Autophagy: hvad det er, og hvordan opdagelsen af ​​en nobelpristager kan hackere vores liv

Autophagy er den naturlige proces af kroppens vitale aktivitet. Alle celler kan delvis “spise” sig selv, slippe af med gamle eller beskadigede områder. Ved at behandle sit eget materiale på denne måde får cellen nye ressourcer til restaurering og videre funktion.

Autophagy er involveret i forskellige processer: Fra bekæmpelse af bakterielle og virale infektioner til cellefornyelse i et udviklende embryo.

Yoshinori Osumi, en specialist i cellebiologi fra Tokyo University of Technology, begyndte at studere fænomenet autofagi tilbage i 1992. I første omgang betragtede han de gener, der var ansvarlige for at “spise selv” i gærceller. Senere blev det konstateret, at autofagens processer påvirker forskellige menneskers sygdomme, herunder kræft, diabetes, neurodegenerative og infektionssygdomme.

Nu tester forskere stoffer, der direkte kan påvirke autofagiets processer. Dette vil grundlæggende ændre vores tilgang til bekæmpelse af kræft tumorer samt måder at behandle mentale lidelser forbundet med forværrede kognitive funktioner.

Kontrol af autophagy processer vil hjælpe til behandling af kræft og hjerne sygdomme

Hvis autofagiens processer nedsættes eller forstyrres, mister cellen evnen til at ødelægge unormale proteiner, gamle cellulære strukturer og skadelige mikrober. Det er endnu ikke helt klar prioritering af begivenheder: om den adfærd overtrådt processer autofagi til fremkomsten af ​​sygdommen eller sygdommen forårsager svigt af autofagi mekanismer.

Ikke desto mindre er forholdet mellem autophagy og neurodegenerative lidelser ikke sat spørgsmålstegn ved. Det fremgår for eksempel i Parkinsons sygdomMelinda A. Lynch-dag, Kai Mao, Ke Wang. Autofagens rolle i Parkinsons sygdom. . Denne sygdom er karakteriseret ved tilstedeværelsen af ​​unormale proteinformationer, Lewy-kroppe, som spredes i hjernen. Forskere mener, at de forstyrrede processer af autofagi blot fører til, at hjerneceller stopper med at “spise” disse unormale proteinerM. Xilouri M., O.R. Brekk OR, L. Stefanis. Autophagy og Alpha-Synuclein: Relevans for Parkinsons sygdom og beslægtede synukleopatier. .

  10 grunde til ikke at flytte til USA

På lignende måde kan amyloidklynger også dannes i hjernen. Dette er et skadeligt protein, som ifølge forskere forårsager Alzheimers.

Evnen til at genoptage autofagi hos mennesker med neurodegenerative sygdomme vil forsinke eller endda helt stoppe ophobningen af ​​skadelige proteiner i hjernen.

Dette blev bekræftet i den første fase af undersøgelsen, hvor patienter med Parkinsons sygdom og demens med Lewy-legemer fik en daglig lavdosis kur mod leukæmi, stimulerer processen med autofagi. Inden for seks måneder opdagede patienterne en forbedring af deres motoriske færdigheder og mental aktivitetKræftmedicin forbedrede kognition og motoriske færdigheder i små Parkinsons kliniske forsøg. .

Forskere overvejer også muligheden for, at for aktive autofagiske processer kan fremme udviklingen og spredningen af ​​kræftceller. Mest sandsynligt fremmer accelereret autofagi tumorceller at regenerere hurtigere end normalt.

Nu udføres kliniske undersøgelser, som skal finde svaret på spørgsmålet om, hvorvidt en afmatning i autofagiske processer vil bidrage til at øge effektiviteten af ​​traditionelle kræftbehandlinger som kemoterapi og stråling.


Selv om de cellulære processer, som Osumi studerede, allerede var kendt for forskere, har ingen hidtil set deres værdi for menneskers sundhed. Osumis opdagelser afdækker muligheden for at anvende disse processer til behandling af forskellige sygdomme.

Osumi lærte at tildele ham Nobelprisen, og opfordrede unge videnskabsmænd til at deltage i yderligere forskning om autofagi.

I videnskaben er der ingen målstregen. Når du finder svaret på et spørgsmål, vises en anden med det samme. Jeg troede aldrig, at jeg besvarede alle spørgsmålene. Derfor spørger jeg fortsat gær.

Yoshinori Osumi

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top