5 médiaszerver a számítógépet szivattyúzó számítógéphez

Nemrég rájöttem, hogy a televíziók még a múlt században vannak. Ha a mobil modulok és számítógépek kényelmesebbé, gyorsabbá és könnyebbé válnak, az egyetlen dolog, ami a televíziókban változik, a képernyő mérete és felbontása. A kényelem még nem mondom.

A számítógépen vagy egy speciális eszközön médiakiszolgáló nélküli médium csaknem haszontalan, hacsak nem szeretsz a híreket és beszélgetéseket esténként esténként tartani. Ezért választottam a számítógép 5 legfontosabb médiaszervert, amely szivattyúzza a TV-t, és sokkal működőképesebbé teszi.

Plex

Plex
Plex

Plex – a legnépszerűbb és talán kényelmes lehetőség. A kiszolgáló futtatásával a számítógépen kezelheti a böngészőből, beállíthatja a könyvtárat, feliratokat adhat hozzá és így tovább. A Plex összes adata automatikusan töltődik be, és 10-ből 10-ből 10-szer tökéletes. A TV a Plex kiszolgálót gond nélkül észleli, és mindent elveszít. A Plex és más hasonló programok egyetlen hátránya, hogy a TV nem látja a filmbe ágyazott feliratokat, de a legtöbb esetben ez nem számít.

A Plex ingyenes, de további funkciókhoz előfizetést kell vásárolnia.

             Plex             

Home Media Server

Home Media Server
Home Media Server

Hosszú ideig használtam ezt a szervert egy régi TV-n. Ez elég jól működik, és ellentétben a Plex-szel, a HMS egy egész kombináció, amelynek funkcionalitása nem ismer határokat. Az egyetlen hátránya a program szörnyű kezelőfelülete, de mivel szükség van filmek lejátszására a TV-n, nem lesz nagy probléma. A program teljesen ingyenes, és csak a Windows verzióban van.

Home Media Server

PS3 Media Server

PS3 Media Server
PS3 Media Server

A PS3 Media Server kezdetben a PlayStation 3 kiegészítéseként került forgalomba, amely lehetővé teszi a konzol számára, hogy filmeket játsszon a tévében. Aztán a program elkezdett külön életet élni. A korábbi alternatívákhoz hasonlóan támogatja a DLNA lejátszását és nem igényel hangot a hangolással.

  PS3 Media Server  

Serviio

Serviio
Serviio

A Servió messze nem a legnépszerűbb médiaszerver, de a helyén is helyet foglal. Az alkalmazás ingyenes, de 25 dollárért olyan PRO verziót vásárolhat, amely hozzáférést biztosít a tartalmához bárhonnan, nemcsak otthoni hálózata, és lehetővé teszi a tartalom lejátszását az interneten (ez a funkció ingyenes próbaverzióként érhető el). A Serviónak Android alkalmazások vannak, de a kiszolgáló részeként segédközpontként működnek a számítógépen.

           Serviio           

Kodi (korábban XBMC)

Kodi (XBMC)
Kodi (XBMC)

Az XBMC-t azért hozták létre, hogy bemutassa a videolejátszási funkciót az Xbox rendszerben. Ezután a projekt elkülönül, és most a Kodi egyike a legelterjedtebb médiaközpontoknak, amelyek szinte minden platformot támogatnak a nyílt forráskód miatt. A Kodihoz iOS és Android alkalmazások is vannak, amelyek lehetővé teszik az okostelefon vezérlőpanelként való használatát. A szolgáltatás adományokon keresztül él, és teljesen ingyenes.

             Kodi            

Számomra a végleges kedvenc Plex. És mit használsz?