Az egész igazság az introvertákról és az extrovertsről

Ki introvert?

Az introvert egy olyan személy, akinek az energiája befelé irányul. Nem unatkozik magával. Ő nyugodt és ésszerű, a részletekre figyelmes és a döntések gondja.

A bevezetések néha komornak, visszavontnak és teljesen antiszociálisnak tűnnek. De a szívemben mancsok. Csak a társadalmi kapcsolatok veszik el energiájukat.

Az introvert közelébe két vagy három ember van. Feltétel nélkül az idegenekkel, órákig kész foglalkozni érdekes témákkal azokkal, akiket szeret.

A magány az introvert számára az, hogy nincs jelen valaki életében. Lehet, hogy magányos is a tömegben. Egy kedvenc könyv vagy egy szemlélő sétával rendelkező est a legjobb módja annak, hogy egy introvert visszanyerje erejét.

Ki vannak extroverts?

Az extrovertált olyan személy, akinek az energiája a külvilág felé irányul. Lelkes, nyitott és aktív. Minden optimistának tűnik. Nem félsz bemutatni a kezdeményezést és vezető szerepet vállalni.

Impulzivitás miatt az extrovertek néha csípősek. De ne keverje össze az érzelmeket a felületességgel.

Az extraverek kommunikációt eredményeznek. Magányosság az extrovertált számára, amikor nincs lélek körül, nem mondhatunk szót. Sok barátjuk és barátaik vannak.

Az extrovertsekkel szórakoztató. Annak érdekében, hogy ne leragadjanak a rutinban, és ne égessenek el egy belső lángot, eljutnak a klubba, vagy hívják a vendégeket.

És itt van Carl Gustav Jung?

1921-ben megjelent Karl Gustav Jung “Pszichológiai típusok” című könyve. Ebben mutatta be az extraversion és a introversion fogalmát. Jung úgy vélte, hogy a túlnyomóbb mentális funkció – a gondolkodás vagy az érzés, az érzés vagy az intuíció – átengedi az extrémeket és behatol.

Karl Jung alapvető munkájához sok tudós foglalkozott és még mindig alkalmazkodik. Az átfordult introvertált tipológia képezte a Myers-Briggs-elméletet, a “Big Five” nevű személyiségmodellt és Raymond Cattell 16-faktoros kérdőívet.

Az 1960-as években Jung ötletét a brit pszichológus Hans Eysenck vette fel. A gerjesztés és a gátlás folyamatán keresztül értelmezte az extroverzációt és a behatolást. Az introvertálás kényelmetlen a zajos, zsúfolt helyeken, mivel az agyuk több információt folyik az egységnyi idő alatt.

Igaz, hogy az introverts okosabb?

Sok pszichológus, szociológus és idegtudós szerte a világon próbálják kitalálni ezt. Eddig sikertelenül. De minél több kutatást végeznek, annál nyilvánvalóbbá válik, hogy az extroverts és introverts agya másképp működik.

A demarkáció vonala a dopamin. Ez egy neurotranszmitter, amely az agyban keletkezik és felelős az elégedettség érzéséért. A tudományos kísérlet során megállapítást nyert, hogy a szenvedélyes állapotban lévő extroverts erős aktivitást mutat a mandulákban és a szomszédos magban. Az előbbiek felelősek az érzelmi stimuláció folyamatáért, és a mag is része a dopamin rendszernek (élményközpont).

Az extroverts és introverts, dopamin keletkezik azonos módon, de az ösztönző rendszer reagál rá különböző módon. Az extrovertsekben az inger feldolgozásának folyamata kevesebb időt vesz igénybe. Kevésbé érzékenyek a dopaminra. Ahhoz, hogy megkapják a “boldogság adagját”, adrenalinra van szükségük.

A bevezetések ezzel ellentétben túlságosan érzékenyek a dopaminra. Ösztönzők nekik hosszú és bonyolult út az agyterületeken. Bátorító rendszerükben a fő szerepet egy másik neurotranszmitter, az acetilkolin játssza. Segíti a tükrözést, a feladatra koncentrálódást, a gyümölcsöző munkát hosszú ideig, és a belső párbeszéd során jól érzi magát.

Hogyan lehet megérteni, ki vagyok – introvert vagy extrovertált?

A típus meghatározása Jung szerint általában a Gray-Wilight teszteket és a Jung index indexet (JTI) használják. A pszichológusok a személyre szabott kérdőívet is használják. A háztartás szintjén egyszerűbb tesztet végezhet vagy elemezheti viselkedését.

Ön introvertált, ha Ön egy extrovertált, ha
 • általában először gondolnak, akkor csinálják;
 • ne törekszünk a kommunikáció körének kibővítésére;
 • gyűlölöd a világi beszélgetéseket, gyakran válaszolsz a monokivárgásokra vonatkozó kérdésekre;
 • kerülje a zsúfolt eseményeket és a nyilvános beszédet;
 • írjon üzeneteket, még akkor is, ha hatékonyabb a hívás.
 • gyakran először, akkor gondolod;
 • Folyamatosan ismerkedjen valakivel;
 • szerelem kommunikáció, akkor könnyen beszélni egy idegen az utcán;
 • hetente egyszer vagy gyakrabban pártokra, koncertekre, kiállításokra;
 • hívást, még akkor is, ha üzenetet írhat.

Én sem hagyom jóvá. Ki vagyok én?

Carl Jung szerint az introversion és extraversion tiszta formában nem létezik. – Egy ilyen személy egy bolondságban lenne – mondta. A népszerű “Introverts” könyv szerzője. Hogyan használhatom a karaktered jellemzőit. “Susan Kane.

Minden emberben vannak extrovert és introvert jellegek. Az egyik vagy másik jelei az életkor, a környezet és a hangulat függvényében dominálhatnak.

pszichológiai típusok: introversion skála - extraversion

Azok az emberek, akik a legtöbb időben az introversion skála közepén – extraversion, ambivers (vagy diivers) neveznek.

Az ambiverek nem vezetők, de lelkesen részt vehetnek abban, amit szeretnek. A tevékenységet passzivitás váltja fel és fordítva: a vállalat lelke könnyedén csendesebb lesz. Egyes esetekben a fecsegés vitathatatlanul felmerül, vagyis kullancsokkal húzódik. Néha jól működnek egy csapatban, de inkább csak néhány problémát megoldanak.

Hogyan lehet interakciót és extrovertálódni?

A hatékony interakció első lépése az egyéni jellemzők tiszteletben tartása.

Ha a barátod befelé fordul Ha a barátod extrovertált
 • Ne várj azonnali reakciót. Az introvereknek időre van szükségük ahhoz, hogy az információra gondoljanak.
 • Ha felhívja a figyelmét valami fontos kérdésre, írjon neki levelet vagy üzenetet.
 • A bulin, kérdéseket ne zavarja: “Miért csöndes vagy? Unatkozik? ” Hagyja kényelmesen.
 • Ne zavarja a személyes teret. Adja neki, hogy egyedül maradjon, ha akar. Soha ne fogadd el az introvertált hallgatottságot és a magányosságot saját számládra.
 • Légy türelmes – hadd beszéljen. Minél szorosabban figyelsz, annál gyorsabban megtalálod a racionális gabonát.
 • Ne sértse meg, hogy figyelmen kívül hagyja az írásos üzeneteket. Ha elvárja tőled a beavatkozást, hívja. Üzletágak között kérdezze meg a dolgokat.
 • A párton, ne hagyja felügyelet nélkül, irányítsa energiaát konstruktív csatornává.
 • Ha kíváncsi egy extrovertre, csak egyetértek a következő kalandjával.