6 USB OTG használata Android-eszközökkel

Az USB OTG használatához természetesen támogatnia kell Android készülékét. A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja az utasításokat, vagy látogassa meg a gyártó hivatalos honlapját. A lusta számára van egy másik lehetőség: ingyenes USB OTG Checker alkalmazás, amely letölthető a Google Playről.

Természetesen speciális kábelre is szükségünk van. Egyes gyártók betették a készletbe, de nem minden. Szerencsére olcsó és minden sarokban eladható. Ha szükséges (és a forrasztópáka kezelése), akkor az OTG kábel akár önállóan is elkészíthető.

Tehát ellenőriztük az eszköz kompatibilitását és megragadtuk a kábelt. Mit tehetünk ezzel a gazdasággal?

USB flash meghajtó vagy merevlemez csatlakoztatása

USB OTG használata: csatlakoztassa az USB flash meghajtót vagy a merevlemezt
Adam Radosavljevic / shutterstock.com

Elfogadom, ez az első dolog, ami az OTG-kábellel és az Android-okostelefonnal rendelkező embert illeti. A szokásos flash meghajtók mindegyike egyszerű: minden probléma nélkül dolgoznak, de külső merevlemezekkel mindig lottó, különösen hordozható számítógéppel, amelyek USB porton keresztül működnek. A saját tápegységgel rendelkező nagy meghajtók az esetek 99% -ában fognak működni.

A fájlrendszer még egy dolog, amit figyelni kell. A FAT32 mindig támogatott, míg az NTFS problémákkal járhat. A lemezek megfelelő eltávolításához a StickMount alkalmazás hasznos. Igaz, root hozzáférést igényel.

A játéktábla csatlakoztatása

Használja az USB OTG-t: csatlakoztassa a gamepadot
Christian Bertrand / shutterstock.com

Ez az OTG második legnépszerűbb alkalmazása. A legtöbben otthon rendelkeznek játékkonzollal, vagy egyszerűen egy gamepad a PC, ami annyira viszket, hogy csatlakozzanak egy okostelefon vagy tabletta az Android.

Az Xbox 360 tulajdonosai szerencsésebbek voltak: gamepadok a dobozból dolgoznak, további manipuláció nélkül. A PS3 vezérlőit csak “szabályozott” eszközökhöz lehet csatlakoztatni. A PC-joystickok egyenként, meg kell próbálnod. És természetesen ne felejtsük el, hogy a játéknak támogatnia kell a játéktáblákat is, különben nem fog működni.

A billentyűzet és az egér csatlakoztatása

USB OTG használata: csatlakoztassa a billentyűzetet és az egeret
Nata-Lia / shutterstock.com

Az Android nyitottsága lehetővé teszi a billentyűzet és az egér használatát. Könnyen átkapcsolhatod a táblagépedet laptopba, írhatsz rá cikkeket, vagy könnyedén navigálhatsz az interneten. A legtöbb billentyűzet és egér (mind vezetékes, mind vezeték nélküli) jól működik Android-eszközökön.

Kényelmesebb olyan billentyűzet + egérkészletek használata, amelyek közös vevőkészülékkel rendelkeznek. Ellenkező esetben meg kell keresni egy működő USB hubot, amely két eszközt egyidejűleg csatlakoztat, és ez valóban problémát jelenthet.

  UC Browser para Android: todo lo que necesita desde un navegador móvil y más AdBlock

A nyomtató csatlakoztatása

USB OTG használata: A nyomtató csatlakoztatása
leungchopan / shutterstock.com

A billentyűzethez hasonlóan a nyomtatók Plug-and-Play perifériák, és az Android-eszközöket közvetlenül a csatlakoztatás után működnek együtt. Kinyomtathatja a dokumentumot bárkinek, akár egy régi nyomtatót Wi-Fi modul nélkül is, anélkül, hogy számítógéphez fordulna.

A nyomtató típusától függően a fényképek nyomtatásához a készüléket kamera vagy meghajtó üzemmódba kell kapcsolnia. A PrintHand alkalmazásnak is segítenie kell.

3G / LTE modem csatlakoztatása

Használjon USB OTG: csatlakoztassa a 3G / LTE modemet
Elsa Hoffmann / shutterstock.com

Az ötlet, amely első pillantásra abszurdnak tűnik, teljesen indokolt azok számára, akik úgy döntöttek, hogy pénzt takarítanak meg, és egy tablettát vásároltak cellás modul nélkül. Nem könnyű, de tényleg: a felettesfelhasználói jogokkal és a speciális segédprogrammal, vagy inkább a widgetvel, a sípot meg lehet dolgozni. Nem a legkényesebb feladat, amely azonban megfelelő kitartással és némi tapasztalattal megoldódott.

DSLR fényképezőgép vezérlésére szolgáló eszköz használata

Használja az OTG USB-t: vezérelje a DSLR kamerát
Pavelk / shutterstock.com

Ennek fel kell hívnia a fotósokat. Az Android-eszköz használatával vezérelheti a fényképezőgépet képernyőjén keresőként. Ez különösen igaz a tabletták és tabletták esetében.

A funkció hozzáadásához le kell töltenie a DSLR Controller alkalmazást a Google Playről. Ideális esetben egy Canon fényképezőgépre van szüksége. A Nikon és a Sony is támogatott, de nem minden modell. Az alkalmazás kifizetése óta javasoljuk, hogy tisztázzuk a kamerák támogatását a fejlesztő hivatalos honlapján.

Használsz OTG-t az Android készülékeken? Ha igen, ossza meg tapasztalatait: mondja meg a megjegyzésekben, hogy mit kapcsolódnak hozzájuk, és mennyire jól működik.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top