10 полезни функции на MX плейъра за видео ентусиасти на Android

MX плейър – най-добрият видео плейър на устройства с Android. Той знае как да отваря всички популярни формати на медийни файлове, има скромни системни изисквания и съдържа голям брой различни настройки.

1. HW +

MX плеър: HW + MX плейър: HW + 2

MX плейърът поддържа както декодиране на хардуер, така и софтуер. В края на 2016 г. програмата включваше и HW + декодер. Когато се активира за видео кодеци, използвани, разработена от създателя на играча, както и декодирането се дължи на видео карта на вашето устройство, а не на процесора. Благодарение на това се поддържат повече видео формати и е възможно по-гладко възпроизвеждане.

2. Възпроизвеждане на фона

MX плейър: Възпроизвеждане на фона MX плейър: Възпроизвеждане на фона 2

По подразбиране MX плейър възпроизвежда видео, когато прозорецът на приложението е активен. В настройките обаче има опция, която позволява възпроизвеждане на фона. Благодарение на това можете да започнете всяко видео и да минимизирате прозореца на плейъра. Възпроизвеждането няма да бъде прекъснато.

3. Настройване на дисплея на субтитрите

MX плейър: Задайте показване на субтитри MX плейър: Задаване на дисплей на субтитрите 2

Поддръжката на субтитрите е една от силните страни на MX Player. С тяхна помощ можете да гледате нови филми и сериали, преди да бъдат официално локализирани. Все пак, не всеки знае, че на дисплея на субтитри в плейъра може да бъдат прецизирани: изберете шрифт, задайте си размер, посочете местоположението на линиите на екрана.

4. Онлайн видео

MX плеър: онлайн видео MX плеър: онлайн видео 2

MX Player може да възпроизвежда не само локални файлове, но и онлайн видео. За да направите това, отворете менюто в главния прозорец на програмата, изберете елемента “Мрежов поток” и задайте връзка към изтрития файл.

5. Помня позицията на изгледа

MX плейър: спомняйки си позицията на изгледа MX плейър: запаметяване на зрителната позиция 2

В натовареното време не винаги е възможно да гледате филма от началото до края. Винаги има някакъв спешен проблем или обаждане, което ще ви прекъсне. За да не търсите по-късно момента, в който сте спрели, активирайте опцията “Продължаване” в настройките на MX Player.

  Топ 5 музикални плейъри за Android

6. Аудио възпроизвеждане

MX плейър: Възпроизвеждане на аудио MX плейър: Аудио възпроизвеждане 2

Основната цел на MX Player е да възпроизвежда видео файлове. Но ако искате, можете да използвате тази програма и като музикален плейър. За целта просто активирайте опцията “Аудио плейър” в секцията “Аудио”. Освен това не забравяйте да активирате функцията за възпроизвеждане на аудио на фона на страницата “Player”.

7. Теми

MX плейър: теми MX Player: Теми 2

Много потребители обичат да приспособяват външния вид на програмите според вкусовете си. В MX Player има всичко необходимо за това. На страницата “Интерфейс” можете да видите огромен брой настройки за персонализиране, от темите до местоположението и външния вид на контролите.

8. Синхронизиране на настройките

MX плейър: Синхронизирайте настройките MX плейър: Настройки за синхронизиране 2

Ако сте прекарали много време за настройка на MX Player, би било обидно да го загубите в случай на повреда. За да избегнете това, запазете всички настройки на програмата с командата “Експортиране”. Можете да качите получения файл в хранилището си в облак и да го използвате, за да синхронизирате настройките, когато MX плейърът е инсталиран на няколко устройства.

9. Защита от деца

MX Player: защита от деца MX плейър: Защита на детето 2

Ако искате да вземете дете за известно време, след това включете карикатурите. За да не стартира превключването на файлове или да изучава съдържанието на смартфона по време на преглеждането, активирайте ключалката. Те съществуват в програмата от няколко вида и една от тях е предназначена специално за деца.

10. Скриване на файлове и папки

MX плейър: Скриване на файлове и папки MX плейър: Скриване на файлове и папки 2

По подразбиране MX Player сканира съдържанието на паметта и показва всички налични видеоклипове в плейлиста. Ако искате да скриете някои видеоклипове от програмата, маркирайте тези файлове или папки и изберете командата “Скриване”.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top