Kako instalirati Telegram na iOS ako je uklonjen iz App Store ili blokiran

Uznemirujuće stajalište Pavel Durov glede zaštite korisničkih podataka sve je češće među autoritetima i velikim korporacijama netolerantnim Telegramom. Glasnik je blokiran, uklonjen iz digitalnih trgovina, au nekim je zemljama potpuno zabranjen.

Nedavno je Apple uklonio i telegramski klijent iz trgovine App Store, a sada se mogu pojaviti problemi s ažuriranjima i instalacijom na novim uređajima. Za razliku od Androida, na iOS-u možete preuzeti programe samo od službene Apple trgovine, tako da ćete morati tražiti alternativna rješenja. Srećom, jesu.

Ubojica dionice dijeli tri načina za instaliranje Telegrama u slučajevima kada nije dostupan u App Storeu.

1. Instaliranje Telegrama X preko Apple Configurator

Ova metoda omogućit će vam da instalirate messager putem ipa datoteke pomoću posebnog alata Apple za konfiguriranje iOS uređaja u tvrtkama i obrazovnim ustanovama. Postupak je kako slijedi.

1. Idite na kanal Beta telegrama i preuzmite instalacijsku ipa datoteku tako što ćete pretražiti traku ili pomoću #iOS oznake.
Idemo na kanal Beta Telegrama

2. Instalirajte Apple Configurator iz Trgovine Mac App putem ove veze.

3. Povežite iOS uređaj i pokrenite instalirani uslužni program.
Povežite iOS uređaj

4. Kliknite sliku uređaja i otvorite aplikaciju odjeljak bočne trake.

Otvorite aplikaciju odjeljak bočne trake

5. Povucite preuzetu ia datoteku Telegram X i potvrdite instalaciju.

6. Nakon sinkronizacije otvorite ikonu Telegram X koja se pojavljuje na radnoj površini uređaja i kliknite “Poništi” u poruci za nepouzdanost razvojnog programera.

Prijavite nepouzdanost razvojnog programera

7. Idite na Postavke → Općenito → Upravljanje uređajima, otvorite LLP profil TELEGRAM MESSENGER.

TELEGRAM MESSENGER LLP

8. Pritisnite gumb “Trust TELEGRAM MESSENGER LLP” i potvrdite akciju.

Povjerite TELEGRAM MESSENGER LLP

9. Gotovo!

Instaliranje Telegrama X preko Apple Configurator

Instaliranje Telegrama X u sustavu Windows

Apple Configurator nije dostupan za Windows, pa ćete morati instalirati iPA datoteku putem iTunes. Budući da od verzije 12.7 iTunes ne može sinkronizirati aplikacije s iOS uređajima, morat ćete koristiti verziju 12.6 ili stariju verziju. Postupak dodavanja pouzdane profile razvojnog programera na uređaj sličan je gore opisanom.

2. Instalacija alternativnih trenutačnih glasnika s Telegram podrškom

Osim službenih kupaca, App Store ima mnogo alternativa. Postoji mogućnost da će neki od njih ostati u trgovini i putem njih možete komunicirati.

Instalacija alternativnih trenutačnih glasnika s podrškom za telegram

Na primjer, sada, u odsutnosti telegrama i telegrama X, možete preuzeti Loopy, Mobogram ili TechGram. Ovi kupci nisu niži u smislu službenih mogućnosti, au nekim slučajevima čak i nadmašuju ih.

Ostale aplikacije koje podržavaju glasnika Paula Durova, uvijek možete pronaći na trgovini aplikacija na zahtjev telegram.

3. Korištenje web verzije

Općenito možete bez problema s instalacijom i koristiti web verziju Telegrama. Dostupno je s preglednika na bilo kojem uređaju, uključujući mobilne uređaje.

Korištenje web verzije

Slijedimo vezu i prijavimo se koristeći vaš telefonski broj. Nakon unosa koda za potvrdu, pojavljuje se poznato sučelje za chat, koje ste vjerojatno vidjeli kad ste kliknuli na veze Telegram na računalu.

Web verzija dobro funkcionira u Safaru. Poruke dolaze odmah, sve se učitava jednako brzo. U pozadini nema dovoljno obavijesti, ali morate ga podnijeti.