Μυστικά μέρη της Νέας Υόρκης, τα οποία δεν θα βρείτε σε έναν τυπικό οδηγό

1. Πύργοι έρευνας Astro-View

Γνωρίζετε αυτό; Πόσο; Μετά από όλα, αυτά είναι τα ίδια ιπτάμενα πιατάκια, τα οποία κυνηγήθηκαν από τον πράκτορα Kay και τον πράκτορα Jay. Απλά οι δημιουργοί της ταινίας αποφάσισαν ότι οι πύργοι παρατήρησης Astro-View, που χτίστηκαν το 1964 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Έκθεσης, δεν θα μπορούσαν να ταιριάζουν καλύτερα στην εικόνα των περιοχών απογείωσης των UFO.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, από τους πύργους στους οποίους μεταφέρθηκαν οι επισκέπτες με ειδικό ανελκυστήρα, άνοιξε μια όμορφη θέα στο πάρκο Flushing Meadows Corona, σήμερα εγκαταλείφθηκε το Astro-View. Πηγαίνετε επάνω δεν θα λειτουργήσει, και τα πάντα γύρω είναι κατάφυτη, ωστόσο, αξίζει να εξετάσουμε αυτά τα έργα της φουτουριστικής τέχνης του περασμένου αιώνα.

Διεύθυνση: Flushing Meadows, Corona Park, Queens NY

Ανακαλύψατε; Είναι αλήθεια, αυτή είναι μια από τις τελευταίες σκηνές του θρυλικού “Men in Black”.

2. High Park Park

Στα μέσα του εικοστού αιώνα, η γραμμή του μετρό High Line άνοιξε στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, σύντομα λόγω της δουλειάς της στην πόλη άρχισαν περιβαλλοντικά προβλήματα, έτσι το 1980, η λειτουργία της είχε διακοπεί. Οι σιδηρόδρομοι σκόπευαν απλά να αποσυναρμολογήσουν τις σιδηροτροχιές, αλλά μια ομάδα ενθουσιωδών που αποκαλούνταν οι “Φίλοι της Υψηλής Γραμμής” προσφέρθηκε να μετατρέψει αυτό το μέρος σε πάρκο.

Επί του παρόντος, η High Line είναι ένα μοναδικό, υψηλής τεχνολογίας πάρκο πόλης, μήκους σχεδόν δύο και μισού χιλιομέτρου, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 10 μέτρων από την επιφάνεια της γης. Για την ανακατασκευή του δαπανήθηκαν περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι μια όαση ηρεμίας στη μέση μιας τεράστιας μητρόπολης: ένα ανεβαίνει στο High Line, για να ασκηθείτε, κάποιος – να διαβάσει ένα βιβλίο, και κάποιος – απλά ένα μικρό διάλειμμα από το θόρυβο μια ατελείωτη ροή των ανθρώπων και αυτοκινήτων.

Διεύθυνση: Μπορείτε να φτάσετε στο πάρκο σε έναν από τους παρακάτω δρόμους

  • 14η οδός (πρόσβαση ανελκυστήρα)
  • Δυτική 16η οδός (πρόσβαση ανελκυστήρα)
  • Δυτική 18η οδός
  • Δυτική 20η οδός
  • 23η οδός (πρόσβαση ασανσέρ)
  • Δυτική 26η οδός
  • Δυτική 28η οδός
  • Δυτική 30η οδός (πρόσβαση ανελκυστήρα)

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 7:00 έως τις 23:00
Ιστοσελίδα: www.thehighline.org

3. Εναέρια τραμ

Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη μικρών διασυνδεδεμένων νησίδων. Έτσι, στο Μανχάταν και το νησί Roosevelt, στον ποταμό East, τη σύνδεση του Queensboro Bridge, κοντά στο οποίο περνάει το θρυλικό τελεφερίκ, που ονομάζεται Νεοϋορκέζοι «Το Τραμ». Κάποτε, στα μέσα της δεκαετίας του ’70, πραγματοποίησε μια σημαντική λειτουργία μεταφοράς, μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες καθημερινά.

Πριν από τρία χρόνια, το τελεφερίκ ήταν πλήρως εκσυγχρονισμένο και σήμερα το Tram είναι μια αγαπημένη διασκέδαση για τους τουρίστες. Η καμπίνα του τραμ διαθέτει περίπου 110 άτομα (το πέρασμα είναι προσβάσιμο, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρίες) και κινείται με ταχύτητα περίπου 30 km / h. Μέσα σε τρία λεπτά μπορείτε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα στην East Side και το Midtown.

Το Τραμ θεωρείται δημόσια συγκοινωνία, ώστε να μπορείτε να πληρώσετε για το ταξίδι με μια ενιαία κάρτα πληρωμής Metro Card.

Διεύθυνση: 60η οδός και 2η λεωφόρος
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 6:00 π.μ. έως τις 2:30 π.μ.
Wiki: Roosevelt Island Cable Car

Το Τραμ
Το Τραμ

4. Βιβλιοπωλείο BarnesNoble

Το 1873 ο Charles Montgomery Barnes άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο. Και το 1917 ο γιος του – William Barnes – επέκτεινε την οικογενειακή επιχείρηση αγοράζοντας ένα μέρος του βιβλιοπωλείου NobleNoble της Νέας Υόρκης. Έτσι, γεννήθηκε η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία βιβλιοπωλείων, BarnesNoble.

Σήμερα, είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες της βιομηχανίας, που παράγει ηλεκτρονικούς αναγνώστες, εκδίδοντας ανεξάρτητα βιβλία και πωλώντας χιλιάδες αντίτυπα ετησίως. Το κύριο κατάστημα BarnesNoble βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Αυτό δεν είναι απλά ένα βιβλιοπωλείο μεταχειρισμένων – είναι ένα διώροφο παλάτι της Αυτού Μεγαλειότητας του Βιβλίου.

Η κατάσταση φαίνεται εκεί περισσότερο σαν μια σύγχρονη βιβλιοθήκη, από το σημείο πώλησης: τεράστια ράφια, σκάλα για να φτάσει τα ανώτερα επίπεδα, και την ανάγνωση τους ανθρώπους. Έχετε ακούσει δεξιά – μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε βιβλίο, κάθονται στο πάτωμα και την ανάγνωση. Το μόνο πράγμα που δίνει στο BarnesNoble κατάστημα – είναι ότι, όπου μπορείτε να αγοράσετε πολλά συναφών προϊόντων (από τους σελιδοδείκτες στο Φανάρι για τους οπαδούς της «ανάγνωσης νύχτας»).

Διεύθυνση: 33 East 17th Street
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 10:00 έως τις 22:00
Ιστοσελίδα: www.barnesandnoble.com

5. Ο τόπος όπου ζούσαν οι “Φίλοι”

“Φίλοι” – η σειρά λατρείας της δεκαετίας του ’90. Στην ιστορία της γκέι ζωής, Ρέιτσελ, η Μόνικα, Chandler, Joey, Ross και η Φοίβη προχώρησε σε δύο παρακείμενα διαμερίσματα σε ένα σπίτι στη συμβολή των οδών Grove και Μπέντφορντ. Αυτοί οι δρόμοι βρίσκονται στη διάσημη περιοχή της Νέας Υόρκης του Greenwich Village.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γυρίσματα είναι στην πραγματικότητα μέσα στο σπίτι δεν πέρασε (κωμική σειρά που γυρίστηκε στην Καλιφόρνια), αλλά η πρόσοψη του κτιρίου, τα παράθυρα και φωτιά του να ξεφύγει τόσο συχνά έλαμψε στις οθόνες, που ήταν σταθερά εδραιωμένη κατάσταση του σπιτιού του «Friends». Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα να παρακολουθήσετε μέσα στο κτίριο, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να κοιτάξουμε έξω.

Διεύθυνση: 90, Bedford St, Manhattan

Σπίτι από τη σειρά
Ο τόπος όπου ζούσαν οι “Φίλοι”

6. Η Κρήνη Unisphere

Δεν απέχει πολύ από το Astro-View, στο ίδιο πάρκο, είναι μεγαλύτερο πλανήτη του κόσμου (ύψος – 50 μέτρα, διάμετρο – περίπου 37) και σε συνδυασμό ένα από τα πιο όμορφα σιντριβάνια – Η Unisphere. Το χτίσαμε εξίσου ειδικά για την Παγκόσμια Έκθεση το 1964-1965.

Το θέμα του χώρου, στη συνέχεια, ήταν εξαιρετικά επείγον, οπότε η βρύση είναι ένα μοντέλο της γης που περιβάλλεται από τρεις τροχιές στις οποίες Γιούρι Γκαγκάριν, ο John Glenn και δορυφορική «Telstar» για πρώτη φορά στρογγυλεμένες τον πλανήτη.

Μετά το κλείσιμο της έκθεσης Η Unisphere, καθώς και πύργοι, εδώ και πολύ καιρό ήταν σε ερείπια, αλλά στις αρχές του 1990, η κρήνη πλένονται, επισκευάζονται και πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, τώρα, που φωτίζεται από χιλιάδες φώτα, το σιντριβάνι είναι ιδιαίτερα όμορφο το βράδυ.

Διεύθυνση: 111th St., Queens, ΝΥ

7. Η γραμμή IDES

Τα μπαρ του τελευταίου ορόφου βρίσκονται στις στέγες των σπιτιών. Στην ψηλά Νέα Υόρκη δεν υπάρχει έλλειψη τέτοιων θεσμών. Ένα από τα πιο όμορφα βρίσκεται στο ξενοδοχείο «Το ξενοδοχείο wythe». Το μπαρ IDES είναι ανοιχτό για επισκέπτες 7 ημέρες την εβδομάδα, ο κωδικός ντύσιμο λείπει και η βεράντα προσφέρει εκπληκτική θέα στο Μανχάταν, αλλά υπάρχει ένα “ΑΛΛΑ” – απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών.

Διεύθυνση: 80 Wythe Ave. στο Ν. 11th Williamsburg, Μπρούκλιν
Ιστοσελίδα: wythehotel.com

Η γραμμή IDES
Η γραμμή IDES

8. Το μουσείο Mile

Όπως και το αγγλικό “Royal Mile”, η Νέα Υόρκη έχει το δικό της πολιτιστικό κέντρο. Από 82 έως 105 δρόμους της Upper East Side εκτείνεται το Μουσείο Μιλάνου της Νέας Υόρκης. Αυτό το «ετερογενών δραστηριοτήτων» έκθεση τέχνης περιλαμβάνει 10 μουσεία, όπως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Εθνική Ακαδημία Σχεδίου, το Διεθνές Κέντρο Φωτογραφίας, το Μουσείο της Νέας Υόρκης, κ.λπ. Επιπλέον, το Μουσείο Mile τρέχει το επώνυμο φεστιβάλ κάθε χρόνο :. Σε αυτήν την ημέρα Fifth Avenue καθίσταται εν μέρει πεζό, και όλα τα μουσεία λειτουργούν δωρεάν.

Διεύθυνση: Πέμπτη Λεωφόρος
Wiki: Museum Mile

Museum Mile
Museum Mile

9. Το μουσείο Slum

Ο τόπος αυτός δεν περιλαμβάνεται στο Museum Mile. Αυτή η ζοφερή πενταόροφο κτίριο στο Lower East Side για πολλά χρόνια ήταν ένα καταφύγιο χιλιάδες μετανάστες από δεκάδες χώρες. Οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στην Αμερική, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, αναγκάστηκαν να ζουν σε σπίτια σαν αυτό, όπου δεν υπήρχε τρεχούμενο νερό ή κατάλληλο εξαερισμό, δεν διαθέτει την εξουσία (από τις εγκαταστάσεις – μόνο δύο τουαλέτες σε κάθε όροφο).

Κάποιος κατάφερε να μετατρέψει το αμερικανικό όνειρό τους σε πραγματικότητα και κάποιος πέθανε στις φτωχογειτονιές της Κάτω Ανατολής. Το μουσείο στην Orchard Street είναι μια κινούμενη ιστορία που αντικατοπτρίζει τη ζωή των μεταναστών τα έτη 1869-1935. Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, εκτός από το ίδιο το μουσείο, εκδρομές γύρω από την γύρω περιοχή.

Διεύθυνση: 97 Orchard Street

10. Εργαστήριο κλειδιών

Phil Mortirallo (Phil Mortirallo) – Νέα Υόρκη κλειδαράς, ο οποίος έχει κάνει τα κλειδιά για περισσότερα από 40 χρόνια. Εκατοντάδες, χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες κλειδιά. Σε αυτό το εργαστήριο είναι παντού: σε εικόνες, περίπτερα, ακόμη και τα έπιπλα είναι κατασκευασμένα από κλειδιά. Αλλά το πιο περίεργο είναι η πρόσοψη του κτιρίου, διακοσμημένο με πλήθος κλειδιών.

Workshop Greenwich – ίσως ο μόνος κλειδαράς παγκοσμίως, στον οποίο είναι πιο ενδιαφέρον από ό, τι σε μερικά μουσεία. Και από πολλές απόψεις, είναι ένα πλεονέκτημα του ιδιοκτήτη – δεν Phil φορά προσφέρθηκε να πωλήσει αυτό το μικρό σπίτι στο Μανχάταν, που προσφέρει $ 1 εκατομμύρια, αλλά είναι η επιχειρηματική της ζωής, που θα ήθελα να μεταφέρω στα παιδιά.

Διεύθυνση: 56 7th Ave S
Ιστοσελίδα: www.greenwichlocksmiths.com

Εργαστήριο κλειδιών Γκρήνουιτς
Εργαστήριο κλειδιών Γκρήνουιτς

11. Νέα Υόρκη από τον Gehry

Νέα Υόρκη από Gehry – αυτό είναι το τελευταίο έργο του μεγάλου δασκάλου, ο διάσημος αρχιτέκτονας Frank Gehry, ο οποίος δημιούργησε τη μουσική μουσείο στο Σιάτλ, της Πράγας περίφημο «Dancing House» και άλλα μοναδικά κτίρια. Νέα Υόρκη από την Gehry σχεδιασμένο σε στιλ του πλοιάρχου: η πρόσοψη είναι κατασκευασμένη με τη μορφή καμπυλών, που μοιάζει με τα κύματα.

Επιπλέον, η Νέα Υόρκη από τον Gehry – τον υψηλότερο (265 m, 76 ορόφους) κατοικημένο ουρανοξύστη όχι μόνο στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε ολόκληρη την Αμερική. Για το 2011 ονομάστηκε “Skyscraper of the Year”. Στο κτίριο υπάρχουν 903 πολυτελή διαμερίσματα (το κόστος του ενοικίου είναι από 3.000 έως 15.000 δολάρια το μήνα). Ωστόσο, ο ουρανοξύστης είναι απασχολημένος όχι μόνο με τα διαμερίσματα – οι πέντε πρώτοι όροφοι δίδονται στο δημοτικό δημοτικό σχολείο, επιπλέον, το κτίριο διαθέτει εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Διεύθυνση: 8 Spruce St
Ιστοσελίδα με εκπληκτική παρουσίαση βίντεο: www.newyorkbygehry.com

12. Κατάστημα BH

Το σούπερ μάρκετ BH είναι ένας παράδεισος για IT-shnikov, φωτογράφους, μουσικούς και άλλους τεχνικούς. Εκεί όλα πωλούνται – από απλά ακουστικά μέχρι τα πιο cool gadgets. Αυτή η “Μέκκα της Ηλεκτρονικής” βρίσκεται σε μία από τις περίφημες περιοχές της Νέας Υόρκης, κάποτε εγκληματία, και τώρα ένα πολιτιστικό κέντρο που ονομάζεται “Hell’s Kitchen”.

Ιδιοκτήτης BH – Herman Schreiber (από τον τρόπο, μην εκπλαγείτε χρονοδιάγραμμα (το κατάστημα είναι κλειστό τα Σάββατα και τις εβραϊκές αργίες) και εξωτερικούς προμηθευτές αποτελούν) ίδρυσε την επιχείρηση το 1970. Και μέχρι σήμερα, το κατάστημα εξυπηρετεί περίπου 5.000 επισκέπτες την ημέρα, απασχολεί περισσότερους από 1.500 εργαζόμενους, ακόμα και συνιδρυτή της Google Sergey Brin ονομάζεται BH αγαπημένο εξοπλισμό καταστημάτων φωτογραφία και βίντεο.

Διεύθυνση: 420 9th Ave. στην οδό 34
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη – από τις 9:00 έως τις 18:00, την Παρασκευή – από τις 9:00 έως τις 13:00, την Κυριακή – από τις 10:00 έως τις 17:00
Εικονική περιήγηση στο κατάστημα

B & H Store
Κατάστημα BH

13. Προσωπικό πάγκο στο Central Park

Το Central Park της Νέας Υόρκης δεν είναι μόνο ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην πόλη, αλλά και στον κόσμο. Κάθε χρόνο επισκέπτονται περίπου 25 εκατομμύρια άτομα, καθένας από τους οποίους μπορεί να αγοράσει έναν εγγεγραμμένο πάγκο στο πάρκο. Το πρόγραμμα των αξέχαστων δισκίων στα παγκάκια λειτουργεί στο Central Park από το 1986. Μέχρι σήμερα, στις πλάτες βιδώνονται πάνω από 2.000 ταμπλέτες εντελώς διαφορετικού περιεχομένου – ομολογίες αγάπης, συγχαρητήρια, προσφορές χεριών και καρδιών, αστεία κ.α. και τα παρόμοια. Το κόστος ενός tablet είναι 7.500 δολάρια. Αλλά, πιστέψτε με, το αποτέλεσμα που μπορεί να αποφέρει (για παράδειγμα, σε ένα κορίτσι κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής βόλτας) αξίζει τον κόπο.

Διεύθυνση: Μανχάταν, μεταξύ της 59ης και 110ης οδού και της 5ης και 8ης λεωφόρου
Ιστοσελίδα: www.centralparknyc.org

14. 5 Pointz

Το 1993, ο Pat DiLillo βρήκε στο Long Island ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο Phun Phactory και αποφάσισε ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για την αυτο-έκφραση καλλιτεχνών του δρόμου. Δεν μπορούσε καν να σκεφτεί ότι αυτή η περιοχή, που ονομάζεται 5 Pointz, θα γίνει το μεγαλύτερο κέντρο γκράφιτι στον κόσμο. 19 000 τ.μ. street art.

Συγγραφείς και βομβιστές από όλο τον κόσμο ονειρεύονται να επισκεφθούν εκεί. Πράγματι, στους τοίχους των 5 Pointz δημιούργησαν τέτοιους θρύλους γκράφιτι ως Cope2, Indie, Kaws και άλλοι. Επί του παρόντος, το κέντρο αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες. Έτσι, το 2009, λόγω της απειλής κατάρρευσης, ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια ήταν κλειστό για να επισκεφθείτε. Παρ ‘όλα αυτά, αυτό είναι πραγματικά ένα λατρευτικό μέρος για την τέχνη του ψεκασμού.

Διεύθυνση: 45-46, Davis Street, Long Island City
Ώρες εργασίας: Πέμπτη – κλειστή.
Ιστοσελίδα: 5ptz.com

Μην βόμβα αυτά τα τείχη (5 Pointz Ντοκιμαντέρ) από το Riki Sakai στο Vimeo.

15. Το μνημείο του Λένιν

Ένα μνημείο του Ilyich βρίσκεται σχεδόν σε κάθε ρωσική πόλη. Αλλά πού προέρχεται ο παγκόσμιος ηγέτης του προλεταριάτου στην παγκόσμια πρωτεύουσα του καπιταλισμού; Ωστόσο, το μνημείο αναγνωρίσιμο φαλακρός επιτυχία βρίσκεται σχεδόν στην καρδιά της Νέας Υόρκης (Houston Street, ανάμεσα στη λεωφόρο Α και Β του μετρό: E Houston St – 2 Av και Essex St – St σταθμό Delancey).

Αξίζει τον παππού Λένιν στην οροφή ενός από τα διάσημα συγκροτήματα κατοικιών της Νέας Υόρκης με το συμβολικό όνομα «Κόκκινη Πλατεία». ιδιοκτήτες των κτιρίων, Michael Rosen και Michael Ύφαλος είναι τόσο διαποτισμένη με την ιδέα του σοσιαλισμού, η οποία το 1994 απέκτησε το μνημείο του γλύπτη Γιούρι Gerasimov, που έφερε στην Αμερική και θα ήθελα να εγκαταστήσετε σε μια από τις πλατείες της Μανχάταν. Αλλά οι αρχές (για κάποιο λόγο …) αντιτάχθηκαν – ο Rosen και ο Shoule έπρεπε να ανυψώσουν τον Λένιν στην «Κόκκινη Πλατεία». Έτσι ο ηγέτης στην οροφή στέκεται, δείχνοντας με το δεξί του χέρι το δρόμο προς το “λαμπρό μέλλον” – στη Wall Street.

Διεύθυνση: Μανχάταν, Χιούστον, 244

Το Μνημείο του Λένιν
Το Μνημείο του Λένιν

Η Νέα Υόρκη δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Της, είτε αγαπούν ανιδιοτελώς (χιλιάδες πόλη των δυνατοτήτων και πολλά χρήματα) ή έντονα το μίσος (βάλτο, το πιπίλισμα όλους και όλες που καταναλώνουν ισχύ, η πόλη της αιώνιας μοναξιάς). Και όπως μπορείτε να δείτε, η «Μεγάλη Μήλο» κρύβει από μόνη της πολλά ακόμα μυστικά και εκπληκτικές ανακαλύψεις. Και τι θέση στη Νέα Υόρκη έκανε την πιο εντύπωση σε σας;

Loading...