7 mielenkiintoista tietoa krokotiileistä

Vaikka luojat scifi elokuvien viettää valtavasti työtä yrittää keksiä entistä kauhea ja hämmästyttävä hirviöitä meidän kotiplaneetta asuttavat olentoja valmis antamaan sata pistettä eteenpäin jollekin vieraalle. Krokotiilit ovat yksi harvoista dinosauruksen aikakauden jäljellä olevista todistajista ja ne ovat olleet olemassa yli 250 miljoonaa vuotta. Huolimatta tällaisesta kunnioittavasta ikästä, he tuntevat hyvältä ja ovat valmiita yllättämään sinut paljon mielenkiintoisia tosiasioita.

Krokotiilit kasvavat koko elämänsä

Krokotiilien elinajanodote on 80-100 vuotta ja koko tämän ajanjakson ajan ne kasvavat edelleen. Tämä johtuu luiden kasvavista ruston alueista. Vielä mielenkiintoisempi on hampaiden tilanne. Perusteluissa vanhan onton hampaan kuluminen, koska ne vähitellen kasvaa uusia, jotta vuosia elämästäsi saattaa olla saalistaja kuin tusina kertaa vaihtamaan ensisijainen ase.

Krokotiilit uivat merillä ja valtamereillä

Krokotiilien pääasiallinen elinympäristö on makean veden säiliöt. Mutta on olemassa lajeja (karkeasti krokotiili, kammattu krokotiili, krokotiili caiman), jotka suvaitsevat suolaista vettä. Merikrokodilat käyttävät merivirtoja pitkillä matkoilla. Tehtiin erityinen tutkimus, jonka aikana yksi havaittavista eläimistä ui 590 kilometriä 25 päivässä. Usein nämä matelijat ovat joutuvat pois rannikkovesistä kilpailijansa – tiikeri haiden, jonka hampaat eivät selviydy paksu ihon krokotiili.

Voi kiivetä puita

Viimeinen asia mitä odotat on nähdä tämä hankala saalistaja puussa. Tennesseen yliopiston tutkijat ovat kuitenkin esittäneet näyttöä siitä, että jotkut krokotiililajit voivat kiivetä puiden rungoissa lähellä jokia. Ei ole aivan selvää, miksi he tekevät tämän. Työversio on, että tällä tavalla matelijat tarjoavat paremmat olosuhteet termoregulaatiolle.

Krokotiilit niellä kivet

Krokotiilien vatsassa ruumiinavaus yleensä löytää useita kiviä. Eläimet niellä heitä paremmin jauhaa nieltyjä paloja ruokaa, koska pureskelusta krokotiilit eivät tiedä miten. On myös versio, että nämä kivet toimivat eräänlaisena painolastina. He siirtävät matelijan painopisteen, mikä lisää vakautta uinnin aikana.

Krokotiilit eivät itke

Yksi tavallisimmista antiikin ajoista ilmestyneistä krokotiileistä kertoo, että krokotiilit itkevät ja syövät uhrejaan. Itse asiassa se vain osittain vastaa totuutta. Kyllä, jotain kyyneleet krokotiilit todella noudatetaan, mutta ne selittyvät tarpeesta suolaa vastuuvapauden poistuu kehosta, jotka ovat erityisiä rauhaset sijaitsevat eniten huomiota.

He hyppäsivät ulos vedestä ja ajoivat laumaan, kuten hevosia

Krokotiilien luonnollinen elementti on vesi. Siellä he kyllin taitavasti ja nopeasti uivat, ja tarvittaessa he voivat jopa hypätä vedestä jopa 2 metrin korkeuteen. Maan päällä he enimmäkseen lepäävät ja näyttävät erittäin hankalilta. Vakavissa tapauksissa krokotiili pystyy toimimaan melko nopeasti kiinteällä pinnalla ja jopa laiturilla tavalla kuin kilpahevos. Katso video tästä linkistä, vasta loppuun asti.

Krokotiileillä voit tehdä ystäviä

Tämä saalistaja on tietenkin mahdotonta. Mutta enemmän tai vähemmän siedettävä suhde on varsin realistinen. Esimerkiksi käytettäessä Afrikkalainen kylä Sabu tilasta Burkina krokotiileja läheiseltä järven pidetään pyhiä eläimiä, niin monen sukupolven asukkaat ruokkia niitä ja suojella täyttö metsästäjiä. Hyvin ruokittu ja tyytyväinen järveen asukkaat vähitellen muuttuivat niin rauhallisiksi, että he antavat ihmisille ilman pelkoa pilkata itsensä ja jopa vetää häntä. Se osoittautui upealle nähtävyydelle matkailijoille, jotka tekevät henkeäsalpaavista itsekeskeistä hyvin lähellä saalistajia.

Mielenkiintoista on, että krokotiilit edustavat huippulinkkiä elintarvikeketjussaan. Tämä tarkoittaa sitä, että heillä ei ole luonnollisia vihollisia, vaan he voivat torjua minkä tahansa elävän eläimen, joka löytyy kotoperäiseltä elinympäristöltä. Paitsi vaarallinen saalistaja planeetalla – kohtuullinen mies.