5 rejtett funkciók a Chrome böngésző az Android, amit javasoljuk használni

A mobil Chrome rejtett funkcióinak aktiválásához meg kell nyitnia a böngésző szolgáltatási oldalát, amely az alábbi helyen található króm: // zászlók. Annak érdekében, hogy ne vesztegesse az időt a kívánt beállítás keresésére, mindegyik lehetőségre megadja a pontos címét, amelyet egyszerűen átmásolhat az oldalról, és beillesztheti a böngésző címsorába. A módosítások aktiválásához ne felejtse el újraindítani a Chrome-ot.

Olvasó mód

króm: // flags / # enable-reader-mode-toolbar-icon

 Chrome Android olvasásChrome Android olvasási mód

Ez az opció új böngészőt ad hozzá a böngésző eszköztárához, amelyre kattintva a nyitott oldalt könnyen olvasható formában jeleníti meg. Vagyis csak szövegek és illusztrációk lesznek, és minden hirdetési és zavaró tervezési elemet törölni fog.

A szörfözés gyorsítása

króm: // flags / # disable-click-delay

A következő beállítással a böngésző jobban reagálhat és felgyorsíthatja munkáját. Alapértelmezés szerint a program megszakítja a 300 milliszekundumot, miután rákattintott valamelyik linkre, hogy megbizonyosodjon róla, hogy ez nem egy dupla érintés, amely megpróbálja megváltoztatni a kijelző méretarányát. Ha kikapcsolja ezt a késleltetést, a linkek azonnal megnyílnak, de gondosan meg kell majd választanod a kettős mód helyét.

Azonnali eredmények az eszköztippekben

króm: // flags / # answer-in-sugges

Chrome Android keresőA Chrome Android keresési tippjei válaszolnak

Ez egy nagyon kényelmes szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy azonnal megkapja a választ a sok kérdésére. Ha például a keresési mezőbe beírja az “argentin főváros” lekérdezést, azonnal meglátja a választ – Buenos Aires.

A keresés gyorsítása

króm: // flags / # enable-instant-search-clicks

Ez a rejtett funkció lehetővé teszi, hogy gyorsan megnyissa azokat a weboldalakat, amelyeket a Google megadta a keresési eredményoldalon. Aktiválja az ezen oldalról érkező linkek előzetes párhuzamos letöltését, amely 100 és 150 ms között menthető. Ez nem sok, de folyamatos használatával jó összeg lesz a teljes!

Javítja a zavartalan működést

króm: // flags / # max-tiles-for-interest-terület

Chrome Android RAM Chrome Android RAM 512

Alapértelmezés szerint a Chrome úgy van beállítva, hogy a lehető legkevesebb RAM-ot használja. Az érték manuális beállításával azonban megváltoztathatja a böngésző által elmentett memória mennyiségét. Ez a beállítás nem változtatja meg a webhelyek letöltési sebességét, de javíthatja a görgetés simaságát és a nyitott fülek közötti váltást. Meg kell jegyezni, hogy a készüléknek elegendő RAM-nak kell lennie, különben a program hátterében másokat lesz letöltve. Az optimális értéket önmagától kell kiválasztani, miután megpróbált néhány különböző lehetőséget.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra a tényre, hogy a fenti beállítások még kísérleti jellegűek. Ez azt jelenti, hogy egyes esetekben hibákat okozhatnak a programban, vagy éppen ellenkező hatást fejthetnek ki. Mindenesetre bármikor visszatérhet az alapértelmezett beállításokhoz egy speciális gomb segítségével a kísérleti beállítások oldalon.