A számítógép teljesítményének javítása minimális pénzért

Ha úgy érzi, hogy a számítógép lesz túl lassú, és a kezelése és gyorsulását nem segít, akkor lehet, hogy elfogadható megoldást találni, hogy a teljesítmény problémákat pénzügyi költségek nélkül. Ahelyett, hogy új számítógépet vásárolna, elegendő ahhoz, hogy “felvidítsák” az elérhető kis frissítést.

Először is futtassa a Feladatkezelőt, hogy megtalálja a rendszerben a szűk keresztmetszetet. Ügyeljen arra, hogy a rendszerkomponensek közül melyik a leginkább hangsúlyozott – processzor, memória vagy merevlemez. Tehát eldöntheti, hogy mi helyettesítse a rendszert először.

Telepítse az SSD-t

Ez a legnyilvánvalóbb megoldás. Ha az operációs rendszer a merevlemezre van telepítve, akkor továbbítsa a szilárdtestalapú meghajtóba, és lenyűgöző teljesítménynövekedést kap. Az SSD csökkenti a letöltési időt, és általában hozzáadja a rendszer “reakcióképességét”.

Bár az SSD ára nemrég növekedett, még mindig a leginkább jövedelmező befektetés a rendszerfrissítéssel.

 • Samsung 850 EVO 250 GB (~ 5 500 rubel).
 • Transcend MTS420 120 GB (~ 2800 rubel).

Mivel a kapacitás a hagyományos szilárdtest-meghajtó nem túl nagy, és különösen terjedelmes SSD különböznek obszcén magas árak, akkor jobb, ha az SSD, mint a rendszer meghajtót, amelyen az operációs rendszer telepítve lesz, és a leggyakrabban használt alkalmazások. A felhasználói adatok esetében a legjobb lassú, de tágas merevlemez-meghajtók hagyása.

Növelje a RAM-ot

A Windows 10 és a modern alkalmazások – például a böngészők – nagyon rugalmasak a RAM-ban. Ha a rendszer alig forog, amikor megnyitja sok lapot a Chrome, és valami hangjelzést ad a lapozófájl, itt az ideje, hogy vásárolni több RAM.

Sajnos a RAM emelkedett az árban is. De még mindig választhat valamit olcsóbban a rendelkezésre álló lehetőségek közül.

 • Kingston HyperX Fury 8 GB készlet (2 × 4 GB) 2 133 MHz DDR4 (~ 6,300 rubel).
 • Corsair Vengeance kék 8 GB (2 × 4 GB) DDR3 / 1 600 MHz memória (~ 5.300 rubel).

Ügyeljen arra, hogy kiválassza a megfelelő memóriakészletet a rendszerhez. A legegyszerűbb módja annak, hogy megtudja, milyen típusú memória kompatibilis az alaplapgal a CPU-Z. Indítsa el az alkalmazást, és nyissa meg a Memória fület.

 • Letöltés CPU-Z →

  ÁTTEKINTÉS: Aftershokz Bluez 2 – vezeték nélküli fejhallgató csontátvitellel

Cserélje ki a processzort (ha lehetséges)

A számítógép lassúsága a processzor erőforrásainak hiányától függhet. Természetesen a processzor cseréje a legtöbb esetben egy új alaplap beszerzését jelenti, amelyet nem lehet olcsó élménynek tekinteni. De néha hatékonyabb processzort telepíthet egy meglévő alaplapra, különösen, ha AMD alapú rendszert használ.

Az AMD-nek elég költséges, de elég produktív processzorai vannak.

 • AMD Athlon X4 860K Kaveri FM2 + (~ 3 180 rubel).
 • AMD A10-7870K Godavari FM2 + (~ 5 300 rubel).
 • AMD FX-6300 Vishera AM3 + (~ 4000 rubel).
 • AMD FX-8320E Vishera AM3 + (~ 5 400 rubel).

Intel megváltoztatta a foglalatok gyakrabban, mint az AMD, hogy a csere a processzor az Intel-kevésbé rendszert az indokolja, mert akkor valószínűleg meg kell frissíteni és az alaplap is.

Mielőtt új processzort vásárolna, győződjön meg arról, hogy az megfelel az alaplap aljzatának. Ehhez a CPU-Z-ban tekintse meg a CPU lap Csomag részeit.

Tisztítsa meg a számítógépet a portól

A por a számítógép súlyos fűtését okozhatja. Amikor a számítógép túlmelegszik, lassabban indul. Ennek oka a CPU fojtása. A túlmelegedett processzor automatikusan csökkenti működésének sebességét a termikus károsodás elkerülése érdekében.

Indítsa el a SpeedFan-t és ellenőrizze a CPU és a grafikus kártya hőmérsékletét.

 • Töltse le SpeedFan →

Ha a hőmérséklet meghaladja a normál értéket, vegyen egy sűrített levegős hengert és óvatosan fújja a számítógépet.

 • Porelszívó kompresszoros gáztartály (~ 500 rubel).

Javítsa a hűtést

Néha egyszerű por tisztítás nem elegendő, különösen, ha soha nem változtatta meg a termikus zsírt. Ismerje meg a SpeedFan-t, hogy pontosan mi túlmelegszik: processzor, videokártya vagy mindkettő. Ezután cserélje ki a hűtőzsírt.

A Thermo-paste olcsó, és nem lesz nehéz a vásárlással.

 • Arctic Silver 5 (~ 500 rubel).

A hőpaszta cseréje után a hőmérséklet csökken. Ha még mindig magas, akkor növelheti a hűtést néhány rajongóval.

A rajongók PC-k számára is nagyon olcsóak, és gyorsan és egyszerűen telepíthetők.

 • Cooler Master SickleFlow 120 – Sleeve csapágy (~ 400 rubel).
 • NZXT Technologies FN V2 140 mm teljesítményű ventilátor (~ 430 rubel).

  5 médiaszerver a számítógépet szivattyúzó számítógéphez

Túlhajtás végrehajtása

A túlhúzással jelentős teljesítménynövekedést lehet elérni. Overclocking vagy overclocking egy CPU vagy GPU átvitele nem szabványos, kényszerített sebességre.

Az interneten könnyen megtalálható részletes utasítások a processzor és a videokártya túlhúzására. Ez mind az Intel, mind az AMD megoldásokkal megoldható.

Azonban a komponensek gyorsulása növeli a hőkibocsátásukat. Tehát ne felejtse el a rendszerben semmit sem jó hűtés nélkül.


Talán van a PC-s költségvetés frissítésére vonatkozó ajánlása? Ossza meg a megjegyzéseket.

댓글 달기

이메일 주소는 공개되지 않습니다. 필수 필드는 *로 표시됩니다

위로 스크롤