Android gyorsítás: milyen módszerek valóban működnek

Az Android operációs rendszer egyre nagyobb népszerűségre ma kap tartózkodási engedélyt a különböző eszközök, kezdve az egyszerű telefonok multimédiás konzolok és tablettát. Azonban ezek az eszközök nem mindig a legmodernebb és legerősebb töltelékkel rendelkeznek, ezért az Android optimalizálása és felgyorsítása nagyon sok szempontból releváns. Ezért szeretnénk bemutatni, hogy néhány jól bevált módja, hogy növelje a rendszer teljesítményét, valamint a közös mítoszok erről a témáról.

Először is meg kell értened, hogy az Android alapvetően különbözik a Windows rendszerétől, így az optimalizálási módszerek és a rendszer felgyorsítása nem tud ott működni. Ez azonban nem akadályozza meg azokat a csalókat, akik aktívan kínálnak különböző optimalizálókat, defragmentereket és gyorsítót. Lássuk, milyen módszereket használnak tényleg.

Alapszint

1. Kapcsolja ki az élő háttérképet. Igen, szép, tudom. Mutasd ki a barátok és az anya azt mutatják, hogy a barátnője, majd még jobb, hogy egy normális képet, mert ezek az úszó halak és a felhők valóban fogyaszt a rendszer erőforrásait.

2. Távolítsa el a szükségtelen widgeteket és ikonokat. Az asztalon található minden widget több megabájt sok szükséges RAM-ot fogyaszt. Nézd meg őket kritikusan, és távolítsd el az extrát.

3. Törölje a felesleges alkalmazásokat. A Google Play olyan sok jó programot tartalmaz, amelyek többsége teljesen ingyenes. Kevesen tartózkodik attól, hogy ne telepítsen egy tucat vagy két “csak abban az esetben”, “akkor jön jól.” Azonban ezek közül a programok közül egyesek hozzáadnak kütyüket, háttérfolyamatokat futtatnak, és ezért felesleges erőforrás-elárasztók. Hagyd csak a valóban szükségeset.

4. Próbáljon meg egy másik böngészőt. A beépített Android böngésző nagyon jó, de a lassabb eszközök esetében az Opera Mini sokkal kevesebb energiát fogyaszt. Próbálja ki a Firefoxot vagy a Dolphint is, ezek a böngészők nagyban felgyorsíthatják az internet böngészését.

  Εφαρμογή Aurasma για τη δημιουργία επαυξημένης πραγματικότητας

Tanács a fejlett felhasználóknak (rendszergazdai jogok szükségesek).

Ezek a tippek megértést igényelnek és néha kockázatot jelentenek, ezért elsősorban olyan tapasztalt felhasználóknak szólnak, akik nem félnek a kísérletektől.

1. Húzza ki a készüléket. Csakúgy, mint egy hagyományos számítógép, a telefon vagy a tabletta túlhúzható, vagyis növelheti a processzor frekvenciáját. Ennek kedvelt módja a SetCPU. Mielőtt döntést hozna, alaposan gondolja át az előnyeiről és hátrányairól (növelve a hőelvezetést, csökkentve az autonómiát stb.).

2. Próbáljon ki egy új firmware-t. Bár a gyártó a készülék nem siet, hogy frissítse a firmware-t, akkor mindig megpróbálja használni az egyéni összeállítás, amely optimalizált és személyre szabhatók a telefon vagy tabletta. Kudarc esetén bármikor visszatérhet a “tulajdonosi” rendszerbe.

3. Állítsa be az automatikus indítás programokat. Egy rutted eszközön olyan programokat is használhatunk, mint például az Autostarts, amellyel felesleges folyamatokat távolíthat el az automatikus indítóktól.

Hibás módszerek

 1. Defragmentáció. Az Android rendszerű eszközök nem igényelnek defragmentációt. Ennek megfelelően minden olyan alkalmazás, amely ilyen módon gyorsítja a munkát, nem más, mint megtévesztés.

2. Feladatok kezelése (Feladatkezelő). Elméletileg ezeket a „TASK Keeler” hasznos munkát – ölni háttér feladatokat és felszabadítja a memória. A valóságban azonban minden teljesen más. Az Android operációs rendszer meglehetősen összetett memóriakezelő rendszert használ, amely jelentősen különbözik a Windows rendszerétől. Ezek az alkalmazások, amelyeket jelenleg nem lép kölcsönhatásba, mintha ott egy „befagyott” állapotban, amely lehetővé teszi az első hívást nekik, hogy állítsák vissza az állami szinte azonnal. Ha kirakodja őket a memóriából, akkor ezek későbbi bevezetése ellenkezőleg lassúbbá válik, így csökken a rendszer általános reakcióképessége.

És milyen próbált és tesztelt módszerek az Android felgyorsítására, amit tudsz? Ossza meg olvasóinkat a megjegyzésekben?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top