Hvordan man vælger en sadel til en cykel, så der ikke er nogen gevindskæring

Ligegyldigt hvor dyr og stejl din cykel er, er den grundlæggende bekvemmelighed i bevægelse altid en afgørende faktor.

Hvis du ikke efterlader ubehagelige eller smertefulde fornemmelser i området med balder og perineum, når du cykler, kan det ikke være tilfældet i sædet. Ja, det er almindeligt antaget, at i de fleste sådanne tilfælde løser købet af en anden sidus problemet om gangen. Men mennesker, der konfronteres med det, er andre måder at bekæmpe akut smerte kun ukendt.

Derfor, før du går i butikken til en ny “kaptajns stol” (forresten er hans valg ikke så åbenlyst og kræver en ret håndgribelig investering), foreslår jeg at du læser den næste publikation. Her giver vi nogle tips til at hjælpe med at gøre din nuværende sadel mere behagelig, samt forklare, hvordan man kan måle kroppen og vælge en ny “fodaftryk”, så så ingen smerter.

Så hvis dit femte punkt giver dig angst efter en kort cykeltur, så er problemet sandsynligvis skjult i:

 1. forkert plads eller sædeposition
 2. ubelejlig styrestilling;
 3. mislykket eller ukorrekt udformning af sadlen selv
 4. lavet af et materiale af dårlig kvalitet eller en stærkt slidt sadel
 5. Forkert landing af rytteren – En banal grund, som ikke kan udelukkes
 6. et ekstra lag mellem sædet og din krop.

Sådan justeres sadelpositionen

Hvis smerten optræder direkte under selve turen, er det i de fleste tilfælde muligt at klare denne fejl ved at justere placeringen af ​​sædet, sædeposten eller roret. Og hvis du tænker på at beskæftige dig med smertefulde en gang for alle, er inspektion af disse knuder af din “stålhest” den første ting, du skal begynde med.

Det kan også ske, at turen giver dig reel smerte, og ikke nogle vage “smertefulde fornemmelser”. I dette tilfælde skal du virkelig tænke på at købe en anden sadel, men prøv nu følgende manipulationer:

 • juster vinklen på sædet,
 • Kontroller om sidekantet er praktisk at konfigurere,
 • juster sædepostens højde,
 • juster højden af ​​rattet,
 • Juster styringsknappernes position, så pasformen er behagelig, uden unaturlig tilt frem eller tilbage.
Sådan justeres sadlen til en cykel
MichalLudwiczak / Depositphotos.com

I vores dagens tilfælde hver millimeter er meget vigtigt, og selv en lille afvigelse fra den ideelle vinkel fra landingssynspunktet kan føre til, at lørdagsturen bliver til tortur, hvis konsekvenser minder os om de næste to eller tre dage. Spil med indstillingerne af sædet, sædeposten og alle de samme ror. Har tålmodighed: prøv forskellige muligheder og en lille tur for at sammenligne deres bekvemmelighed, når du kører.

Husk principreglen: Sadelens placering skal være forholdsvis vandret. Hvis sædet er løftet op eller nikke tilbage mere end et par grader, noget er sandsynligvis stadig ikke tilfældet: i det første tilfælde, du vil give overdreven stress på hænder, håndled og albuer, og den anden – i skridtet område. Behageligt lille, enig.

Der er et andet vigtigt punkt, der skal tages i betragtning: Under kørslen er ikke hele din krops masse helt på sædet, og hvis det var, ville det helt sikkert skade cyklisten. På en god måde skal sadlen kun påtage sig en del af belastningen ved flytning, så din vægt bliver jævnt fordelt mellem lyske og sædeområder, hænder og ror.

Når du er heldig nok til at bestemme sædets kære position, hvor kørslen endelig vil begynde at bringe glæde, stop på de nåede og ikke flere hældningsvinkler ændres ikke under ingen omstændigheder.

For troskab kan du endda bemærke den ønskede position permanent markør, isoleringstape eller nafile for at bevare den i sejrens historie over smerte. Hvis sæden skal af en eller anden grund fjernes eller flyttes, vil du ikke være lang med den.

Alt skyld i tøj

Hvis du har brugt til at bære løst tøj, eller størrelsen på din femte punkt kan sammenlignes med dem berømte Kim Kardashian (Kim Kardashian) eller Nicki Minaj (Nicki Minaj), kan turen være smertefuldt for dig at udøve. Faktum er, at vævene af væv eller hud, der kommer i kontakt med sædet, begynder at gnides ved bevægelse, hvilket uundgåeligt fører til udseende af slid og dem – til smerte i intime steder.

Af denne grund, cykelshorts Lycra så let: fastsiddende, de reducerer friktion mellem din krop og cyklen, som, ja, det blev udtænkt af designere. Materialet, der bruges i produktionen, presser hele kroppen “overskud” og gør dem til et jævnt og ret fladt kontaktområde med cykelsædet. Så hvis du er en af ​​dem, der ruller i fritliggende tøj, så prøv at køre i specielle shorts fra Lycra – forskellen vil være håndgribelig.

En velvalgt sadel til en cykel bør kombineres med specielle shorts
eatcute / Depositphotos.com

Hvilke krav skal en sadel på en cykel

Generelt har vi brug for et solidt, men samtidig lidt springende cykelsæde. Det skal ikke ligne en granitblok, som selvfølgelig ikke vil bringe trøst til din cykeltur. På den anden side bør det ikke være hensigtsmæssigt, som en bedstefars stol, doneret til ham til ære for det næste årsdagen, fordi vi husker: blød har egenskaben at gnide.

Opkøb af et cykelsæde kan sammenlignes med et valg af en god ortopædisk madras: Den skal være fast indeni og moderat blød udenfor.

Men hvis der allerede er fundet sadlen med lignende parametre, men smerten kan stadig ikke erstattet af glæden ved at blinke forbi landskabet, er det tid at pitche i finjustering sadelpinden og elevatoren drejeknapper. Enten lurede problemet sig i designet, eller som et resultat af et plagefødt sæde.

  15 frisurer, som enhver pige vil gøre i 5 minutter
Hvilke krav skal en sadel på en cykel
scukrov / Depositphotos.com

De fleste cykelpladser har form af en pære. I dette tilfælde, glathed af overgangen linje fra forsiden, den mest snævre del af sædet til sin “feed” vil påvirke komforten af ​​turen, mens mængden af ​​ballerne generelt ikke spiller en afgørende rolle i at vælge den størrelse, du ønsker. Kort sagt, hvis dine hofter er brede, er det slet ikke nødvendigt, at sadlen i bagsiden af ​​den skal være bredere.

Hvad der virkelig er vigtigt er afstanden mellem kanterne af den buede gren af ​​ischiumet (kroppen hviler på dem, når vi sidder). Disse punkter, hvor vores skelet kontakt med velosedlom, og bestemmer den bekvemmelighed i landingen: hvis sædet er for bred eller smal for dine knogler, så i sidste ende vil det slå hudafskrabninger og smerter.

Hvordan man vælger en sadel til en cykel: ischiumben
sciencepics / Depositphotos.com

Så hvad er bredden af ​​et cykelsæde?

Lad os begynde med, at hver sadel har “kinder” – fremspringende halvcirkler på ryggen, bred del. Meget ofte er sædet udformet på en sådan måde, at disse fremskrivninger lidt hævet op, når du sidder ned, skal dine siddende knogler falder præcis på de yderste punkter af bakkerne, afslører foring lag – og det giver en følelse af komfort. Forresten kan forhøjelserne på “kinderne” i den store del af mange cykler ikke være: alt afhænger af designet.

For at finde ud af om et bestemt sæde passer til dit “ydre” parametre, skal du binde dig selv med et målebånd eller linjal og måle afstanden mellem de centrale linjer i sædets anatomiske forhøjninger. Ideelt set bør denne afstand være den samme som afstanden mellem dine ischiumben. Som du kan se, er alt ret simpelt.

Hvis målingerne af sædet er mere eller mindre klare, hvad med ischiumbenene? Vi svarer: dette er heller ikke et problem. Tag en stor pakke (ca. 5 liter) og fyld den med mel, så massen fordeles jævnt med en tykkelse på ca. 4-5 centimeter inden i ligepakken. Sæt pakken på bordets eller stolens overflade og sæt dig ned (hvis du er uden tøj, vil resultaterne være mere præcise, så tag det alvorligt).

Klatre nu forsigtigt op fra vores eksperimentelle pakke. De huller, du ser nu, og der er udskrifter lavet af dine sciatic knogler. Vi var nødt til at måle afstanden mellem dem. Tag igen en linjal og foretag målinger af afstanden mellem hullernes centre og også mellem deres ydre kanter.

Og lad os nu finde ud af, hvad de data, der opnås på denne måde, betyder.

 • Afstanden mellem hullernes centre (sciatic ben) skal være omtrent lig med afstanden mellem forhøjningerne af “kinderne” på cykelsædet.
 • Afstanden mellem de ydre kanter af huller – en parameter, der har værdi, når en bestemt type sæde, såsom Brooks: deres design giver en stålramme tværstænger. Derfor, hvis du ikke ønsker at kravle knogler af kirtler, husk reglen: sædet er beregnet til at være omkring to centimeter bredere end afstanden mellem de ydre kanter af dine print på pakken. Vi understreger: Vores mål er at sætte vores sciatic ben på sædets “kinder”, og så der er tilbage lidt ledig plads til manøvrer – tilfældige skift og naturlige bevægelser på sadlen under ridning.
 • Det er værd at nævne afstanden mellem hullernes indre kanter – udskrifterne af de sciatic knogler. Hvis du beslutter dig for at erhverve et sæde med et hak i midten, så knoglerens knogler bør ikke falde i denne forsænkning, når du kører, ellers er smerten garanteret for dig. For at dette problem kan passere dig, skal afstanden mellem ischiumets indre kan være mere end ca. 20 millimeter. Således, hvis længden af ​​hak på sadlen er 60 millimeter, skal den indre afstand være lig med 80 millimeter.
Hvordan man vælger en sadel til en cykel med et snit i midten
florin1961 / Depositphotos.com

For dem der troede, at ideen om mel var for tidskrævende, tilbyder vi en enklere version. Sæt dig ned og sæt din håndflader under dine balder føle Sciatic knogler (føles som albuer). Med dine indeksfingre markerer du de steder på stolen, hvor knoglerne, du tror, ​​presses hårdest. Så, uden at løfte fingerspidserne fra stolen, stå op og bede nogen om at rette de markerede punkter med en blyant eller stykker tape.

Nå, vi har de nødvendige parametre. På samme måde kan du måle afstanden mellem de yderste kanter af de sciatic knogler. I dette tilfælde skal fingerspidserne være placeret uden for de punkter, hvor knoglerne udøver det største tryk på stolens overflade. Måske, efter at have fået disse data med erfaring, vil du blive overrasket over, at det sæde, du kører på, er for bredt eller tværtimod er for smalt. Hvis ja, så er det tid til at skifte sæde.

  10 måder at give et andet liv til en gammel bærbar computer

Sådan vælges den rigtige sadel til en cykel

Efter sådanne detaljerede instruktioner er det svært at rådgive en enkelt universel version af sædet, som vil være klart bedre end andre. Hvorfor? Svaret er simpelt: alle mennesker er forskellige, selv for en person kan længden af ​​arme og ben være forskellige, hvilket betyder, at hvis det passer mig, er det slet ikke et faktum, at det vil være for dig. Ikke desto mindre er nogle sæder designet og lavet meget godt. Derudover er de berømte for deres kvalitet. Hvis du ikke længere er i stand til at udholde lidelse, og vores råd ikke har hjulpet, så kan du prøve en af ​​dem, når du vælger ikke at glemme parametrene i din krop.

Hvis du tror på behovet for at erstatte sædet på din tohjulede følgesvend, vil den samme sund fornuft bidrage til at forenkle søgeprocessen. Der er mange modeller til salg, forskelle er også til stede i deres typer. Derfor er trofast I dette tilfælde vil metoden finde ud af, hvordan du kører oftest.

Sæder til at gå cykler

Landing, når du kører på et krydstogt eller en bycykel, er normalt lige, selve turen varer ikke for længe. Derfor vil sædet, der er udstyret med en støddæmper, bare være korrekt. Bred og kort, med en blød foring og fjedre, er det i stand til at give rytteren komfort og glæde af at gå rundt i byen.

Hvordan man vælger en sadel til en cykelkrydder
Eshma / Depositphotos.com

Sæder til vejcykler

Deltag i løbene på korset eller dække en betydelig afstand på motorvejen? Du er nødt til at “arbejde” sadlen, lange, smalle og med et minimum lag (du kan undvære det) foring. Under turen, kun en del af din vægt falder på mødet knogler og anspændt kropsholdning og særlige shorts helt udelukke tilstedeværelsen af ​​tøjet folder i benene og skridtet (som vi har set, kan korrekt matchede tøj føre til smertefulde hudafskrabninger). Har du for nylig været medlem af landsmændsklubben? I dette tilfælde anbefaler vi dig at sæde med lidt ekstra “Myakushko”, så kroppen gradvist vant til de specifikke timers pokatushek.

Sæder til mountainbikes

Mountain stier, hvor det meste af tiden nødt til at ride stående i pedalerne, læne sig tilbage og hænge over cykelstellet i de mest usædvanlige rejser, for at evaluere sæde komfort på fordel, du ikke lykkes: bold regerede ekstreme. Derfor har du bare brug for en kompakt sadel med en strømlinet form, og jo mindre jo bedre. Dette vil ikke kæmpe imod det på hver stejl afstamning og skarp sving. Selvfølgelig bør et sådant sæde være så stærkt som muligt og fremstillet af pålideligt materiale.

Sæder til turistcykler

Yderligere flytning af ridning en cykel betød, at sædet vil være stærk (bedst – af naturlæder) og vil ikke begrænse dine bevægelser – en krydsning mellem en sadel til bjerg og racercykel. Til disse formål passer du en model med en smal frontdel, bløde indsatser i kontakt med ischiumbenene og tilstrækkelig længde til at kunne læne lidt tilbage.

Kvindernes sæde

Der er generelt en separat sang: smukke kvinder har lår bredere, mens kroppene selv er mindre. Derfor er designen af ​​sædet obligatorisk i første omgang justere cykler til disse anatomiske træk. Her er faktisk det hele.

Hvad er materialerne

For et øjeblik stopper vi på de materialer, der bruges til at gøre foringen på cykelpladserne. Hovedformålet med beklædningen er at sørge for et behageligt møde på ischiumbenene. Et træk ved de samme slags materialer, som foreningen normalt er lavet på, er at under vægttrykket opfører de sig på forskellige måder.

gel lining-inserts gentage kroppens form og giver maksimal komfort. Af denne grund er de fleste af dem, der er vant til skating til glæde, foretrukne sadler med gelinsatser. Ulempen er, at de i modsætning til indlæggene lavet af skumgummi komprimeres meget hurtigere, hvilket uundgåeligt fører til et fald i komfortniveauet.

Skumplader. De er formbar, villigt gennemboret og lige så hurtigt tilbage til deres oprindelige form. Som vi allerede ved, værdsætter ryttere dem for deres bedste, i sammenligning med gelanaloger, komfort: de smuldrer under indflydelse af vægt og de presses mindre. For cyklister, hvis vægt overstiger 90 kg, vil sadlen med skumforing være ideel, da den vil blive knust meget længere. Denne samme funktion bør tages i betragtning for dem, der kan lide at rejse lange afstande.

Og du kan bruge en speciel cykel pude, som sættes på som en dækning. Problemet kan ikke umiddelbart vise sig på trods af blødhed og komfort, foring materiale er fordelt over hele overfladen ikke er så ensartet som i den oprindelige fabrik sæde foring, så det kan “walk” på området med relativ frihed, uanset om du kan lide det eller ej. Fans af uhørte vandreture vil ikke have problemer, men det er nemt for dem, der kan lide at snooze. Derfor anbefaler vi sidstnævnte at se nærmere på specielle cykel shorts eller velopampersam, som kan være en meget mere rentabel investering.

  Hvordan man vasker og tørre sneakers korrekt

Udformningen af ​​de fleste cykelsæder sørger for beskyttelse af rytterens perineum, fordi der i dette område er et stort antal nerveender og blodkar koncentreret i manden. I denne henseende producerer producenter sadler med en mindre mængde foring i midterdelen, hvilket tillader det reducere trykket på lyskeområdet, og giver også ekstra ventilation og komfort under en lang tur.

Som vi har sagt, kroppen struktur er alle forskellige: nogle er gemt i at købe sæder med en langsgående snit, andre vælger en model med et minimum antal fordybninger. Selvfølgelig, generelt velosodla med et design, der reducerer presset på mellemkødet under kørslen, er egnet til næsten alle ryttere, både mænd og kvinder, men det er stadig et spørgsmål om personligt valg.

Mange pladser til cykler er udelukkende fremstillet af syntetiske materialer: fra selve sideski og slutter med skumgummi eller gelforing. Hvorfor? Relativt let vægt og uhøjtidelighed i drift lavede polymerer de absolutte ledere i sportsbranchen.

Ja, sæderne kan binde med naturlig læder – det er holdbart og stilfuldt, men, ak, beats råd til. Mange fans af drevet, i uanset hvilken type cykel, med undtagelse af bjerget eller ridning, accepterer: bevist mere end én generation af cyklister og holdbare klassiske læder sæder – det perfekte valg (tilhængere af mountainbike er tilbøjelige til moderne varianter, undertiden med kraftig opbakning, i stand til delvist glat ujævnhed af ruten).

Hvad er hemmeligheden bag den klassiske lædersæde? Vi svarer: i sin konstruktion. Materiale til sadlen er lavet af et stykke jordlæder, der tidligere er strakt på en speciel metalramme. Det er ligesom din foretrukne sneakers, købte for et par år siden: Det er lige så godt, huske alle de drejninger af skæbnen, og aldrig går af mode – superudobno og hjem-stil hyggeligt.

I dette tilfælde bevares lædersædet alle de Teknologiske fordele ved deres moderne kolleger: Formen er den samme, men dækket af en mode, der ikke går ud af mode – et tegn på succes og praktisk funktionalitet. Her og den langsgående udskæring giver en stabil ventilation og en behagelig fornemmelse af materialets naturlighed. En minus: kræver ordentlig pleje, som dyre sko.

Lad os opsummere: har du brug for et nyt cykelsæde?

I denne sag besluttede vi at stole på Vlobologist Bike Snobs mening:

Hvis du havde mulighed for at arbejde i en cykelbutik, ville du have vidst om kundeklager om bekvemmeligheden ved at flytte. I de fleste tilfælde vedrører disse klager et sæde, der “ikke kan lide”, hvilket naturligvis ikke udelukker andre præcedenser.
På den ene side er klagerne retfærdige. På den anden side er der en lige så høj modargument: Det handler om at cykle, ikke om hvor komfortabel din biograf er for at se din nye sofa. Til sidst er det ikke engang en lænestol, og det er heller ikke en stol. Generelt bør de ikke være komfortable køretøjer. I denne sag er et kompromis et meget relativt begreb. Og hovedmålet med køretøjet er at være sikker.
Nogle ubehag (ikke infernal smerte), selvfølgelig, være til stede, når du rejser. Jo mere tid du bruger på at cykle, desto mere alle dele af kroppen kan du blive syg. På den anden side vil du snart vænne dig til mange fornemmelser – det er helt naturligt fænomen. For at nogen kan ride for glæde, vil sædet være en vigtig og nødvendig procedure. For en person, der ikke er klar til at møde vanskeligheder, en uoverstigelig hindring.

Vi kan drage konklusioner: noget ubehag ved landing finder altid sted at være. Dette er normalt. Anyway, enkle manipulationer og opmærksom tuning hjælpe i de fleste tilfælde kendt til verden. Og selv bicyclebrains vil gerne dele deres erfaring på mange fora dedikeret til dette emne. Niveau op!
Så lad os opsummere:

 • Prøv at justere placeringen af ​​dit sæde, sædets højde og rattstammen.
 • Sørg for, at sædet matcher parametrene i din krop.
 • Kontroller om dit sæde er egnet til brug: Er der tårer og ridser, har den bevaret sin form? Vi ved trods alt allerede meget godt: vi har ikke råd til at spare på os selv.

Hvis jeg ikke nævner noget vigtigt, lad os diskutere dette i kommentarerne. Pas på, lad være med at snyde på sundhed og læse Lifehacker!