Τι είναι το Android Beam και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Η τεχνολογία της ασύρματης μεταφοράς δεδομένων μικρής ακτίνας NFC (Near Field Communication) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής. Πολλά τρέχοντα μοντέλα smartphones και ακόμη και ταμπλέτες περιέχουν τη μονάδα NFC. Από μόνη της, αυτή η τεχνολογία δεν μπορεί να υπερηφανεύεται για υψηλή ταχύτητα μετάδοσης, αλλά μπορεί να δημιουργήσει μια σύνδεση για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου σε απόσταση μέχρι 10 εκατοστά. Με τη σειρά του, το Bluetooth δεν είναι τόσο γρήγορο στη σύνδεση (περίπου 5-10 δευτερόλεπτα), αλλά τα δεδομένα σε αυτό πηγαίνουν πολύ πιο γρήγορα.

Τι είναι το Android Beam και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το Android Beam χρησιμοποιεί το καλύτερο που υπάρχει σε αυτές τις δύο τεχνολογίες και παρέχει άμεση συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με υψηλή ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων.

Έχω Android Beam;

Το Android Beam εμφανίστηκε στην τέταρτη έκδοση του λειτουργικού συστήματος από την Google. Για να επαληθεύσετε ότι η συσκευή σας υποστηρίζει Android Beam, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις. Εδώ κάτω από το στοιχείο “Μεταφορά δεδομένων” υπάρχει ένα μενού “Περισσότερα”.

Τι είναι το Android Beam και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Μεταβείτε σε αυτό το μενού, πρέπει να περιηγηθείτε στη λίστα για την παρουσία ενός στοιχείου NFC. Εάν υπάρχει ένα τέτοιο σημείο, τότε κάτω από αυτό, η επιλογή Android Beam είναι πιθανό να είναι επίσης. Είναι σαφές ότι για να λειτουργήσει το Android Beam, είναι απαραίτητο να είναι ενεργοποιημένη η ενότητα NFC.

Τι είναι το Android Beam και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πάνω από αυτό είπαμε ότι απευθείας για τη μεταφορά δεδομένων το Android Beam χρησιμοποιεί Bluetooth, αλλά ο χρήστης δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσει τη μονάδα Bluetooth πριν χρησιμοποιήσει το Android Beam. Το έξυπνο σύστημα το κάνει αυτόματα κατά τη σύνδεση με το NFC και αμέσως μετά τη μεταφορά δεδομένων, το Bluetooth είναι απενεργοποιημένο. Σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση ρεύματος του ίδιου του Bluetooth, αυτή η μέθοδος μεταφοράς δεδομένων πρακτικά δεν επηρεάζει τη στάθμη της μπαταρίας της συσκευής.

Πώς να χρησιμοποιήσετε

Έτσι, έχουμε 2 συσκευές με δυνατότητα Android Beam και NFC. Το ίδιο το μοντέλο μετάδοσης δεδομένων προσαρμόζεται μέγιστα στη λειτουργία “on the-the-fly”. Με άλλα λόγια, αρκεί ο χρήστης να διατηρεί τη μονάδα NFC ενεργοποιημένη και το ίδιο το κιβώτιο δεν απαιτεί κανένα χειρισμό στη διεπαφή του συστήματος.

Το Android Beam σάς επιτρέπει να μεταφέρετε ιστοσελίδες, βίντεο YouTube, συντεταγμένες και διαδρομές σε χάρτες, δεδομένα επικοινωνίας, συνδέσμους σε εφαρμογές στο Google Play. φωτογραφίες και πολλά άλλα δεδομένα.

Ολόκληρη η ομορφιά βρίσκεται ακριβώς στη μέθοδο μετάδοσης. Δεν χρειάζεται να κάνετε κλικ και να παραλείψετε τα μενού. Για παράδειγμα, βρήκατε δροσερό περιεχόμενο στο πρόγραμμα περιήγησης. Χωρίς ένα μόνο tapa, μεταφέρετε τη συσκευή σας στη συσκευή του ατόμου με το οποίο θέλετε να μοιραστεί περιεχόμενο, μετά από το οποίο θα εμφανιστεί ένα μήνυμα σχετικά με τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων στην οθόνη του smartphone.

Τι είναι το Android Beam και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πατήστε στην οθόνη και όλα αυτά: ο παραλήπτης θα δει στην οθόνη σας τη σελίδα που μεταφέρατε στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τι είναι το Android Beam και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Ομοίως, η μετάδοση οποιουδήποτε άλλου είδους δεδομένων λειτουργεί. Οι φωτογραφίες μεταφέρονται δεξιά από τη συλλογή, οι χάρτες είναι από την εφαρμογή χάρτη και ούτω καθεξής.

Λεπτές γραμμές

Για να τρέξετε το Android Beam, χρειάζεστε τις οθόνες και των δύο συσκευών να είναι ενεργοποιημένες και ξεκλειδωμένες. Επιπλέον, αν η μεταφορά προέρχεται από ένα tablet ή σε αυτό, θα πρέπει να καθορίσετε κατά προσέγγιση το σημείο όπου βρίσκεται η ενότητα του NFC. Στο Nexus 7 βρίσκεται στο πάνω μέρος της θήκης και η μονάδα Nexus 10 είναι βέβαιο ότι θα βρίσκεται κοντά στην κάμερα στον πίσω πίνακα. Για τα smartphones, αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό, επειδή τα μεγέθη της συσκευής επιτρέπουν στα NFC modules να βρεθούν ο ένας στον άλλο σε οποιαδήποτε σχετική θέση – κρατήστε απλά τις συσκευές με τα πίσω καλύμματα στραμμένα το ένα στο άλλο.

Η Samsung έχει το Beam της που ονομάζεται S Beam. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν είναι συμβατή με το Android Beam, αλλά οι συσκευές της Samsung υποστηρίζει επίσης το Android Beam, έτσι ώστε όταν κάνουμε google τηλέφωνο-Samsung χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το Android Beam, ενώ η Samsung, η Samsung θα καταλάβουν ο ένας τον άλλο και μέσα από το Android Beam, και μέσω της S Beam.