.

Μάχες

μάχες-3-640x426-c

Κλασικά, απλά κλασικά! Ένα από τα πιο γραφικά τέλεια παιχνίδια στην πλατφόρμα, συνδυάζοντας, εκτός από το arcade gameplay, επίσης ταχύτητα αγώνων σε μοτοσυκλέτες, πτήσεις και πολλά άλλα. Το παιχνίδι Rush, για το οποίο παίζετε, σώζει την ιστορία του φίλου του Pimpla και της φίλης του Princess Angelica. Η πολυπλοκότητα, φυσικά, σβήνει από την κλίμακα και το πέρασμα της συνεργασίας δεν σώζει την κατάσταση.

Bionic Commando

bionic-commando-640x426-c

Ένα από τα πρώτα platformers που αναχώρησαν από την αποδεδειγμένη φόρμουλα “run and jump”. Πολύ περίεργο, δεν υπάρχει άλμα στο παιχνίδι – αντί να μετακινείτε το επίπεδο με τη βοήθεια ενός βιομηχανικού χεριού – μια συσκευή που σας επιτρέπει να προσκολληθείτε στις πλατφόρμες και να μετακινήσετε. Επίσης στο παιχνίδι υπάρχουν διαφορετικά είδη όπλων για την αντιμετώπιση των εχθρών.

Blaster Master

blaster-master-640x426-c

Εκπληκτική πλατφόρμα με στοιχεία ενός σκοπευτή με κάτοψη. Στην ιστορία, ακολουθώντας τον βάτραχο Fred, ο πρωταγωνιστής ρίχτηκε στην τρύπα στην αυλή και μπήκε στο υπόγειο λαβύρινθο, γεμάτο ραδιενεργά μεταλλάγματα. Ευτυχώς, καταφέρνει να βρει ένα τεθωρακισμένο όχημα παντός εδάφους SOPHIA στο οποίο είναι δυνατόν να μετακινηθεί σχετικά με ασφάλεια, καθώς είναι εξοπλισμένο με ένα ισχυρό blaster (στον οποίο οδηγείτε γύρω από τις κύριες θέσεις). Το παιχνίδι είναι πολύ περίπλοκο αφεντικά, με τα οποία θα αγωνιστούμε ήδη σε πιλοτική λειτουργία, αλλά μετά την νίκη τους, θα πάρετε αναβαθμίσεις για το όχημα all-terrain.

Bubble Bobble

φούσκα-bobble-640x426-c

Πλατφόρμα με στοιχεία του παζλ και εκπρόσωπο απλών, αλλά σκοτωτικά εθιστικών παιχνιδιών. Δύο δράκοι Bub και Bob ξεσκίζουν σε διάφορα τέρατα, τοποθετώντας τους σε φυσαλίδες. Μπορείτε να παίξετε μαζί για να ταξιδέψετε μέσα από τους μπερδεμένους λαβύρινθους ήταν πιο διασκεδαστικό, αν και μόνο εσείς, μόλις και μόνο, βαρεθείτε.

Castlevania

Castlevania-6-640x426-c

Το αριστούργημα για τον κυνηγό για τους βρικόλακες Simon Belmonte, που κατέχει ένα μαστίγιο όχι χειρότερο από την Indiana Jones. Ο αγώνας, όμως, δεν θα είναι με τους Ναζί, αλλά με τον ίδιο τον Δράκουλα και τους απογόνους του. Εκτός από το μαστίγιο, θα έχετε διάφορα πρόσθετα όπλα: άξονες, μπούμερανγκ, μαχαίρια, ιερό νερό – το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Παρά το γεγονός ότι το Castlevania βγήκε στην αυγή της εποχής NES, είναι ευχαριστημένος με την ατμόσφαιρα soundtrack και τα εξαιρετικά γραφικά. Θα τους απολαύσετε, καθώς το παιχνίδι είναι αρκετά περίπλοκο στο πέρασμα.

Castlevania II: αναζήτηση του Σίμωνα

castlevania-simons-αναζήτηση-640x426-c

Μετά το επιτυχημένο πρώτο μέρος, οι προγραμματιστές έχουν απομακρυνθεί από τη συνήθη έννοια του side scroller και ο Simon Quest μοιάζει περισσότερο με RPG. Ο Belmont ταξιδεύει στο περιβόλι της Τρανσυλβανίας, συλλέγοντας τα σωματίδια του Δράκουλα που είναι απαραίτητα για την απομάκρυνση της κατάρας. Το παιχνίδι έχει απογραφή, διάφορα αντικείμενα, σύστημα αναβαθμίσεων και ακόμη και αλλαγή ημέρας και νύχτας. Από τις ενέργειές σας και ειδικότερα από τον χρόνο που περνάει το πέρασμα εξαρτάται το τέλος, από το οποίο υπάρχουν αρκετές στο παιχνίδι. Μόνο κάνοντας τα πάντα σωστά μπορείτε να πάρετε τα καλύτερα από αυτά.

Castlevania III: Η κατάρα του Δράκουλα

castlevania-draculas-κατάρα-640x426-c

Για το τρίτο (και τελευταίο, το οποίο εμφανίστηκε στο NES) μέρος του Castlevania, η Konami έχει πάρει το καλύτερο από τα δύο παιχνίδια: ατμοσφαιρική μουσική και τους μηχανισμούς του side-scroller από το πρώτο μέρος και το μη-γραμμικό gameplay με πολλαπλές καταλήξεις – από το δεύτερο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα αριστούργημα της σειράς Castlevania για το NES. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μετά από δύο αιώνες, και ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού είναι απόγονος της δυναστείας Belmont – Trevor. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, συναντά τρεις άλλους μαχητές με τα κακά πνεύματα, τα οποία είναι επίσης playable (ένας από αυτούς να πάρετε μαζί σας). Αυτό το μέρος της σειράς δεν είναι μικρότερη πολυπλοκότητα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, αλλά αυτό δεν θα χαλάσει.

Αντίθετα

contra-640x426-c

Ένας υπέροχος, διαχρονικός σκοπευτής για όλη την ώρα. Είναι μαζί του ότι πολλοί συνεργάζονται με τον Dandy. Η δεκαετία του ’80 ήταν μια εποχή που στα παιχνίδια οι κινηματογραφικές σφραγίδες των μυωπών σκληρών παιδιών με μεγάλα κανόνια εκμεταλλεύονταν πλήρως. Στο Contra παίζουμε για δύο τέτοια παιδιά που αγωνίζονται με την τρομοκρατική οργάνωση “Red Falcon”. Στη διάθεσή σας είναι ένας σωρός από όπλα, με τον οποίο θα πρέπει να κατακτά κανείς τα επίπεδα και τα αφεντικά γεμάτα με πολλούς εχθρούς.

Crystalis

crystalis-640x426-c

Εξαιρετική RPG, από πολλές απόψεις παρόμοια στη μηχανική και το gameplay με το Legend of Zelda, αλλά με διαφορετικές λεπτομέρειες. Σε σύγκριση με άλλες, πιο γνωστό, ο ρόλος-παίζοντας παιχνίδια από το NES, Crystalis περίπτερα αναπτύχθηκε οικόπεδο, συστρέφονται γύρω από τρελή επιστήμη κράμα φαντασίας και φαντασίας. Αργότερα, η Nintendo εξαγόρασε τα πρωτότυπα δικαιώματα παιχνιδιού από τη SNK και την μεταβίβασε στο Game Boy Color 10 χρόνια αργότερα.

Διπλό δράκο ΙΙ: Η εκδίκηση

διπλό δράκο-ii-640x426-c

Όταν το πρώτο μέρος του Double Dragon μεταφερθεί στα NES, οι προγραμματιστές έχασε μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια, όπως ο αέρας πρέπει επιτυχία Παιχνίδια beat’em up – NSA. Στο δεύτερο μέρος, αυτό το ελάττωμα διορθώθηκε και έγινε ένα άλλο αριστούργημα της κλασικής εποχής των βιντεοπαιχνιδιών. Ο Billy και ο Jimmy Lee, δίδυμα δαιμόνια, εκδικήσουν μέλη της εγκληματικής ομάδας για το θάνατο του αγαπημένου Billy. Στο δεύτερο μέρος προστέθηκαν νέα υπερκαταστήματα, αλλά η δυσκολία έγινε υψηλότερη – προστέθηκαν νέοι τύποι εχθρών. Μεταξύ των επιπέδων που περιμένετε για ένθετα ιστορίας, και μετά το τελικό αφεντικό όμορφο τίτλους.

Δράκος Πολεμιστής

δράκος-πολεμιστής-640x426-c

Ένα από τα πρώτα RPGs για το NES, μαζί με το Final Fantasy, στο οποίο μπορείτε να βελτιώσετε ορισμένα χαρακτηριστικά του παίκτη. Η ισοπαλία είναι κλασική, είστε ένας γενναίος ιππότης, το βασίλειο βρίσκεται σε κίνδυνο, η πριγκίπισσα είναι στα χέρια ενός κακού δράκου. Παρά αυτές τις κοινότητες, το παιχνίδι ικανοποιεί με το βάθος, τις ώρες παιχνιδιού και το soundtrack.

  Just Dance Now - ένας δημοφιλής προσομοιωτής χορού

Κυνήγι Duck

πάπια-hunt-640x426-c

Το δολοφονικό παιχνίδι, το οποίο κέρδισε δημοτικότητα λόγω του γεγονότος ότι ήταν συχνά μέρος διαφόρων παιχνιδιών “πολλαπλών παικτών”. Έχει ένα άσκοπο και επαναλαμβανόμενο gameplay, το οποίο σε αντίληψη μπορεί να συγκριθεί με Angry Birds. Το αποκορύφωμα του μονοτονικού γυρίσματος των πάπιων προστέθηκε από το γεγονός ότι πυροβολήσατε χρησιμοποιώντας ελαφρύ πιστόλι. Επίσης, ο αλαζονικός σκύλος, ο οποίος κορόιδευσε τις αποτυχίες σας, “έβγαλε” το παιχνίδι και που ήθελα να πυροβολήσω (ήταν κρίμα ότι ήταν αδύνατο). Από όλα τα παιχνίδια “πιστόλι”, το Duck Hunt ήταν το πιο δημοφιλές.

Duck Tales

πάπια-ιστορίες-640x426-c

Τα παιχνίδια που βασίζονται σε δημοφιλή κινούμενα σχέδια και ταινίες είναι σκοπίμως καταδικασμένα στην επιτυχία, επειδή θα αγοραστούν μόνο για να παρατείνουν τη χαρά της επικοινωνίας με τους αγαπημένους τους χαρακτήρες. Το Duck Tales, που κυκλοφόρησε με τα κίνητρα της δημοφιλούς σε 80 κινούμενες σειρές “Duck Stories”, ήταν απλό και συναρπαστικό. Παίζοντας για τον θείο Scrooge, ταξίδεψε σε διαφορετικά επίπεδα (μη γραμμικό gameplay!), Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει όλους τους θησαυρούς του κόσμου. Ναι, αυτό είναι ένα κανονικό platformer, αλλά τι μια πλατφόρμα!

Excitebike

excitebike-640x426-c

Ένας από τους 18 τίτλους που ήταν διαθέσιμοι κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης του NES δεν προκάλεσε τίποτε άλλο παρά ενθουσιασμό. Bezbashennye αγώνα με μοτοσικλέτες στις πίστες με τρελά εμπόδια και τους ίδιους αντιπάλους. Εκτός από την ολίσθηση σε βρωμιά και την προσπέραση των αντιπάλων, θα έπρεπε ακόμα να ελέγχετε τη θερμοκρασία του κινητήρα, ώστε να μην το υπερθερμαίνετε. Όταν όλα τα κομμάτια πέρασαν, θα μπορούσατε να διασκεδάσετε δημιουργώντας το δικό σας στον επεξεργαστή. Ένα αριστούργημα!

Faxanadu

faxanadu-640x426-c

Ο Faxanadu δεν διέγειρε μεγάλο ενδιαφέρον κατά την απελευθέρωσή του, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει κλασικό λατρευτικό. Το παιχνίδι είναι μια ιστορία της δημοφιλούς σειράς RPG Dragon Slayer. Δεν ήταν η κορυφή της δημιουργικότητας και της καινοτομίας, αλλά είχε ένα μεγάλο χάρτη του Παγκόσμιου Δέντρου, που περιείχε όλα τα χωριά και τα κάστρα. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια εκείνης της εποχής, ο Faxanadu ήταν αξιοσημείωτος για τα γραφικά του, ή μάλλον για τη χρωματική γκάμα – αντί για έντονα χρώματα, υπήρχαν σιωπηλοί και γοτθικοί γήινοι τόνοι. Σύμφωνα με τη μηχανική του παιχνιδιού, μπορεί να συγκριθεί με το δεύτερο μέρος της σειράς Zelda και της σειράς Castlevania.

Final Fantasy

τελική φαντασία-2-640x426-c

Το Final Fantasy έχει κάνει περισσότερα για το είδος RPG από ό, τι το GoldenEye 007 αργότερα θα κάνει για FPS-shooters. Το παιχνίδι πήρε το καλύτερο από τους ομολόγους του, όπως το Dragon Warrior, και βελτίωσε σημαντικά πολλά από τα στοιχεία τους, όπως οι τυχαίες μάχες και ο παγκόσμιος χάρτης. Οι κατηγορίες χαρακτήρων έχουν προστεθεί, οι οποίες θα αποτελέσουν απαραίτητη προϋπόθεση για μελλοντικούς αγώνες. Αργότερα, το αρχικό Final Fantasy δημιούργησε μια σειρά παιχνιδιών στις πιο ποικίλες κονσόλες που φτάνουν μέχρι σήμερα.

N Goblins φαντάσματα

φαντάσματα-n-goblins-640x426-c

Το παιχνίδι έχει μια απίστευτη πολυπλοκότητα και ξεχειλίζει με διάφορα τέρατα, έτσι ώστε πολλοί παίκτες φοβούνται ακόμη να αρχίσουν να παίζουν ή να ρίχνουν αυτό το εγχείρημα μετά από μερικές προσπάθειες. Η πολυπλοκότητα έρχεται πραγματικά μακριά από την κλίμακα – τα κακά πνεύματα απέναντι σε ζόμπι, φαντάσματα και σκελετοί σπεύδουν να σας από όλες τις πλευρές και να πεθάνετε μόνο από τα δύο χτυπήματα τους. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη στο παιχνίδι, σε οποιοδήποτε σημείο της οθόνης οποιαδήποτε στιγμή ένα τέρας μπορεί να πηδήξει έξω και να σας σκοτώσει. Αχ ναι, αν έχετε ακόμα το θάρρος και επιμονή για να φτάσετε στο τελικό αφεντικό και να τον σκοτώσετε – να πάρετε περισσότερο αέρα και να καθίσετε – για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι θα πρέπει να περάσει ξανά!

Gradius

gradius-640x426-c

Ένα εντυπωσιακό scroll-shooter από το Konami. Το παιχνίδι διαθέτει ένα ανεπτυγμένο σύστημα powerpacks, το οποίο σας επέτρεψε να επιλέξετε την πορεία βελτίωσής σας, που αντιστοιχεί στο στυλ της μετάβασής σας (κωφούς υπεράσπισης ή έντονης επίθεσης). Αρχίζοντας με ένα μικρό αδύναμο πλοίο, σταδιακά το μετατρέπετε σε μια τέλεια μηχανή μάχης που μπορεί να αντέξει αμέτρητους εχθρούς και τεράστια αφεντικά στο τέλος κάθε επιπέδου.

Τσακάλ

τσακάλι-640x426-c

Το παιχνίδι βγήκε τρία χρόνια μετά τη δημοφιλή ταινία δράσης “Rambo: First Blood” και η πλοκή του ήταν επίσης συνδεδεμένη με τη διάσωση των αιχμαλώτων πολέμου. Σε αντίθεση με τον Stallone με το τεράστιο οπλοστάσιο και τα εκρηκτικά βέλη του, ο παίκτης είχε ένα τζιπ με πολυβόλο πολυβόλο και ένα εκτοξευτή πυραύλων. Σε αυτό βυθίζετε το εχθρικό έδαφος, καθαρίστε το δρόμο σας και βρείτε ένα κτίριο με ομήρους. Μετά την απελευθέρωσή τους, τα βάζετε στο τζιπ σας και τα παίρνετε μέχρι το σημείο που πρέπει να τα πάρει το ελικόπτερο. Το παιχνίδι είναι αρκετά περίπλοκο και, σε αντίθεση με τον Rambo, που εργάζεται μόνος, θα είναι πολύ πιο επιτυχημένη αντιμετώπιση του εχθρού μαζί με τον σύντροφό σας.

Kid Icarus

παιδί-icarus-640x426-c

Έξοδος από Kid Icarus πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με το Metroid και, ενώ η τελευταία ήταν ένα χτύπημα, ωοτοκία ένα σωρό συνέχειες και Υποπροϊόν, Kid Icarus πήρε ήσυχα τη θέση του στα ράφια των καταστημάτων με τα κλασικά. Αυτή η πλατφόρμα ήταν πολύ περίπλοκη λόγω των άπειρων μετατοπίσεων της οθόνης μετά από το μικρότερο άλμα και προκάλεσε δυσκολίες στον υπολογισμό του σημείου προσγείωσης. Επίσης, περιπλέκοντας τη διαδικασία ήταν ότι οι περισσότερες από τις κινούμενες πλατφόρμες ήταν εξαιρετικά στενές και η πρόσβασή τους ήταν πολύ δύσκολη. Ο Icarus έβγαλε πολύ ψηλά και έπεσε στο έδαφος, καμένος από τον ήλιο, ωστόσο, η πτήση του φαίνεται σαν εύκολος περίπατος σε σύγκριση με αυτό το παιχνίδι.

Η περιπέτεια του Kirby

kirbys-adventure-640x426-c

Αυτή η συναρπαστική πλατφόρμα για το super-kolobok μπορεί να θεωρηθεί ως κύκνο από τον NES, υποστήριξη που σταμάτησε δύο χρόνια μετά την απελευθέρωση της περιπέτειας του Kirby. Οι ρίζες του Kirby προέρχονται από το Game Boy, όπου ο πρωταγωνιστής τρέχει, άλματα, απορροφά τους εχθρούς και τις ικανότητές τους και στους επτά κόσμους του Dreamland. Το παιχνίδι είναι απλά εκπληκτικό για εκείνες τις ώρες (και τις δυνατότητες της κονσόλας) γραφικά με ομαλή κινούμενη εικόνα και εφέ. Ήταν το πρώτο, αλλά όχι το τελευταίο, έγχρωμο παιχνίδι για τον Kirby.

Κλάξ

klax-640x426-c

“Τώρα τη δεκαετία του ’90 και αυτή είναι η ώρα να παίξουμε στο Klax”, – πείτε μας τους προγραμματιστές από την κύρια βρύση. Είναι πραγματικά, τα 90s ήταν τα καλύτερα χρόνια για παιχνίδια με “tetris-like” gameplay και κανένας από αυτούς δεν μοιάζει με Tetris όσο και Klax. Οι μηχανικοί παιχνιδιών εδώ είναι απλοί, αλλά αυτή είναι η ομορφιά τέτοιων παιχνιδιών και από αυτό το Klax είναι ακόμα πιο συναρπαστικό. Συλλέξτε τα μπλοκ χρώματος που πέφτουν από τον μεταφορέα και τα τοποθετήσετε σε στοίβες για να αποφύγετε την πλήρωση.

Kung Fu

kung-fu-640x426-c

Μονοτόνη και απλή διασκέδαση, τόσο όμοια σε αυτό το θέμα με το κυνήγι Duck. Το παιχνίδι προέρχεται από τον παλιό τίτλο arcade Kung-Fu Master, μεταφερόμενο αργότερα σε πολλές κονσόλες, συμπεριλαμβανομένου του NES. Ωστόσο, μαζί με την απώλεια της λέξης Master στον τίτλο, το παιχνίδι έχασε μερικά από το gameplay. Περιμένετε πέντε επίπεδα “διαδρόμου”, μέσω των οποίων πρέπει να περάσετε, ζυγίζοντας τα χαστούκια προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Πηγαίνοντας από όλα αυτά, θα έχετε τα ίδια επίπεδα, μόνο με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Παρ ‘όλα αυτά, έγινε ένα κλασικό, χάρη στα αρχικά beat’em στοιχεία και δημοφιλές σε αυτές τις μέρες – πολεμικές τέχνες.

  Τα καλύτερα κινητά παιχνίδια όλων των εποχών σύμφωνα με το TechAdvisor

Ζωτική Δύναμη

ζωή-δύναμη-640x426-c

Μετά την αχαλίνωτη επιτυχία του Gradius, η συνέχεια ήταν αναπόφευκτη. Έγινε ένα spin-off της αρχικής έκδοσης με το όνομα Salamander, όπως αυτό, κυκλοφόρησε σε arcade μηχανές και αργότερα μεταφέρθηκε στην κονσόλα. Στο παιχνίδι NES, με τη σειρά του, έλαβε ένα διαφορετικό όνομα – Life Force. Πηγαίνετε και πάλι στο πιλοτήριο του διαστημικού σκάφους από το πρωτότυπο παιχνίδι και πετάτε μέσα στον γιγάντιο οργανισμό, γυρίζοντας πίσω τις εχθρικές μάζες της βιομάζας και μερικές φορές κάνοντας ακόμη και το δρόμο του μέσα από αυτό. Τα επίπεδα εδώ είναι κάθετα και οριζόντια, τα οποία διαφοροποιούν το gameplay. Επίσης, διάφορα μπόνους και δορυφόροι με διαφορετικές ικανότητες βοηθούν πολύ.

Megaman

mega-man-2-640x426-c

Megapopular τίτλο από την Capcom. Μεγάλο ρομπότ με σούπερ ικανότητες καθαρίζει τον κόσμο από άλλα ρομπότ, τα οποία έχουν περισσότερες κακές προθέσεις. Το παιχνίδι είναι απλά αριστούργημα – εντυπωσιακά γραφικά, μη γραμμικό gameplay και νέες ικανότητες που αποκτήθηκαν μετά τη νίκη επί των αφεντικών. Θα σας βοηθήσουν να ασχοληθείτε με τους απλούς εχθρούς, καθώς και με άλλα αφεντικά, τα οποία στο παιχνίδι είναι αρκετά ενδιαφέροντα.

Mega Man 2

mega-man-640x426-c

Η ιδεολογική συνέχιση του πρώτου μέρους, χάρη στην οποία η σειρά έγινε δημοφιλής. Το παιχνίδι είναι πολύ πιο όμορφο, τόσο σε γραφικά όσο και σε επίπεδο παιχνιδιού, ξεχωριστά που αξίζει να αναφερθεί το soundtrack, το οποίο δικαίως μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα καλύτερα της σειράς. Ο ήρωάς μας έλαβε νέα όπλα και ικανότητες και υπήρχε επίσης η ευκαιρία να αναπληρώσουμε την ενέργεια, η οποία μαζί με το σύστημα κωδικού πρόσβασης δεν έκαναν το παιχνίδι τόσο σκληρό όσο το πρώτο μέρος.

Metal Gear

μεταλλικά γρανάζια-2-640x426-c

Ακόμα και μια τέτοια μεγάλη και φιλόδοξη σειρά όπως Metal Gear έπρεπε να ξεκινήσει κάπου και από αυτό το παιχνίδι (που στην πραγματικότητα είναι το λιμάνι του αρχικού) που αρχίζει το δημοφιλές franchise. Παίζοντας για τον σκληρό στρατιώτη Στερεό Φίδι, πρέπει να εισέλθετε στην επικράτεια του εχθρού και να καταστρέψετε το υπερ-μυστικό όπλο Metal Gear. Όπως και στα επόμενα τμήματα της σειράς, ήταν απαραίτητο να αποφευχθεί η άμεση επαφή με τις περιπολίες και τους φρουρούς, έτσι ώστε να μην προσελκύσουν την προσοχή και να προκαλέσουν έναν πραγματικό μύλο κρέατος.

Metroid

metroid-3-640x426-c

Ένα καλό ξεκίνημα για την cult σειρά των παιχνιδιών που γέννησε ένα ολόκληρο είδος και έχει γίνει μια νέα λέξη στο platformer. Metroid δίνει στον παίκτη ένα μεγάλο, ανοιχτό κόσμο για την έρευνα, συνδυάζοντας το στοιχείο με την κλασική μηχανική platforming gameplay. Αν μη τι άλλο παίζει μια ενδιαφέρουσα ήρωα, ή μάλλον ηρωίδα – ένα κυνηγό επικηρυγμένων με Zebes πλανήτη, Samus Aran, καθώς και μια πλοκή που μας οδηγεί σταδιακά σε πειρατές διαστημικών, όπου παίρνουν οι παίκτες που χρησιμοποιούνται για το ρόλο, να αποκτήσουν νέες ικανότητες, που τους επιτρέπει να διεισδύσουν στο χώρο προηγουμένως απρόσιτο για αυτούς. Ο στόχος είναι να καταστρέψει τις εχθρικές οργανισμούς με τρομερές ικανότητες και είναι ένα παράσιτο.

Σοβαρή τελική πάλη

ισχυρή-τελική-πάλη-u-b3-3

Το αγαπημένο μου beat’em επάνω στο NES! Το παιχνίδι έχει μια μοναδική γοητεία και είναι σε θέση να ερωτευτεί με την πρώτη ματιά ακόμη και σε μια ασπρόμαυρη τηλεόραση. Το οικόπεδο είναι σβησμένο σε τρύπες – κακοί άντρες απαγάγουν ένα όμορφο κορίτσι και μια ομάδα γενναίων παιδιών πρέπει να τη διασώσουν από τα κράνη των ληστών. Στη διάθεσή σας είναι τρεις πολύχρωμοι μαχητές, ένας από τους οποίους είναι ο πατέρας ενός απαχθέντος κοριτσιού. Επιλέγουμε ο καθένας για γεύση και χαρακτηριστικά και μπαίνουμε σε μια άνιση μάχη. Το παιχνίδι ενδιαφέρεται πρωτίστως για ένα απότομο σύστημα powerpacks (ισχυρές ειδικές κινήσεις που ανοίγουν σε υψηλά επίπεδα), όμορφα γραφικά και αξέχαστη μουσική, καθώς και διάφορες καταλήξεις που κάνουν το παιχνίδι επαναληπτικό.

Το Punch-Out του Mike Tyson!

mike-tyson-punch-out-2-640x426-c

Πριν να δαγκώσει ένα κομμάτι του αυτιού Evander Holyfield, ο Mike Tyson κατάφερε να κερδίσει πολλούς τίτλους και … να γίνει ένας ήρωας βιντεοπαιχνιδιών για το μεγάλο κιβώτιο, αποκαλύπτοντάς το σε όλη του τη δόξα. Ξεκινάτε την καριέρα ενός νεαρού, άγνωστου μπόξερ και, νικώντας τους αντιπάλους, προχωράτε στο όνειρό σας να γίνετε πρωταθλητής (το τελευταίο αφεντικό εδώ είναι ο ίδιος ο Tyson). Καταπολέμηση, χρήση τακτικών, προσαρμογή σε διάφορους μαχητές και σίγουρα θα κερδίσετε!

Νίνια Γκάιντεν

Το πρώτο μέρος της λατρείας σειράς παιχνιδιών για το δημοφιλές στο 80ο θέμα του ninja. Το παιχνίδι διαθέτει αρκετά κινηματογραφική επιπλοκή του οικοπέδου: ένας νεαρός πολεμιστής Ryu Hayabutsa ήρθε στην Αμερική για να μάθετε τις λεπτομέρειες της εξαφάνισης του πατέρα του, αλλά αμέσως καταπατούν άγνωστο και ότι πρέπει να υποβληθεί σε μια σειρά από απίστευτα γεγονότα. Ο Ryu χειρίζεται τέλεια το σπαθί της οικογένειας και ρίχνει επιδέξια shurikens και άλλα ειδικά όπλα, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα στα αφεντικά. Παρά την υψηλή πολυπλοκότητα – η πλοκή και το συναρπαστικό παιχνίδι θα σας κάνουν να μην κλείσετε το παιχνίδι και να το περάσετε μέχρι το τέλος.

Ninja Gaiden II: Το σκοτάδι σπαθί του χάους

Απροσδόκητη συνέχιση του αρχικού μέρους, στο οποίο εμφανίζεται ένας νέος εχθρός του Ryu – ο αυτοκράτορας Ashar, ο οποίος απήγαγε τον αγαπημένο του και κάνοντας σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία. Το παιχνίδι βελτιώθηκε σημαντικά όσον αφορά τα γραφικά και τα νέα χαρακτηριστικά του Ryu, επιτρέποντάς του όχι μόνο να σπρώξει τους τοίχους, αλλά και να αναρριχηθεί πάνω τους. Επίσης υπήρχαν συντρόφισσες σκιάς, νίντς που σε βοηθούσαν στις μάχες. Στα υπόλοιπα είναι το ίδιο πρωτότυπο, με σκληρή πολυπλοκότητα και συναρπαστικό gameplay.

Paperboy

paperboy-640x426-c

Όπως πολλοί άλλοι τίτλοι NES, το Paperboy προέρχεται από τα παιχνίδια για arcade μηχανές από Atari. Αλλά το παιχνίδι έγινε διάσημο, χάρη στο γεγονός ότι αναπτύχθηκε αποκλειστικά στις ΗΠΑ. Έτρεξα έναν έφηβο, ο οποίος μετέφερε τους ανθρώπους των εφημερίδων του δρόμου στο ποδήλατό τους. Το gameplay περιπλέκετο από την παρουσία κατοικιών των οποίων οι κάτοικοι δεν ήταν συνδρομητές, παρεμβαίνοντας με πεζούς και εχθρικά σκυλιά. Επιπλέον, οι εφημερίδες τελείωναν. Τα γραφικά, όπως σε όλα τα πρώτα παιχνίδια για το NES, ήταν μέτρια, αλλά οι παίκτες δεν παραπονέθηκαν.

R.B.I. Μπέιζμπολ

rbi-baseball-640x426-c

Τα παιχνίδια μπέιζμπολ υπήρχαν πριν, αλλά ο R.B.I. Το μπέιζμπολ ήταν το πρώτο παιχνίδι που έλαβε άδεια από το Major League Baseball, το οποίο του έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα ονόματα των διάσημων αθλητών και να φέρει το παιχνίδι σε ένα νέο επίπεδο ρεαλισμού. Τα χαρακτηριστικά των παικτών αντιστοιχούσαν στις επιδόσεις των πραγματικών παικτών, γεγονός που δημιούργησε την εντύπωση μεγαλύτερης αυθεντικότητας.

R.C. Pro-Am

rc-pro-am-640x426-c

Αυτοί οι αγωνιστικοί αγώνες είναι ο πρόγονος όλων των ισομετρικών αγώνων, ειδικά του Mario Kart. Όλες αυτές οι επιταχύνσεις turbo, μπόνους και εμπόδια ήρθαν από εδώ. Πρέπει να κερδίσετε στους αγώνες δαχτυλιδιών, να διαχειριστείτε ένα από τα τέσσερα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στον αγώνα. Στο δρόμο σας θα υπάρχουν εμπόδια και βραβεία. Το τελευταίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναβαθμίσεις αυτοκινήτου για να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων.

  5 παιχνίδια λαμπτήρων που θα ζεσταθούν τα χειμωνιάτικα βράδια

Εμπλοκή

έξαρση-3-640x426-c

Ένα αριστούργημα των κλασικών arcade για τα τέρατα, όπου παίζετε στην πλευρά του κακού. Διαχειριστείτε έναν γιγαντιαίο γορίλα, ερπετό ή λυκάνθρωπο, πρέπει να καταστρέψετε όλα τα κτίρια της πόλης και να αποκρούσετε τις επιθέσεις του στρατού, προσπαθώντας να σας σταματήσω. Μπορείτε να παίξετε μαζί, δημιουργώντας ακόμα περισσότερη καταστροφή. Σχεδόν στην ίδια μορφή, το παιχνίδι ήρθε στο NES, σχεδόν χωρίς να χάσει τίποτα στα γραφικά και το gameplay, εκτός από το ότι ένα από τα τέρατα – ο λυκάνθρωπος αφαιρέθηκε.

Ποτάμια ποτάμια πόλη

ποταμός-πόλη-λύτρα-640x426-c

River City Ransom σε κάτι παρόμοιο με το Super Mario Bros, πρωταγωνιστές του θυμίζουν Mario και Luigi, που γεννήθηκε κάπου στο πίσω μέρος του Μανιτάρι Βασίλειο. Οι κύριοι χαρακτήρες Alex και Ryan σώζουν επίσης τον εραστή ενός από αυτούς, μπαίνοντας σε έναν αγώνα με το κακό. Το μη γραμμικό gameplay περιλαμβάνει πολλούς αγώνες, τόσο με τη μάχη όσο και με τη βοήθεια αυτοσχέδιων εργαλείων, που απομακρύνεται από τους ηττημένους κακοποιούς. Στη μάχη, οι φίλοι μαθαίνουν νέες τεχνικές και τεχνικές για να νικήσουν τα αφεντικά και να φτάσουν στον τελικό τους στόχο – την όμορφη Cindy.

Spy Hunter

κατάσκοπος-κυνηγός-640x426-c

Σε αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να νιώσετε σαν ένας πραγματικός κατάσκοπος (ένας αγώνας για τον James Bond), οδηγώντας σε ένα κομψό αυτοκίνητο γεμάτο με διάφορα gadgets. Στον αυτοκινητόδρομο, καλύπτεστε και ξεπεράστε τα διάφορα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες των ληστών προσπαθώντας να τακτοποιήσετε λογαριασμούς μαζί σας. Η δράση αυτή περιπλέκετο από οδικούς κόμβους, ελικόπτερα και αντιπάλους οπλισμένους με πολυβόλα και πυροβολικό.

Super Mario Bros.

super-mario-bros-4-640x426-c

Καμία από τις κορυφαίες λίστες δεν θα είναι χωρίς τον τίτλο αυτό – το θρυλικό υδραυλικός είναι ακόμη σε λειτουργία, η Nintendo δημιούργησε μια τεράστια σειρά των παιχνιδιών για μια πλατφόρμα αστέρων, καθώς και τους φίλους του. Όλα τα εξωφρενικά απλή – μια πριγκίπισσα απήχθη από το κακό με την ατιμωρησία, το περπάτημα το μανιτάρι Βασίλειο, ακόμη και κάνει τη διασκέδαση σας. Δεν έχουμε τίποτα άλλο παρά να κυλήσουμε τα μανίκια μας και να πάμε στη μάχη με σκαθάρια, χελώνες, σαρκοφάγα λουλούδια και άλλα κακά πνεύματα.

Super Mario Bros. 2

super-mario-bros-2-640x426-c

Η τεράστια επιτυχία των Super Mario Bros. Έφυγε στις καρδιές των παικτών γύρω από το κενό του κόσμου, το οποίο θα μπορούσε να γεμίσει μόνο τη Nintendo. Και το έκανε, δίνοντάς μας τη συνέχεια των περιπέτειων του Mario, πολύ πιο όμορφη από την άποψη των γραφικών και του gameplay. Τώρα ο παίκτης μπορούσε να επιλέξει έναν από τους τέσσερις χαρακτήρες, ο καθένας από τον οποίο έχει τις δικές του ικανότητες. Οι εχθροί μπορούν να ανυψωθούν και να πεταχτούν απευθείας σε άλλους εχθρούς, με τον ίδιο τρόπο, ρίχνοντας έξω το γογγύλι από το έδαφος, στο οποίο μερικές φορές υπάρχουν διαφορετικά μπόνους. Το παιχνίδι έχει γίνει πολύ πιο περίπλοκο και ενδιαφέρον.

Super Mario Bros. 3

super-mario-bros-3-640x426-c

Εξαιρετική απόδειξη ότι παρά την τεράστια επιτυχία των προηγούμενων τμημάτων της σειράς, οι προγραμματιστές εξακολουθούν να έχουν κάτι να εκπλήξουν τους παίκτες. Το παιχνίδι έχει γίνει μεγαλύτερο, φωτεινότερο και καλύτερα από τα δύο πρώτα μέρη – θα έχετε πολλά βραβεία, τεράστια επίπεδα, κοστούμια για να αποκτήσετε διαφορετικές ικανότητες και πολλά άλλα. Γραφικά στο ύψος, το παιχνίδι είναι επίσης συναρπαστικό – ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην πλατφόρμα NES.

Εφηβική μεταλλαγμένη Ninja χελώνες II: το παιχνίδι Arcade

εφήβων-μεταλλαγμένων-χελωνών-ninja-ii-640x426-c

Οι χελώνες ήρθαν στο NES με arcade μηχανές. Στην έκδοση κονσόλας δεν υπήρχε τόσο δροσερό πρόγραμμα, αλλά! Σε ένα σετ με κάθε παιχνίδι, ένα κουπόνι έκπτωσης για την αγορά πίτσας κατατέθηκε προσεκτικά. Με βάση την αρχική ταινία κινουμένων σχεδίων και εμφανίστηκε ήδη στο είδος του beat’em επάνω, όχι platforming, το παιχνίδι ήταν ευχαριστημένο με το gameplay και την ικανότητα να παίξει για έναν από τους αγαπημένους σας χαρακτήρες. Στο TNMT II μια θάλασσα από κακοποιούς και αφεντικά κινούμενων σχεδίων, αν και μερικοί εφευρέθηκαν από προγραμματιστές ειδικά για αυτό το παιχνίδι. Όπως και πριν, δεν υπάρχει καλύτερο χόμπι για το βράδυ της Παρασκευής από το να παίζεις TNMT II με φίλους.

Tetris

tetris-6-640x426-c

Απίστευτα απλό και ταυτόχρονα τρομερά εθιστικό παζλ, η ιδέα του οποίου εφευρέθηκε από τον συμπατριώτη μας Alexei Pajitnov. Οι παίκτες όλων των πλατφορμών και των ηλικιών γνωρίζουν και αγαπούν. Σίγουρα αξίζει μια θέση σε αυτόν τον κατάλογο.

Τα Goonies II

τα-goonies-2-640x426-c

Συνέχεια του κλασικού παιχνιδιού περιπέτειας-brodilki. Στο παιχνίδι, μη γραμμικό gameplay και μπορείτε να μετακινηθείτε σε διαφορετικούς κόσμους γεμάτους με εγγενές περιβάλλον, εχθρούς και παζλ, μέσα από ειδικές πόρτες και σκάλες. Αυτός είναι ένας μοναδικός συνδυασμός του gameplay και της δυνατότητας να εξερευνήσετε τον κόσμο και να κερδίσετε τις καρδιές πολλών παικτών.

Ο θρύλος του Zelda

το-θρύλος-της-zelda-3-640x426-c

Οι προγραμματιστές του Legend of Zelda, θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για τη δημιουργία τους. Απλά φανταστείτε ότι η αμερικανική εκδοχή της κασέτας ήταν κατασκευασμένη από χρυσό πλαστικό, σαν να υπονοούσε στους παίκτες ότι περιμένουν τα βουνά του θησαυρού και ότι το ίδιο το παιχνίδι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας θησαυρός. Οι παίκτες διερεύνησαν τον λατρευτικό κόσμο του Khairul για να τιμωρήσουν τον αιώνιο κακοποιό του Ganon και να σώσουν την Princess Zelda. Είχατε έως και εννέα μπουντρούμια που κατοικούσαν από τέρατα, στα οποία έπρεπε να ιδρώνετε αρκετά. Επιπλέον, αυτό το παιχνίδι ήταν ο πρώτος τίτλος για κονσόλες στο σπίτι, οι οποίες είχαν μια ενσωματωμένη μπαταρία για την αποθήκευση αποθηκεύει.

Αντιπρόεδρος: Doom του έργου

αντι-έργο-doom-640x426-c

Εκπληκτικό θρίλερ ντετέκτιβ, που συνδυάζει στοιχεία μιας ποικιλίας ειδών. Εξελίσσονται τα γεγονότα γύρω από μια μυστική εταιρία και σκληρών ναρκωτικών, το οποίο έχει μια τεράστια ζήτηση στη μαύρη αγορά – όλα αυτά θα μάθετε από τις κινηματογραφικές ένθετα σκηνή μεταξύ των επιπέδων. Αναμιγνύονται σε αυτό το παιχνίδι είναι πραγματικά πολύ, εδώ και στοιχεία platforming, δεν αποδίδουν με την πολυπλοκότητα του Ninja Gaiden, και αγωνιστικά βόλτες στο πνεύμα της Spy Hunter, και τα στοιχεία της σκοπευτές. Οι προγραμματιστές προφανώς στοιχηματίζουν σε αυτό και φυσικά δεν χάθηκαν.

Zelda II: Η περιπέτεια του Link

zelda-2-adventure-of-link-640x426-c

Μετά την απίστευτη επιτυχία του πρώτου μέρους των περιπετειών του Link, οι προγραμματιστές αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια άγνωστη συνέχεια. Πλήρως αναθεωρημένο gameplay, κυκλοφόρησαν ένα παιχνίδι που συνδυάζει τα στοιχεία του sidescroller και RPG. Το έργο για τον παίκτη είναι το ίδιο – η διάσωση της Πριγκίπισσας Ζέλντα, τώρα πρέπει να ξυπνήσει από την κατάρα του ύπνου. Πολλά στοιχεία του παιχνιδιού κινείται στο μέλλον να συνεχίσει (το κύριο NPC, Σκούρο Link, κλίμακα Μάνα), και πολλά από το πρώτο μέρος, αντιθέτως, έχουν χαθεί, προσφέρει στους παίκτες ένα μείγμα από είδη και καινοτόμες ιδέες, για τις οποίες το τόσο αγαπημένο της σειράς.


Και ποια είναι τα αγαπημένα σας παιχνίδια NES, αγαπητοί αναγνώστες; Με ποιο από αυτά συνδέετε την παιδική ηλικία σας και παίζετε τώρα; Πείτε μου για τα σχόλια, θα ήθελα να ακούσω! Με την ευκαιρία, εδώ έχουμε και τα καλύτερα παιχνίδια με το Game Boy.

μέσω