Od sada je potrebno 5 aplikacija koje želite ukloniti s Androida

Facebook i druge društvene mreže

Facebook Android aplikacija Facebook

Društvena mreža Facebook danas je najpopularniji na svijetu pa nije čudo da je odgovarajuća mobilna aplikacija instalirala veliki broj korisnika. Mobilni klijent omogućuje primanje obavijesti o novim osobama, objavljivanje slika hrane i uvijek ostati u kontaktu s prijateljima. Međutim, zauzvrat, ova aplikacija troši ogromnu količinu resursa sustava i značajno smanjuje trajanje baterije mobilnog gadgeta. Prema godišnjem izvješću za AVG Android App Report, to je mobilni klijent Facebook koji zauzima vrhunske linije u hit paradi najžalosnijih programa na Android platformi.

Alternativa. Koristite mobilnu verziju Facebooka u bilo kojem modernom pregledniku. Funkcionalnost nije mnogo drugačija, ali ne postoje neugodne obavijesti i brzo brizgajuće baterije.

Vrijeme i druge vremenske aplikacije

Vrijeme kanala Android aplikacija Vrijeme kanal

Vremenski kanal je izvrstan primjer kako u najjednostavnijoj funkciji – prikazu vremenske prognoze – programeri uspijevaju izgraditi megakombin. Ovdje ćete vidjeti i animirane pozadine i meteorološke karte, te buket interaktivnih widgeta, a Bog zna što još. Sva ova gospodarstva nalaze se u RAM-u uređaja, svakih pet minuta kucaju na internetu i, naravno, jedu naplatu baterije na najgrupuliraniji način.

Alternativa. Pogledajte u prozoru – dobit ćete mnogo više pouzdanih informacija od onoga što prikazuje widget na radnoj površini. Ako vam treba predviđanje, Google će vam pružiti najpouzdaniju predviđanja za tjedan dana unaprijed.

AntiVirus BESPLATNO i ostale antivirusne programe

AntiVirus BESPLATNO Android AntiVirus besplatna aplikacija

Rasprava o tome je li antivirusni program potreban na uređajima sa sustavom Android ponekad je prilično vruć. Smatram da, ako ne dobijete prava na root na uređaju i ne instalirate hakirane programe iz sumnjivih izvora treće strane, onda ne trebate antivirusni program. Google nadzire sadržaj svoje trgovine i odmah uklanja sve potencijalno opasne elemente, tako da uvijek aktivno antivirusno praćenje samo uzalud usporava vaš smartphone ili tablet.

  如何将Android平板电脑变成相框

Alternativa. Ako još uvijek postoje sumnje o zdravlju gadgeta, instalirajte antivirusni program, skenirajte je, a zatim ga izbrišite.

Očistite Master i druge optimizatore sustava

Očistite majstora Aplikacija Android Clean Master

Vjerovanje u čuda je najvažnija pokretačka sila za širenje raznih “čistača” i “optimizatora”. Kao što je, stotine najboljih Googleovih programera nije moglo donijeti svoj sustav u obzir, ali ovaj je izumitelj uzeo i učinio! Ubrzavamo vas uznemiriti: većina tih aplikacija ni uopće ne čini ništa, niti samo naštetiti. Izbrišite predmemoriju, uklonite ostatke starih programa i mogu biti ugrađeni alati sustava. Čišćenje memorije zapravo samo usporava pokretanje programa i rad Android, umjesto ubrzanja sustava komunalije obećali od strane kreatora.

Alternativa. Koristite alate dostupne u sustavu Android za brisanje predmemorije aplikacije. Zaboravite na optimizaciju memorije.

Zadani preglednik

Zadani preglednik preglednik

Neki proizvođači i programeri firmwarea treće strane daju svoje kreacije s posebnim verzijama preglednika. Obično su vam usko povezane web-lokacije oglašavača i drugih nepotrebnih sadržaja. Osim toga, nitko ne može jamčiti da takav preglednik ne spoji vaše podatke s lijeve strane. Bolje je nikada ne koristiti takav program i općenito, ako je moguće, uklonite ga iz sustava.

Alternativa. Za Android postoje deseci dobrih preglednika, ali najsigurniji i najbrži je, bez sumnje, Google Chrome. To je funkcionalno, ima podršku najnaprednijih web tehnologija, može spasiti mobilni promet i ima jednostavno i intuitivno sučelje.

A koje aplikacije smatrate najštetnijim na Android platformi?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top