Hvorfor skal du stoppe med at se og læse nyheder

Så var der den første lange tur i 2 måneder, og jeg indså, at intet så irriterende som politiske nyheder fra hjemlandet. Især det øjeblik, hvor alle er forargede, skriver de hele essays om dette emne, men ingen gør noget. Som følge heraf går du til det sociale netværk for at finde ud af, hvordan dine venner gør, og en skov slops hælder på dig. Og denne strømning er praktisk taget ikke afbrudt.

Og det er okay, det var bare politiske nyheder! Nyheder efter alt som valgt – så meget mere højt og poskandalney! Gode ​​nyheder er sjældent hørt længe. Men de dårlige har en høj rating! Og hvis du tilføjer journalisternes litterære talent, kan du fra en sådan nyhed gøre en katastrofe – og straks stiger bedømmelsen!

Du er ked af det, stemningen forværres, produktiviteten og niveauet af tilfredshed med livet falder. Men alt andet er på plads.

Så jeg kunne bare ikke komme forbi Guardian artiklen om hvorfor nyheden er så dårlig. Det får os til at tænke igen, hvilke oplysninger vi får, og begynde at filtrere det med endnu større iver.

Som jeg bemærkede ovenfor, kan nyhederne forkæle dig ikke kun stemningen, men også sundhed. Derfor skal du være opmærksom på, hvad nøjagtigt og i hvilke kilder du læser.

Nyheder er vildledende

For eksempel læste du nyheden om, at broen, som bilen kørte igennem, havde kollapset. Hvad bliver opmærksomheden opmærksom på? Naturligvis, med bil (eller biler, hvis der var mange af dem), om hvem føreren var, hvor han gik, om han formåede at overleve. Tross alt er mennesker – væsener meget følelsesmæssige, de vil opleve, stønne og grine og tænke på denne mands familie.

Men hvad har du virkelig brug for at fokusere på? Selvfølgelig på selve broen. På dens bygningskarakteristika. Hvorfor faldt det sammen? Måske, fordi de lokale myndigheder ikke var behørigt opmærksomme på broens tilstand? Ikke repareret det til tiden, overtrådte reglerne for driften? Hvis ja, så kan du gå i fængsel for at få det.

Nyheder fører os på den forkerte rute. Nyhederne om terrorhandlinger, bankfejl og luftulykker overvurderes. Og også undervurderet om økonomisk ansvar, virkningen af ​​stress på vores krop og almindelige mennesker, der gør vigtige arbejde. Desværre kan vi ikke dempe denne forstyrrende stemme i vores hoved, så den eneste mulighed er ikke at forkæle dine nerver – for at reducere absorptionen af ​​disse oplysninger. Kan du ikke i den moderne verden nægte at flyve på fly, køre bil eller benytte bankernes ydelser?

  Hvordan male dine læber korrekt

De fleste nyheder bærer ikke vigtige oplysninger

Husk, fra hvilke nyheder i det sidste år lærte du noget, der virkelig var nyttigt for dig selv? Noget der hjalp dig med at løse en vigtig opgave eller træffe den rigtige beslutning om dit liv, din virksomhed eller din karriere? Du husker? I så fald er det usandsynligt, at meget, og i løbet af dagen læser vi mange nyheder. Konklusion: De fleste af dem bærer ikke selv de vigtige oplysninger til dig.

Men vi er vant til nyheder. De giver os en følelse af en form for sikkerhed og bevidsthed, en følelse af fordel (jeg ved, og det gør du ikke!). Og nogle mennesker begynder endda at føle en vis angst og bliver afskåret fra nyhedsstrømmen i nogle dage.

Faktisk, jo mindre nyheder du bruger, jo mere specifikke sammenlignes du med andre, fordi du skal filtrere meget mindre information, og den vigtige kommer til dig.

Nyheder kan ikke forklare noget for dig korrekt

Nyheder – det er bare små bobler, der brister på overfladen af ​​en stor havverden. Nyhederne, der når pressen, og som journalister senere overfører til dig, er kun en afspejling af dybere processer. De afslører ikke essensen, fordi de simpelthen ikke kan. Og jo mere du fokuserer på alle disse bobler, jo mere uklart ser du det overordnede billede af verden. Det vigtigste er at undslippe dig. Fordi du skal stoppe med at kigge på boblerne på overfladen og se, hvad der præcist forårsager dem?

Nyheder skader kroppen

Nyheder appellerer konstant til dit limbiske system. Nyheder om katastrofer og simpelthen alarmerende beskeder stimulerer produktionen af ​​stresshormonet (kortisol), og det vil ikke føre til noget godt. Frygt, depression, nervøsitet, fordøjelsesproblemer og udsættelse for infektioner – for høj en pris til konstant at være opmærksom på alt, right?

  Mnemonics, eller hvordan man erobrer din hukommelse

Nyheder øger sandsynligheden for kognitive fejl

Nyhedsbåndet er moderen til kognitive fejl. Ifølge Warren Buffett forsøger en person at fortolke alle nye oplysninger, således at den bekræfter de konklusioner, der allerede er truffet. Og nyheden forværrer denne mangel. Vi bliver for selvtillid, undervurderer risici og savner gode muligheder. Vores hjerne kræver historier, hvor der er en skjult betydning, selvom de faktisk ikke er sande. Vi lytter til nyhederne og præsenterer dem som vi er mere komfortable, vi finder alle synlige og usynlige beviser for vores retfærdighed. Generelt vender vi alt på hovedet, hvis det kun falder sammen med det billede, vi selv har tegnet.

Nyheder påvirker hukommelsen hårdt

Tænkning kræver koncentration. Koncentration kræver en vis mængde tid. Nyhederne er bygget på en sådan måde, at vi konstant distraherer os. De er som vira, der stjæler din opmærksomhed for dine egne behov. Men der er værre ting: nyheden er ikke særlig gunstig for vores hukommelse.

Der er to typer hukommelse. Kraften på lang sigt er praktisk talt ubegrænset. Men på kort sigt kan arbejdshukommelse ikke rumme alt. For at huske informationen i lang tid, skal den forstås, fordøjes, og det er umuligt uden en ordentlig koncentration af opmærksomhed. Nyhedens overflod tillader ikke os at fokusere på en ting. Endnu værre er tilfældet med nyhederne online, da næsten alle artikler er fyldt med links. Vi begynder at hoppe på dem og et sted den 10. vi glemmer, hvad der faktisk begyndte og hvad vi gør her overhovedet.

I deres handling er nyheder som stoffer

Vi elsker historier i udvikling, vi kan lide at finde ud af, hvad der skete. Og dette behov er ret svært at ignorere. Men vi har hundredvis af plot linjer i vores hoveder …

Tidligere blev det antaget, at neuroner i voksenalderen ikke danner nye forbindelser. Nu har forskere fundet ud af at dette ikke er tilfældet. Jo flere nyheder vi bruger, jo mere træner vi neuronkommunikation, der er ansvarlig for multitasking og flydende forbrug af information, glemmer de ansvarlige for koncentration og omtanke. Jo flere nyheder, jo mindre er vores evne til at fokusere på en ting. Og selv ivrige bogelskere, efter at de sidder på nyhedsnålen, kan ikke læse mere end 4-5 sider. De bliver bare trætte. Og det er ikke fordi de er ældre, men fordi strukturen i deres hjerne er ændret.

  Sådan flirter du med en pige pr. SMS

Nyheder spilder tid

Du læser eller ser nyheder på tv i 15 minutter til morgenmad. Så er der nyheder til frokost. Og vi må ikke glemme aftenrapporterne. Og hvis du også tager hensyn til den tid, du bruger på arbejdsdagen for at læse de nyheder, der ved et uheld fik øje på det sociale netværk, får du et smukt imponerende stykke tid.

Nyheder gør os passive

De fleste nyheder er fantastiske historier om begivenheder, som vi ikke kan påvirke. De slår os til, indtil vi vænner os til tanken om dødsfaldene for alt, hvad der sker for os og verden omkring os og ikke begynder at tage alt for givet. Der er en betegnelse “lærred hjælpeløshed”, der karakteriserer uvilligheden hos en person eller et dyr til at ændre et fjendtligt miljø, selvom der er en sådan mulighed. Takket være vanen med at se nyhederne, vænner vi os til denne stat.

Nyheder dræber kreativitet

Nyheder fører os til depression, gør os hjælpeløse og fjerner de grundlæggende ressourcer i vores hukommelse. Hvilken slags kreativitet kan vi tale om?!

Vi kan ikke helt opgive nyhederne: Vi lever jo trods alt i en ikke meget fredelig verden og vil gerne vide, hvornår tiden kommer til at redde os selv. Vil du holde dig informeret? Læs ikke nyhederne, men seriøse analytiske artikler, lyt til de rigtige podcasts og snak med smarte mennesker, der ikke er ligeglade med bobler på overfladen – de er interesserede i det, der er skjult i dybden.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top