10 bölcs idézet a világ legnagyobb gazemberek közül

Lucius Cornelius Sulla

Lucius Cornelius Sulla

Először vitorlázóvá kell válnunk, majd a kereket kell vezetni.

Sulla lelépett a történelemben, mint szívtelen diktátor, a kegyetlen elbeszélések szervezője. Azonban kezdte karrierjét quaestorként. Ha arra törekszünk, hogy jó menedzserként lássunk, akkor jól értened kell a csapatod munkájának sajátosságait, és jobb, ha te magad csinálod az utat a “paddler” -től a “kormányoshoz”.

Oliver Cromwell

Oliver Cromwell

Aki nem törekedett arra, hogy jobb legyen, megszűnik jónak lenni.

A kiválóság érdekében a siker kulcsa. Most a népszerű elképzelés az, hogy a perfekcionizmus az embereket boldogtalaná teszi, de ugyanakkor nem teremt fejlődést? Kár, hogy az angol parancsnok és a forradalmár “jobban” azt jelentette, hogy hatalmat tartanak a kezükben és komolyan foglalkoznak az “engedetlenekkel” az 1641-es ír felkelés idején.

Attila

Attila

Ha más emberek döntéseit bírálnák, sokkal kevesebb bátorságra van szükség, mint hogy megvédje a sajátját.

A hun törzs vezetője, aki megölette testvérét és rabszolgává vált Európa felét, igaza volt, azzal érvelve, hogy a bírálat könnyebb, mint létrehozni. Lehet, hogy a döntései nem tetszenek soknak, sőt néhányan esetleg el is fordulnak tőled, de ha biztosak vagyunk a helyességükben, bátran védje véleményét.

Napóleon Bonaparte

Napóleon Bonaparte

“Lehetetlen” egy szó a bolondok szótárából.

Emlékezz ezekre Bonaparte szavaira, amikor el akarod dobni a kezedet, mondd: “lehetetlen”, és visszalépsz. A francia parancsnok több száz katonai győzelmet nyert, és számára nem volt szó “lehetetlen”, amíg Oroszországban nem volt.

Charles Manson

Charles Manson

Én vagyok a király az én királyságomban, még akkor is, ha ez a szemétdombok királysága.

Az amerikai mániákus-gyilkos Charles Manson volt a feltétel nélküli “király” a “családja”. Azonban az ő szavaival, értelme van: bármi legyen is a környezeted, próbáld meg benne lenni a legjobbak közül.

Sztálin József

Sztálin József

Oktatás – olyan fegyver, amelynek hatása attól függ, hogy ki tartja a kezükben, kik akarnak sztrájkolni ezzel a fegyverrel.

Joseph Vissarionovicsnak másképpen lehet kezelni: néhányan – erős politikai figura, aki nagy hatalomra épített, mások számára – egy fanatikus, aki több ezer ártatlan embert ölt meg.
De a bölcsességben nem lehet tagadni. Tudásaid, az oktatásod valóban a fegyvered. És ez attól függ, hogy milyen “háború” fog nyerni.

  Hogyan alakítsunk egy dacát egy luxus nyaralóhelyre?

Jim Jones

Jim Jones

Az embernek naponta legalább egyszer kockázatot kell vállalnia, különben sosem fog tudni róla, hogy szerencsés.

Milyen gyakran vállalja az atipikus döntéseket magának? A legtöbb ember egy egyszer mûködõ forgatókönyvben él, és attól tart, hogy megváltoztat valamit az életükben. De a kockázat néha meglepő boldog változásokhoz vezet.
Sajnálatos módon az a férfi, aki ezeket a bölcs szavakat kimondta – James Warren, Jim Jones néven ismert – kockázata volt, hogy 909 embert (köztük 270 gyermeket) fogyasszanak a Flavour Aidból.

Benito Mussolini

Benito Mussolini

Jobb, ha egy nap egy oroszlán életével élni, mint száz évvel egy juh életével.

“A fasizmus duce” kétségtelenül úgy tekintette magát, mint egy oroszlán, amíg el nem kezdett futni és befejezte útját Mezzegra falu szélén. Mindazonáltal ne hagyja magát szürke egérként, legyen vezető és éljen, mint a természet királya.

Adolf Hitler

Adolf Hitler

Válaszd az utat – menj végig.

A “nagy Führer” útja a Führerbunkerhez vezette, ahol öngyilkosságot követett el. De mindazonáltal úgy ment, ahogyan a végére választott.

Sokan ma már nincs elég bizalom magukban és ötleteikben. Hitler börtönben volt, pártja az összeomlás szélén állt, de ez nem akadályozta meg egy hatalmas katonai-politikai gép létrehozását.

Ted Bundy

Ted Bundy

Számtalan millió, akik a Föld előtt jártak, ugyanazt tapasztalták, az élet csak a mi közös tapasztalatunk.

Nem valószínű, hogy megoszthatja a Theodore Bundy “tapasztalatát”, ha megtudta, hogy több mint 25 embernek van vére a kezében (az áldozatok pontos száma bizonyos források szerint körülbelül 100 körül van). Ugyanakkor igaza van – millió ember élt a Földön, és mindannyian ugyanolyan életet éltek, mint te. Soha ne kérdezd meg magadtól: “Miért én?” – sem te vagy az első, sem az utolsó, akit elbocsátottak, aki beteg és aki közel hal meg.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

Scroll to Top