10 причини да преминете към Yandex.Browser

1. Нов интерфейс

“Yandex.Browser”, за разлика от толкова много любими Chrome, предлага повече възможности за феновете на персонализиране. Да започнем с това, че използва нов интерфейс, наречен “Cousteau”. Поддържа прозрачността на елементите, разположението на раздели отгоре или отдолу, цветни раздели, които се приспособяват към цвета на разглежданата страница.

Но най-важното е, че този интерфейс се развива активно: всяка нова версия на програмата може да открие някои промени. В сравнение със замразените във времето Chrome “Yandex.Browser” изглежда много по-жив и обещаващ.

2. Интеграция с услугите на Yandex

Браузър Yandex, интеграция с услугите на Yandex

Ако сте активен потребител на услугите “Yandex”, тогава е съвсем логично да изберете браузър от една и съща фирма. Освен това, разработчиците са предоставили всичко необходимо, за да ви накарат да се чувствате комфортно. Програмата има редица функции и добавки, които улесняват работата с търсене, облачно съхранение, карти, музикални услуги и други проекти от Yandex.

3. Вграден рекламен блокер

Браузър Yandex, adblocker

Без реклама много сайтове просто не могат да съществуват, това е очевидно. В същото време някои са толкова злоупотребявани с реклами, които потребителите просто трябва да инсталират резачки за банери.

Създателите на “Yandex.Browser” предлагат компромисно решение на този проблем. По подразбиране adblocker е деактивирано по подразбиране, но ако рекламите на даден сайт са твърде досадни за вас, можете да го активирате. По този начин рекламите на конкретен сайт (или дори само на отделни банери) ще бъдат блокирани, а не по целия Интернет.

4. Сигурност

yandex браузър, сигурност

Сигурността е специален елемент в списъка с предимствата на Yandex.Browser. Изглежда, че разработчиците са поставили за цел да създадат най-сигурния браузър в света и уверено да преминат към него.

Наред с технологиите, които вече ни познават в други уеб браузъри, Yandex.Browser има и вграден антивирус, наречен Yandex Protect Service. Той следи сайтове и файлове, които се изтеглят в реално време, защитава личните данни и предотвратява промените в критичните компоненти на програмата. Повече информация за тази технология можете да намерите тук.

  Как да направите екранна снимка в Chrome без разширения

5. Режим “турбо”

В “Yandex.Browser” има почти същия режим за бавни връзки, както в Opera. Когато го активирате, съдържанието на страниците, включително видеоклипът, се компресира на сървърите на “Yandex” и едва след това се прехвърля в браузъра. Това ви позволява да ускорите зареждането на страници и да запазите трафика си.

6. Вграден комплект добавки

Yandex.Browser 5

Повечето читатели на Lifehacker са опитни потребители, затова е лесно да инсталират всяко необходимо разширение. Много обикновени хора обаче дори не знаят какви разширения на браузърите са и къде да ги търсят. Тя е за тях в “Yandex.Browser” включени набор от най-необходимите допълнения. Достатъчно е да отворите настройките, да активирате необходимите такива – и можете веднага да отидете да сърфирате в интернет.

7. Бутони в лентата за търсене

Yandex.Browser 6

Малък, но много удобен чип. В най-новите версии на програмата в адресната лента се появява бутон, който ви позволява незабавно да отидете на главната страница. Не е нужно да разбирате джунглите на навигацията на сайта, с едно кликване – и сте там. А когато изберете адреса на страницата, се появяват още два бутона, с които можете да я копирате, да я изпратите по имейл или да я споделите в социалните мрежи.

8. Синхронизиране с мобилни програми

Сега е трудно да се намери човек, който има само едно цифрово устройство. Обикновено всеки има поне два или три: настолен, лаптоп, смартфон, таблет. “Yandex.Browser” не само има версии за всички платформи, но и синхронизира между тях. Това синхронизира пароли, отметки, история, настройки за началната страница и разширенията.

9. “Таблото за резултатите”

Yandex.Browser 7

Началната страница на браузъра се нарича “Табло за резултатите”. Той съдържа плочки от често посещавани сайтове, връзки към история, разширения, приложения и низ за търсене. Възможно е да зададете тапет или да изберете от наличните в програмата – статични или анимирани. По принцип този елемент на “Yandex.Browser” изглежда много стилен и модерен. Естетите го харесват.

  4 начина за изчистване на кеша на Safari на Mac без да се засягат други данни

10. Бързи отговори, преводач и валутен преобразувател

Yandex.Browser 8

В Yandex.Browser, по подразбиране, има много удобни чипове, които в други уеб браузъри могат да бъдат реализирани само с помощта на допълнителни разширения. Например, вграден преводач на контекст и конвертор на валута. Но най-вече ми харесваше намек за помощ, обяснявайки значението на избраната дума.


Използвали ли сте някога Yandex.Browser? И как импресии?

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top