Hvordan man vælger en damper

Næppe blandt vores læsere er der mange fans af strygning af tøj. Producenter af husholdningsapparater har længe tænkt på, hvordan man letter og fremskynder denne proces. En af løsningerne var damperen. Han behandler ting med en stråle af opvarmet damp uden direkte kontakt med den varme overflade. Som følge heraf foldes ikke kun røg ud, men lugte elimineres, udseendet af tøj forbedres. Det er teoretisk. Men hvordan virkelig?

Hvad kan damperen

1. Det strimler tynde og delikate stoffer. En damper kan ikke beskadige selv det mest sarte og lunefuldt stof – hverken syntetisk eller naturlig. Produktet er kun i kontakt med en damp, hvis temperatur ikke overstiger 100 ° C.

2. Det er uerstatteligt for tøj med mange ornamenter: ryushechkami, blonder, dikkedarer. Alle, der nogensinde har forsøgt at stryge en smart kjole med mange dekorative elementer ved, hvor svært det er. Damperen kan nemt klare denne opgave. Derudover er der ingen risiko for skadelige smykker: knapper, buer, rhinestones.

3. Kraftfulde modeller kan dampe ting med foring og ydre tøj. Hvis dampen er stærk nok, kan de dampe fra jakker, jakker, frakker. Det sædvanlige jern er simpelthen uden for magten.

4. Du kan stryge gardinerne direkte på tagene. Gardiner – en anden slags hjemtekstiler, som direkte tyder på strygning med en damper. Men det skal tages i betragtning, at dampens længde ikke vil være tilstrækkelig. For at nå cornice skal du sætte enheden på en stol eller et højere stativ.

5. Sparer tid. Efter lidt træning, vil du stryge dampskibet meget hurtigere end et jern. Et par gange hurtigere!

Hvad kan damperen
belchonock / Depositphotos.com

At damperen ikke kan

1. Udskift ikke jern. Ligegyldigt hvordan du vil, helt erstatte jernstøberen er ikke i stand til. For eksempel er det næsten umuligt for dem at lave pile på bukser.

  Alt for manden: slipshot, sports shorts og lounger

2. Vil ikke slippe af med pletter og desinficere ikke. Fabrikanter og sælgere sikrer ofte, at damperen er i stand til at bekæmpe pletter på tøj og endda møbler. I praksis til dette formål er der en speciel anordning – en damprens. Det adskiller sig fra dampen, idet den leverer overophedet damp (med en temperatur på mere end 100 ° C) under tryk. Der er hybridudstyr, der kombinerer damprensens og dampapparatets funktioner, og kun de vil være effektive til rengøring. Det samme kan siges om desinfektion.

3. Dårlig håndterer tætte ru stoffer. Jo tættere og tyngre stof, jo værre det kan dampes. Budget modeller er ikke i stand til at dampe selv jeans, for ikke at nævne sådanne stoffer som tweed, drapere, kashmir og så videre.

4. Det er ubelejligt for sengelinned. Mange modeller kan ikke arbejde i vandret stilling, hvilket udelukker deres brug til strygning af sengetøj (bortset fra at du vil hænge linned som gardiner). Nogle enheder har en vandret tilstand, men kontinuerlig drift med en vandret slangeposition er stadig umulig.

Hvad er damperne

Steamers er opdelt i to grupper: manuel og udendørs.

Hånd udad de ofte ligner en el-kedel, og de er ikke meget forskellige fra designet. Den lave vægt og kompakthed af sådanne dampskibe betyder lav effekt og et lille volumen af ​​vandbeholderen. For det meste er denne enhed til rejser og forretningsrejser, når du hurtigt skal sætte en skjorte og bukser i orden. Ressourcefulde russiske mennesker har tilpasset sig til at koge vand i dem og endda bruge dem som inhalator.

Til hjemmebrug er det bedre at overveje etage telefoner. Gulvfordamperne er igen opdelt i selv- og damptryk. I selvdrevet damp kommer fra kedlen direkte til strygning. I enheder med damptryk er der en ventil, der skaber et let tryk. Dampdampede dampkamre er velegnede til tykkere stoffer. På grund af trykket stiger dampstrålens intensitet, det trænger dybere ind i stoffet, og dampning sker hurtigere. Men husk at de fleste sådanne enheder kun kan levere damp under tryk kun i en kort periode. Derefter fungerer damperen som et normalt selv, og for at få en anden del af damp under pres, bliver du nødt til at vente.

  15 sexede undertøj sæt med AliExpress

En separat linje går kombineret enheder. Hvis det er en damprens med dampfunktionen, kommer en speciel dyse i sættet. Hvis det er en damper med en damprensningsfunktion, ser det ud som en regelmæssig damper. Sådanne anordninger leverer damp ved et konstant tryk (ikke mindre end 3 bar) med en høj intensitet (mindst 70 g / min.). Deres eneste ulempe er den høje pris.

Typer af dampskibe
carlosyudica / Depositphotos.com

Vigtige funktioner

Strøm og intensitet af dampforsyningen. Sammenknyttede egenskaber, hvis vigtigste er intensitet. Målt i gram pr. Minut (g / min.). Jo større værdien af ​​dampforsyningens intensitet er, desto mere tætte stoffer vil blive udsat for dampen, og jo hurtigere vil det glatte folderne. Apparatur med en intensitet på mindre end 30 g / min. Det er mest sandsynligt, at du ikke vil være tilfreds.

Damptryk. Der er ingen hot strippere, i andre tilfælde er 3 bar allerede betragtet som en god indikator.

Tid for kontinuerligt arbejde. Afhænger af vandtankens volumen. Alle moderne dampkamre med en tankkapacitet på mere end 1 liter vil arbejde længe nok.

Strygning af materiale. Der er dampkogere med plastik og metaljern. Den anden er bedre, især hvis der er en opvarmning til strygning. Opvarmning reducerer dannelsen af ​​vanddråber og øger intensiteten af ​​den medførte damp.

Krav til vand. Nogle modeller af damper er meget krævende på kvaliteten af ​​vand hældes i dem. Op til det punkt, at kun destilleret vand kan bruges. Dette er et must på forhånd.

Yderligere tilstande. At dømme efter anmeldelser på websteder og fora, i 90% af tilfældene anvendes kun den største intensitetstilstand. Resten, snarere, for skønhed. Kun damprensere bruger forskellige tilstande meningsfulde.

  35 bedste mænds ure med aliexpress

Indstillinger. Unikt nyttigt er dysen med en børste: Med sin hjælp kan du rengøre tøj ved dampning. Nyttig og klemme til pegepile på bukser. Fra bunden kan du stadig ikke lave pile, men det hjælper med at opdatere eksisterende. At dømme efter kommentarerne fra ejerne af dampskibe, bruges de resterende klokker og fløjter sjældent.

Andre hyggelige små ting. Funktioner og funktioner, der viste sig at være bekvemme: Justering på håndtaget, automatisk afbrydelse, evnen til at tilsætte vand, uden at slukke for maskinen, teleskopstativ, hjul til bevægelse.


Damperen er en bestemt enhed, hvis håndtering kræver en vis færdighed. Nogle elskerinder er skuffede over de første forsøg på at bruge (især hvis de forventede for meget). Det er dog værd at justere, og fordelene ved dampkammeret mærkes. Hvis du selvfølgelig har købt et højkvalitets og egnet apparat til dig.

Har du en damper? Del dit indtryk i kommentarerne.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤