Miért fogyaszt a Chrome annyira sok memóriát és mit kell tennie vele?

Miért fogyaszt a Google Chrome annyi memóriát?

A modern internet jelentősen különbözik attól a pillanattól, ahogyan a megjelenés időpontját nézte. Az egyszerű, statikus weboldalak helyett olyan teljes körű webes alkalmazások érkeztek, amelyek különböző technológiákat használnak.

Nézd most a fület a böngésző: az egyikben indított online zenelejátszó, a másik meg olvasod ezt a cikket, a harmadik, hogy nyissa meg egy szövegszerkesztő, amit „egy percre” zavart az Layfhakera, és a negyedik várakoznak vicces film a YouTube-on. Ez már legalább négy különböző alkalmazás, amelyek egyidejűleg működnek a böngészőben (és néhány felhasználó még néhány tucat lapot nyit meg).

És a váltás a füles alkalmazások között azonnal megtörténik, minden egyes másodpercben nem akarsz elveszíteni ebben a folyamatban. És mit jelent ez? Minden szükséges adatot tárolni kell a RAM-ban! Itt van természetesen egy nagyon egyszerű válasz arra a kérdésre, hogy miért használnak minden modern böngészőt annyi RAM-ot.

De a Chrome több RAM-ot használ, mint a többit, ugye?

Igaz. És van oka. Hagyjuk félre az állításokat, hogy „Krivorukov indiai programozók írni a rossz kódot”, és hogy mi folyik valójában.

  1. A Chrome böngésző többfolyamatos architektúrát használ. Minden egyes lap és a böngészőben telepített bővítménynek saját folyamata van. Ez lehetővé teszi, hogy a Chrome működik folyamatosan, és abban az esetben, ha például a fenti helyzet, akkor az egyik fület, tegye a Flash, ez nem vezet, hogy összeomlik a böngésző zárva van, és nem fogja elveszíteni a munkáját eredményük egy szövegszerkesztőben.
  2. Az előfeszítés funkció, amely gyorsan megnyílik a kapcsolatokon. Ez a funkció megpróbálja megjósolni, hogy melyik kapcsolatot fogja átmenni, és a szükséges adatok letöltéséhez kattintson a kattintás előtt. Kényelmes? Igen, de RAM-ot is igényel.
  3. Számos rendelkezésre álló bővítmény. Az összes alkalomra kiterjedő bővítések széles választéka jelentősebb plusz a Chrome számára. Ugyanakkor óriási mínusz lehet a gondatlan alkalmazáshoz, hiszen minden egyes kiterjesztéshez bizonyos mennyiségű memória szükséges a munkájához.

  70 gyorsgomb a Google Chrome-ot, amelyet mindenkinek tudnia kell

Tehát mi a végén? Igen, a Chrome böngésző ténylegesen több memóriát használ, mint sok versenytárs, de a felhasználó kényelmét és gyors munkáját végzi. És most a következő kérdés merül fel.

Sok RAM használata rossz?

Srácok, miért szerelted fel a számítógéped ezeket a gigabájt RAM-ot? Annak érdekében, hogy megnyissa a feladatkezelőt, és csalódást okozzon, hogy mindent, ó horror (!), Használják?

Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy a RAM-ot találják ki annak érdekében, hogy betöltsék azokat az adatokat, amelyekre a rendszer hamarosan szüksége lehet a gyors hozzáférésre. Ez általánosságban operatív munkát és azonnali kapcsolatot biztosít az alkalmazások között. Ezért minél teljesebb a RAM használata, annál jobb. Folyamatosan aggódni a betöltött RAM, és még inkább, hogy tisztítsa meg a mindenféle „grooming programok” – teljesen felesleges, sőt káros foglalkozás.

Így ideális helyzetben a böngésző Chrome általi aktív használata nem feltétlenül felróható. Az élet azonban néha teljesen másnak tűnik, mint a tervezők. Egyes felhasználók túlterheltek számtalan böngésző kiterjesztés telepítve, felhalmozódó több és több száz lapot nyitott, a Chrome párhuzamosan futnak nehéz programok, amelyek maguk is képesek „elpazarol” rendszer.

Hogyan csökkenthető a Chrome étvágya?

Tehát megtudtuk, miért böngésző sok memóriát fogyaszt, és a legtöbb esetben teljesen természetes. De mi van, ha esetetekben ez problémává válik?

Két megoldás létezik. Az első a RAM mennyiségének növelése. Az ilyen frissítés meglehetősen egyszerű és nem túl költséges az asztalon. De a laptopok esetében ez nem mindig lehetséges, ezért szoftveroptimalizálásra van szükség. Többször írtunk arról, hogyan csökkenthetjük a böngésző Google Chrome memóriafelhasználását, ezért csak a szükséges műveletek rövid listáját fogjuk korlátozni:

  • Használjon legalább a kiterjesztéseket.
  • Állítsa be az alapértelmezett bőr témát.
  • Tiltsa le a plug-ineket.
  • Optimalizálja a rejtett beállításokat.
  • Használjon speciális bővítményt a háttérképek eltávolításához a memóriából.

következtetés

Váltás a Google Chrome-ból egy másik böngészőbe vagy sem – természetesen Öntől függ. Csak megpróbáltam elmondani neked, hogy a rendszererőforrások aktív használata, amely gyakran felelős a programért, messze nem mindig mínusz. Ez a tulajdonság leggyakrabban a gyorsaságot és a munka stabilitását biztosítja, amely egyenlő ezzel a böngészővel, még mindig nincs ott.

  Rejtett oldalak és Chrome-funkciók, amelyek hasznosak a tudáshoz

Igen, néhányan lehet lenyűgözte újdonsága érzetek, majd írjuk rave üzenete, hogy „a Firefox, kiderül, is lehet élni!” Vagy: „Miért az Opera”. De akkor még mindig visszajössz. Bizonyította a Google.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top