Как да качите книга на Kindle

Неотдавна Слава Барански публикува бележка за покупката на своето Kindle на страниците на спасител. Покупката ми се състоя шест месеца по-рано. Струва ми се, че под влияние на актуализацията на Amazon, съставът на читателите на електронни книги ще стане още по-голям. Затова реших да споделя опита си с Kindle не само със Slava, но и с всички читатели на нашия сайт.
Има много интересен материал, така че той ще бъде разделен на части. Днес ще разгледаме как да качвате книги на Kindle.

Запълване на книги с USB

Първият и най-лесен начин е да изтеглите книга от компютъра си. За да направите това, трябва да свържете Kindle към компютъра с USB-microUSB кабел. Това става в комплекта не само на Kindle, но и на най-новите смартфони.

След като свържете, ще видите Kindle като флаш устройство. Тя ще има такива папки:

• audiable – папка за аудиокниги
• документи – основната папка за книги
• музика – папка за музика
• система – скрита системна папка
• снимки – папка за фотоалбуми (повече за това в по-късните статии)

Трябва да качите книгата в папката с документи. Той трябва да бъде в един от разбраните запалителни формати: TXT, PRC, PDF, MOBI и AZW. Разликата между последните две е следната: MOBI е свободен, отворен формат, а AZW има същия формат, но е защитен от DRM. Това DRM е за управление на цифровите права – технически средства за защита на авторските права. На нея Amazon печели и продава съдържание. Но читателите се продават на цена.

Закупуване на книги за Amazon

За втория начин да започнете да четете книгата, сигурен съм, че сте го познали. Това е да го купя на Amazone. За това е необходимо Kindle да бъде онлайн и регистриран.

Първо, свързваме WiFi. Струва си да го направите, дори ако имате модел 3G.

 1. Отворете секцията за настройки (в клавиатурата Kindle, кликнете върху Меню на екрана за избор на книга и изберете Настройки).
 2. Изберете Настройки за Wi-Fi.
 3. Изберете желаната мрежа и въведете паролата за нея.

Сега Kindle е онлайн. Остава да го регистрира на Amazone. В същата секция от настройките, където активирахме Wi-Fi, на горния ред е желаната опция. Там трябва да въведете имейла и паролата си от профила в Amazon.

След това имате възможност да създавате колекции, да купувате книги от компютъра и Kindle. Amazon има като възможност да изтеглите няколко първи страници безплатно и напълно безплатни книги. За съжаление, за разлика от AppleStore, няма отделен раздел за безплатни книги. Освен това, повечето безплатни или с големи отстъпки книги / игри, САЩ не е извън границите.

Ако все още се нуждаете от freebie, въпреки че е на английски език, тогава получавате сметка в Amazon от американския прокси и от държавния адрес. Ще имате нужда от пари – попълнете баланса с подаръчна карта. Внимание, това работи само на модели без 3G.

Изпращане на книги по електронна поща

Друга важна част от регистрацията на устройство на Amazone е получаването на пощенска кутия. И самият Kindel ще вземе съдържанието си и дори ще разопакова архива на zip.

 • Microsoft Word (.DOC, .DOCX) ще бъдат конвертирани в MOBI
 • HTML (.HTML, .HTM) ще бъдат конвертирани в MOBI
 • RTF (.RTF) ще бъдат конвертирани в MOBI
 • JPEG (.JPEG, .JPG)
 • Kindle формат (.MOBI, .AZW)
 • GIF (.GIF)
 • PNG (.PNG)
 • BMP (.BMP)
 • PDF (.PDF) ако е посочено в конвертирането, то ще бъде преобразувано в MOBаз

Можете да видите адреса в настройките, на втория екран Е-мейл на устройството. Имайте предвид, че ако имате модел с 3G, трябва да използвате адреса на формуляра [защитен с имейл]. Вие ще получите такава поща само през Wi-Fi и няма гаранция за гаранция.

Ако желаете, адресът се променя на Amazone Your Account> Управление на Kindle> Управление на вашите устройства.

Защо съм толкова свободна да показвам електронната си поща на снимката? Няма проблеми със спам в Kindle, тъй като получаването на поща е възможно само от белия списък. Той се редактира в секцията “Настройки на личния документ”. Можете да добавите едновременно отделен пощенски адрес и домейн. Например можете да добавите @ domen.ru, където domen.ru е сайтът на вашата фирма.

Изтеглете книги чрез WiFi
Последният метод в списъка, но не и последният за удобство, качва книгите чрез вградения браузър. Първо, стартирайте браузъра (Menu-> Experimental-> launch browser). След това изберете правилния сайт. Сайтовете, които дават мобилни заглавия, не са толкова много. Но това е въпрос на време. Препоръчвам да опитате с m.gutenberg.org.

Дизайнът на мобилната версия е направен там под Kindle перфектно. Мисля, че с течение на времето повечето библиотеки ще имат такива мобилни версии. За съжаление там почти няма рускоезична литература. Но това е много на филибуст. Това често се прави от копирниците. В такива случаи опитайте алтернативния домейн proxy.flibusta.net.

Следващия път ще ви кажа как да русифилизирате Kindle.

И къде изтегляте готови книги под Kindle?