Онлайн курсове и канали в YouTube за тези, които искат да научат как да изготвят

Онлайн бояджийски курсове

Училище на Вероника Калачева

Онлайн курсове по живопис: училището на Вероника Калачева

Тук можете да се регистрирате за различни програми за обучение в чертежа. Някои от курсовете са предназначени за начинаещи, но има класове за опитни артисти, които биха искали да подобрят уменията си.

Цени за курсове – от 3 до 20 000 рубли: всичко зависи от броя и сложността на класовете. От време на време има кратки мини-курсове – видео уроци, които ще помогнат за усъвършенстване на тази или тази техника, техника, парцел.

Сред учителите има професионални художници, илюстратори, дизайнери, художници и историци на изкуството.

Налични курсове:

 • Ботаническа илюстрация.
 • Курс за акварелна живопис.
 • Курс по модно илюстрация.
 • Основи на буквите.
 • Начертайте човек. Анатомия.

Училище Вероника Калачева →

Bang! Bang! образование

Онлайн бояджийски курсове: Bang! Bang! образование

В илюстраторската агенция Bang! Bang! преподават дизайн, калиграфия и визуални изкуства. Можете да се запишете в евтини курсове (около 3-5 000 рубли). За професионалистите програмата е по-сложна. Неговата стойност, съответно, е по-висока (10-20 000 рубли).

Обучението се провежда във формата на видео лекции или уеб семинари. Всеки урок завършва с задание за домашна работа. Неговото прилагане ще бъде обсъдено в подробности от учителя.

Налични курсове:

 • Пикселна графика.
 • Кредативно начертаване.
 • Ботаническа акварел за начинаещи.
 • Основи на анатомията за човешкото изображение.
 • Затвор с акварел.

Bang! Bang! Образование →

Schoolism

Курсове по живопис

Уроци по английски език за създаване на герои: карикатура, дигитално изкуство, анимация, реалистичен портрет, скулптура.

Цените хапят малко: $ 15 за месечен абонамент и $ 998 за пълен достъп и лични уроци с преподавател. Но списъкът с учители е впечатляващ: служители на водещи анимационни студиа като Pixar, създатели на комикси и видеоигри.

Курсовете са предназначени за професионални художници, които искат да се учат от най-добрите специалисти в своята област.

Школизъм →

Skillshare

Учебни курсове за умения

Skillshare е платформа за обучение с видео курсове по дизайн, бизнес, технологии, фотография, готвене. Включително тук са изложени добри уроци за начинаещи.

Но имайте предвид, че обучението се провежда на английски език. Повечето курсове са достъпни за абонати с Premium сметка, но при регистрация услугата осигурява 30 дни безплатно ползване.

Налични курсове:

 • Съвременни техники за акварелна живопис за начинаещи.
 • Техниката на рисуване с мастило.
 • Основи на рисуването в акварел.
 • Създаване на уеб комикси: от контур до завършен комикс.
 • Тайни на ръчно написани резюмета.

Skillshare →

Lectoroom

Курсове за теглене Lectoroom

Сайт с видео курсове и лекции по изкуство. Тук можете да се возите на практика и на теория. След като се включите в курса, ще имате достъп до лекции и видео уроци, както и възможност да обсъдите практическото упражнение с учители и съученици.

Налични курсове:

 • Скицирайте маркерите.
 • Artbook: скици в пътуването.
 • Френски пейзаж: есенно настроение.
 • Акварел скица: ежедневни скици.

Lectoroom →

Draw

Курсове за теглене

Онлайн уроци по рисуване в няколко посоки: графика, класическа и китайска живопис, рисуване върху дърво. Не можете да се запишете само в платени майсторски класове, но също така и в сайта за безплатни уроци и уебинари.

Draw →

Канали в YouTube с уроци по рисуване

 1. Proko. Кратки инструкции за видео, които ще ви научат основите на анатомията и рисуването на фигурата на човек. Освен това има уроци в карикатурата, портрет с молив и много други.
 2. Дари Арт. Друг канал за помощ на новодошлия. Тук ще научите как да работите с различни материали: акварел, гваш, пастел, масло.
 3. Рисуване и радост. Уроци по акварелно боядисване с подробни обяснения.
 4. акварел. Друг канал, посветен на акварелната живопис, но видео уроците тук са по-сложни.
 5. KevinOilPainting. Доста сложни и дълги уроци за рисуване на пейзажи с масло. Но в резултат ще научите как да работите с различни четки и маслени бои и да създавате реалистични картини.
 6. Боб Рос. Боб Рос изобретил собствената си техника за бързо боядисване на маслени бои и в продължение на повече от 30 години извършва предаване, в което обяснява как да рисува картина от нулата за 30-40 минути. Повечето от изданията на тази програма могат да се видят в YouTube.
 7. Културна школа на кръгла линия. Каналът е посветен на скициране и илюстрации. Ще ви помогне да се научите да работите с перспектива, сенки и малки детайли.
 8. Арте де Грас. Каналът е посветен на две направления на скицата: вътрешните и модни илюстрации.
 9. Равенство с Джаза. Видео уроци, посветени на създаването на анимационни герои и всичко свързано с тях.
 10. Алфонсо Дън. Много практически съвети, които ще бъдат полезни за начинаещи художници.