Desetak korisnih savjeta za svakog korisnika WhatsApp-a

WhatsApp je jedan od najpopularnijih trenutačnih glasnika koji milijuni ljudi širom svijeta koriste. Međutim, unatoč takvoj popularnosti, mnogi korisnici ne znaju sve značajke WhatsApp-a. A među njima, usput, vrlo su korisni koji će vam omogućiti da osigurate povjerljivost i sigurnost svog računa, oslobodite se dosadnih obavijesti o zvuku itd. Danas ćemo razgovarati o nekim sličnim značajkama WhatsApp-a.

1. Privatnost

Idite na izbornik “Postavke” – “Račun” – “Privatnost”. Ovdje možete postaviti vidljivost osobnih podataka: fotografiju profila, status i zadnji posjet. Ako želite da te informacije ne budu dostupne svima, odaberite opciju “None” (Ništa).

WhatsApp WhatsApp

2. Blokada korisnika

Svatko od nas s vremena na vrijeme treba dodati korisnika na crnu listu. Da biste to učinili u programu WhatsApp, idite na izbornik “Postavke” – “Račun” – “Privatnost” – “Blokirano”. Kliknite ikonu u gornjem desnom kutu i vidjet ćete popis svih vaših kontakata. Odaberite one koje želite blokirati od njih.

WhatsApp

3. Onemogući preuzimanje automatskog medija

Onemogućavanje ove značajke je osobito korisno prilikom roaminga jer vam mobilni operater može naplatiti značajnu naknadu.

Idite na “Postavke” – “Postavke chata” – “Pokretanje medija”. Tri su mogućnosti: “Mobilna mreža”, “Wi-Fi” i “U roamingu”. Idite na svaku od tih stavki i poništite odabir “Slike”, “Audio” i “Video”.

WhatsApp WhatsApp

4. Upravljanje zvučnim obavijestima

Idite na “Postavke” – “Obavijesti”. Ovdje možete isključiti zvučne obavijesti (na primjer, zvukovi u chatu ili melodija kontakta) koji vam smetaju ili u kojima jednostavno ne osjećate potrebu.

WhatsApp

5. Prebacivanje na novi broj mobitela

Ako imate novu SIM karticu, to ne znači da morate pokrenuti novi račun u programu WhatsApp. Sve je puno jednostavnije.

Idite na “Postavke” – “Račun” – “Promijeni broj”. Potvrdite svoj stari broj, unesite svoj novi broj i gotovi ste.

  Kako izraditi Google račun bez telefonskog broja?

WhatsApp WhatsApp

6. Sigurnosno kopiranje poruka

Vrlo korisna značajka koja će vam omogućiti da ne izgubite važne informacije.

Idite na “Postavke” – “Postavke chata” – “Sigurnosni chatovi”.

WhatsApp

7. Obnova izbrisanih poruka

Nije bitno zašto su poruke izbrisane – kao posljedica neispravnosti ili jednostavno zbog nepažnje. Glavna stvar je da u većini slučajeva izbrisane poruke mogu biti obnovljene.

WhatsApp automatski stvara dnevne sigurnosne kopije i pohranjuje ih na microSD karticu telefona. Zato izbrišite i ponovno instalirajte WhatsApp. Glasnik će vas zatražiti da vratite povijest poruka, a sve što trebate učiniti je kliknuti gumb “Vrati”.

8. Zaštitite WhatsApp lozinkom

Neke stvari nisu dizajnirane za znatiželjne oči, jedna od tih stvari je vaša dopisnica u WhatsApp-u. Ako znate da jedan od vaših prijatelja ili članova obitelji voli propitati vaše privatne poruke, najbolje je rješenje zaštititi WhatsApp lozinkom.

Postoje prijave koje će vam pomoći sakriti dopisivanje od znatiželjnih očiju. Na primjer, ChatLock.

9. Pošaljite datoteke bilo koje vrste

WhatsApp ima ograničenja slanja datoteka. Možete slati samo određene vrste datoteka i pored toga ne smiju prelaziti 15 MB. Ali postoji način na koji možete zaobići ovo ograničenje.

Preuzmite aplikaciju CloudSend, preuzmite potrebnu datoteku, kopirajte vezu i pošaljite je prijatelju. Kada vaš prijatelj prijeđe vezu, moći će preuzeti datoteku bez ikakvih ograničenja.

10. Riješite se datoteka bezvrijedne

Ako često upotrebljavate trenutačni Messenger, memorija vašeg pametnog telefona svakako je puna fotografija i zvuka koji su primljeni negdje putem usluge WhatsApp. WCleaner za WA aplikaciju pomoći će vam da se riješite neželjenih datoteka.

  Kako izbrisati nepotrebni objekt na fotografiji

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top