5 διακομιστές μέσων για τον υπολογιστή που αντλεί την τηλεόρασή σας

Πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι οι τηλεοράσεις παραμένουν τον τελευταίο αιώνα. Εάν τα κινητά gadgets και οι υπολογιστές γίνονται πιο βολικό, γρηγορότερο και ευκολότερο, το μόνο πράγμα που αλλάζει στις τηλεοράσεις είναι το μέγεθος και η ανάλυση της οθόνης. Από την ευκολία να μην πούμε ακόμα.

Μια τηλεόραση χωρίς διακομιστή πολυμέσων στον υπολογιστή ή σε μια ειδική συσκευή είναι σχεδόν άχρηστη, εκτός αν θέλετε να κρεμάσετε στα νέα και να μιλάτε τα βράδια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επέλεξα τους κορυφαίους 5 διακομιστές μέσων για τον υπολογιστή, οι οποίοι αντλούν την τηλεόραση σας και την καθιστούν πολύ πιο λειτουργική.

Plex

Plex
Plex

Plex – η πιο δημοφιλής και, ίσως, μια βολική επιλογή. Με την εκτέλεση του διακομιστή στον υπολογιστή, μπορείτε να το διαχειριστείτε από το πρόγραμμα περιήγησης, να διαμορφώσετε τη βιβλιοθήκη, να προσθέσετε υπότιτλους και πολλά άλλα. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με την ταινία Plex φορτώνουν αυτόματα και το κάνουν τέλειο σε 9 περιπτώσεις από 10. Η τηλεόραση βλέπει τον διακομιστή Plex χωρίς προβλήματα και τα πάντα χάνουν. Το μόνο μειονέκτημα του Plex και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων είναι ότι η τηλεόραση δεν βλέπει τους υπότιτλους ενσωματωμένους στην ταινία, αλλά για τους περισσότερους δεν έχει σημασία.

Το Plex διανέμεται δωρεάν, αλλά για πρόσθετες λειτουργίες θα πρέπει να αγοράσετε μια συνδρομή.

             Plex             

Αρχική διακομιστή μέσων

Αρχική διακομιστή μέσων
Αρχική διακομιστή μέσων

Έχω χρησιμοποιήσει αυτόν τον server για πολύ καιρό σε μια παλιά τηλεόραση. Λειτουργεί αρκετά καλά και σε αντίθεση με το Plex, το HMS είναι ένα σύνολο συνδυασμών, η λειτουργία του οποίου δεν γνωρίζει όρια. Το μόνο μειονέκτημα είναι η τρομερή διεπαφή του προγράμματος, αλλά επειδή χρειάζεται να παίξουμε ταινίες στην τηλεόραση, δεν θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Το πρόγραμμα είναι απολύτως δωρεάν και υπάρχει μόνο στην έκδοση για Windows.

Αρχική διακομιστή μέσων

PS3 Media Server

PS3 Media Server
PS3 Media Server

Αρχικά, ο PS3 Media Server διανεμήθηκε ως προσθήκη στο PlayStation 3, το οποίο επιτρέπει στην κονσόλα να αναπαράγει ταινίες στην τηλεόραση. Τότε το πρόγραμμα άρχισε να ζει μια ξεχωριστή ζωή. Όπως και οι προηγούμενες εναλλακτικές λύσεις, υποστηρίζει αναπαραγωγή DLNA και δεν απαιτεί αναταραχή με συντονισμό.

  PS3 Media Server  

Serviio

Serviio
Serviio

Το Serviio δεν είναι κατά πολύ ο πιο δημοφιλής διακομιστής πολυμέσων, αλλά αξίζει και μια θέση στην κορυφή μας. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά για $ 25, μπορείτε να αγοράσετε μια έκδοση PRO που ανοίγει πρόσβαση στο περιεχόμενό σας από οποιοδήποτε, όχι μόνο το οικιακό σας δίκτυο, και σας επιτρέπει να αναπαράγετε περιεχόμενο από τον ιστό (αυτή η λειτουργία δίνεται ως δωρεάν δοκιμαστική έκδοση). Το Serviio έχει εφαρμογές για το Android, αλλά λειτουργεί ως βοηθητικός πίνακας ελέγχου για το τμήμα διακομιστή στον υπολογιστή.

           Serviio           

Kodi (πρώην XBMC)

Kodi (XBMC)
Kodi (XBMC)

Το XBMC δημιουργήθηκε για να εισαγάγει τη λειτουργία αναπαραγωγής βίντεο στο Xbox. Στη συνέχεια το έργο έχει διαχωριστεί και τώρα το Kodi είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κέντρα μέσων που υποστηρίζουν σχεδόν όλες τις πλατφόρμες λόγω του κώδικα ανοιχτού κώδικα. Το Kodi διαθέτει εφαρμογές για iOS και Android, οι οποίες σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε το smartphone σας ως πίνακα ελέγχου. Η υπηρεσία ζει με δωρεές και είναι εντελώς δωρεάν.

             Kodi            

Για μένα, το τελικό φαβορί είναι το Plex. Και τι χρησιμοποιείτε;