Hvordan man vasker og tørre sneakers korrekt

Sådan vasker du sko i en vaskemaskine

I vaskemaskinen vaskes sneakers bedst i specielle poser eller i en gammel pudebetræk. Vælg en speciel tilstand til sportssko, hvis du har en, eller manuel eller delikat vask ved en temperatur på ikke over 30 grader. Så deformere ikke sneakers og taber ikke farve. Glem ikke at slukke for spin og maskinens tørring.

Før du lægger sneakers i bilen, skal du sørge for at vaske sålerne og fjerne små sten, der kan sidde fast i slidbanerne. Ellers kan du beskadige vaskemaskinen.

En anden meget vigtig regel: Glem ikke at fjerne sneakers, hvis nogen, før vask.

Til sneakers så lidt som muligt slå på tromlen, læg dem med nogle håndklæder eller gamle ting. Dette beskytter dine sko mod unødvendige skader, og du behøver ikke at lytte til en banke.

Tilsæt ikke for meget vaskemiddel, uanset hvor snavset dine sneakers er. Overskydende pulver må ikke vaskes og efterlade pletter. Dette er især mærkbart på hvide sneakers.

Sådan vasker du sko med dine hænder

Hvis skoene er nye og dyre nok, og du er bange for at forkæle det, vaskes det med dine hænder. Dette gøres i varmt sæbevand med en blød børste. Indlægssåler og snørebånd fjernes og vaskes separat.

Undersøg oplysningerne på etiketten. Det skal bemærkes fra hvilket stof dine sneakers er lavet, og om de kan vaskes.

Det anbefales ikke at vaske sneakers af læder og ruskind. For at rense dem mod snavs skal du bruge en gammel tandbørste, en fugtig klud eller specielle rengøringsmidler, som sælges i skobutikker.

Sådan desinficerer du sko

At desinficere sneakers, når du vasker, tilsæt et par dråber æterisk olie af fyr, gran, tea tree, eucalyptus, timian, enebær eller salvie til vandet. Alle disse olier har antibakterielle egenskaber. Nå, med dem vil sneakersne lugte mere behageligt.

Sådan Tør Sneakers

Sneakers i tørretumbleren kan deformeres. Og på grund af høje temperaturer kan limen, som sålen holdes på, smelte, så du ikke kan tørre sko på batteriet eller i nærheden af ​​varmeren.

Ideelt set skal du forlade dine sneakers udendørs, men det har ikke altid tid. For hurtigt at tørre sneakers bruger du flere dokumenterede metoder. Bare glem ikke at trække ind i indersålen først: de tørres separat.

1. Ventilatoren

Tag en almindelig blæser med maske, lav to små kroge ud af improviserede værktøjer (tråd eller store papirclips passer) og hæng sneakers på nettet for disse kroge. Tør i 1-2 timer ved medium eller høj hastighed.

Hvis du bare sætter våde sneakers foran fanen, vil de tørre længere.

2. Aircondition

Sæt skoene under klimaanlægget for at få luft i luften. Dette vil også hjælpe skoen til at tørre hurtigere.

3. Støvsuger

Helt tør det ikke, men det hjælper med at trække fugt fra indersiden. Sæt skoene i en spand, et bassin eller en anden bekvem beholder, tag dysen ud, sæt røret i sneakeren og tænd støvsugeren. Tør hver sko i 15-20 minutter.

4. Hårtørrer

Du skal være forsigtig med en hårtørrer. Må ikke tørre den varme luft: dette kan smelte stoffet indeni. Det er bedre at vælge et koldt regime og tørre skoene og sætte det på gulvet. Forlad ikke tørretumbleren inde i skoen.

5. Avis

Den gamle venlige metode med avisen er ikke blevet annulleret, men det vil kun være den længste mulighed. Tag et par aviser, spørgsmålstegn og pakk dem med sneakers. Efter en time skal du kontrollere papiret: Hvis det er helt vådt, skal du udskifte det med et tørt.

6. Silikagel

Han arbejder på samme måde som en avis: absorberer fugt. Bare læg i våde sneakers tasker med kugler af silica gel og forlade i et par timer. Glem derefter at tørre ballerne på batteriet for at genbruge.

Hvis du tvivler på nogen af ​​måderne, skal du først prøve den på gamle sko. Og fortæl i kommentarerne, hvordan du vasker og tørrer dine sneakers.