Hvad er Android Beam og hvordan man bruger det

Teknologien til trådløs dataoverførsel af NFC (Near Field Communication) med lille radius bliver mere populær. Mange nuværende modeller af smartphones og lige tabletter indeholder NFC-modulet. Af sig selv, kan denne teknik ikke prale høj transmissionshastighed, men er i stand til at forbinde en brøkdel af et sekund ved en afstand på 10 centimeter. Til gengæld er Bluetooth ikke så hurtig i forbindelsen (ca. 5-10 sekunder), men dataene på den går meget hurtigere.

Hvad er Android Beam og hvordan man bruger det

Android Beam bruger det bedste, der findes i disse to teknologier, og giver øjeblikkelig forbindelse kombineret med høj dataoverførselshastighed.

Har jeg Android Beam?

Android Beam dukkede op i den fjerde version af operativsystemet fra Google. For at kontrollere, at din enhed understøtter Android Beam, skal du gå til Indstillinger. Her under elementet “Dataoverførsel” er der en menu “Mere”.

Hvad er Android Beam og hvordan man bruger det

Gå til denne menu, du skal gennemse listen for tilstedeværelsen af ​​et NFC-element. Hvis et sådant punkt er til stede, så er det under Android-opsætningen sandsynligvis også. Det er klart, at for Android Beam at arbejde, er det nødvendigt, at NFC modulet er aktiveret.

Hvad er Android Beam og hvordan man bruger det

Ovenfor vi sagde, at direkte til Android Beam dataoverførsel ved hjælp af Bluetooth, men brugeren behøver ikke at involvere sig i Bluetooth, før du bruger Android Beam. Smart system gør dette automatisk, når Bluetooth tilsluttes til NFC, og umiddelbart efter overførsel af data er Bluetooth deaktiveret. I kombination med Bluetooths lave strømforbrug påvirker denne metode til dataoverførsel praktisk taget ikke batteriets niveau på enheden.

Sådan bruges

Så vi har 2 enheder med Android Beam og NFC aktiveret. Dataoverførselsmodellen selv er maksimalt tilpasset til “on-the-fly” -tilstanden. Med andre ord er det tilstrækkeligt for brugeren at holde NFC-modulet på, og selve transmissionen kræver ingen manipulation i systemets grænseflade.

Android Beam giver dig mulighed for at overføre websider, YouTube-videoer, koordinater og ruter i kort, kontaktdata, links til apps på Google Play. fotos og masser af andre data.

Hele skønheden ligger lige i transmissionsmetoden. Du behøver ikke at klikke og springe over i menuerne. For eksempel fandt du køligt indhold i browseren. Uden en tapa Bring enheden til en persons enhed, som du ønsker at dele indhold, og derefter vises en meddelelse på overførsel af data på skærmen smartphone.

Hvad er Android Beam og hvordan man bruger det

Tryk på skærmen, og det er alt: Modtageren vil se på siden, du overførte i browseren på skærmen.

Hvad er Android Beam og hvordan man bruger det

Tilsvarende fungerer overførslen af ​​andre typer data. Billederne rulles lige fra galleriet, kortene er fra kortapplikationen og så videre.

spidsfindigheder

Hvis du vil køre Android Beam, skal du bruge skærmen på begge enheder til at blive tændt og låst op. Hvis overførslen er fra en tablet eller til den, skal du desuden bestemme, hvor NFC-modulet er placeret. På Nexus 7 det er placeret i den øvre husdel, og på Nexus modulet 10 sikkert zadetektitsya nær det bageste kammer. Smartphone er ikke så vigtigt, fordi enheden størrelse tillader NFC moduler finde hinanden i enhver gensidig arrangement – bare medbringe din enhed tilbage dækker sammen.

Samsung har sin Beam kaldet S Beam. Det er vigtigt at bemærke, at det ikke er foreneligt med Android Beam, men Samsung-enheder understøtter også Android Beam, så når der beskæftiger Google Phone-Samsung skal bruge Android Beam, mens Samsung, vil Samsung forstå hinanden og gennem Android Beam, og gennem S Beam.