Как да общувате с роднини, ако не ги харесвате

Веднага направете резервация: в тази статия, не е дума за деца и родители, защото това е отделна тема. И не е дума за възрастни или болни роднини, които се нуждаят от грижи, е твърде сложен въпрос, на който да се отговори на индивидуална основа.

Нека да говорим за далечните роднини.

Те живеят от другата страна на страната, само щателен генетик може да намери връзка между вас. Това обикновено са непознати, с които не бихте се сприятелили, но те са ваши роднини, така че да общувате с тях. И те се изкачват в живота ви, развалят плановете и настроението ви. А само семейна връзка ви пречи да се откажете завинаги от тях. Въпреки че понякога е необходимо да се направи това.

Лиххакър се опита да разбере какво да прави в такива случаи и събира истински истории от живота на познати. Те не искаха да покажат снимките си, но споделяха опит за трудна комуникация с роднини.

Защо не мога да кажа не?

Изглежда, че проблемът с роднините е пресилен. Е, кой пречи да откаже неудобно искане, да направи коментар в отговор на неточен въпрос, да прескочи ушите на грубостта на някого?

Хората, които могат да направят това, нямат проблеми с близките си. Но най-често се оказва, че най-учтивите, образовани и съвестни страдат от свързано с тях беззаконие. Тя не работи така, за да каже “не”, възпрепятствана в комплекта слушалки:

  • Те са роднини.
  • Така че не се приема.
  • Това е нечестно.
  • С роднини, така че е невъзможно.
  • Роднините се нуждаят от помощ.

Познати? Това са правилата, които не са лесни за преодоляване. Веднъж такова отношение към семейството беше ключът към оцеляването, а спомените за тези времена бяха запазени в възпитанието и традициите.

Но по някаква причина е възможно да се нарушават неписаните закони срещу неписаните закони.

Трудно е да се каже дали си заслужава да се поддържат връзки с хора, които не ги харесват. Например, семейството се събира на почивка на същата маса, а между близките има човек, който е неприятно за вас (снаха, братовчедка, зет – няма значение). След това трябва да опитате по някакъв начин да прекрачите отхвърлянето си, но обикновено не е трудно, една вечер страда.

Но ако тази комуникация стане редовна, тогава не се изнасилвайте. Никакви семейни връзки не си заслужават нашите смазани, неизречени емоции, които ние скрихме под прикритието на ближния да обичаме. Това е директният път към психосоматиката: хипертония, сърдечни проблеми, стомашно-чревния тракт или дори по-лошо.

Емоциите ще ви кажат дали трябва да го издържате. Настроението е развалено? Ръцете паднаха и искаха да плачат, въпреки че няма причина? Дразненето е, че искате нещо да се счупи или да крещи? Вълната на омразата се издига отвътре и изглежда, че се е случило нещо малко? Това са самите признаци, когато психиката сигнализира: нещо се обърка. Но рядко се отнасяме чувствително към другите хора. Опитайте се да разберете, не роднини, а себе си!

Инна Семикашева

Ние трябва да разберем, че ако човек се държи нетактично и грозно, той за първи път отидох отвъд съобщението семейство, така че си учтив “не” не развалят отношенията. Защото вече няма нищо за разваляне.

  Как да правите секс, когато имате деца

Лесно е да се каже, но как? Зависи от това, което правят вашите близки.

изнудване

Изнудването в семейния живот е по-разпространено, отколкото във филмите.

Когато роднините изискват нещо от вас в замяна на местоположението си, това е изнудване. Например, когато лелята ви завещава апартамент, но за жилище, ще трябва да се биете с други потенциални наследници, показвайки кой обича повече леля ти. Понякога изнудването придобива особено изкривена форма.

Когато Леш щеше да се ожени, той каза: Леля Light завещал на апартамента булката, така че леля Light трябва любов, уважение, поздравления и поканите гости.

След първата среща стана ясно, че леля Light е бедствие. Ненавист, неподправен любовник на алкохол и скандали. Тя се обадила късно през нощта или по време на работно време, за да получи доза от внимание и непременно да напомни, че тя трябва да бъде изслушана.

Лиоша продължила две години, след което изпратила леля Света до добре познат адрес. Седмица по-късно апартаментът бе пренаписан на някой от по-привлекателните роднини.

Оттогава Лиоша не е видяла леля ми. И щастлив.

За да се отървете от изнудвач може само един начин – да се премахне обект на изнудване. Ако това са материални ценности, то тогава направете своя собствена.

Не е лесно, но нервите и времето ни са много по-ценен ресурс от парите. За себе си си струва да се опитате.

Изискването за любов

Хората, които са инвестирали нещо в нас, искат в замяна същото. Например, те се грижат за децата, когато са били млади. Но децата израстват, а старейшините в замяна искат любов, уважение и внимание.

Донесох те, не заспах заради теб, а ти тръгна с влак!

М / Ж “Почивки в Простокашино”

Семейните чувства не се предават в болницата. И любовта не е задължение. Но ако не дадете близките, които искате, натискът върху вината започва, т.е. разговорите се превръщат в един и същ изнудване, само емоционален.

Има човешки благодарност, норми и традиции, съвест в крайна сметка, поради което не спирате комуникацията. Но никакъв ангажимент няма да ви накара да обичате някого. Съхранявайте комуникацията до състояние, в което вашата съвест спи спокойно и често помнете, че чувствата не се появяват в екипа.

Искане за помощ или заем

– Ние сме роднини. Под този претекст често искат пари, услуги и всякакви действия, които ще бъдат платени по-късно. Ако те искат. В края на краищата родството е добро плащане за всеки въпрос (според тях).

Трудно е да откажеш да обидиш някого. Но има риск да седнете на врата си.

Дима има класическа ситуация. Дима се премести в Москва. Можете ли да познаете какво се е случило след това? Нашествие на далечни роднини, които щяха да живеят с него. Когато чичо ми реши, че апартамент Дима – най-доброто място да си намерят работа в столицата (около никаква компенсация за разходите за сменяем корпус, или най-малко разходите за комунални реч не отиде, разбира се), Дима взе друг апартамент и да се промени телефонния номер. Всичко свърши добре шест месеца, но наскоро родителите предадоха нов номер на роднини, които трябва да прекарат няколко дни в Москва.

Как да се отрекат роднините, които са запитани? Направете така, че да мислят, че не искат вашата помощ.

  6 причини, поради които приятелите и колегите ви смятат за глупак

Например, за да изразите условията, на които правите нещо.

  • Разбира се, елате, можете веднага за един месец, имам само парите проблем, плащат половината от разходите за жилища. Това е 15 000 рубли.
  • Аз ще ти помогна, разбира се, ще ти покажа града, едва след полунощ нямаме много работа и до полунощ съм зает.
  • Разбира се, аз ще заемам пари. Кога е удобно да отидете на нотариус и да получите разписка?

Друг начин да откажете, за да не се обиждате – незабавно да поискате услуга за отговор, за предпочитане същото. Само за да се посочат условията, при които роднина ще трябва да върне “дълга”, за предпочитане колкото е възможно по-скоро. Не “някак по-късно.”

  • Да, ще ти помогна с това движение, просто ще ти донеса котка – оставям си в отпуск, така че се грижи за животното.
  • Сложих парите за ремонт, може да ви даде заем, но ремонта вече е в ход, така че вместо да хамалите излезе боклука, защото на хамалите за мен сега не е достатъчно.

Само имайте предвид, че такива методи не са за здрави отношения и мир по целия свят.

В тези примери, не учтиви “не” звуци, но нещо съвсем различно, близо до манипулация. Предполагам, че престъплението ще бъде многократно по-голямо, отколкото ако категорично откажете.

Инна Семикашева

дебелащина

“Защо не имам кола, не знам как да се печелят?”, “Защо в ипотеката се качи на един апартамент там?”, “Защо не носиш пола?”, “Защо на булката не е нужно?”, “Защо не се ожени ? “- съдържанието на въпросите е различно, единственото: внимателно погледнете как живеете погрешно, а не това, което аз (или моите деца).

И винаги има желание в душата да покрие този роднина с триетажна мат, но вътрешните бариери са твърде силни.

Лена сред многобройните роднини е нещо като екземпляр от изложбата. Тя изучава перфектно и получава медали и дипломи, отколкото родителите й постоянно се хвалят. Или по тази причина, или дори за някои, но роднини подредени неофициално състезание “получи Лена”. Забележете пропуск. Тази рокля е твърде скучна, след това не се ожени, после си тръгна, но не и така, а после нещо друго. Вече възрастен бе помолен да не роди второ дете, защото не беше малка.

Лена за пръв път попита защо леля толкова притеснена за този въпрос: “Защо питате? Смятате ли, че съпругът ми и аз не знаем как да правим секс? Или искате да ни напомните, че няма да имаме достатъчно пари? Или мислите, че имаме здравословни проблеми, искате отново да ударите болезнено място? Какво искаш да чуеш в отговор? Дата на очакваната доставка? Само искрено?

Не получих отговор, но спрях да питам.

Не дръжте назад, в противен случай язовирът ще се счупи рано или късно и това ще доведе до емоционален скандал. Кажете всичко, което мислите, но без неприличен език.

Един възрастен и правилен метод е да изразявате чувствата си. В крайна сметка, в този случай, роднините играят игра според Ерик Бърн: тяхната “сладка” е, че те ще измъкнат един човек от себе си, но в същото време той ще се усмихне на тях. Отстранете “сладкото”, което можете да кажете директно: “Съжалявам, но аз съм неудобно, когато говорите за това (питайте)”. И нищо повече за обяснение. Поглеждайки в очите и спокойно. Те няма да се изкачат отново.

  Как определяте по дефиниция, че ви харесва човек

Инна Семикашева

Неканените съвети

Това е един вид грубост, само малко по-покрит от грижи. Никой не задава въпроси, но всички те дават съвет, от който не се нуждаете.

С тази форма на обсесивно внимание можете да се биете по два начина. Първият е непрекъснато да се усмихва и да се съглася с мъдростта, официално, разбира се. Но за това се нуждаем от издръжливост и стоманобетонно самочувствие, иначе самочувствието ще пострада. Вторият начин е да се дадат съвети в замяна. Веднага без да чакате въпрос.

Нито една семейна почивка Ала не можеше да направи без съвет за това как да се ожени бързо. Особено оживени методи бяха предложени от жени, чийто семеен живот далеч не беше идеален. Когато Алън се умори да кима, тя започна да казва, че е научила точната рецепта, която ще помогне да се излекува съпругът й на алкохолизъм. Или психолозите са открили как да разубедят човек да се промени. След като тези съветници преминем към оплакванията, Ала може да диша мирно.

Въпреки че, ако съветът на други хора ви боли, може би това е сигнал, че роднините са се разболели. Помнете този момент и решете вътрешния проблем, а след това свързаният с нея бърборене става безразличен.

Простотата е по-лоша от кражбата

Това включва голяма категория хора, които са слабо образовани. “Ахотакова”? Това е често срещан въпрос, когато видят бледото ви лице.

Досега, в ужасни сънища, Олга вижда огромна услуга за чай, закупена от роднина на отдалечен пазар. В противен случай, как не се злоупотребява с тази услуга. От неизвестен полимер с “злато” и модели, което означава “богатство”. Ценоразпис, обаче, роднина не.

Олга не се обиди. Е, това е идеята на роднина за красивата. Тя искаше по-добре.

Примери за маса. Това е задължително поздравления за религиозните празници от хора, които не им пука, че сте различна религия (защото другият не се случва в техния свят, те не са конкретно). Задължителни (и отвратителни) стихотворения за рождени дни. Детски подаръци. Глупави традиции.

Докато всичко това не причинява вреда, прости на хората своите малки недостатъци. Може би от своя страна изглеждате като сноб и тромав, който не е по-добър.

Не всички роднини са приятели

Някой би могъл да си помисли, че всички родствени хора са смелите хора, които чакат момента да ударят болните. Разбира се, това не е така. Но с наистина местни хора, в действителност близки, такива проблеми не възникват.

Въпреки че досадни роднини – това е показател за отношението към себе си. Ако не можете спокойно да кажете “не” или да спрете неприятния разговор, помислете: какво ви спира? Защо се подчинявате на нагласите на другите хора и толерирате атаки във вашата посока? Колко дълбоко е погребано вашето самочувствие и увереност, ако не сте готови да пропуснете това? Отговорите на тези въпроси ще помогнат повече от изпращането на роднини в черния списък.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top