Ποια είναι η οστική αγωγιμότητα του ήχου και σε ποιες περιπτώσεις βοηθά

Η κώφωση του μεγάλου συνθέτη Μπετόβεν κάνει τα παιδιά του σχολείου μπερδεμένα: πώς θα μπορούσε να γράψει μουσική; Αυτό είναι ένα από τα πιο ζωντανά παραδείγματα για το πώς η αγωγιμότητα του ήχου των οστών μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο: ο συνθέτης εφαρμόζεται σε μια ειδική κεφαλή σωλήνα για να ακούσετε τον ήχο, και εμείς, μέσα από αυτή την τεχνολογία, μπορούμε να απολαύσουμε τα αριστουργήματα του ρομαντικού ιδιοφυΐα.

kuaf.com

Πώς λειτουργεί η αγωγιμότητα των οστών

Είναι πολύ απλό. Το ακουστικό μας σύστημα χωρίζεται στο εξωτερικό αυτί, στο μέσο και στο εσωτερικό. Η αγωγιμότητα του οστού του ήχου περνά δύο κανάλια, στέλνοντας τους ήχους απευθείας στο εσωτερικό αυτί. Επομένως, η αγωγιμότητα των οστών, δυστυχώς, είναι ανίσχυρη, όταν η κώφωση ενός προσώπου σχετίζεται με τη διατάραξη του εσωτερικού αυτιού.

Αρχικά, η τεχνολογία οστικής αγωγής ήταν διαθέσιμη μόνο χειρουργικά: χρειάστηκε ένα ειδικό εμφύτευμα τιτανίου. Μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια η ανάπτυξη της παθητικής τεχνολογίας αγωγιμότητας οστών έχει αποκτήσει δυναμική. Χρησιμοποιείται ενεργά από αθλητές, δύτες, στρατιωτικούς, οδηγούς και γραφεία.

Οι συσκευές αγωγιμότητας των οστών δεν καλύπτουν τα αυτιά, επομένως ένα άτομο μπορεί να ακούει μουσική ή να επικοινωνεί στο τηλέφωνο και ταυτόχρονα να αντιδρά με τους ήχους γύρω.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η τροχαία, μόλις πάνω από 9 μήνες του περασμένου έτους και μόνο στη Μόσχα και την περιοχή στο δρόμο, τραυματίστηκαν πάνω από 400 ποδηλάτες. Ακουστικά με ακουστική οσμή συμβάλλουν στη μείωση αυτής της λυπημένης φιγούρας: ο ποδηλάτης θα ακούσει το σήμα του αυτοκινήτου, ακόμα κι αν η μουσική παίζει στα ακουστικά. Τα ακουστικά κάθονται άνετα στο κεφάλι, δεν παρεμβαίνουν στα καλώδια και στην κεφαλή, μπορούν να φορεθούν με γυαλιά και κράνος.

  Αναθεώρηση του Huami Amazfit Smartwatch 2 – η νέα έκδοση των αθλητικών ρολογιών Xiaomi

Ποιος θα είναι ο ήχος στα ακουστικά της αγωγιμότητας των οστών

Σε αντίθεση με τον ήχο που έχετε συνηθίσει να χρησιμοποιείτε συμβατικά ακουστικά. Η πιο προφανής διαφορά – με την αγωγή των οστών, το μπάσο γίνεται αισθητό, αλλά δεν ακούγεται. Η βάση των ακουστικών είναι ένα πιεζοηλεκτρικό ηχείο που μετατρέπει τον ήχο σε δονήσεις και, με τη σειρά του, μεταδίδει υψηλά μπάσα σαν δονήσεις και αισθάνεστε τη μουσική με το σώμα σας. Η τεχνολογία της αγωγιμότητας των οστών θα πρέπει να προσελκύσει τους λάτρεις της μουσικής που κυριολεκτικά σταματούν λόγω του χοντρές μπάσου.

Σε αυτή την περίπτωση, στα καλά ακουστικά δεν υπάρχουν στρεβλώσεις, σκασίματα, ζόμπι ή συριγμός – είναι όλοι η ίδια η μουσική, αλλά με δόνηση αντί για βαθιά μπάσα.

Ένα άλλο καθοριστικό πλεονέκτημα: η ακρόαση μουσικής στα ακουστικά της οστικής αγωγής θεωρείται ασφαλέστερη για την ακρόαση, αφού τα οστά μας είναι ισχυρότερα από τα κουδούνια. Και αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση, η δόνηση από τα ακουστικά δεν θα σας βλάψει με κανέναν τρόπο. Κλείστε τα αυτιά σας με τα δάχτυλά σας και πείτε λίγα λόγια. Ακούτε τον εαυτό σας; Ο ήχος της δικής μας φωνής αντιλαμβανόμαστε με τη βοήθεια της ίδιας οστικής αγωγής. Και αυτό, παρεμπιπτόντως, εξηγεί γιατί στην εγγραφή φαίνεται διαφορετική.

Γιατί χρειάζεστε ακουστικά για την αγωγή των οστών, αν δεν είστε αθλητής

Κατάσταση όταν η αγωγή των οστών είναι πολύ βολική, πολύ:

  • εργάζεστε στο γραφείο και επικοινωνείτε στο Skype, ακούτε μουσική, αλλά είναι σημαντικό να ακούσετε τι λένε οι συνάδελφοί σας.
  • μπορείτε να παρακολουθήσετε ταινίες το βράδυ, και στην επόμενη αίθουσα ένα παιδί κοιμάται?
  • οδηγείτε πολύ, αλλά πρέπει να απαντήσετε σε κλήσεις.
  • Δεν μπορείτε να περπατήσετε στο δρόμο χωρίς μουσική, αλλά ανησυχείτε για την ασφάλειά σας στο δρόμο.
  • ακούτε συνεχώς μουσική ή ηχητικά βιβλία, αλλά φοβάστε να χαλάσετε την ακοή σας.

  40 δροσερές περιπτώσεις για iPhone, που βρέθηκαν στο AliExpress

Εσείς ο ίδιος σίγουρα μπορείτε να θυμάστε παραδείγματα όταν η οστική αγωγιμότητα του ήχου βοηθά έξω. Επιπλέον, είναι πολύ περίεργο: κλείστε τα αυτιά σας με τα δάχτυλά σας, συνδέστε στον αγκώνα τα ακουστικά Aftershokz και ακούτε μουσική!

Ποια ακουστικά επιλέγουν

Ο ηγέτης στην αγορά ακουστικών οστού είναι Aftershokz. Έχουμε συναρμολογήσει διάφορα μοντέλα ακουστικών, διαφορετικά στα χαρακτηριστικά και την τιμή.

Aftershokz Sportz Titanium

Το νεότερο μοντέλο και το πιο φθηνό είναι τα ενσύρματα ακουστικά χωρίς μικρόφωνο με ελαφρύ τιτανίου. Τα ηχεία είναι απλούστερα από τα πιο προηγμένα μοντέλα και ο απαιτητικός ακροατής θα αισθανθεί ότι οι χαμηλότερες συχνότητες διαφέρουν χειρότερα.

Τιμή: 3 490 ρούβλια.

Για χρήση στο γραφείο ή για παιχνίδια στον υπολογιστή, τα ακουστικά Aftershokz Sportz Titanium με μικρόφωνο, τα οποία είναι ελαφρώς ακριβότερα, θα το κάνουν.

Aftershokz Bluez 2S

Ένα από τα πρώτα πραγματικά αξιοπρόσεχτα ακουστικά, τα οποία αντικατέστησαν το συνηθισμένο Bluez 2. Παρεμπιπτόντως, ήταν αρκετά επιτυχημένα: κάποια στιγμή πωλήθηκαν στο επίσημο κατάστημα της Apple.

Ασύρματα ακουστικά με πλαστική ταινία κεφαλής: ευγενής σχεδιασμός, με πολλά φωτεινά χρώματα. Με αυτό το μοντέλο μπορεί να ειπωθεί μια νέα εποχή για την εταιρεία που ξεκίνησε – εδώ για πρώτη φορά εφαρμόστηκαν τεχνολογίες που προσφέρουν υψηλή ποιότητα ήχου και εξαιρετική απομόνωση.

Τιμή: 6 990 ρούβλια.

Aftershokz Trekz Τιτάνιο

Η ναυαρχίδα στη γραμμή Aftershokz – μοντέλο Trekz Titanium. Κατά την ανάπτυξή της, η εταιρεία έλαβε υπόψη όλες τις ερωτήσεις και τις επιθυμίες των χρηστών: η αναπαραγωγή μουσικής βελτιώθηκε, το μικρόφωνο αναδιαμορφώθηκε και τα ηχομονωτικά χαρακτηριστικά κυριολεκτικά επαναπροσδιορίστηκαν.

Η κεφαλή έχει βελτιωθεί: τώρα είναι βαριά και πολύ ευέλικτη, μπορεί να δεθεί σχεδόν σε κόμπο.

  Neo SmartPen N2 – στυλό, που γράφει ταυτόχρονα σε χαρτί και σε ένα smartphone

Η θήκη προστατεύεται από τη σκόνη, τις πιτσιλιές και τον ιδρώτα, γεγονός που καθιστά τέτοια σύνολα πολύ δημοφιλή στους αθλητές. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι μέχρι 7 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Το Trekz ελέγχεται εύκολα απευθείας από το περίβλημα. Ένα πλήκτρο λειτουργίας τοποθετείται άνετα απευθείας στο ηχείο. Κάνοντας κλικ σε αυτό, μπορείτε να απαντήσετε στην κλήση, να σταματήσετε και να επανεκκινήσετε τη μουσική.

Σε μερικές κριτικές σχετικά με τα ακουστικά αγωγιμότητας των οστών, οι χρήστες παραπονιούνται για την κακή ηχομόνωση: ο καθένας γύρω τους ακούγεται να παίζει με ακουστικά. Αυτός ο προφανής ήχος ήταν στις πρώτες εκδόσεις των ακουστικών – Bluez και Bluez 2S, ένα εν μέρει παρόμοιο αποτέλεσμα διατηρείται σε ενσύρματα μοντέλα, αλλά ήδη συγκρατημένο.

Στο Trekz Titanium το πρόβλημα αυτό επιλύεται: σε έναν μέσο όγκο, άνετο για τον ακροατή, οι ήχοι γύρω δεν ακούγονται ή τουλάχιστον δεν διακρίνονται. Η πρόσθετη ηχομόνωση παρέχει μια πιο άνετη εφαρμογή στο κεφάλι.

Τιμή: 8 990 ρούβλια.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤