Πώς να μετατρέψετε το Android σε ένα babushkofon

Οι λόγοι για τους οποίους ένα smartphone με Android μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ενός ηλικιωμένου, υπάρχουν πολύ διαφορετικοί. Υπάρχουν άνθρωποι που, παρά την ηλικία τους, ενδιαφέρονται έντονα για τις νέες τεχνολογίες και εν γνώσει τους αποκτούν ένα τέτοιο παιχνίδι. Δεν υπάρχουν πολύ καλά έμπειροι αγοραστές που υποκύπτουν στις προτάσεις των ομιλητών πωλητών και αγοράζουν μόνοι τους το πιο ακριβό μοντέλο. Ή ίσως ένα άτομο πήρε ένα χρησιμοποιημένο smartphone, που έλαβε ως δώρο από την ενημέρωση του κινητού οπλοστασίου των απογόνων.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μια κατάσταση όπου ένα ηλικιωμένο άτομο παραμένει μόνο του με μια συσκευή που δεν είναι πολύ προετοιμασμένη για τέτοια χρήση. Πολύ μικρή γραμματοσειρά, πολύπλοκα μενού πολλαπλών επιπέδων, τεράστιος αριθμός λειτουργιών, μικροί έλεγχοι – με αυτό πρέπει να κάνετε κάτι.

Αυξήστε το μέγεθος της γραμματοσειράς

Το λειτουργικό σύστημα Android περιλαμβάνει μια σειρά από ειδικές λειτουργίες για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Συγκεκριμένα, η πιο χρήσιμη λειτουργία για όσους έχουν προβλήματα με μικρά γράμματα είναι κρυμμένη στο μενού ρυθμίσεων στην ενότητα Προσβασιμότητα. Ελέγξτε εδώ την επιλογή Μεγάλο κείμενο και όλα θα γίνουν πολύ πιο ορατά.

Screenshot_2013-07-23-20-14-21

Χρησιμοποιήστε τον βοηθό φωνής

Η σύγχρονη διεπαφή Android, η οποία φαίνεται φυσική και λογική για εσάς, μπορεί να γίνει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο για το ηλικιωμένο άτομο. Μπορείτε τουλάχιστον δέκα φορές στη σειρά να εξηγήσετε πώς να ανοίξετε το βιβλίο διευθύνσεων και να αναζητήσετε έναν αριθμό τηλεφώνου, πώς να στείλετε ένα μήνυμα κειμένου ή ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πώς να εκκινήσετε εφαρμογές και να ρυθμίσετε τον συναγερμό, αλλά όλα θα είναι αναποτελεσματικά.

Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό πρόγραμμα που θα εκτελέσει βασικές ενέργειες που υπακούουν στις φωνητικές εντολές. Ο ιδιοκτήτης του τηλεφώνου θα πατήσει απλά ένα κουμπί και θα σας πει στις οδηγίες του τηλεφώνου για να πάρετε αμέσως μια πρόγνωση καιρού, να καλέσετε το τηλέφωνο από το βιβλίο διευθύνσεων, να ρυθμίσετε τον συναγερμό, να εκτελέσετε το πρόγραμμα και πολλά άλλα. Διαβάστε περισσότερα σε αυτή την κριτική.

ανώνυμο4

Εγκαταστήστε ένα ειδικό εκκινητή

Ένας άλλος τρόπος για να διευκολυνθεί η χρήση μιας κινητής συσκευής για ηλικιωμένους είναι η εγκατάσταση και η διαμόρφωση ενός ειδικού κελύφους. Ένα καλό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης είναι η διεπαφή Launcher 7, για την οποία γράψαμε σε αυτό το άρθρο. Τα μεγάλα κουμπιά-πλακάκια θα παρέχουν γρήγορη πρόσβαση στις πιο απαραίτητες λειτουργίες του τηλεφώνου, ακόμα και για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι η ιδέα της χρήσης ενός ειδικά σχεδιασμένου κελύφους που να ικανοποιεί τις ανάγκες των ηλικιωμένων. Το BIG Launcher κάνει το smartphone κατάλληλο για ηλικιωμένους, παιδιά και άτομα με οφθαλμικές παθήσεις, κινητικά προβλήματα ή άτομα με προβλήματα όρασης. Τα άτομα με αναπηρίες μπορούν ελεύθερα να χρησιμοποιούν μια απλή και εύκολη στην ανάγνωση διεπαφή. Τα μεγάλα και διαισθητικά στοιχεία διεπαφής δεν επιτρέπουν σε ένα άτομο να κάνει λάθη κατά την εκτέλεση των απαραίτητων λειτουργιών. Και εδώ υπάρχει ένα κουμπί SOS, το οποίο θα βοηθήσει σε περίπτωση επικίνδυνων καταστάσεων.

Τοποθετήστε το κατάλληλο πληκτρολόγιο

Το προεπιλεγμένο πληκτρολόγιο Android ακόμη και οι νέοι κάνουν μερικές φορές ένα λάθος, τι μπορούμε να πούμε για τους συνταξιούχους που δεν διαφέρουν στην οπτική οξύτητα και τη σαφήνεια των κινήσεων. Η έξοδος σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι η εγκατάσταση ενός πληκτρολογίου άλλου κατασκευαστή που υποστηρίζει περισσότερες επιλογές προσαρμογής. Σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στο πληκτρολόγιο MultiLing, το οποίο υποστηρίζει τη ρωσική γλώσσα, διαθέτει εξαιρετικό λεξιλόγιο και μηχανισμό πρόβλεψης, μπορεί να λειτουργήσει σε λειτουργία T9 και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εμφανίζει μεγάλα και σαφώς διακριτά κουμπιά στο πληκτρολόγιο.

Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση του Android για τους γονείς, τους παππούδες και γιαγιάδες σας δεν είναι καθόλου δύσκολη. Φυσικά, σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά μοντέλα συσκευών για ηλικιωμένους είναι πολύ προτιμότερα, αλλά ακόμη και το συνηθισμένο Android μπορεί να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις αυτής της κατηγορίας χρηστών. Και αν εξακολουθούν να υπάρχουν για να δημιουργήσουν ειδικά προγράμματα για τον έλεγχο της υγείας και της ιατρικής περίθαλψης, τότε η τιμή ενός τέτοιου κινητού βοηθού δεν θα είναι.

Φωτογραφία: Shutterstock

Loading...