Hvorfor forbruger Chrome så meget hukommelse og hvad man skal gøre med det

Hvorfor bruger Google Chrome så meget hukommelse?

Moderne Internet er væsentligt anderledes end den måde, det så ud på tidspunktet for dets udseende. I stedet for enkle statiske websider blev der fulde webapplikationer, der bruger en række teknologier.

Kig nu på fanen i din browser: i en af ​​dem lanceret en online musikafspiller, i en anden du læser denne artikel, i den tredje for at åbne en tekst editor, som du “for et minut” distraheret til Layfhakera, og i den fjerde venter på deres tur sjov film på YouTube. Dette er allerede mindst fire forskellige applikationer, der arbejder samtidigt i din browser (og nogle brugere holder endda et par dusin faner åbne).

Og skifte mellem disse tabbed applikationer skal ske øjeblikkeligt, du vil ikke miste hvert par sekunder på denne proces hver gang. Og hvad betyder det? At alle de nødvendige data skal gemmes i RAM! Her er naturligvis et meget forenklet svar på spørgsmålet om, hvorfor alle moderne browsere bruger så meget RAM.

Men Chrome bruger mere RAM end resten, ikke?

Sandt. Og det har en grund. Lad os forlade de ubegrundede påstande om, at “de buede indiske programmører skriver den forkerte kode”, og vi vil se, hvad der virkelig sker.

  1. Chrome browser bruger en multi-proces arkitektur. Hver fane og plug-in installeret i browseren har sin egen proces. Dette gør det muligt for Chrome for at arbejde støt, og i tilfælde, hvis for eksempel, i den ovennævnte situation, du har på en af ​​fanerne hænge Flash, vil det ikke føre til at gå ned browseren lukkes, og du vil ikke miste dit arbejde resulterer i en teksteditor.
  2. Preload-funktionen, som er designet til hurtigt at åbne links. Denne funktion forsøger at forudsige hvilket link du nu vil gennemgå, og overfører de nødvendige data før dit klik. Komfortabel? Ja, men kræver også RAM.
  3. Et stort antal tilgængelige udvidelser. Et stort udvalg af udvidelser til alle lejligheder er et stort plus for Chrome. Men det kan også blive en stor minus for tankeløs ansøgning, da hver udvidelse også kræver en vis mængde hukommelse for sit arbejde.

Så hvad i sidste ende? Ja, Chrome-browseren bruger virkelig mere hukommelse end mange konkurrenter, men det er gjort for brugerens bekvemmelighed og hurtigt arbejde. Og nu opstår det næste spørgsmål.

Brug en masse RAM er dårligt?

Guys, hvorfor udstyrede du din computer med alle disse gigabyte RAM? For at åbne task manager og blive frustreret over, at alt det, oh horror (!), Bruges?

Lad mig minde om, at RAM er opfundet for at indlæse de data, som systemet snart har brug for for hurtig adgang til dem. Det giver os operationelt arbejde generelt og øjeblikkeligt skift mellem applikationer i særdeleshed. Derfor, jo mere fuldt RAM bruges, desto bedre. Konstant bekymre sig om antallet af travle RAM’er, og endnu mere for at rense det med alle mulige “oprydningsprogrammer” – dette er en helt ubrugelig og endog skadelig besættelse.

Således er den aktive brug af RAM i browseren Chrome i en ideel situation ikke noget forkasteligt. Det virkelige liv ser undertiden dog helt anderledes ud end de planlagte udviklere. Nogle brugere er overvældet med et utal af udvidelser installeret, akkumulerende tiere og hundreder af faneblade åbne, Chrome kører parallelt med tunge programmer, som selv er i stand til at “ødsle” system.

Sådan reduceres Chrome’s appetit?

Så vi fandt ud af hvorfor browseren bruger meget hukommelse, og at det i de fleste tilfælde er helt naturligt. Men hvad hvis i dit tilfælde bliver det til et problem?

Der er to løsninger. Den første er at øge mængden af ​​RAM. En sådan opgradering er ret nemt og ikke for dyrt at gøre på skrivebordet. Men for bærbare computere er det ikke altid muligt, så du skal ty til softwareoptimering. Vi har gentagne gange skrevet om, hvordan du mindsker browserforbruget i Google Chrome, så vi begrænser os til kun en kort liste over nødvendige handlinger:

  • Brug et minimum af udvidelser.
  • Indstil standard hud tema.
  • Deaktiver plug-insne.
  • Optimer de skjulte indstillinger.
  • Brug en særlig udvidelse til at aflæse baggrundsfaner fra hukommelsen.

konklusion

Skift fra Google Chrome til en anden browser eller ej – det er selvfølgelig op til dig. Jeg har lige forsøgt at fortælle dig, at den aktive brug af systemressourcer, som ofte skyldes dette program, er langt fra altid en minus. Oftest giver denne egenskab tværtimod hastighed og stabilitet i arbejdet, hvor lig med denne browser stadig ikke er der.

Ja, nogle af jer kan være fascineret nyhed af fornemmelser og derefter skrive rave indlæg, at “i Firefox, viser det sig, også kan leve!” Eller “Hvorfor jeg bruger Opera”. Men så vil du stadig komme tilbage. Bevist af Google.