Ismerkedjen meg a kronométerekkel

Talán soha nem hallottad a “kronófágok” szót, de ők hisznek nekem, mindennap jelen vannak az életünkben.

A kronófák – az időgazdálkodásból származó kifejezés – idő elfogyasztói, vagyis minden, ami elvonja a szükséges és tervezett dolgokat.

Fajták chronofagov számtalan, és mivel mindannyian különbözőek és mindegyiknek van saját zamorochkija, akkor a bennünk lévő kronómák teljesen másképp válhatnak. De még így is, ki tudjuk deríteni a kor leggyakoribb mosogatóit.

A mindennapos kronófák (szociális hálózatok, TV stb.) Mellett, amelyek eléggé közhelyesek ahhoz, hogy régóta beszéljenek róluk, vannak olyan órák és percek más lelkesítői is, akiknek figyelmet érdemelnek. Ismerjük meg őket.

Gondolj a hobbijaidra

Természetesen az Ön hobbija örömet és változatosságot hoz az életében. De gondoltál már arra, mennyi ideig tart a hobbijaid?

Amikor megpróbáltam kiszámítani a kronométereket, kiderült, hogy a legaktívabb kronofáma a kedvenc zeném. Az volt az oka, hogy több tucatszor későn voltam a munkaért, baráti találkozókért, és egy nap már majdnem késő voltam a vonathoz, ezért hallgattam a kedvenc zenéimre, hogy megállítsam az állomás megállását.

A második az én kronophage, furcsa módon, kiderült, hogy olyan hasznos leckét, mint az olvasás. Szeretem a kora gyermekkori olvasást, az iskolában és az egyetem “olvasható” órájában, unalmas leckékbe és párokba rendeztem magam. Most, amikor ez a csodálatos idő telt el, az órákat el kell lopni az alvástól. Gyakran észreveszem, hogy reggel négykor ülni tudok a könyvvel, amikor nyolckor már fel kell kelni.

Nézzük meg, hogy a hobbija hasznos hobbiként vagy kronófág, melynek sokkal kevesebb időt kell töltenie.

Vegyünk egy darab papírt, és oszd meg négy oszlopra.

Az első oszlopban írja le az összes hobbijait és hobbijait.

A második oszlopban add meg mindazokat az előnyöket, amelyeket ezek a tevékenységek adnak neked (lazítson, segíti az önképzést, így a hangulatod emelkedik stb.).

A harmadik oszlopban írja le azt az időt, amelyet naponta, héten, hónaponként (átlagosan) költ.

Csodálja meg a kapott képet. Ha megérted, hogy hobbijaid nem zavarják a munkát és más fontos dolgokat, akkor boldog ember vagy, mivel hobbijaid nem kronófák. Ha ellenkezőleg, látja, hogy a hobbija túl sok időt vesz igénybe (és nem csak szabad), menjen a negyedik oszlopba.

A negyedik, legfontosabb oszlopban el kell halasztani a témát, hogyan vezethet hobbiját bizonyos időkeretbe. Állíts be magadnak világos határokat: olvasd el (nézd meg a tévéműsorokat, játszhatsz videojátékokat stb.), Ha ez egy hétköznap, két órával azelőtt, hogy lefekvés előtt. A határidőtől való eltérés esetén írja le magának a bírságot: ha ma 30 percig játszol számítógépes játékokkal, akkor holnap egy órával kevesebbet fogsz játszani. A sárgarépa és a sárgarépa módszere – ahogy ismeretes – nagyon hatásos egy személyre.

Megérteni, tudod, hogy mondjam “nem”

A “nem” képtelensége az egyik legarenebb kronófág. Ne felejtsétek el, mennyi időt töltöttél, mert féltél türelmetlenül megjelenni és feliratkoztál valamire, tedd azt, ami nem volt sem idő, sem vágy.

A kronophagus megszabadulása könnyebb, mint első pillantásra. Ehhez nem kell mitikus sürgető dolgokat találni magadnak, vagy elbújhat a kellemetlen barátoktól, ismerőseiktől és kollégáitól.

Vegyünk egy darab papírt, és rajzoljuk a napot. Igen, igen, rajzolj erre: ez a nyolc óra, amit munkára költ. Festeni őket egy színes filctollal, és nagy betűkkel írni a “munka” szót. De ez a nyolc óra (ideális esetben) aludni fog. A tartalékban van még nyolc órája, amelyről úgy tűnik, hogy önmagában költhet. De ott volt: emlékszel a reggeli összejövetelekről, az út költségeiről … a lista sokáig folytatódhat.

Ha egész napot rajzol, akkor kiderül, hogy csak egy óra szabad idő maradt. Szerintem nem nagyon örülsz azzal a kilátással, hogy a 60 percet nem magadra, hanem egy másik személy ügyére költheted, aki, ha emlékszel, ugyanazt a 24 órát egy olyan napban, amilyet.

A következő alkalommal, amikor valaki úgy dönt, hogy betölti téged a tettekkel, bátran mutassa meg művészetét. Az esetek többségében egy másik személy számára az “életkép” pillanatától mindenki világossá válik, és nem ragaszkodik hozzá a kéréshez.

Az aspiráció, hogy mindent elkapjanak, mindenütt és most

… nem a legjobb törekvés. Mindannyian tökéletességre vagyunk, és mindannyian meg akarjuk mutatni másoknak fontosságunkat, fontosságukat és nélkülözhetetlenségünket. Ha több ügyet egyszerre veszünk fel, elfelejtjük, hogy lehetőségeink korlátlanok. Úgy véljük, hogy nagyon jó, de valójában nagyon nagy gyengeséget mutatunk be – a tervezési és prioritási képtelenséget.

Természetesen mindig van hely a spontaneitásnak és a meglepetéseknek az életben, de itt vannak a dolgozó esetek – amit világosan és előre meg kell tervezni. Határozza meg, mi fontosabb számodra, és ami nem fontos. A feladatok elindításakor ne térjen el a tervétől.

Te vagy a legfontosabb kronófágod

Észrevetted, hogy gyakran pazarolja idejét hiába? Le kell ülnie, és meg kell írnia ezt a jelentést, hanem inkább más “sürgős” eseteket talál. Igen, mindannyiunk kivonulása nagyon, nagyon jó. Gondold végig a veleszületett emberi képességet, hogy mindent ki tudjon tenni, majd hét egyszerű tipp segít.

Kronófágok, amelyekről nem tudsz megszabadulni

Ilyen időzítők közé tartoznak például a forgalmi dugók és a sorok. Életünkben elkerülhetetlenek, és semmilyen módon nem tudjuk őket befolyásolni. De kihasználhatjuk a kronophagokra fordított időt.

Ön egy forgalmi dugóban van? Hívja a szülőket, akiket még nem figyeltek meg két hétig. Üljön vonalban a kerületi klinikán? Helyezzen el valakit, és menjen el, hogy friss levegőt kapjon. Sok lehetőség van.

Az idő az egyik legkedvezőtlenebb emberi erőforrás. Próbálja meg használni nagyobb előnyökkel magadnak.

És milyen krónikák és hogyan kezelik őket? Ossza meg a megjegyzéseket.