10 grunde til ikke at flytte til USA

Hver dag får jeg spørgsmål fra læserne af hans Telegram-kanal, chefen for hvilket lyder enkelt: “Så er det værd at flytte eller ej?” På den anden side, jeg var bekendt med hundredvis af amerikanske immigranter, fulgte deres skæbne og gøre nogle konklusioner. Jeg vil forsøge at svare først baseret på oplevelsen af ​​den anden.

Alle oplever indvandring på forskellige måder: Man har en let overgang og forårsager methamphetamin eufori, den anden bliver til en tragedie af hele livet. Indvandringsproblemerne for en bestemt person bestemmes af objektive parametre: kendskab til engelsksprog, tilgængelighed af en efterspurgt specialitet, økonomiske muligheder og tilgængelige muligheder for legalisering.

Disse parametre kan måles (kvantitativ) og til at vurdere (kvalitative): Den engelske har ejerskab niveauer krævede specialiteter er alle velkendte (programmører, ingeniører, forskere, iværksættere, sportsfolk, etc.), finansiel kapacitet udtrykt som antallet med et bestemt antal nuller, og muligheder for legalisering kan opdeles i lys projiceret (familiesammenføring, vundet i lotteriet, modtog et værk visum, green card gennem investeringer), uforudsigelig og kompleks (gift med en borger, politisk asyl, jobsøgning givere i USA og andre).

Ifølge disse indikatorer kan enhver indvandrer placeres på aksen “dårlig – god”, og jo tættere en person er værdien af ​​”dårlig”, desto større er sandsynligheden for, at der i stedet for den amerikanske drøm vil forekomme en katastrofe i Pompei.

I denne artikel er der ti grunde til, at du ikke skal flytte til USA, hvis du fandt dig selv ved oprindelsen.

1. Indvandrerkomplekset

Indvandrerkomplekset er en følelse af egen mindretal i forhold til lokalbefolkningen, som påvirker selvværd, effektivitet og endda sundhed. Komplekset udvikler sig på baggrund af at sammenligne sig med miljøet: de kender sproget, det gør jeg ikke; de har dokumenter, det gør jeg ikke de har et godt stykke arbejde, det gør jeg ikke; de køber et hus, jeg lejer et værelse.

Ikke alle indvandrere møder dette kompleks, men en der møder oplever det svært, og mange beskriver det som den sværeste periode i livet.

I min teori er det indvandrerens kompleks, der forårsager langvarige depressioner i de bevægende mennesker.

Jo svagere indvandrers stilling på fire parametere (engelsk, penge, specialisering, legalisering), jo højere er sandsynligheden for at udvikle et mindreværdskompleks. Sygdommen er ikke forfærdelige årsager til dens forekomst (sprog kan læres, dokumenter – få et job – at finde et hjem – penge), og som fører til tab af værdighed og tro på deres egen styrke, at stort set fratager en person tilbøjelige til at lykkes.

2. Social nedskiftning

Hvis bankkontoen ikke behøver øjet med et sekscifret tal, og specialiteten ikke indebærer en arbejdsinvitation til USA, vil det i første omgang være svært arbejde og ikke altid ærefuldt.

I USA kan de høje leveomkostninger og dermed besparelserne i to generationer blive spist her om få måneder. Da jeg ikke ønsker at tilbringe en ubevægelig lager indviet af min bedsteforældre, må jeg stadig leve på en eller anden måde, jeg skal gå til indtjening – og det er ikke altid det første job, der viser sig at være for meget intellektuel.

  Mnemonics, eller hvordan man erobrer din hukommelse

Arbejde i en restaurant er tilgængelig for næsten alle, men hårdt og dårligt betalt / Boone County Family Resources

Blandt de nyankomne med ingen penge og sprog populær profession, indehavere af som sjældent kommer på Forbes emner: handyman, bygningsarbejder, tjeneren, renere, barnepige, værtinde, porter, en taxachauffør og en sikkerhedsvagt. Mange af dem har allerede formået at opnå noget derhjemme – om end med hjælp fra bekendte, held eller iværksætterevner – men de har allerede besat en vis sociale niveau, som nu har at sige farvel, bevæger sig til bunden af ​​det amerikanske samfund. Ikke alle kan standse det.

3. Stressniveau

Stress er en naturlig reaktion fra kroppen til problemer, og i et begrænset omfang er det endog nyttigt, fordi det hjælper med at mobilisere. Imidlertid er stresset af en indvandrer flere gange højere end den sædvanlige arbejdsplads eller uddannelsesmæssige stress.

arbejde, tilpasning, leje søgning vanskeligheder (som du ikke har travlt med at passere på grund af mangel på kredit historie), åbner konti, få forsikring og overlevelse i det nye miljø kan føre til et niveau af erfaring, farlige ud fra et klinisk synspunkt. Jeg har gentagne gange set immigranter, der faldt fra deres fødder med feber og andre fysiske manifestationer af stress, simpelthen fordi de ikke kunne klare følelser.

everydayhealth.com

Disse “stress freshman” har en dobbelt destruktiv kraft: Han er ikke kun usmagelig i sig selv (som enhver superstærk stress), men zastaot person, i det afgørende øjeblik, hvor han skal være positiv og energisk. Som et resultat, i stedet for en konstruktiv og bæredygtige løsninger på problemer, der flytter folk tæt på ham selv og kæmper med sygdommen, som ofte tager form af depression. Og allerede depression er en klinisk tilstand, som praktisk talt ikke går uden alvorlig behandling.

Om min erfaring med at håndtere stress og depression sagde jeg i en separat artikel.

4. niveau af lykke

Hvert år læser jeg Global Wealth Report fra Credit Suisse Research Institute. Rapporten for 2017 viser, at Nordamerika tegner sig for næsten halvdelen af ​​verdens rigdom.

Nordamerika tegner sig for næsten halvdelen af ​​verdens rigdom og kun 5% af verdens befolkning / Credit Suisse Research Institute

Men betyder det at amerikanere og lokale indvandrere er lykkeligere end alle andre? Det er ikke nødvendigt: niveauet for velvære, udtrykt af rigdom, bør reduceres til niveauet af stress og andre sociale problemer, der kommer sammen med materiel rigdom.

Stigningen i levestandarden, som normalt ledsages af at flytte til USA (medmindre indvandrer ikke forlader Schweiz eller Danmark, hvilket er et meget sjældent scenario, er du enig) kompenserer ikke altid for stigningen i stressniveauet. Da lykke er subjektivt, afhænger mange faktorer, at en person kun kan vurdere det efter det faktum. Mange indvandrere efter et stykke tid bemærker, at før de flyttede til deres liv var der mere glæde. Så er dette ikke det vigtigste?

  TILBEHØR: Thai kebab og sød chili sauce

5. Social integration og sprog

Har du nogensinde følt usynlig, ikke engang i stand til minimal social interaktion? Hvis ikke, velkommen til den vidunderlige verden af ​​en indvandrer, der ikke taler engelsk.

Sprog er ikke kun et kommunikationsmiddel, men også en grundlæggende komponent i personligheden: Hvis du ikke kan tale frit, bliver du en kedelig version af dig selv. For nylig, til en fest, kan du generere en split-sekund vittighed, hvilket placeringen af ​​hele virksomheden, og nu nødt til at kommunikere på et intellektuelt niveau, tre-årig barn med beredvilligt hundredåret skildpadde.

Maslow har brug for pyramide

Uvidenhed i engelsk fratager dig fuld social integration. Gamle Maslow vil ikke lade dig lyve: Når du er fuld, sund og beskyttet, har du brug for kærlighed og anerkendelse, hvilket er svært at finde i et nyt land.

6. Problemer med legalisering

Legalisering i USA – er ikke kun et problem med våben, narkotika og homoseksuelle ægteskab, om hvilke man hører i nyhederne, men også modtage en indvandrer nødvendige dokumenter: arbejdstilladelser, CPR-nummer, opholdskort og statsborgerskab.

Indvandring muligheder på alle forskellige: nogen vinder i lotteriet, nogen får et jobtilbud (og immigrant visum), nogen slutter sig til en slægtning, der allerede er blevet en amerikansk statsborger. Hvor det er vanskeligere for dem, der begynder legalisering allerede på USA’s område. Muligheden for sådanne mennesker er begrænset, og de er normalt tvunget til at søge efter en partner for ægteskab, til at søge politisk asyl, eller – det er skræmmende at sige højt, men jeg er nødt til – for at forblive i USA illegalt.

På legaliseringsmetoderne skrev jeg i detaljer i vejledningen om indvandring i USA.

Et blåt dokument, som mange drømmer om / The Boston Globe

Sådanne mennesker forbliver i limbo i lang tid: for nogle tager processen med at indhente dokumenter 10 år. Samtidig er der ingen garanti for en positiv beslutning, og i tilfælde af afslag er ansøgeren nødt til at vende tilbage til sit hjemland, selv om han i årenes løb allerede har bosat sig på et nyt sted. Dette kan ikke kaldes ellers end en tragedie: en person mister de mest værdifulde og begrænsede ressourcer – år af livet.

7. Omkostninger til omskoling

Jeg kender et par universelle erhverv over hele verden: en programmør, en prostitueret, en kok, en taxachauffør, en tjener. Men hvad skal læger, advokater og ingeniører gøre, hvis færdigheder og vaner er bundet til et bestemt land, love, normer, teknologi og sprog?

De vil have en lang og ikke altid billig omskolingsproces. Det vil være heldigt, hvis han begrænser sig til testning og opnåelse af en licens, men nogle specialister skal gennem hele læringsprocessen og mestre et helt lag med ny viden.

Flytter til USA vender tilbage til et skrivebord / The American College i Spanien

Omkostningerne ved omskoling er et tab af tid, penge og energi for at få et erhverv, som du allerede ejer, men i et nyt land. For nogle mennesker kan disse omkostninger beløbe sig til hundredtusindvis af dollars (forestil dig f.eks. En advokat eller kirurg) og er en vigtig faktor i beslutningen om at flytte.

  Autophagy: hvad det er, og hvordan opdagelsen af ​​en nobelpristager kan hackere vores liv

8. Indvandrerens handicap

Livet hos en voksen person er ikke kun studie, arbejde, familie og hvile, men også en stor mængde “metadata”: vores forbindelser, bekendte, praktiske måder at løse typiske problemer og vaner på. En person begynder at opbygge forbindelser i skolen, fortsætter på universitetet og til sidst danner et miljø, når man går i voksenalderen.

En indvandrer, medmindre han kommer til jorden udarbejdet af hans slægtninge, er tvunget til at søge kontakter igen.

Hvilken klinik skal jeg kontakte? I hvilken bydel at leje et hus? Hvor finder man en god advokat og ejendomsmægler? Til dels løses disse problemer via internettet og sociale netværk, men fratages et stort antal “metadata”, en person føler sig under alle omstændigheder mindre beskyttet.

9. Modsætninger og sikkerhed

På trods af den tilsyneladende trivsel USA – et land fuld af modsætninger og konflikter: 325 millioner mennesker deler samme område, men forskellige politiske meninger, religiøs overbevisning, kulturel baggrund, hudfarve og etnisk oprindelse. Og selvom det amerikanske samfund, der bygger på principperne om respekt og tolerance, fordøjer de fleste af problemerne, kommer nogle stadig ud, også i form af kriminalitet og terrorhandlinger.

Massakre den 1. oktober 2017 i Las Vegas. Foto: REUTERS / Steve Marcus

Problemet med massakrer i Amerika er overdrevet af mediernes multiplikatorvirkning, men eksisterer stadig. Ifølge statistikkerne om mord i omformulering af befolkningen indtager vi et sted i nærheden af ​​Albanien, Niger og Turkmenistan.

Det er ikke, at det er farligt i USA. Men vi kan sige, at i USA er det ikke sikkert.

10. hjemløb

Hvis du ikke værdsætter deres hjemland, men de nostalgiske følelser kun læse i bøgerne, at den bedste måde at opleve både den første og den anden – at blive en indvandrer. Yearning kommer på forskellige tidspunkter, men det meste af tiden sker det før eller senere.

Motherland – er ikke kun en territorial enhed på verdenskortet og optage på fødselsattesten, men også hele det kompleks af sociale og kulturelle oplevelser, mennesker, lyde, lugte, steder, begivenheder, kultur, skikke, helligdage, erindringer, humor, køkken, kærlighed, frygt, taxachauffører, is, første køn.

De fleste af de væsentlige begivenheder i dit liv – dårligt eller godt – er mest sandsynligt relateret til dit hjemland.

Mange russiske efter flytning til USA benægter enhver indblanding i kultur og tilstedeværelsen af ​​russiske matrix, men det forhindrer ikke russisk matrix til at forblive i dem, og fra tid til anden kaster en stemme i form af angreb af mild nostalgi.


Flytning til USA er nok den mest alvorlige beslutning i dit liv. For at gøre det rigtigt, kan du ikke bygge det på illusioner.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top