9 ефективни начина за укрепване на оргазма

1. Гледайте дишането си

Обикновено преди началото на оргазъм хората започват да дишат често или да задържат дъха си напълно.

Отидете от обратното: опитайте се да дишате бавно и дълбоко.

Това ще ви позволи да сте в по-съзнателно състояние в момента на кулминацията (и следователно, е по-добре да го почувствате) и евентуално да достигнете до оргазъм на цялото тяло.

Веднага, най-вероятно няма да работи, имате нужда от практика. Ако забавите дишането си, но желанието ще започне да намалява, възобновете обичайния дихателен ритъм.

2. Продължете напред

За ярък оргазъм е необходимо еманципация. Но често в този момент на близост хората са най-напрегнати и неподвижни. Една от възможните причини може да е банално смущение.

Какво трябва да направя? Първо, анализирайте кои части на тялото са неактивни по време на оргазъм. И не става въпрос само за тазовата област, но също така и за ръцете и краката.

Стъпка втора е да експериментирате и да вкарате тялото в движение. Ако се колебаете да се биете при внезапни гърчове пред партньор, направете го за първи път по време на мастурбация.

3. Забавете оргазма

Отложеният оргазъм обикновено е по-дълъг и по-силен. И това правило работи както за жените, така и за мъжете. Но за да се научим как да отложим окончателното, отново е необходимо обучение.

За начало ще трябва да намерите точката, в която няма връщане, т.е. моментът, в който вече има непосредствен оргазъм. След това, няколко пъти, за да се доведе до това състояние predorgazmennogo и временно да спре стимулация. Опитайте се да отложите оргазмите три или четири пъти по този начин и след това да го завършите. Усещанията със сигурност ще бъдат много по-интензивни от обикновено.

4. Обучете тазовите мускули

Кегел упражнения, насочени към укрепване на тазовите мускули, могат да укрепят оргазма и да решат редица други проблеми: от уринарна инконтиненция до бърза еякулация.

Варианти за обучение за жени можете да намерите тук. Мъжката версия е в тази статия.

5. Стимулирайте клитора и простатата

Тук всичко е доста очевидно. Много жени като цяло не могат да постигнат вагинален оргазъм, така че използването на клитор е просто необходимо. Мъжете изглеждат по-щастливи: стимулирането на пениса почти винаги води до желания резултат. Но ако стимулирате простатата, оргазмът ще бъде много по-силен.

6. Обърнете внимание на цялото тяло

За да получите нови усещания от оргазъм, отклонете се от гениталиите и разширете сексуалната анатомия. Проучете други части на тялото (вашият партньор и него), опитайте се да ги стимулирате по различни начини и с различна интензивност.

Концентрирайте се върху усещанията и, най-важното, не предприемайте действия като прелюдия.

Нека цялото ви тяло стане пълноправен участник в сексуалния процес – тогава самият процес и неговият резултат ще бъдат по-интересни.

7. Използвайте фентъзи правилно

Фантазията може да подобри секса и да доведе до мощен оргазъм и да унищожи всичко в пъпката.

В първия случай говорим за еротични мисли и сънища, които двойката осъзнава в секса. Те помагат да се освободите, да се вълнувате и да изпитате ново преживяване.

Вторият вид фантазия е начинът, по който един от партньорите разсейва от това, което се случва. Причината може да бъде тревожност, затруднено съсредоточаване на вниманието. След това човек трябва да тренира информираността и да се фокусира върху телесните усещания. Ако въпросът е, че човек не обича нещо в секса, това е повод да разговаряме с партньор или лекар (сексолог, психотерапевт) за техния опит.

8. Използвайте играчките

От една страна, сексуалните играчки могат да ускорят оргазма: тук е по-скоро въпрос на вибратори и мастурбатори. С друг, за да направите оргазма по-ярък. Например, ако ги използвате за допълнително стимулиране: тук е уместно да си припомним устройството за клитора и простатата. Като цяло, играчките могат просто да направят нещо, което човешкото тяло не винаги е способно.

Така че имате най-малко три причини да погледнете в секс магазина или нашия секс играчка ръководство.

9. Консултирайте се с лекар

В някои случаи вече не става въпрос за подобряване на оргазма, а само за постигането му. Ако срещнете такъв проблем или ако оргазмите ви станат по-малко ярки и по-силни от преди, трябва да потърсите професионална помощ от сексолог, гинеколог или просто терапевт.