Как да изчистите данни в Google Chrome за формуляри за автоматично попълване

Методите за изтриване на данни, използвани във формата на автодовършване, не са уникален лифхак. Тази функция се предоставя от разработчиците и е достъпна в настройките. Но все пак не можете да знаете за това.

Пълно премахване

Първата опция ви позволява да изтриете всички пароли безразборно. Ако ви харесва, отворете настройките на Google Chrome и изберете опцията “Още инструменти”. В диалоговия прозорец, който се отваря, кликнете върху “Изчистване на данните за сърфирането”.

След това поставете отметка в квадратчето “Данни за автоматично довършване” и изберете за кой период от време искате да изтриете данните за вход и паролите. Можете да изтривате данни, които са се появили през последния час, ден, седмица, месец и цялото време.

ясни данни: пълно премахване

Селективно изтриване

Ако искате да се отървете само от някои данни, тогава можете да го направите и вие. Отворете менюто “Настройки”, изберете “Показване на разширените настройки” и намерете секцията “Пароли и формуляри” там.

В противен случай до реда “Помощ за запазване на пароли с Google Smart Lock” кликнете върху бутона “Конфигуриране”. Изберете ресурсите в списъка, от който искате да премахнете функцията за автоматично довършване. За да направите това, кликнете върху кръста отдясно на линията.

ясни данни: селективно изтриване

По такъв прост начин можете да изтриете данни от всеки компютър, в който сте имали неразумността да въведете данните си в базата данни на браузъра.