7 απλές ασκήσεις για άντληση αυτοέλεγχου

Όταν πρόκειται να αναπτύξετε αυτοέλεγχο, μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα. Η τακτική πρακτική και η σταδιακή πρόοδος είναι αυτό που θα βοηθήσει να κρατηθούν τα αποτελέσματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέρα με τη μέρα οι συνήθειες σας οδηγούν στο σωστό ή λάθος μονοπάτι. Δεν υπάρχουν ουδέτερες συνήθειες. Μπορείτε να προχωρήσετε, να αναπτύξετε αυτοπειθαρχία ή να καταστρέψετε αργά την ικανότητά σας να αυτο-ελέγχετε.

Εδώ είναι μερικές συνήθειες που φαίνονται ασήμαντες, αλλά στην περίπτωση της μακράς πρακτικής παρέχουν τεράστια οφέλη.

1. Πράγματι, παρά την ταλαιπωρία

Αυτό από το οποίο θα επωφεληθείτε μακροπρόθεσμα, είναι μάλλον δύσκολο να γίνει. Για παράδειγμα, όταν πηγαίνετε μόνο σε μια υγιεινή διατροφή, δεν αισθάνεστε τον καλύτερο τρόπο, αλλά στο μέλλον, η αποφυγή επιβλαβών τροφών είναι πολύ σημαντική για το σώμα σας.

Θυμηθείτε: είναι δύσκολο μόνο στην αρχή του ταξιδιού. Το μυαλό σας θέλει να μείνει στη ζώνη άνεσης, αλλά είναι η έξοδος από αυτή τη ζώνη που βοηθά να αλλάξει τη ζωή προς το καλύτερο.

Έτσι, με κάθε διαδικασία που φέρνει θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, για να γράψει ένα άρθρο και ένα ρεύμα της ευγνωμοσύνης από τους αναγνώστες, θα πρέπει να υποφέρουν πάνω από τον τίτλο πέντε φορές για να διαγράψετε και να ξαναγράψουν την αρχή και να περπατήσετε μερικά χιλιόμετρα από την αίθουσα πριν πάτε κάτω στην έμπνευση.

2. Καθορίστε υψηλούς στόχους

Είναι τόσο εύκολο να καθίσετε στο YouTube και να αναθεωρήσετε αστεία βίντεο … Για τον ίδιο εσείς βρίσκετε το χρόνο! Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δώσετε προτεραιότητα και να καθορίσετε μόνοι σας τις πιο σημαντικές δραστηριότητες.

Όταν είστε γεμάτοι αμφιβολίες και το επίπεδο αυτοέλεγχου τείνει στο μηδέν, η κατανόηση του τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς μπορεί να σώσει την κατάσταση. Φυσικά, ακόμα και γνωρίζοντας για τη σημασία του έργου, μπορείτε να ξεκινήσετε prokrastinirovat, αλλά βαθιά μέσα σας γνωρίζετε ότι η επιχείρησή σας είναι πιο σημαντική από τη στιγμή της άνεσης που θα σας παρέχει με την αναβλητικότητα.

Ορίστε για εσάς τους πιο σημαντικούς στόχους σε διαφορετικούς τομείς της ζωής: την υγεία, την ευημερία, τις σχέσεις.

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα και να θέσει ένα στόχο για να χάσετε 5 κιλά επιπλέον βάρος, τότε ξέρεις ότι μια σύντομη έκρηξη της ντοπαμίνης από την κατανάλωση το αγαπημένο γλυκά δεν είναι πιο σημαντικό από το στόχο σας.

  21 τρόπος για να πάρετε δημιουργική έμπνευση

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προστατεύσετε τον εαυτό σας από όλες τις κακές σας συνήθειες, απλά θέτοντας στόχους για τον εαυτό σας. Θυμηθείτε: δεν θα υπάρξουν γρήγορες αλλαγές, θα έχετε μια μακρά διαδικασία επεξεργασίας στον εαυτό σας. Αλλά κάθε φορά που θυμάστε τον τελικό στόχο, γίνεται λίγο πιο εύκολο για σας να το ακολουθήσετε.

Καθώς αρχίσαμε να μιλάμε για τρόφιμα, εδώ είναι ένας απλός κανόνας που είναι πολύ εύκολο να ακολουθηθεί. Ωστόσο, είναι επίσης εύκολο να αγνοηθεί.

3. Περιμένετε 5 λεπτά πριν φάτε κάτι.

Ή 10 λεπτά αν είστε πραγματικά πεινασμένοι. Στην εποχή μας, είμαστε συνηθισμένοι στην άμεση ικανοποίηση των αναγκών και των επιθυμιών μας. Θυμηθείτε πόσο ενοχλημένος είστε όταν πρέπει να περιμένετε μόνο 10 δευτερόλεπτα πριν να φορτώσετε το χώρο πέδησης.

Όταν πρόκειται για φαγητό, συχνά δεν βιώνουμε πραγματική πείνα, αλλά συναισθηματική εξάρτηση από σνακ ή εξάρτηση από το γλυκό. Έτσι, όταν νομίζετε ότι είστε πεινασμένοι, στην πραγματικότητα μπορεί να είναι ένα τέχνασμα του μυαλού για να πάρετε μια μικρή ψυχολογική ικανοποίηση που έρχεται με το φαγητό.

Ο έλεγχος της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνονται είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο γίνεται προφανές όταν στέκεστε στις κλίμακες. Αλλά, όταν θέλετε να φάτε κάτι, δεν είναι τόσο προφανές.

Η αναμονή για 5-10 λεπτά θα σας δώσει χρόνο για να τραβήξετε τον εαυτό σας μαζί και είτε να εγκαταλείψετε εντελώς ένα σνακ, είτε να φάτε ως αποτέλεσμα πολύ λιγότερων και πιο χρήσιμων προϊόντων. Επιπλέον, συνειδητοποιείτε ότι μερικές φορές είναι χρήσιμη μια μικρή ταλαιπωρία. Και το φαγητό θα φανεί ακόμη πιο νόστιμο όταν περιμένετε και το θέλετε.

4. Ρυθμίστε το πρόγραμμα ύπνου

Η τακτική κοιμάται την ίδια στιγμή και η άνοδος όταν χρειάζεται να σηκωθείς είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους. Εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η απώλεια ελέγχου είναι ένα μολυσματικό πράγμα.

Αν χάσετε τον έλεγχο σε μια περιοχή της ζωής σας, επεκτείνεται και σε άλλες περιοχές.

Δηλαδή, αν κοιμήθηκε αργά και ξύπνησε την επόμενη μέρα θα είναι πιο πιθανό δεν θα είναι σε θέση να αντισταθεί στον πρόχειρο φαγητό, παραλείψτε την προπόνηση στο γυμναστήριο και θα χρονοτριβούν υλοποίησης ενός σημαντικού έργου.

  100 τρόποι για να ζήσετε τη ζωή στο έπακρο

Τη νύχτα, πιθανότατα θα περάσετε τις σελίδες στο Internet χωρίς ιδιαίτερο σκοπό. Και αυτό δεν τελειώνει όταν πηγαίνετε στο κρεβάτι. Την επόμενη μέρα συνεχίζετε να κάνετε πολλά άχρηστα πράγματα.

Από την άλλη πλευρά, όταν ορίσετε τον εαυτό σας ένα πρόγραμμα ύπνου και τηρείτε αυστηρά αυτό, το πρωί σας ξεκινά με χρήσιμα πράγματα – από αυτό που έχετε προγραμματίσει και τι είναι πραγματικά σημαντικό.

Η ικανότητα να παίρνετε τον έλεγχο των επιθυμιών σας, όταν είναι ώρα για ύπνο, επηρεάζει τις αντιδράσεις και τις ενέργειές σας το πρωί. Αν έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, οι σωστές ενέργειες σας περιμένουν και την επόμενη μέρα.

5. Γεμίστε το κρεβάτι αμέσως μετά την άνοδό σας

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία για την παραγωγικότητα όλη την ημέρα. Σοβαρά. Μια τέτοια απλή ενέργεια – η τακτοποίηση του κρεβατιού σας – έχει τεράστιο αντίκτυπο στην παραγωγικότητα και τον αυτοέλεγχο καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν ανεφοδιαστείτε με το κρεβάτι αμέσως μόλις σηκωθείτε, το μυαλό σας προσαρμόζεται στη διάθεση εργασίας. Ο εγκέφαλός σας λαμβάνει ένα μήνυμα ότι ο χρόνος για τον ύπνο έχει τελειώσει και έχει ξεκινήσει μια νέα εργάσιμη ημέρα.

Αν βγείτε αμέσως από το κρεβάτι για να μεταβείτε στον υπολογιστή για να ελέγξετε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή στην κουζίνα για να παρακολουθήσετε ένα κομμάτι ή δύο, ορίζει τον τόνο για την ημέρα σας. Αν prokrastiniruete ένα τέτοιο απλό έργο, όπως ο καθαρισμός του κρεβατιού, διαρκεί μόνο μια στιγμή του χρόνου, οι άλλες εργασίες στη λίστα σας με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να υποβιβαστεί για λόγους ψυχαγωγίας και μικρές τάξεις.

  10 τρόποι για την παρακίνηση των εργαζομένων

6. Ρυθμίστε την προπόνηση για 7 λεπτά

Οι περισσότεροι άνθρωποι θέτουν ένα στόχο να ξεκινήσουν να παίζουν αθλήματα ή γυμναστήρια από το νέο έτος, από τον πρώτο του κάθε μήνα ή τουλάχιστον από τη Δευτέρα. Μην επαναλάβετε τα λάθη άλλων ανθρώπων και αρχίστε να εξασκείτε λίγο σήμερα.

Η προπόνηση για 7 λεπτά δεν απαιτεί αθλητικά ρούχα, εξοπλισμό, ταξίδια στο γυμναστήριο ή στο στάδιο. Δεν μπορείτε να βρείτε μια δικαιολογία για τον εαυτό σας, εκτός από το “δεν θέλω να”, και δεν θα βοηθήσει να μαλακώσει τη συνείδηση.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους κανόνες αυτής της απλής αλλά έντονης προπόνησης. Πιθανότατα θα έχετε αμφιβολίες, αξίζει να το κάνετε, θα είναι χρήσιμο για 7 λεπτά; Ίσως τότε να μην το κάνετε καθόλου; Είναι το μυαλό σας προσπαθώντας να μείνετε στη ζώνη άνεσης, να αγνοήσετε αυτή τη φωνή και να αρχίσετε την προπόνηση.

7. Διαλογιστείτε για 5 λεπτά

Ο διαλογισμός για το μυαλό είναι σαν να ασκείται για τους μύες. Τον ενδυναμώνει και βελτιώνει τις γνωστικές ικανότητες. Και όσο περισσότερο διαλογίζετε, τόσο περισσότερο αποκτάτε τον έλεγχο. Και η ικανότητα να ελέγχετε το μυαλό κάποιου σας κάνει απλά ανίκητους.

Αλλά πώς να ξεκινήσετε αν δεν έχετε ποτέ διαλογιστεί προηγουμένως; Δοκιμάστε διαφορετικές εφαρμογές όπως Headspace ή Stop, Breathe Σκεφτείτε.

Αν δεν έχετε αρκετό κίνητρο για να ξεκινήσει, να διαβάσετε ένα βιβλίο, «Βούδα, τον εγκέφαλο και τη νευρολογία της ευτυχίας» Mingyur Ρίνποτσε (Mingyur Ρίνποτσε). Υπάρχουν διάφορα είδη διαλογισμού που εξετάζονται λεπτομερώς και τα οφέλη αυτού του μαθήματος.

Ξεκινήστε με 5 λεπτά την ημέρα – υπάρχει τόσο πολύς χρόνος σε οποιοδήποτε, ακόμα και το πιο επίπονο πρόγραμμα. Συνιστάται να διαλογίζεστε ταυτόχρονα, για παράδειγμα στις 7 το πρωί, αμέσως μετά το ξύπνημα ή αμέσως πριν πάτε για ύπνο.

Ο διαλογισμός θα σας διδάξει να ελέγχετε το μυαλό σας, το οποίο με τη σειρά του θα σας δώσει δύναμη για αυτοέλεγχο. Επιπλέον, η καθημερινή πρακτική θα σας βοηθήσει να αντλήσετε πειθαρχία.

Και πώς εξασκείτε αυτοέλεγχο;

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top