25 ideja za novi hobi i 50 asistenta resursa

1. Kaligrafija je umjetnost lijepog pisanja

kaligrafija
Rad u boji žarulje

Ako mislite da je kaligrafija samo hijeroglifi, onda ste pogriješili. Obraditi pismo u gradskoj umjetnosti može biti ćirilično i arapsko pismo i hebrejski. A ovo je uvijek više od crtanja. Kaligrafija je čista stvaranja i Zen.

Preuzimanje u kaligrafiji:

 1. “Ultramarine” je online časopis o grafitima, uličnoj umjetnosti, dizajnu, umjetnosti i uličnoj kulturi u Rusiji i inozemstvu. Posebni odjeljak posvećen je kaligrafiji.
 2. Calligraffiti.nl je mjesto jednog od najpopularnijih kaligrafira i uličnih umjetnika Niels Mölmann, poznat kao Shoe. Smatra se izumiteljem stila kaligrafije.

2. Njegovanje i širenje – iracionalno slikanje

Dudling i Sentangle
sibmama.ru

Ova lekcija će odgovarati onima koji se počnu škrabati čim uzmu alat za pisanje u svojim rukama. Glupo od engleskog i preveden – “doodle”. To je iracionalni stil crtanja, razvijanja pamćenja i kreativnosti, kao i samostalnog oblika moderne umjetnosti.

Rush u zanovijetan i zentangle:

 • Tanglepatterns.com – poznato mjesto s velikim brojem uzoraka za izradu pločica Sentangle.
 • Zendoodle – velika zajednica za ljubitelje šaljivosti i zentanglea.

3. Marbling – crtanje na vodu

Efekt mramora
youtube.com

Jeste li ikad tražili fantastične figure s oblaka na nebu? Tada je ovo hobi za vas: netopljive boje stvaraju uzorak na površini vode, a zatim prenesu na papir, tkaninu ili bilo koju površinu. Izgleda vrlo neobično i lijepo, ali proces zaista fascinira.

Postoje dvije glavne tehnike mramora: perzijski ebro i japanska suminaga. Prvi dominiraju apstraktni uzorci, au drugom kružnom razvodu.

Rush u umjetnosti mramora:

 • Marbling.org je međunarodna zajednica ljubitelja marblinga s knjižnicom, galerijom i forumom.
 • Suminagashi.com – stranica posvećena Suminagashi i drugim vrstama mramora.

4. Zamrzavanje smrzavanja

Freezelight
popmech.ru

Možda ste već upoznali čudne mlade ljude koji zamišljaju svjetiljke pred kamerama. To su slatkiši. Od engleskih zamrzavanja – “zamrzavanje” i svjetlo – “svjetlo”. Čini se da se svjetlo zamrzava u hladnom zraku, kada se uklanja pri dugoj izloženosti. Pomoću ove tehnike stvorite i lijepe apstrakcije i krute slikovne kompozicije. Glavna stvar nije obrada računala.

Rush in the frisel:

 • Lpwa.pro je svjetski savez svjetlosnog crtanja.
 • Freezelight.ru je autorov ruski projekt koji je posvećen crtanju svjetlom. Na stranicama ćete naći video lekcije i galeriju s strmim djelima.

5. Mehendi – slika kane na tijelu

mehendi
salonbeauty24.info

Drevna istočna tradicija, koja je u 21. stoljeću ponovno na valu popularnosti. U mehendiu se razvija sve više umjetnika, a ako tražite i nove oblike, pokušajte s bojom kane nadjačati tijelo. Drugi oblik mehendinog entuzijazma jest fotografija na slikama stvorenim na njegovoj osnovi, uključujući nu-stilistiku.

Požurite u mehendi:

 • Mehendischool.ru – online učenje kane slikarstvo.
 • Nidhijev MehndiART autor je YouTubeov kanal s video mehendi za početnike.

6. Kanzashi – vrpce ornamentima

kanzashi
qulady.ru

Kanzashi je tradicionalni japanski ukras kose koji žene nose kimono. Imamo ovaj pojam koji je dobio novi zvuk – Kanzash – i novo značenje. Kanzashi je tehnika izrade rukavica, uz pomoć kojih se stvaraju lijepe šišanje, broševi i drugi ukrasi. Da biste se okušali u tom smjeru, trebat će vam nekoliko satenskih vrpci, svijeća ili upaljač te igla i konac.

Požurite u Kanzas:

 • Kanzashi.club – mjesto gdje se prikupljaju majstorski tečajevi i literatura o Kanzashu.
 • “Sajam majstora” – u odjeljku posvećenoj Kanzashu, postoje mnogi foto i video tutoriali.

7. Vreća za lomljenje i filcanje

filcanja
livemaster.ru

Felting (filing) je tehnika rukovanja, kada se stvaraju opsežni crteži, igračke, ploče i drugi dekorativni elementi. Postoji nekoliko smjerova: suha, vlažna fileta, nuno-podstavljanje. Za rad će biti potrebna ovčja vuna, posebna igla ili otopina za sapun. Hobi je idealan za žene i djecu.

  Kako postati zanimljiv sugovornik

Rush up u felftinge:

 • Woolwares.ru – web mjesto o filcanje za početnike s video i majstorskim tečajevima.
 • Club.osinka.ru – forum dio o filcanje na najpopularnijim stranicama o obradi rukama.

8. Isografika – vez na kartonu

Na nas ovo zapošljavanje također naziva crtanje niti ili je jednostavno izoninju, au zemljama engleskog govornog područja – vez na papiru (“vez na papiru”). Sve što je potrebno stvoriti u tom smjeru je debeli papir i nit. Izvrstan za dijeljenje kreativnosti s djecom.

Preuzimanje u isografiji:

 • “Zemlja majstora” – ova stranica sadrži mnoge majstorske predmete i primjere gotovih radova, uključujući tehniku ​​nit grafike.
 • “Omiljena lekcija” – niz majstorskih tečajeva o izoničnosti.

9. Patchwork – šivanje krpelja

krpež
tutknow.ru

Svojevrsna primijenjena umjetnost s stoljetnim tradicijama, kada se neupravljive krpe za platno pretvaraju u jednu mozaičku platnu. U tehnici patchworka (poplun, prošivanje) možete šivati ​​ne samo pokrivač, već vrećicu ili, na primjer, igračku.

Uđite u patchwork:

 • Jacquelynnesteves.com – blog Jacqueline Steves, koji jednostavno obožava jorgan.
 • Loskut.handmadecrafts.ru – radionica sa zakrpama s materijalima iz istog istog časopisa.

Slika slatkiša

Slikarstvo s umakom
livemaster.ru

Hobi za one koji vole kuhati i privući. To se može učiniti istodobno, ako ste zainteresirani za slikanje medenjaka s aksiom (posebna glazura od šećera). Ako se doista odmakneš i dobiješ svoju ruku, možeš čak i zaraditi.

Rush na popisu medenjak kolačića:

 • “Sajam majstora” najpoznatiji je trgovački pod u Runetu s ručno izrađenim proizvodima, među kojima i majstorske klase za pečenje i ukrašavanje medenjaka.
 • Julia Mylle – autorov YouTube kanal za slikanje medenjaka.

11. Pivo – priprema pjene piti kod kuće

varenje
joyreactor.cc

Pivo je čitava znanost. I mnogi ga uspješno svladavaju na svojim kuhinjama. Prvo, rezultat je izazvan: ukusno pivo u popodnevnim satima s vatrom nećete naći. No, sam proces kasni.

Pivo u pivaru:

 • “Vodič za kuhanje domaćeg piva” – detaljan vodič za početnike.
 • “Ruska” Wikipedia “o kuhanju doma” – sve o tome kako popiti piće s malte i hmeljima na svoju ruku.

12. Drugi život starih stvari

Drugi život starih stvari
housesdesign.ru

Recikliranje na engleskom znači “ponovno korištenje stvari”. To je ime ekološkog smjera, što podrazumijeva odvajanje smeća, odgovorno konzumiranje i uštedu energije, kao i smjer primijenjene kreativnosti. Zašto baciti staru baku s ladice, teretne palete, plastične boce ili vinske čepove, ako im mogu dati drugi život? Samo pokazuj svoju maštu.

Preuzmite recikliranje:

 • Recyclemag.ru – online izdanje o ekološki prihvatljivom načinu života. Stranica sadrži vijesti, članke i savjete o tome kako se pobrinuti za planet i živjeti u skladu s filozofijom minimalizma.
 • Pinterest.com – u najkreativnijim od svih društvenih mreža naći ćete mnogo master klasa za mijenjanje i ukrašavanje starih stvari. Zahtjev – recikliranje DIY.

13. Prilagodba – od traperica do bicikla

Prilagođavanje
bikeexif.com

Prilagodba je promjena odjeće. Prilagoditelji preoblikuju traperice u suknje, košulje u haljinama, a obične majice se pretvaraju u dizajner. Hobi za one koji žele uvijek biti na stilu, ali nisu spremni potrošiti mnogo novca na odjeću.

U muškaraca, prilagodba se često izražava u transformaciji motocikala i automobila. Custom-bikes su stvarna umjetnička djela, a njihovi kreatori obično su doslovno bolesni svojim hobi.

Da biste se koristili prilikom prilagodbe:

 • “Druga ulica” je istoimeno mjesto i zajednica, gdje tisuće majstora šire svoj rad na remake stvari i nadahnjuju se međusobnim idejama.
 • Customoto.com je mjesto gdje se sve radi o izradi ekskluzivnih motocikala.
  Kako naučiti crtati, čak i ako ne vjerujete u svoj talent

14. Modding – transformacija tehnologije izvana i iznutra

Modding
twitter.com/@Razer

Izraz “modding”, tj. Modifikacija, modifikacija, tradicionalno se primjenjuje na promjenu računala. Vrhunac mode ovog hobija došao je usred nula. Sada su upravljali pametnim telefonima i tabletima, pa ih izmijenite, kao i druge gadgete. Za moderna modra, važno je ne samo izgled, već i performanse uređaja.

Za zamah u modiranju:

 • Modding.ru – glavni portal o modiranju s forumom.
 • Topmods.net – jedan od najstarijih ruskih jezika o ovom hobi.

15. Uzgoj leptira

Uzgoj leptira
youtube.com

Lijep i neobičan hobi za biologe i romantike. Osim posebnog znanja, trebat će vam insekticid, ovlaživač zraka, termometar i druge uređaje kako bi se lepršale ljepote osjećale dobro. No, ako sve radi, tada uzgoj tropskih leptira može postati unosan posao od pola radnog vremena.

Pumping u uzgoj leptira:

 • Wikihow.com – detaljan vodič o stvaranju ljepote iz čahure.
 • Raisingbutterflies.org je blog na engleskom jeziku čovjeka koji raste od leptira više od 30 godina.

16. Suvremeni izraz kroz ples

suvremena
baletka.by

Contemp je plesni smjer koji kombinira klasike, moderne jazz i orijentalnu pokretnu umjetnost (qigong, yoga i taijiquan). U njemu nema jasnih granica, glavna stvar je samoizražavanje. Suvremeno uči da razumije vaše tijelo, posjeduje ga i pokreti izražavaju vaš unutarnji svijet.

Rush u kontempa:

 • “Contemporari.rf” – web mjesto o povijesti, teoriji i praksi konteksta. Mnogo korisnih informacija o pokretima, metodama i tehnikama.
 • Contemporary-dance.org – velika web stranica na engleskom jeziku o suvremenoj.

17. Dancehall – glazba i ples iz srca Jamajke

dancehall
gymbox.com

To je glazbeni i plesni stil koji je izrastao iz reggaea. Posebno popularna sada plesa dancehall. Njegova dinamika i emancipacija podmićeni su od prvih sekundi. Ako ste umorni od rutinske, trebate zalisci energije i želite se natjecati u plesnim bitkama, ovo je hobi za vas.

Rush u dancehallu:

 • Dancehallreggae.com.au je australski site posvećen kulturi Jamajke. Postoji mnogo glazbe, videozapisa i vijesti iz svijeta reggae i dancehall.
 • Dancedb.ru – web mjesto na kojem se prikupljaju video lekcije i informacije o raznim plesnim stilovima, uključujući plesne dvorane.

18. Zumba – plesna kondicija

Zumba
premiumsport.rf

Na spoju hip-hop, salsa, samba, meringue, mambo, flamenco i trbušni ples, rođen je zumba. Taj je smjer skovao kolumbijski Alberto Perez krajem devedesetih godina. Maksimalna količina mišića uključenih u zumba nije samo izvrsna zabava nego i učinkovit način za izgubiti težinu.

Probuditi se u zumbi:

 • Zumba.com je službena web stranica Zumba fitness marke.
 • Zumba.pro – online račun zumba-događaja. Ovdje ćete naći istomišljenike, informacije o strankama i majstorskim tečajevima.

19. Knjigovodstvo – rezbarenje knjiga

Bukkarving
factinteres.ru

Bukkravving je stvaranje opsežnih skladbi iz rukopisa s više stranica. Carving na engleskom znači “rezbarenje”, knjiga – “knjiga”. Lanac knjiga je popularan diljem svijeta, ali zahtijeva strpljenje, marljivost i točnost. Ovo je hobi za ljude koji žive u umjetničkom razmišljanju. Najveće visine ove umjetnosti stizale su Brian Dettmer, Nicholas Galanin, Guy Laramie, Kylie Stillman i Robert Te.

Preuzmi u buccovingu:

 • Briandettmer.com – službena web stranica Brian Dettmer s fotografijama djela veličanstvenog majstora i video njegovih nastupa.
 • Artifex.ru – izbor članaka o spajanju knjiga u ovom kreativnom almaniku.
  BucketList: popis onoga što morate učiniti dok živite na svijetu

20. Razmjena knjiga – knjiga

Bukkrossing
skr.su

Crtanje knjiga može se nazvati jednim od načina lijepog oslobađanja starih knjiga. Bit je da osoba koja je pročita knjigu ostavlja ga na nekom javnom mjestu (knjižnica, kafić, knjižara, metro i tako dalje). Povremeni prolaznik ga odabire, vraća natrag da ga pročita, a zauzvrat “gubi” negdje drugu knjigu. Možete pratiti kretanje knjiga na web stranici projekta. Njegova je misija popularizirati čitanje i brinuti se o prirodi.

Za pumpanje u ciklusu knjiga:

 • Bookcrossing.com je međunarodno mjesto za skrivanje knjiga.
 • Ballycumber.ru – ruski jezik koji podržava međunarodno kretanje knjigovodstvene razmjene.

21. Postcrossing – razglednica od stranca

postcrossing
primamedia.today

Postcrossing je globalni projekt, bit čega je razmjena papirnih razglednica. Sustav vam daje slučajnu adresu, osobi šalje karticu i dobivate od nekog drugog (jedna od shema). Od 2017. godine preko službene internetske stranice postcross registrirano je više od 676.000 ljudi iz cijelog svijeta. Ljudi su razmijenili više od 40 milijuna razglednica. Postcrossing je vrlo popularan u Rusiji i Bjelorusiji, jer je romantičan i pomaže u pronalaženju novih prijatelja.

Udaranje u postkrossiranje:

 • Postcrossing.com je službena web stranica projekta.
 • Postcross.ru – portal za ljubitelje postroja na ruskom jeziku.

22. Geocaching – Lov na blago

Geocaching
find-way.com.ua

To je međunarodna turistička igra čija je suština traženje “blaga”. Neki igrači izrađuju spremišta, dok drugi koriste GPS za traženje. Za gotovo dvadeset godina povijesti, igra ima milijune obožavatelja. Osim toga, da ovaj hobi ne može biti učinjeno ne samo, već cijela obitelj ili društvo prijatelja.

Za pumpanje u geocaching:

 • Geocaching.com je službena web stranica geocaching pokreta.
 • Geocaching.su – glavno mjesto ruskih geokoha.

23. Preživljavanje – vještina preživljavanja

survivalism
zlikovec / Depositphotos.com

Preživjeli pozivaju ljude koji žele preživjeti u svakoj izvanrednoj situaciji – od prirodnih i umjetnih katastrofa do epidemije. Hoće li se s njima nešto dogoditi ili ne – nije važno. Važno je biti spreman! Survivalisti prikupljaju svoje uznemirujuće kovčeg, organiziraju trening igre i stječu niz korisnih vještina (prva pomoć, graditi vatru, dezinficirati vodu, itd.).

Zamah u preživljavanju:

 • Odnagdy.com – blog o kretanju preživjelih.
 • Survivalbook.ru – forum o preživljavanju i pripremi za post-apokalipsu.

24. Povijesna rekonstrukcija

Povijesna obnova
Massonforstock / Depositphotos.com

Želite li se osjećati kao hrabar rimski legionar ili se boriti za ruskog princa? Uronite u prekrasan svijet povijesne obnove. To je i znanost i umjetničko stvaralaštvo. Neki vraćaju staru tehniku ​​i vraćaju oklop, drugi organiziraju nastupe. Da biste sve pouzdano ponovno stvorili, potrebno vam je duboko znanje i strpljenje. Povijesna rekonstrukcija mnogih obožavatelja, klubova je stvorena, održavaju se razni festivali.

Pumped u povijesne rekonstrukcije:

 • Rushistory.org – službeno mjesto ruskog povijesnog društva, portal za profesionalce i amatere povijesti.
 • Reconlog.ru – katalog klubova povijesne obnove, kao i akcije povezane s njima.

25. Volontiranje – besplatna pomoć

dadilje
miloserdie.ru

Volontiranje je višeznačno. To ne samo da radi u nacionalnim parkovima, sportskim i kulturnim događanjima, već također i na pomaganju siročadi ili beskućnicima. Možete odabrati sferu volontiranja prema vašem ukusu i svaki dan kroz dobra djela primiti dio novih znanja, iskustva i ljubavi.

Da se uključi u volontiranje:

 • “Europska volonterska služba” je međunarodni volonterski program.
 • “Dobrovolcytsiorsii.rf” je glavni volonterski izvor Rusije.

A što vam je drago? Razgovarajte o svojim neobičnim hobijima u komentarima.